Първоначално публикувано от
roshkobg Честита Коледа на всички!
Да сте здрави и ухилени, а за всичко друго има Мадагаскаркард...
Сега да споделя един проблем и да попитам за компетентното ви мнение:
Преди 2 месеца купих LCD телевизор Samsung от Техномаркет и още на втория ден бях силно разочарован от покупката...
След няколко разговора с мениджърите на съответния магазин (със съответните аргументи от моя страна, доказващи категорично, че
ТЕХНОМАРКЕТ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ПРЕДЛАГАТ В МАГАЗИНИТЕ СИ НЕКАЧЕСТВЕНА И НЕСТАНДАРТНА СТОКА, като при това БЕЗОЧЛИВО ПОДВЕЖДАТ КЛИЕНТИТЕ СИ ЗА ПАРАМЕТРИТЕ НА ПРОДАВАНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ!), закономерно стигнахме до решение, което ме удовлетворяваше - да върна купения от мен телевизор в пълния му комплект (заедно с кашона и карантиите) и да получа каквото избера в замяна до размера на платената от мен сума.
Днес, 25.12.2007 г. замених Samsung - а с LCD телевизор
SHARP LC-26SD1E. маше няколко "странни" на пръв поглед неща:
- телевизорът е с гаранционен срок от 24 месеца, при стандарт на ИСУ от 36 месеца;
- гаранционният сервиз е този на К&К (а не на ИСУ);
- пратката е товарена и превозена по поръчка на Шарп Електроникс Юръп за Електромаркет/Вилнюс (очевидно, че ИСУ въобще си нямат и идея за партидата);
- при отварянето на кашона открих, че липсва ръководство за ползване на български език;
- в магазина твърдяха, че ТВ-то е с произход Япония, пък на стикера отзад на панела си пише очевидното - MADE IN TAIWAN...
Дотук - добре... Страшното следва...
След настройването на език и регион, стартира автоматично търсене и настройка на програмите (ползвам стандартна кабелна на Евроком). Настройката е твърде бавна, но я изтърпях, без да я прекъсвам. След това започнах да преглеждам каналите и се вцепених -
голяма част от тях бяха БЕЗ ЗВУК! Включително БТВ, Нова ТВ, ТВ 1000, Евроспорт, Диемите... то по-добре е май да кажа кои имаха звук...
Още по-голям стана ужасът, когато открих, че след "попадане" на програма със звук, ако се върна на "няма" (такава без звук) -
той изведнъж МОЖЕ да се появи... след няколко секунди...
Аааааааааааааааааааааааааааааааааа..............лудницаааааа.....................
Излишно е да споменава, че същото бе и след пълно пренастройване на ТВ-то...
А фактът, че телетекстът на Канал 1 въобще не "благоволи" да се появи на кирилица (въпреки работещата опция за руски език на екранните менюта) е просто като соев сос и къри за любителите на екзотичната кулинария....
Обръщам се към всички Вас - експерти, специалисти, търговци, потребители (с опит или не) с МОЛБА ЗА ОБЯСНЕНИЕ на гореизложеното.
Аз вече съм решил - няма да губя повече време за разговори с пишман -търговците. Ще се подготвя старателно и ще занимавам в идните месеци Комисията за защита на потребителите, Министерството на икономиката и енергетиката, компетентните български съдилища и всички други институции, които имат отношение към регламентирането на съответната търговска дейност. И ще търся не само своите права (и съответното обезщетение), но и правото на всички потребители да получават стандартни, качествени и безопасни продукти... Че аман...
И да не забравя - желая на всички хубава, здрава и по-весела Нова 2008 година!
Наздраве!