Страница 220 от 223 ПърваПърва ... 170210218219220221222 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,286 до 3,300 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Имам 37AD5EBK кажи какво те интересува.На обикновена кабелна съм и замазва.Образа е много добър през HDMI от РС особено HDTV или DVD с WinDVD( видимо по-добър от VGA,резолюцията която постигнах е 1222х692 на 60Hz).Менюто и дистанционното са удобни, има отделни настройки за всеки вход.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Привет на всички участници в тази чудесна тема!

От доста време чета мненията тук и най-накрая се спрях на ТВ - Panasonic 42PV70P.

В момента го разработвам, както е препоръчително за плазмените телевизори.

Предишният ми телевизор беше пак Панасоник, но 29` кинескоп.

Няма място за сравнение.

Значително по-големият екран дава съвсем друго преживяване при гледането на филми или дори обикновена кабелна телевизия. Колкото по-голям екран, толкова по-добре.

Мисля, че са прави тези участници в темата, които казваха, че с големият размер бързо се свиква.

Още ми е рано за лични впечатления за ТВ-то, засега всичко казано за него в отделната тема в този форум си е вярно.

Кабелната ми е аналогова, но въпреки това качеството е много добро на повечето канали.

Гледах дълго време много модели телевизори по магазините, но все нещо не ми харесваше - или бяха прекалено скъпи или предаваха прекалено лошо.

След доста четене по този и други форуми реших, че за моите изисквания този Панасоник е най-добрият ТВ за цената си от 2000 лв.

Гледах и другите плазми на Панасоник - 42" PV 700 и 42" PY 70.

42" PV 700 струваше с 700 лв. повече, а картината му бе същата. Има малко повече екстри, които на мен не са ми нужни (четец за карти, повече входове, автоматична настройка на контраста).

Full HD моделите (42" PY 70) бяха значително по скъпи (над 1500 лв),а не забелязах особена разлика в картината гледайки от 3-4 метра. От съвсем близо си личат повечето пиксели, но над 2-3 метра аз не усещам разлика.

В заключение много мерси на всички, които са споделили в тази тема впечатления и съвети за покупка на плосък телевизор.
    Много неща ми се изясниха и със сигурност много грешки успях да избегна от съветите тук.

4. Тук е от
    May 2006

Здравейте и Честита Коледа на всички!
    И аз като част от Вас дълго четох всякакви мнения и след това обикалях магазините.
    От това, което прочетох и после видях твърдо заявявам, че във форума пишат основно хора, които предлагат определени марки.
    Накрая заведох двама души и наредих 10-12 бр. 32" от всички марки с цена до 2000 лв.
    Както се очакваше лидерите бяха LG и SONY Всякакви Sharp, JVC, Samsung са на светлинни години от тях. И всеки поне малко запознат с митническата политика в Евросъюза ще ви каже, че директен внос от Япония и Корея е икономически неефективен.

Накрая си взех SONY от промоцията в Технополис и съм много доволен.
    Така че преди да купите телевизор по-добре гледайте повече телевизори и по-малко четете форумите.
    Успех!

5. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте и Честита Коледа на всички!
    От един месец следя диалога Ви ,макар че отдавна сем узрял за нов LSD телевизор, вкрая на краищата живеем в България-парите никога не стигат,но здравето на детето е преди всичко!
    И така на темата :
    Sharp над всички и произведено в Япония!!!!!!
    Велико !

Не мога да разбера какво срамно има да пише име за производител Полша вместо Япония!
    Бил съм и в Тръстена където произвеждат и събират Самсунг и в Полша съм бил където събират Sharp!Какво срамно ,като всечко е под контрол на фирмата производител!
    С уважение :Николай Христов

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от scenik
    Както се очакваше лидерите бяха LG и SONY Всякакви Sharp, JVC, Samsung са на светлинни години от тях.
    Това даже не ми беше смешно, просто се сетих за нещо казано отдавна и не то мен - " Боже колко мъка има по света Боже........."

7. Тук е от
    Dec 2006

Боже де и на мен такава мъка да си сменя моя Шарп със Сони.

8.  

9. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

nikberk недей говори така че тука са особено са докачливи на тема шарп(произведен в япония)

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Sharp та Sharp!
    На всичкото отгоре и няколко поста по-горе обвиниха някого, че недовижда относно "сивия" бял цвят на Sharp! Да, ама и други, подчертавам собственици от ***** на XL2 потвърждаващи както липсата на чист бял цвят, така и липсата на детайлност в картината при включени 100Hz!
    Не вярвам Sharp да пускат специално за нашия микроскопичен за тях пазар "специални" сиви матрици! Колкото до Made in Japan - само на най-скъпите моделни серии матриците са японски. Останалото се прави където падне - в заводите в Торун, Мексико и т.н. Да не говорим, че на евтините модели има матрици на AUO, каквито слагат и Samsung & Philips.

За мен всичко е вярър и мъгла! Производителите със сетни сили се опитват да убедят купувачите, че марковото е по-качествено, като в същото време влагат същите матрици и чипове, каквито ползват и останалите, не толкова "реномирани" фирми. Едва ли си заслужава да се платят примерно 300лв. повече за ТВ от различни производители, но с еднакви технически характеристики на матриците и чипсета. Целта е просто да се вземат парите на купувачите на момента, защото цените доста бързо падат под натиска на новите технологии. Доскорошните жестоки конкуренти - гиганти се обединяват, защото не могат да удържат на ценовия натиск от страна на Китай, Тайван, Тайланд и т.н.

За мен купуване на Full HD TV има смисъл само, ако е налично ефирно или кабелно HDTV предаване. BD & HD DVD плеери и филми са толкова далече от масовия пазар у нас, че просто не виждам кога ще можем да си ги купум с тези мизерни заплати!

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Човека е прав бре преди 1-2 страници писах за едно LG обаче никои от така компетентните тука непожела да каже нещо можеби защото не е SHARP или SONY.незнам дали неви дават някои лев.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Тука станахте бати неблагодарниците как определяш компетентни от не компетентни просто някой си е направил труда се разходи по магазините да прочете в интернет информация за всеки модел по отделно да анализира ида отсее по добрите модели ,никой не се има за месия и проповядва,ако някой смята,че някой му е длъжен да му налива информация на сила няма да стане виждам,че много хора не са прочели и 10 стр. от този форум ,дъвчат се едни и същи въпроси на които все пак се отговаря отново и отново.Ади сега с по двама приятели в магазините и като покопате на нивата повече

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от scenik
    Накрая заведох двама души и наредих 10-12 бр. 32" от всички марки с цена до 2000 лв.
    Както се очакваше лидерите бяха LG и SONY Всякакви Sharp, JVC, Samsung са на светлинни години от тях. И всеки поне малко запознат с митническата политика в Евросъюза ще ви каже, че директен внос от Япония и Корея е икономически неефективен.

Накрая си взех SONY от промоцията в Технополис и съм много доволен.
    Така че преди да купите телевизор по-добре гледайте повече телевизори и по-малко четете форумите.
    Успех!
    Би ли споделил как точно ги подреди и какво точно гледаше на тях По какви точно параметри ги сравняваше и на какъв сигнал ги тестваше?
    Нещо ми се струва, че си минал по рафтовете, хвърлил си един поглед на редицата, пристъпял си срамежливо докато някой велик разбирач от "консултантите" ти е обърнал внимание и ти е пробутал някой от залежалите или refurbrished моделите, които се чудят с какъв боклук да комбинират на промоция, че да изчистят склада.
    Съгласен съм донякъде, че тук в тази тема се обръща повече внимание на Шарп и понякога се пренебрегват други марки. Така, например тези дни се усетих, че аз лично съм пропуснал колко добри телевизори имат JVC. Специално за LG не мисля, че сме изпуснали нещо. Марката определено не е на нивото на останалите и затова се опитват с разни допълнителни екстри да привличат купувачи /вграден хард диск, PIP и тн/.
    Gena_bs, и аз чета за проблеми за всякакви модели. Едва ли някои си мисли, че има перфектни модели. Дори и Сони, които толкова са на сърцето на всеки българин, че ми е писнало навсякъде където стане дума да се ръси "Сони си е Сони". В един друг форум дори ме заплашиха с бан, че съм писал срещу Сони и съм предлагал Шарп!
    ТУк поне това голословно твърдение сме го надживяли.

И като финал ще кажа, че самото сравнение на марка с марка е смехотворно и безполезно.
    Лично аз бих си купил и препоръчал всякаква марка стига да работи добре.

14.  

15. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Избора не телевизор не е лесен и колкото по-дълбоко навлизаш в материята, толкова повече разбираш,
    че перфектен няма. Затова и толкова хора се объркват. В даден момент има модели които като цена/качество са най-добри или малко по-добри от другите.
    От едногодишните ми занимания (обикаляне по какви ли не магазини, четене от тук, през руснаците та до AV forums) мога да кажа следното:
    За 32" ТВ трябва да се заделят около 2000 лв.
    За 37" и повече - 3000 и нагоре.
    За по-малко пари компромисите с качеството стават сериозни. Така в момента стои пазара.
    Преди година цените бяха с 1000 лв отгоре. След година може и да са с 1000лв надолу.
    Някой да е чел големи теми в AV за LG или JVC (тях не съм ги гледал може и да не са зле).
    Англичаните са доста стиснати, но разбират, че за 300 лири няма как да си вземат свестен ТВ.
    И в България не е по-различно. Така че, ако не искате да влагате толкова пари изчакайте.
    Ако пък ви е належащо вземете това което ви харесва, но не обвинявайте някой друг,
    че не го препоръчва или казва недостатъците му. Ще ми е доста по-лесно да не пиша тук.
    За мен от Sony в момента стават от V3000 нагоре (около 3500 лв). За неговите недостъци съм писал по-назад.
    По-добър избор са W3000 и X3500 (5100лв) (на SD са слабички).
    Panasonic 32LX70 (1800 лв.) (черното малко сивее) и 37LXD70 (3000лв) с известни уговорки (накъсване при паннинг).
    Toshiba X и Z новите серии (не особено реални цветове).
    Sharp X20 и XL2 (проблем с бендинг при някои бройки). за WD нищо не мога да кажа не съм се задълбочавал.
    Phillips - 9632/9732 (4000 и нагоре) (проблеми:без детайли във фона).
    Samsung M/F86 (от 2000 и нагоре) (проблеми:замръзва картината) и F96.
    В момента най доброто цена/качество е 42Х20Е - 3200лв.
    След това следват Panasonic, Toshiba, Samsung (37M86 с ДВД плейър за 2000 е много изгодна сделка) и накрая Sony. Любима марка са ми но 1000 лв са му отгоре Х3500.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Явно ми е развалено зрението, вече от толкова години продаване и гледане на ТВ-и, явно съм се повредил нещо. Не мога да оценя колко е ХУБАВА U серията на Сони или LC2 серията на LG. Малииии отивам на доктор спешно. Ако ми трябва помощ ще пиша. ХАХАХАХАХАХАХА, ще умра от смях.
    nikberk, ако си беше направил труда да прочетеш онази табличка пусната от madmaxx, там си пише, че ако повече от 45% от частите са правени в една страна, а се сглобяват в друга, се пише страната производтел на частите. Такъв е европейският закон. Така че, хората си ползват тая вратичка и толкова. И на мен ме иска да е вярно, че са MADE IN JAPAN, но пред неуспорими факти, как да кажеш на бялото черно.
    Gena_bs, заводите освен в Япония на Шарп правят и в МЕКСИКО, и в Полша матрици???? Или само сглобяват. Има разлика. Заводите за матрици са си в Япония, сглобките са си в Полша и Испания. Същото е и за другите фирми един завод за матрици и много за сглобяване. То ако навсякъде правеха матрици, нямаше да има такъв глад за 26/32 матрици или за каквито и други матрици.
    penko_bg, ами какво да ти напиша: НЕ ГО ПРОДАВАМ!!! Нямам мнение и толкова. Единствените 2 ЛГ-та които имам са 32LC2 и 42LC25R.
    aad, никой не е докачлив на темата за произведено в Япония. Когато нямаш инфо си мислиш едно, както имаш инфо, знаеш вече друго.
    scenik, би ли бил така добър да ни кажеш кой модел на Сони си взе, та да отида да го сложа до всеки друг Шарп или Самсунг и т.н. и да видя колко е мега по-добре? Едно ще ти кажа, вие тея 10-12 ТВ взехте ли им дистанциите, настроихте ли ги като хората, пуснахте ли им еднакъв сигнал, с еднакво качество??? Освен това нали знаеш всяка верига меркети си набляга на нейният си внос и вледователно другите конкурентни ТВ им се правят по-гадни настройки или им се пуска само гаден сигнал, а на техният си внос хубав и качествен сигнал. Игрички, но даващи печалби на магазина. Не във всички магазини е така, но в повечето.

17. Тук е от
    Aug 2003

bgm: Много добре си го написал. Кратко и ясно, адмираций за което. Само един пропуск виждам. Забравил си плазмитe
    Имам и един въпрос. Наистина ли никой не вижда замазването дори и при 4мс-те матрици на шарп. Май аз съм за доктор
    В Метро-Варна съм гледал Шарповете(много пъти) Доста често там върви едно демо(мисля че е на Philips) с едно голф игрище и когато камерата подгони топката тревата дори и на шарпа става като зелен фон, докато на плазмата pv7 която е наредена между LCD-тата детайлноста на тревата се запазва. (Тук имам един въпрос към LUDIA: Нарочно ли е по мрачна картината на плазмата, заради разработката на дисплея или така си предава.)
    И продължавам: Другият момент във който се вижда замазването на всички LCD-та. Това е при футболен мач. Обърнете внимание на мрежата на вратата когато се раздвижи. Просто вече не е мрежа. Това дали само аз го виждам!?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

"bgm: Много добре си го написал. Кратко и ясно, адмираций за което. Само един пропуск виждам. Забравил си плазмите. "
    Разумният избор за момента - 42ПВ70. Критерии - цена, размер, качество. Само лично мнение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе