По-добре 42XD1E за 2999лв. (отколкото 37XD1E за 2999лв.)![]()
По-добре 42XD1E за 2999лв. (отколкото 37XD1E за 2999лв.)![]()
Японци създадоха кръгъл LCD екран
БГНЕС
Японската компания Toshiba Matsushita Display Technology създаде кръгъл течнокристален дисплей (LCD), съобщи БГНЕС. Новата технология преодолява ограниченията на традиционното серийно производство, при което дисплеите се изготвят само в правоъгълна форма.
LCD-то на Toshiba Matsushita представлява TFT матрица на основата на поликристален силиций. Резолюцията на дисплея е 240 х 240 пиксела по диаметрите, а броят на цветовете - 260 хиляди. Дисплеят има яркост 500 кандела на квадратен метър (cd/m2) и контраст 600:1.
Предназначен за използване в таблата на автомобилите, новият екран е дебел само 11 милиметра и използва задно осветяване. Очаква се Toshiba Matsushita да демонстрира своя продукт по време на изложение за плоски екрани в Йокохама от 24 до 26 октомври.
Новата технология на компанията позволява пускане на дисплеи с произволна форма.
Здравейте,
От няколко дни чета вашия форум и се опитвам да реша какъв LCD TV а подмени спешно повредилия се стар. Съпругът ми е вечно 'много зает' и затова избирам аз. След всичкото четене и ровене в Интернет групирах избора до скъп и евтин вариант. В евтиния: Sharp 32WD1E -1459 лв или Sharp 32RA1E -1499лв.
Моля помогнете .Трябва бързо да реша кой от двата - ако тези не стават ще питам за по-скъпата комбинация. Предварително благодаря!
![]()
Iva63,
И двата са страхотни!Не знам какво е разстоянието у Вас,но виж и новата промоция на SHARP LC-37AD5EBK за 1749.00лв.В Технополис е 1899лв.
Абе и на мен ми направи впечатление ..ама сигурно някаква грешка..а ?Първоначално публикувано от bgm
Идеята е , че след време този ще отиде в стаята на сина ни , така че това е причината за избора на 32 инча. Но кажете ми, все пак кой от двата . Казаха ми , модела RA1E е по-стар, но пък той има система за подобряване на изображението truD (http://www.sharpbg.com/index.php?productID=206 )- това толкова ли е важно?
БЛАГОДАРЯ за този форум на всички ви!
Обикалях като муха без глава по магазините и добре, че попаднах тук - за 2 часа мисля, че се ориентирах- благодаря!
Искам да ви помоля и аз за малко помощ на финала - дилемата ми е между PHILIPS 42PFL7662D (2550 лв.) или SHARP LC-42XD1E (3000 лв.)...
Аз основно ще ги гледам с филми от от компютъра и мисля да сменя кабелярката с нещо от рода на Булсатком. Заслужава ли си според вас Шарпа 500-те лева повече? Ще мога ли и двата да ги ползвам безпроблемно с компютър - десктопа има DVI изход, но лаптопа има само 15 pin-овия изход за външен монитор... Ще имам ли проблеми с кабелите за да включа лаптопа към Филипса?
Благодаря предварително на този, който ще ми каже две изречения!
Преимуществата на Шарпа са по-бързата матрица 6/4 мс и по-високата резолюция през VGA входа. Ако ползваш 15 пиновия изход на лаптопа ще можеш да изкараш само 1024х768 на Филипса, което е малко като се има предвид, че е Full HD. Но ако изкарваш сигнала от десктопа си през DVI може да му подадеш и 1080р и на двата модела.Първоначално публикувано от vesko70
Абе недей бърза с кабеларката, Cabletel чакаме да видим с тая дивотияПървоначално публикувано от vesko70
Digital 2.0 какво ще предложат. Тогава наистина ще се кефиш на LCD-to си и във времето което не гледаш филми от ПЦ-то
![]()
Благодаря lazarus18 това с резолюциите е важно - ще взема Шарпа, че винаги като съм се циганил да си купя по- доброто съм съжалявал
Благодаря vesmes - дано само да е по- скоро, че хич не ми се чака...
LC-32WD1E бих избрал аз, използва по-новата версия на чипсета на Микронас.Първоначално публикувано от Iva63
Но най добре е да отидеш до магазина, да ги видиш на един и същи сигнал
и да вземеш този който ти харесва повече.
Не е грешка, а "ценовата политика" на ИСУ.Първоначално публикувано от vesmes
Много съм доволен, че ТМ се заеха с тази марка. Очаквам скоро време да им потънат гемиите на ИСУ. Не че ТМ са кой знае колко читави, но са на светлинни години от ИСУ. Ако се заемат сериозно с тази марка за 1 година ще я популяризират значително. В момента като кажа на някой да си купи Шарп, той ми се смее и вика "Кви са тия марки от соцвремената бе?"Първоначално публикувано от bgm
TM с нищо не са се заели ми се струва. Отишли са и са опразнили някой склад просто. Като свършат бройките и пак всичко по старому. ИСУ пак ще са си редставител.
Aз си купих LC-42XD1E бтв. Но още не съм имал време да го бъзикам. Всъщност и да го гледам даже.
А за "ценовата политика" на ИСУ - ако правилно го разбирам това е отговора на намалените цени в ТМ. Просто и ясно.
Ами то хубаво "отговарят", ама защо държат 37'' LCD на цената на 42'' ? Нещо неадекватно има тукаТа нали ако го пуснат надолу с 300-400 лв доста народ ще вземе да прескача към него
..(друго си е FULL HD) пък то си е и нормално малкия размер да е по-евтин (при равни други качества).