Страница 218 от 223 ПърваПърва ... 168208216217218219220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,256 до 3,270 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    - човешко око
    Всичко останало ще те натовари с много информация,която на не малко места е и не вярна.Най важното него пише по табелките.
    Съгласен съм с теб донякъде ... но нали се сещаш че много лесно могат да настроят телевизора ... примерно да пуснат някое ДВД , е тогава и обикновен телевизор би предавал перфектно.
    Въпроса ми беше кое е най важното ... примерно забелязал съм че при LCD телевизорите наистина има няккакъв ъгъл на гледане ... погледнеш ли от страни всичко е затъмнено .
    Един мой приятел си купи - LG 32 LC2 RR този с вграденият хард диск ... но определено за тази цена мисля че можеше да избере и по добро /1400лв/ но там екстрата е че е с хард диск , като впоследствие разбрах че нищо не може да се прехвърля от този хард диск на компютър ?!?!
    Та за това питам за тези т. характеристики.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

е вероятно ако откачиш харда от телевизора и го закачиш на комп
    ще може да се прехвърля

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от mn_k
    След известно четене, обикаляне и гледане в магазините, и много ровене в нет-а, взех Philips- 42PFL7662D.
    При първите ми проби у дома бях доста неприятно шокиран. Картината беше ужасна спрямо спомените ми от CRT TV и LCD монитор. Не че съм очаквал чудеса от ефирна ТВ и ДВД. Но след няколко часа гледане и ръчкане тук-там в менютата нещата изглеждаха вече нормално. Мислех си, че имам що годе качествени ДВД-та, ама не. На повечето ми показва 480i. При тях качествена картина неможе и да има. На тези с 756р - много от тях са на блокове(пикселизация). РС няма как да пусна, защото ТВ-то няма VGA/DVI. Опитах да пусна ДВД-то на progresive - същата картина. Как е по-добре - плейъра да деинтерлизва или ТВ? Утре ще си взема HDMI кабелче, но едва ли ще са подобри много картината.
    В магазина ми казаха, че този модел има БГ меню - аз не го открих. Има руски. Но заради тази подробност не мога да си настроя часовия пояс и цветовата с-ма по подразбиране. А и в книжката няма БГ, а руски.
    Изработката ме впечатли. В магазина не й бях обърнал внимание. Силовите елементи са от стъкло и метал, въртяща стойка. Но за FULL HD на тази цена си има компромиси - бедно меню, няма VGA. Другите компромиси още не съм ги открил.

Та моите изводи са:
    1. Покупката на LCD HD(ако не е крайно необходим) е оправдана само ако има HD източник - BD, HD DVD или нещо друго. За ДВД не става.2. 42" ми дойдоха много. В момента го гледам от малко повече от 3м. А трябва да го преместя на 2,5м. Или чета и слушам, или гледам. 37" ми е оптималния. Не се лакомете за голям екран. Така и пари ще спестите за други полезни аксесоари.
    mn_k, ти явно не си подходил както трябва към покупката. Казваш, че ще гледаш предимно кабелна и двд, а взимаш модел с доста лошо представяне в тази област. Задължително се ориентирай към някаква цифрова телевизия. Това ще подобри значително нещата. При гледане на двд и аз имах този проблем защото 99% от двд-тата в нета са NTSC /480i/ и то компресирани до ДВД5, което най-често е със компресия до 70-80%, а това вече си личи на такъв екран с такава резолюция.
    Избрал си модел без VGA и не можеш да го вържеш към ПК. Дано имаш DVI изход, че да изполваш DVI/HDMI връзка. От 3 метра си избрал правилния размер. Щеше да съжаляваш много ако беше взел 37". Размера е един от най-важните параметри като се има предвид, че такъв екран се взима за филми.
    Това, че не става за ДВД е голяма грешка. Просто се опитвай вече да сваляш филми без компресия. Поради слабото представяне на този модел с 480i/576i си вземи задължително хубав двд плеър с добър деинтерлейсинг и възможност за ъпскелинг до HD.
    За сравнение дали ТВ-то или ДВД се справя с деинтерлейсинга виж софтуера от тази тема:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34721.0.html

5. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от soon
    aad - Иди виж е това телевизорче и тогава пиши какво означава разлика: http://sharpbg.com/index.php?productID=244
    М/у другото под тази цена ВСИЧКО е компромис! Незабравяй, че купуваш телевизор а не цената му!!! Разбира се ако гледаш с едно око ...тогава може.
    Отиди го виж в Технополис. Сложен е до W3000 и ще видиш разликата, това което виждат очите ми е, че бялото при Шарпа е сиво, а при Сони си е бяло. Липсата на бяло показва недостатъчен контраст, а относто цената има защо да е по-скъпо.

6. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

недейте сравнявайте тв за 1000лв с тоя дето струва 2500.щото до тоя прехфален шарп(на тая цена митото не може да платят от япония до тук)ако сложа някой лсд за 5000лв шарпа ще изглежда като тв пирин(имаше такива преди мнооого време)затова ви моля сравнявайте в еди ценови клас

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от rino71
    Здравейте колеги-доста четох и се консултирах и определено се спрях на Самсунг-LE32S81-смятам в петък да го взема-можете ли да ми кажете последни отзиви за този модел.Благодаря предварително!
    За пари те си не лош аз лично бройката,която разглеждах не ми хареса не беше с матрица на самсунг,което се среща доста често при по ниската серия ,синее доста черното,студени цветове (няма преливане),загледай се в лицата на хората (все едно гледам мъртъвци).
    По добри модели(според мен) LG 32LC51/41,PHILIPS 32PFL5322,JVC 32A80.А пък ако си го заплюл и ти харесва взимай без да се объркваш повече.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ От доста време се ровя по форуми ходя разглеждам по магазините и се спрях на този модел SAMSUNG LE-37R88BD http://www.lcd-compare.com/televiseu...-LE37R88BD.htm бихте ли ми казали дали си заслужава да си го взема цената му в ТЕХНОМАРКЕТ е 1500лв в наличност го има само в София а аз съм от Варна .Моля ако може някой компетентен(тук ги има доста) да си каже мнението.Това е максимума в момента от средства които мога да отделя а държа да е 37 .Ако знаете друга марка и модел до тези пари и с тези параметри споделете мнението си ще съм ви много благодарен.

10. Тук е от
    Dec 2007

madmaxx-благодаря ти за отзивчивостта,ще умувам още ден и грабвам единия от трите модела.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ivanhoe72 - за съжаление всичко е от значение. Всичко!!!

stivig - Амаааааааааааа НИЩО подобно - имаш проблем с очите. Точно този модел на Сони е с проблемно бяло а не Шарпа!!!!!!!!!!!!!!
    Гледай ти!? Пак някой се заблуждава и бърка другите!
    aad - Пак някой си говори просто ей така, за да е в играта!

12. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

що .искам да ми сравните два или три лсдита в еднакъв ценови кла.а не само шарпа да е най великия щото на табелата му пишела че е произведен в япония.да не би тия дето са сглобявани в китай или в европа да са правени с други части.заводите са на дадената фирма и са под тяхен пълен контрол.

13. Тук е от
    Dec 2006

На теб май ти е трудно да повярваш ама си е така и нямам абсолютно никакви проблеми с очите. Отиди в Технополис ако си от Варна и се обеди сам.
    Пък и аз имам Шарп и знам как стоят нещата.
    soon интересно ми е ако не е тайна ти какъв телевизор имаш и от каква база сравняваш?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Малко новини: Хитачи, Матсушита (Панасоник) и Канон обединяват сили в бизнеса с LCD екраните. Панасоник и Канон взимат по 24.9% от Хитачи Дисплейс, като сумата ще се инвестира в подобряване на LCD технологията. Канон ще имат достъп до технологиите на Хитачи за малки LCD и OLED дисплеи за техните камери, докато Панасоник ще наблегнат на плазмите от Виера серията и за в бъдеще при OLED дисплеите. Панасоник и Хитачи имат друго споразумение за производство и развитие на плазмените дисплеи, от което няма да се отказват.

Между другото на идващото изложение в Лас Вегас, Панасоник ще покажат 150 инчова плазма, надвишаваща значително по цена най-големият им монитор за момента - 103 инчова плазма за "скромните" 70,000$.

16. asb
    asb е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

nyakoi koito ima televizor Sharp x20, ta kazhe nyakakvi otzivi. Kak predava na obiknovenna TV, pri sport imali zabelezhki i t.n.?

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от asb
    nyakoi koito ima televizor Sharp x20, ta kazhe nyakakvi otzivi. Kak predava na obiknovenna TV, pri sport imali zabelezhki i t.n.?
    Прочети последните 5 страници да кажем, има достатъчно отзиви.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stivig
    На теб май ти е трудно да повярваш ама си е така и нямам абсолютно никакви проблеми с очите. Отиди в Технополис ако си от Варна и се обеди сам.
    Пък и аз имам Шарп и знам как стоят нещата.
    soon интересно ми е ако не е тайна ти какъв телевизор имаш и от каква база сравняваш?
    Не се ли научихте, че сравнението в магазина е безполезно ако не са пипнати настройките. Хващам бас със всеки, че ако ми даде да пипна и най-скъпия ТВ ще го направя по-зле от всяко Нео и Деу.
    Шарпа си има достатъчно контраст и едва ли проблема е от това. Сега разбирам, че се предлага и в Технополис и ще отида да ги огледам на място, че в магазина на ИСУ го нямаше.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе