Страница 156 от 223 ПърваПърва ... 106146154155156157158166206 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,326 до 2,340 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Здравей vap_it
    Нямам време да се ровя коя матрица каква е, просто използвам очите си, и определено S81 е доста по добре като контраст, картина и цветове от R71-74 серията
    Отиди в който и да е магазин и виж за какво ти говоря, ако искаш и при мене ела да сравниш кое как работи, пък ще помагам с каквото мога!

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

доколкото сам 4увал от тук от там sharp са едни от наи добрите lcd телевизори.все пак са произведени в япониа.а и фирмата е една от водештите в производтвото на дисплеи.и аз ще си зимам скоро такъв от сериата aquuс 32 ин4а.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    доколкото сам 4увал от тук от там sharp са едни от наи добрите lcd телевизори.все пак са произведени в япониа.а и фирмата е една от водештите в производтвото на дисплеи.и аз ще си зимам скоро такъв от сериата aquuс 32 ин4а.
    НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ПРАВИЛНО

5. Тук е от
    Apr 2003

Ми как да се научи, няма даскали в училище

6. Тук е от
    Sep 2003

някой ако има впечетления от този модел може да сподели http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027059
    .........................

някакви идеи за 37 инчово ТВ до 2000 лева без PV70 ( няма го във Варна) и SHARP ( вече имаме AD5) ???/

7. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте,
    другата седмица ще си купувам 32" LCD телевизор.Засега съм се спрял на Sony KDL-32S3000.
    Бихте ли споделили мнения и впечатления за този модел,а също така има ли смисъл да се
    дават още 500 лева за Sony KDL-32D3000.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей manfredman
    определено не бих дал толкова пари за 32 инчов телевизор, пък бил той и D3000 серията на Сони.
    Да, има 2 тунера(2 цифрови и тн) но има един недостатък според мен, 100 Hz , това му е и проблема! Писали сме по назад в темата защо тези 100 херца не са нещо особено
    По скоро бих си взел S3000 или S3010, определено работят доста добре

10. Тук е от
    Oct 2007

Каква е разликата между S3000 и S3010 и също така ме интересува дали DVB-C тунера
    ще може да се използва за цифрова телевизия на Естнет или Евроком.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от manfredman
    ... ме интересува дали DVB-C тунера
    ще може да се използва за цифрова телевизия на Естнет или Евроком.
    Може да се използва за гледане на цифровите пакети на CableTel (Естнет, Евроком) и всички кабелни ТВ, които предлагат цифров пакет програми, кодирани със съответна кодировка. Интерфейса на DVB-C тунера на телевизорите е PCMCIA слот на който "пъхаш" съответния модул. За CableTel това е Conax. Цената му е около 75-80 лв. Така свободно гледаш free каналите, а за платените сответно си купуваш карта, която мушкаш в модула. Аналогично е и за ефирния DVB-T тунер, но там за момента всички програми са free.

12. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте!
    Случайно попаднах на този форум и мога да кажа, че за 2 дни понаучих доста неща. Така или иначе и при мен дойде момента, в който да си взема някакво LCD. И за това имам няколко въпроса към участниците във форума, защото официалното инфо по сайтове и фирми е по-скоро изкривено. Всеки си хвали стоката, а тук е мястото, където може да се изгради по-конкретна и иистинска представа за даден продукт.
    1. Ще гледам от разстояние 2,5-3 м, което ме насочва към диагонал на LCD-то 37-40". Има ли смисъл от по-голям?
    2. Сега съм абонат към Евроком. И там проверих, че дават (с/у доплащане) цифрови приемници. Освен през Евроком, от време на време ще пускам някое DVD, ще връзвам лаптоп (през RGB изход за 2ри монитор), както и 2 камери: едната miniDV, а другата с вграден HDD (т.е. със стандартна DVD резолюция). Не възнемерявам скоро да купувам камера с HD, PS3 или лаптоп с HDMI изход. За това искам да попитам има ли смисъл да се купува Sharp LC-37XD1E (за 2999 лв.) или може да мина с по-евтин такъв за под 2000 лв?
    3. Един познат, който работи в Интерсервиз Узунови, каза, че има смисъл от Sharp, но тези с по-голям диагонал от 42" нагоре. ако това е така, има ли други добри алтернативи под 2000 лв. с HD ready за 37"-40" или да гледам модели на Sharp?
    4. Ако някой ползва Евроком през цифров приемник, да даде отзиви? Питах 1-2ма познати и отзивите не бяха лоши, но все пак всеки има различни критерии.

Ако някой може да помогне и да даде мнение препоръки, ще му бъда благодарен.

13. Тук е от
    Oct 2007

Винаги ми е правило впечатление как може някои да дава мнение за каквато и да е техника па крамоли че не е притежава, а да не говорим за експлоатацията, та по същество, не правя реклама, избрах САМСУНГ, от критериите ми и финансите ми. Някой се де изхвърлил че R-серията не е " читава " да ама не!!! точно тази я купих става въпрос за LE40R7. Пишете и разисквате до компетенция от която и вие се самозалъгвате, но това си е ваш проблем и е желателно в тази тема да пишат тези които имат ЛСД и тези които желаят, а не чули не дочули.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от FatBoy
    Здравейте!
    Случайно попаднах на този форум и мога да кажа, че за 2 дни понаучих доста неща. Така или иначе и при мен дойде момента, в който да си взема някакво LCD. И за това имам няколко въпроса към участниците във форума, защото официалното инфо по сайтове и фирми е по-скоро изкривено. Всеки си хвали стоката, а тук е мястото, където може да се изгради по-конкретна и иистинска представа за даден продукт.
    1. Ще гледам от разстояние 2,5-3 м, което ме насочва към диагонал на LCD-то 37-40". Има ли смисъл от по-голям?
    2. Сега съм абонат към Евроком. И там проверих, че дават (с/у доплащане) цифрови приемници. Освен през Евроком, от време на време ще пускам някое DVD, ще връзвам лаптоп (през RGB изход за 2ри монитор), както и 2 камери: едната miniDV, а другата с вграден HDD (т.е. със стандартна DVD резолюция). Не възнемерявам скоро да купувам камера с HD, PS3 или лаптоп с HDMI изход. За това искам да попитам има ли смисъл да се купува Sharp LC-37XD1E (за 2999 лв.) или може да мина с по-евтин такъв за под 2000 лв?
    3. Един познат, който работи в Интерсервиз Узунови, каза, че има смисъл от Sharp, но тези с по-голям диагонал от 42" нагоре. ако това е така, има ли други добри алтернативи под 2000 лв. с HD ready за 37"-40" или да гледам модели на Sharp?
    4. Ако някой ползва Евроком през цифров приемник, да даде отзиви? Питах 1-2ма познати и отзивите не бяха лоши, но все пак всеки има различни критерии.

Ако някой може да помогне и да даде мнение препоръки, ще му бъда благодарен.

Ако си вземеш и HD-ready телевизор с 1080i/720p. То честно казано и без това не вярвам да видим цифровата телевизия у нас до 2009, май се говореше нещо за 2013+. А и ако си вземеш 1080p, за да се възползваш максимално от нея(което явно ще става и занапред предимно от домашното кино), ще трябва да си вземеш скъп HD-DVD плеър. Да не говорим, че ще се оръсиш доста, защото такива са предимно моделите над 32".

Не разбирам какво е общото между контраст и процесор. Контраста си е показател на самата матрица. Наистина има в техномаркет и такива с контраст 8000:1, които са TFT, но на мен са ми доста съмнителни, защото такива големи контрасти са присъщи предимно на плазмените дисплеи. Май по-разпространен, особено при по-малките LCD телевизори е 1200:1. За процесора - не очаквай да знаят в магазина такива екзотични подробности.

Ми за третото вече може би ще е добре преди да купиш някой определен модел да идеш с едно DVD с някакъв по-динамичен филм и да видиш с очите си как ще се справи телевизора.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз също съм забелязал, че по форумите много хора пътвия им пост е "какво да си купя", а във втория вече дават акъл.
    Да не говорим, че дори вече да си си купил такава техника това не те прави кой знае какъв специалист.

Иначе за FatBoy. Няма смисъл да си купуваш Sharp 37XD1E за 3000 лева защото и 42"-вия струва пак толкова. Това че няма да имаш 1080р техника не означава, че не трябва да си купуваш Full HD телевизор. Резолюцията е само един от показателите и то не най-важния според мен.

Вчера ходих да настройвам у един проятел новия му Philips 7662 http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5212
    и определено останах доволен. Според мен това е най-доброто FullHD за около 2500 лв в момента.

17. Тук е от
    Oct 2007

U211, това с контраста е рекламен трик. Непълно обяснение или пояснение от страна на дистрибутор или производител. 1:6000 или нагоре става въпрос за динамичен контраст, а статичния се движи около 1:800 или 1000 или около тези стойности. Както и да е.
    lazarus, няколко човека ми твърдят същото. дори да не ползвам fullHD матрицата по принцип е по-добра (което е нормално). Мисълта ми е, че дали видимо ще има някаква разлика за човешкото око, което да ме накара да ги дам тези пари. Примерно пускам най-обикновено DVD на DVD-player в единия случай на LCD за 2000 лв със SD и в другия на HD за 3000-3500 лв. Няколко пъти минавах през ТехноМаркет разлика не хванах.
    От 2 дни чета в разни английски форуми, което ме хвърля в як размисъл. Примерно един China модел Hannspee Xv37, който се продава и в БГ пише, че давал по-добра картина от много по-скъпи модели на Тошиба и тн, например. http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=474454
    Това ме кара да се двоумя.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FatBoy
    Примерно пускам най-обикновено DVD на DVD-player в единия случай на LCD за 2000 лв със SD и в другия на HD за 3000-3500 лв. Няколко пъти минавах през ТехноМаркет разлика не хванах.
    От 2 дни чета в разни английски форуми, което ме хвърля в як размисъл. Примерно един China модел Hannspee Xv37, който се продава и в БГ пише, че давал по-добра картина от много по-скъпи модели на Тошиба и тн, например. http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=474454
    Това ме кара да се двоумя.
    Няма такова нещо като ЛСД за 2000 лв и да е SD. Всички са поне HD Ready /720p/ или Full HD /1080p/. Ако пуснеш от стандартен двд плеър сигнал 576i или 480i разликите, в това което виждаш най-вероятно не е от резолюцията, а от други характеристики на моделите.
    Моя съвет е, да не гледаш сухите характеристики, а да си определиш някакъв бюджет и да видиш какво на теб ти харесва за тези пари.
    Вече няколко пъти казвам тук, че от 2,50-3 метра разлика между HD Ready и Full HD панели няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе