Страница 21 от 223 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от Bobster
    Няколко поста по нагоре оточнихме че контраста е реален /типичен/ за милисекундите мисля че е 8. И аз видях днес че вече е на 2099 и определено към него съм се насочил, но този дето отговаря там за TV-тата каза че бил сглобяван в Турция, което незнам добре ли е или зле и дали изобщо е вярно.
    Novo 20

Na mene mi kazaha 4e e made in England

Цитат Първоначално публикувано от Bobster

Предложи ми този модел:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023081
    разгледах го и определено има страшна картинка, черния цвят е супер има висока контрастност. По характеристики е 3000:1 това ще е динамичен, но реалния няма да е под 1200 със сигурност. Бил сглобяван в Словакия и бил доста успешен модел. Вече взех да се побърквам да ви кажа....;(
    Moje i da e po-hubav , no zaradi markata "SAMSUNG" shte se vyzdyrja.

I pri mene iznikna neshto novo :

Philips 37 PF 5321/12 na cena s DDS: 2200lv - made in France

I taka o4akvam savet koe LCD da izbera:

TOSHIBA 37WL66Z цена с ДДС: 2,099.00 лв. ili Philips 37 PF 5321/12 na cena s DDS: 2200lv.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2006

toshiba, бих предпочел аз. Филипс имат проблем с backlight-а, който не може да се отстрани. При появата му обикновено в EU Филипс връщат парите на хората, но тук може да ти кажат че е извънгаранционно и да си го имаш завинаги. Прецени сам.

4. Тук е от
    Feb 2007

В Техномаркета също ми казаха че са имали няколко Philips-а проблемни и каза да се отнеса малко резервирано към тях, въпреки че и на мене ми харесва тоя модел!

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Компания Toshiba представила новую линейку LCD телевизоров REGZA 68 и 67-ой серии.

REGZA расшифровывается как “Real Expression Guaranteed by amaZing Architecture”— "Высочайшее качество изображения, достигнутое при помощи технических инноваций". в четырех диагоналях и двух вариантах цветового решения корпуса. Так модели REGZA 68-е имеют диагонали 32, 37, 42 и 47 дюймов, выполнены в графитово-черных тонах, а модели 67-й серии с диагоналями 32 и 37 дюймов представлены в благородном темно-сером дизайне.

Ключевой особенностью LCD телевизоров REGZA 68 и 67-ой серии является цифровой 100-герцовый преобразователь изображения Meta Brain Pro 100, который позволяет избавиться от эффекта смызывания объекта, происходящего при воспроизведении динамичных сцен, и эффекта послесвечения, который являются причиной «рваного» движения объекта по экрану. Meta Brain Pro 100 удваивает число кадров, создавая дополнительный кадр, который вставляется в промежуток между двумя оригинальными.

Время отклика у новых моделей - 6мс, что гарантирует четкую передачу даже самых динамичных сцен.

Все телевизоры оснащены двумя разъемами HDMI.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Нека ви объна внимание на едно моделче JVC 37R71,държи се чудесно на по слаб сигнал и специално за тези които ги дразни разтеглянето при 4:3 формат там този проблем е решен удачно.
    Забравих да кажа,че в момента е на добра цена 2100лв.

7. Тук е от
    Feb 2007

Бихте ли ме посъветвали кой от двата телевизора е по-хубав?
    SAMSUNG LE-26R71B или PANASONIC TX-26LE60P. И двата са на промоция в момента за около 1300лв. Тъй като обсъждате предимно по-големи телевизори, ми е трудно да се ориентирам, ще се радвам някой да помогне. Мерси предварително.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    Нека ви объна внимание на едно моделче JVC 37R71,държи се чудесно на по слаб сигнал и специално за тези които ги дразни разтеглянето при 4:3 формат там този проблем е решен удачно.
    Забравих да кажа,че в момента е на добра цена 2100лв.
    Този модел ли имаш на предвид :

LCD Телевизор JVC LT-37R71BU

Цена: 2199.00 лв. с ДДС

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3701

10. Тук е от
    Jan 2006

Моля дайте линк от където да си дръпна инструкция за LG PX3RV на български или ако някой има да ми я прати на vihren_box@abv.bg
    благодаря предварително!

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Бях се засилил към покупка на Sharp 37XD1E. Редовно посещавам форума www.avforums.com /аналог на този тук, но в Англия/ и там попаднах на доста интересна тема за тази серия на Шарп.

Копирам едно от мненията, което синтезира проблема:

I don't know what the situation is like there but I can tell you that I live in France and what happened here has been as follows:

- In Nov Sharp France were telling customers that they were just discovering the banding and buzzing problems and were asking Japan HQ how to handle the issue. Interestingly, at the time, Sharp Belgium apparently postponed launching the 46" letting slip that all national HQs had received a memo from Sharp Japan saying that banding was a major problem.

- In Dec Sharp France were saying that only a small number of sets were involved and that they would announce in Jan whether sets with banding would be replaced or repaired. Users with buzzing were told to use the "dynamic" setting. Users with severe banding started to be offered "reconditioned" sets !!!

- In Jan Sharp France said that the cause of buzzing had been identified. There are two types of buzzing related to two different power supplies:

a) very high frequency (around 15000 Hz) buzzing from the main psu which occurs when the set is on, in standby or even "off" unless actually unplugged. Sharp can repair affected sets by changing the faulty power supply block (which is an assembly that includes the input sockets) and have started doing this on-site for vociferous customers.

b) low frequency buzzing (19 Hz harmonics) comes from the secondary psu for backlighting. This is heard when the set is displaying a dark image or no image at all. No solution apart from telling customers to set backlighting to max level. Backlight buzzing said to be an inherent result of the way the backlighting is designed.

Regarding banding they claimed they were expecting a response/solution from Sharp Japan in February.

Oh, by the way, when Sharp had to give refunds they started deducting 30% if customers were unable to provide the original shipping carton !!!

Now in February:

Some customers have had all their buzzing problems solved.
    Main power supply buzzing can be solved by changing the power supply board and the video module (input connectors etc);
    Backlight buzzing can be solved by changing the 2 "inverters" (backlighting units) which are 2 large (expensive!) vertical boards to the left and right of the display.
    So the buzzing problem can be solved ... without playing the "banding lottery" ... if you can persuade Sharp to do it!

However Sharp Japan just can't work out how to manufacture lcd's reliably without banding. Now Sharp France are saying that banding is "within spec" and their official policy is that a 46" set is designed to be watched from a minimum distance of 6 metres ; any defects that cannot be seen from at least that distance are to be considered as acceptable.

This seems to be the new official line sent out from Japan HQ to all national subsidiaries.

Sources (if you're wondering where this info came from and happen to speak French or German): French and German discussion boards:
    http://www.homecinema-fr.com/forum/v...=asc& start=0
    http://www.hifi-forum.de/viewthread-140-254-19.html

Sorry that this post is so long but I hope it's of interest,
    Chris

Съжалявам, че е на английски. Общо взето се оказва че около 20% от тази серия е с горепосочените проблеми и в нормалните държави директно сменят тв-та с нови като доста често проблема си стои.

Не искам да казвам нищо, просто споделям информацията. Тв-то наистина е доста добро и на отична цена. Знам, че безпроблмни електронни устройства не съществуват, но е добре да се знае какви дефекти да очакваме.

12. DK9
    DK9 е офлайн

Тук е от
    Feb 2007

За проблема с задното осветление на Филипс писах преди известно време - има го само в един модел 37PF9731 и се дължи на използваните по-различни лампи. Този дефект не е забелязан при никой друг, а още по-малко вероятно е да се появи при модели без Clear LCD технология, какъвто е посочения от acho_pacho! Така че ако това те е спирало - не се безпокои.

13. Тук е от
    Feb 2007

miro_vampiro препоръчай 26" телевизор от наличните в техномаркет, този който най-много ти харесва.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Привет на всички .Вчера си купих LCD SHARP LC-32GA8E за 1699 лв. от интер- сервиз Узунов. Много съм доволен от картината но имам един въпрос.Телетекстът не ми е на кирилица,а има меню на руски та въпросът ми е дали има някаква настройка за кирилица ? Благодаря ви предварително.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

veno, изчакай малко до началото на март, ще получавам 26SA1E на ШАРП и ще ми влиза в промоция най-вероятно, някъде към 899 без ДДС.
    veli, недай дава такива луди пари за нищо, както писах по-горе изчакай, ще има сваляне на цените. 1300 лева за 26 са много пари, при мен вече имам 32" на 1460 лева. Особенно Самсунга и R, модела не благодаря. Панасоник не продавам и нямам мнение за тях.
    Bobster, на работа имам 32" 32S71B. Ами става, както съм писал и преди някой, доста неща не харесвам в моделите на Самсунг. Ако искаш добър модел на добри пари, примерно 37LB1R на LG, при мен е на 2400. Сигурно и по-евтино може да се намери. Миналогодишният топ модел на LG-въртяща се стойка на 25-30 градуса и 2 активни тунера(ако си търсиш де). САМСУНГИТЕ са словашки, ако са английски на цена около 1500 ли ще са(за 32")??? и тоя динамичен контратс 3000:1, като се раздели на 5 се получава 600:1 реален контраст.
    lazarus18, след 20 страница не съм чел темата за 37XD1E, но ще я поразгледам пак, но поне при мен не съм видял или чул тези проблеми които описват хората. Нов модел, нова мартица, всичко е възможно. А цените доста паданаха на големите модели, за 3700 беше на 3600, че ще го получавам, но нищо след това като инфо не съм имал, може и още надолу да слезе. А пък 46 я гледам от 2 метра, че по-малко и пак съм доволен от това което показва. Страхотен ТВ-р.

17. Тук е от
    Jan 2006

LUDIA
    Взех си плазма LG-PX3RV от технополис-Русе но съм притеснен!
    Предпочетох този модел защото е с ниска резолюция а ще се гледа на кабелна с ниско качество. Та какво ме притеснява!
    Черното е много силно!настройките са ми почти на мах , хо черното си е черно. Пример - когато човека е с черно сако то реверите му се сливат и не се виждат , снощи Слави беше с черен костюм на тънки бели раета и като мърда раетата изчезват-все едно че е с черен костюм. При филмите особенно като е ношна сцена се жиждат цамо глави и силоети.Особенно тъмно червеното става на черни снежинки и тъмно синьото е така.Закачих му DVD ,там хешата са много по-добре макар че черното пак дразни
    Това дефект от телевизора ли е или има нещо което незнам.
    много се дразня от това , моля помагай

18. Member
    Тук е от
    Jan 2007

LG-то което споменава LUDIA 32LB1 наистина си заслужава ,въпреки че новият модел LB2 също заслужава внимание,но за сега държи малко по висока цена(2149лв),аLB1 може да се намери и 1699лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 223 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе