Страница 35 от 223 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Nikineo, благодаря ти за предложението, но тук в Бургас откъдето съм аз няма магазин на Интермаркет, а аз искам като купувам да го тествам лично.

Хора може ли някой да каже какво е важно да се следи като се купува за да се открият евентуални дефекти ( като мъртви пиксели...)?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Прескочи до Варна и действай.

4. Тук е от
    Oct 2006

Adix: и аз бях харесал Шарп (32GD9E), но се оказа, че няма от кого да го купя, а ако го купя от Варна няма сервиз. За това предочетох Филипс. Иначе GA8E/GD8E ги имаше в Метро, но не поемат гаранционното обслужване. По-назад във форума има подробно описание на разликите между 8 и 9 серия, като за предпочитане е 9 (по-добри чипове за обработка на образа). а като гледам то това май е доста важно, а не дребни екстри като PiP и т.н.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Интерсервиз Узунов има сервиз във Варна те ремонтират SHARP

6. Тук е от
    Mar 2007

acho pacho, и аз се чудих между Филипс и Шарп, но мисля, че за тази цена Sharp 32 SV1E превъзхожда подобните Филипси тъй като 32 PF7331 е 1700лв. в момента, а Шарпа е 1390. А и това, че е правен в Япония ми харесва, че съм се напатил от източноевропейски и китайски производства. А иначе Филипс са ми любима марка ( имам 2 в нас, а и монитора на компа ми е Филипс

Вече си реших и не ми се мисли повече, че ако пак взема да се двоумя отиде....

И съжалявам, че се повтарям, но може ли някой да даде съвет как да се провери за мъртви пиксели ако е възможно, и има ли някакви други тестове, които е добре да се направят при покупка?

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Adix
    И съжалявам, че се повтарям, но може ли някой да даде съвет как да се провери за мъртви пиксели ако е възможно, и има ли някакви други тестове, които е добре да се направят при покупка?
    Вържи му лаптопа. Пусни му червено, зелено, жълто, бяло, черно ...
    После пускаш син екран и гледаш.
    Ако няма забележими изгорели пиксели - плащаш и го взимаш - после си го гледаш в къщи за изгорели пиксели още 3 дни до седмица /мисля че това е критичния срок/.
    Не е зле първо да тестваш този телевизор , който е изложен на щанда и ако всичко му е на ред го взимай /все пак е работил известно време и вероятноста да му изгори някой пиксел е по-малка/.
    Дано още някой ти даде съвет и дано да имаш късмет, защото колкото и да го гледаш преди да го платиш - няма гаранция утре какво ще стане - но това всеки го знае , нали ?

8.  

9. Тук е от
    Feb 2007

Бях обещал да напиша всичките ми впечетления за Toshiba 36C3000P.
    Отново да сложа снимка и линк към характеристиките:

http://www.klausgarde.dk/p5835.asp

И снимка:

Продава се в Техномаркет на цена от 2099 лв.

Искам предварително да кажа, че всичко каквото ще напиша е от лични впечеления и сравненията с други споменати марки и модели е на базата на видяното от мен по магазините където съм гледал обстойно модели в този ценови клас.

Първо да спомена за дизайна. Честно да си признай това беше телевизора който ми грабна погледа от първия миг. Има лъскава лента която не е блоизо до екрана и не пречи /казвам го понеже бях чел, че на някои не им харесвало лъскавото защото им дърпало погледа, тук такова нещо не се случва/. Стойката е метална, много стабилна. Има лента, която се издърпва от долу и може да се завие за стената, както и дупка от задната страна на стойката за завиване към масата на който седи. За малко да забравя да отбележа че стойката позволяава да се върти телевизора хоризонтално. Звука е на много добро ниво /2х20W/. Баса естествено не е като на оредба примерно, но е доста задоволителен, като се пуснат разните ефекти /SRS и Focus/ и TruBass функцията. Входовете можете да ги видите и по характеристиките, но искам да отбележе за 2-та HDMI входа, което си е предимство и едно важно нещо, че през PC /D-SUB/ входа позволява резолюция до 1360х720 пиксела. Лично аз в момента така гледам филмите си през компютъра и образа е кристален. Има доста фукции за оразмеряване на форматите /4:3 и т.н./. Има 8 възможности за избор като мога да кажа че са много добре разработени. Дойде и най-интересната част, образа . На кабелна телевизия /MSAT/ се вижда СУПЕР, още в магазина намерих видима разлика в изображението на сигнала сравнение с други модели като LG..LC2R/3R или Philips..5332., /поне за сега няма да минавам на Булсат или ITV/. Цветовете са много контрастни. Тука искам да спомена че го дават 5000:1 което е динамичен контраст, за реалния не намерих точни данни но лично аз мисля че ще е около 1600:1. Черния цвят е много черен, почти колкото самата рамка на ТВ-то, има фукция "истинско черно" която много допринася за това. Можеш да си променя и силата на подцветката на матрицата с което може още да се достигне до реалното черно /но това си е до настройка за съответното помещение и сетива на всеки отделен човек/. В менюто е дадена възможност за коригиране на "цветови тон", "Наситеност" и "Яркост" поотделно за шест цвята /червен, зелен, син, жълт, магента, циан/, както и наситеност и острота на образа. Тествах с още програми през PC входа, които са си за LCD. Цветовете бяха много реални /топлина на цветовете съм я настроил на "нормална"/, доста контрасни и силни. Бързината на матрицата ме шокира. Пусках тестове и мога да кажа, че мазането беше просто минимално. Монитора ми е с MVA матрица 8мс и се представи по-зле от телевизора. Пуснах игри естествено, предимно ралита, за да видя дали ще маже и изобщо не видях такова.
    Заключението ми е, че за тези пари по-добър вариянт просто не намрих, след двумесечно четене, търсене и проби. Страхотна картина, много фукции с лесно меню, удобно и стилно дистанционно, всякакви входове, какво повече ни трябва. Единствение недостатък /не и за мене/ е че няма PIP, но на базата на всички неща, надали това е кой знае какъв недостатък.

Предполагма, че все нещо съм забравил да спомена, но който го интересува да пита, с удоволствие ще помагам!

10. Тук е от
    Mar 2007

е много благодаря че сподели впечатленията си, още повече се навих за него.
    иначе как му е ъгъла на виждане променя ли се много картината като погледнесх от долу или от горе че при мен при лаптопа се получава различие? има ли антиотражателно фолио върху екрана или нещо такова като трубрайт технологията? матрицата осветена ли е равномерно навсякъде наблюдавал ли си мура ефекти? и още един предполагам по тъп въпрос но къде е пройзведен и сколко гаранция го взе?
    имали някакви секретни менюта и може ли да му се ъпгрейдва фърмуеъра? засипах те с въпроси ако имаш време и желание отговори?
    мерси отново

11. Тук е от
    Feb 2007

1. Има промяна в черното, примерно, като застанеш много в дясно от него и погледнеш от долу или отгоре, но при такъв ъгъл надали някога ще ти се наложи да го погледнеш.

2. С антиотразително покритие е и трябва да го натиснеш мноооого силно по екрана за да се деформират цветовете /разбра ме надявам се за какво говоря/.

3. Относно осветеноста на матрицата, при скала от 0 до 100, контрастна и подсветката бяха на 70, а яркоста на 50, пуснах черен цвят, загасих всички лампи, застанах точно срещу него на разстояние 2 метра и цялата повърхност беше абсолютно еднакво осветена.

4. Сглобен е в Англия. Отзад на телевизора пише Assembled in UK. "C" серията я има само за Европа, в Азиатските сайтове изобщо го няма модела.

5. Гаранцията е 24 месеца /в сайта на Техномаркет пише 18 месеца, но е сбъркано, старите модели бяха с толкова и в бързината са написали и на тези/.

6. За скрити менюто и смяна на firmware все още незнам, но да ти кажа не се сещам какво може още да се появи. Менюто е много богато и си има всичко. Но определено ще се поинтересувам по въпроса де!

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Като купуваш Sharp 32 SV1E гледай на гърба му да пише JPAN понеже предната партида в Метро и то черните бяха Тайвански.Не мисля че има голямо значение, но все пак

13. Тук е от
    Mar 2007

Приятели, някой да има преки впечатления от PHILIPS 37PF3321.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

мерси Bobster при мен се отлага малко покупката, защото апартамента няма да е готов навреме и ще купувам след месец, то и цената може да падне малко до тогава само дано го има този модел още.

16. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Wolf23
    Приятели, някой да има преки впечатления от PHILIPS 37PF3321.
    Като го гледах нямаше добро черно и контрастноста на цветовете не беше кой знае каква. Няма и PC вход!!!

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тук има едно ИСТИНСКО ревю на новата плазма на Панасоник
    http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/

На сайта има и други ревюта на други модели, които са написани изключително професионално.

18. Тук е от
    Mar 2007

Благодаря! Това за входа на компютара не го бях забелязал, а е важно. За мен избирането почити свърши,
    най-вероятно ще си забия SONY KDL-32V2000.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 223 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе