Страница 217 от 223 ПърваПърва ... 167207215216217218219 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,241 до 3,255 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от BADBO333
    бързо бягай да си вземеш кабел и пускай нещо HD от компютъра.....там ако знаеш каква лудница е.... Булсата няма да искаш да го гледаш после ....
    И това ще стане.Някога, но не сега.
    п.с. при теб как тръгва тв. като го включиш? Бял екран и програмата или.....по друг начин?

Цитат Първоначално публикувано от nazgull
    а няма ли начин да се гледат нормални??
    Има разбира се.В режим "авто" конвертира образа автоматично в 4:3 само че телевизорът от 32 става на 26 инча грубо казано.

поздрави

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2007

roshkobg неприятни главоболия по празниците.На проблема ти с телетекста промени страната на руски,а звука на каналите най вероятно ще се оправи като промениш системата на звука,пък за нелегалният внос на ТМ на SHARP се писа по рано.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от roshkobg
    Честита Коледа на всички!
    Да сте здрави и ухилени, а за всичко друго има Мадагаскаркард...

Сега да споделя един проблем и да попитам за компетентното ви мнение:

Преди 2 месеца купих LCD телевизор Samsung от Техномаркет и още на втория ден бях силно разочарован от покупката...

След няколко разговора с мениджърите на съответния магазин (със съответните аргументи от моя страна, доказващи категорично, че ТЕХНОМАРКЕТ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ПРЕДЛАГАТ В МАГАЗИНИТЕ СИ НЕКАЧЕСТВЕНА И НЕСТАНДАРТНА СТОКА, като при това БЕЗОЧЛИВО ПОДВЕЖДАТ КЛИЕНТИТЕ СИ ЗА ПАРАМЕТРИТЕ НА ПРОДАВАНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ!), закономерно стигнахме до решение, което ме удовлетворяваше - да върна купения от мен телевизор в пълния му комплект (заедно с кашона и карантиите) и да получа каквото избера в замяна до размера на платената от мен сума.

Днес, 25.12.2007 г. замених Samsung - а с LCD телевизор SHARP LC-26SD1E. маше няколко "странни" на пръв поглед неща:

- телевизорът е с гаранционен срок от 24 месеца, при стандарт на ИСУ от 36 месеца;
    - гаранционният сервиз е този на К&К (а не на ИСУ);
    - пратката е товарена и превозена по поръчка на Шарп Електроникс Юръп за Електромаркет/Вилнюс (очевидно, че ИСУ въобще си нямат и идея за партидата);
    - при отварянето на кашона открих, че липсва ръководство за ползване на български език;
    - в магазина твърдяха, че ТВ-то е с произход Япония, пък на стикера отзад на панела си пише очевидното - MADE IN TAIWAN...

Дотук - добре... Страшното следва...

След настройването на език и регион, стартира автоматично търсене и настройка на програмите (ползвам стандартна кабелна на Евроком). Настройката е твърде бавна, но я изтърпях, без да я прекъсвам. След това започнах да преглеждам каналите и се вцепених - голяма част от тях бяха БЕЗ ЗВУК! Включително БТВ, Нова ТВ, ТВ 1000, Евроспорт, Диемите... то по-добре е май да кажа кои имаха звук...

Още по-голям стана ужасът, когато открих, че след "попадане" на програма със звук, ако се върна на "няма" (такава без звук) - той изведнъж МОЖЕ да се появи... след няколко секунди...

Аааааааааааааааааааааааааааааааааа..............лудницаааааа.....................

Излишно е да споменава, че същото бе и след пълно пренастройване на ТВ-то...
    А фактът, че телетекстът на Канал 1 въобще не "благоволи" да се появи на кирилица (въпреки работещата опция за руски език на екранните менюта) е просто като соев сос и къри за любителите на екзотичната кулинария....

Обръщам се към всички Вас - експерти, специалисти, търговци, потребители (с опит или не) с МОЛБА ЗА ОБЯСНЕНИЕ на гореизложеното.

Аз вече съм решил - няма да губя повече време за разговори с пишман -търговците. Ще се подготвя старателно и ще занимавам в идните месеци Комисията за защита на потребителите, Министерството на икономиката и енергетиката, компетентните български съдилища и всички други институции, които имат отношение към регламентирането на съответната търговска дейност. И ще търся не само своите права (и съответното обезщетение), но и правото на всички потребители да получават стандартни, качествени и безопасни продукти... Че аман...

И да не забравя - желая на всички хубава, здрава и по-весела Нова 2008 година!
    Наздраве!
    На всеки канал на които нямаш звук ръчно задай стандарта B/G , на канал 1 имаш защото той единствено излъчва в D/K и автоматичната настроика го разпознава.

5. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    На всеки канал на които нямаш звук ръчно задай стандарта B/G , на канал 1 имаш защото той единствено излъчва в D/K и автоматичната настроика го разпознава.
    Благодаря за съвета. Така става, макар и малко бавно...

6. Тук е от
    Dec 2004

След известно четене, обикаляне и гледане в магазините, и много ровене в нет-а, взех Philips- 42PFL7662D.
    При първите ми проби у дома бях доста неприятно шокиран. Картината беше ужасна спрямо спомените ми от CRT TV и LCD монитор. Не че съм очаквал чудеса от ефирна ТВ и ДВД. Но след няколко часа гледане и ръчкане тук-там в менютата нещата изглеждаха вече нормално. Мислех си, че имам що годе качествени ДВД-та, ама не. На повечето ми показва 480i. При тях качествена картина неможе и да има. На тези с 756р - много от тях са на блокове(пикселизация). РС няма как да пусна, защото ТВ-то няма VGA/DVI. Опитах да пусна ДВД-то на progresive - същата картина. Как е по-добре - плейъра да деинтерлизва или ТВ? Утре ще си взема HDMI кабелче, но едва ли ще са подобри много картината.
    В магазина ми казаха, че този модел има БГ меню - аз не го открих. Има руски. Но заради тази подробност не мога да си настроя часовия пояс и цветовата с-ма по подразбиране. А и в книжката няма БГ, а руски.
    Изработката ме впечатли. В магазина не й бях обърнал внимание. Силовите елементи са от стъкло и метал, въртяща стойка. Но за FULL HD на тази цена си има компромиси - бедно меню, няма VGA. Другите компромиси още не съм ги открил.

Та моите изводи са:
    1. Покупката на LCD HD(ако не е крайно необходим) е оправдана само ако има HD източник - BD, HD DVD или нещо друго. За ДВД не става.
    BADBO333 - Към всички.....не си купувайте HDTV за да гледате само кабеларки или ДВД....истината е една - High Definition Video.
    2. 42" ми дойдоха много. В момента го гледам от малко повече от 3м. А трябва да го преместя на 2,5м. Или чета и слушам, или гледам. 37" ми е оптималния. Не се лакомете за голям екран. Така и пари ще спестите за други полезни аксесоари.

roshkobg - пропуснал си нози линк http://www.sharp.ru/support/?r=2&g=25, прочети го внимателно и всичко ще ти се изясни. И телетекст само К1.

Нещо полезно за незапознатите: http://gtrs.hit.bg/statia%20-%2004%2...D%20ready.html
    http://gtrs.hit.bg/statia%20-%2003%2...0e%20HDTV.html

Благодаря на всички пишещи тук!
    Весели празници и сполучливи покупки!

7. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

вчера специално ходих до ису в пловдив и ги накарах да пуснат един шарп 32 (цената му беше около1250лв) ми какво да ви кажа все едно и също спрямо самсунга в къщи нещо по различно не видях. кажете ми ако обичате кое толкова е различното та да се казва че тоя става а другия не.е ако сравнявате едно лсд за 3000 лв с това за 1000 навярно има разлика ама на един ценови клас всичките една майка ги е раждала .весели празници

8.  

9. Тук е от
    Dec 2004

Просто е, но го установяваш, след като си дал парите и си ползвал уреда известно време. В един ценови клас няма врапиращи разлики. Разликите са в екстрите.
    -удобно меню. Напр. с едно натискане да влизаш A/V режим
    -по-удачни настройки - за картина и звук
    -повече входове
    -дизайн
    -подвижна стойка
    и др. такива детайли от изработката. На пръв поглед маловажни неща, но в последствие се дразниш дълго време.

10. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

говоря за картината щото за удобствата винаги може да се иска повече

11. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от aad
    вчера специално ходих до ису в пловдив и ги накарах да пуснат един шарп 32 (цената му беше около1250лв) ми какво да ви кажа все едно и също спрямо самсунга в къщи нещо по различно не видях. кажете ми ако обичате кое толкова е различното та да се казва че тоя става а другия не.е ако сравнявате едно лсд за 3000 лв с това за 1000 навярно има разлика ама на един ценови клас всичките една майка ги е раждала .весели празници
    Това може да те радва така изборът ти е много лесен хващаш първият и ще си доволен.Такива многодетни майки нема има голяма разлика от Kameyama Япония до China (ала бала).

12. Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от baigrozdan
    Единственото нещо с което още ми е трудно да свикна е това, че хората са ниски и широки, но ако улуча някой филм по тв7 или супер7 формат 16х9 всичко си идва на място и удоволствието е голямо.Ами засега това е от мен.
    Весели празници на всички.
    Порови из менюто на булсата има да си го превключиш да предава на 16:9. Успех

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

aad - Иди виж е това телевизорче и тогава пиши какво означава разлика: http://sharpbg.com/index.php?productID=244
    М/у другото под тази цена ВСИЧКО е компромис! Незабравяй, че купуваш телевизор а не цената му!!! Разбира се ако гледаш с едно око ...тогава може.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Имам един въпрос. Ще си купувам LCD ТВ и ме инересува коя от тези характеристики е най - важната ... и какво точно означават ?!
    - КОНТРАСТ - ***** : 1
    - ЯРКОСТ - *** Cd/kv. m
    - ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ - * MS
    - РЕЗОЛЮЦИЯ - *****/****
    - Зрителен ъгъл - ***градуса

16. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от amigo75
    Порови из менюто на булсата има да си го превключиш да предава на 16:9. Успех
    Благодаря.Ще опитам и ще кажа по-късно има ли резултат.

EDIT:пробвах, но не се получава.Пак си остават две черни ивици от по около 10см. отстрани.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivanhoe72
    Имам един въпрос. Ще си купувам LCD ТВ и ме инересува коя от тези характеристики е най - важната ... и какво точно означават ?!
    - КОНТРАСТ - ***** : 1
    - ЯРКОСТ - *** Cd/kv. m
    - ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ - * MS
    - РЕЗОЛЮЦИЯ - *****/****
    - Зрителен ъгъл - ***градуса
    - човешко око
    Всичко останало ще те натовари с много информация,която на не малко места е и не вярна.Най важното него пише по табелките.

18. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте колеги-доста четох и се консултирах и определено се спрях на Самсунг-LE32S81-смятам в петък да го взема-можете ли да ми кажете последни отзиви за този модел.Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе