Първоначално публикувано от
FatBoy Здравейте!
Случайно попаднах на този форум и мога да кажа, че за 2 дни понаучих доста неща. Така или иначе и при мен дойде момента, в който да си взема някакво LCD. И за това имам няколко въпроса към участниците във форума, защото официалното инфо по сайтове и фирми е по-скоро изкривено. Всеки си хвали стоката, а тук е мястото, където може да се изгради по-конкретна и иистинска представа за даден продукт.
1. Ще гледам от разстояние 2,5-3 м, което ме насочва към диагонал на LCD-то 37-40". Има ли смисъл от по-голям?
2. Сега съм абонат към Евроком. И там проверих, че дават (с/у доплащане) цифрови приемници. Освен през Евроком, от време на време ще пускам някое DVD, ще връзвам лаптоп (през RGB изход за 2ри монитор), както и 2 камери: едната miniDV, а другата с вграден HDD (т.е. със стандартна DVD резолюция). Не възнемерявам скоро да купувам камера с HD, PS3 или лаптоп с HDMI изход. За това искам да попитам има ли смисъл да се купува Sharp LC-37XD1E (за 2999 лв.) или може да мина с по-евтин такъв за под 2000 лв?
3. Един познат, който работи в Интерсервиз Узунови, каза, че има смисъл от Sharp, но тези с по-голям диагонал от 42" нагоре. ако това е така, има ли други добри алтернативи под 2000 лв. с HD ready за 37"-40" или да гледам модели на Sharp?
4. Ако някой ползва Евроком през цифров приемник, да даде отзиви? Питах 1-2ма познати и отзивите не бяха лоши, но все пак всеки има различни критерии.
Ако някой може да помогне и да даде мнение препоръки, ще му бъда благодарен.