Страница 25 от 223 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2001

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Има една обширна тема в един друг форум озаглавена "Качественото захранване - основа на цялата система."

Нямаше нужда да даваш ултра неуместен пример как за да сме на далавера трябва да рискуваме руска рулетка .
    Ако ти нямаш критерий и изискване към стоките аз имам и не съм дал 50 а 250 долара за захранване и мога подробно да ти изброя защо не съжалявам и как с удоволствие ще дам 300 долара следващия път. Това че продаваш големи количества подобия на JNC е защото хората не са ориентирани и не знаят какво купуват. Липса на информация. Аз лично 4 пъти отивам да си купувам телевизор за 2007 година и се отказвам при откриване на нови и нови недостатъци . Нека в тази тема обсъждаме недостатъците и предимствата на това което сме видели а не някакъв нововнос на телевизори за 1 лев .
    За промоцията в техномаркет на PV45 на Панасоник за 2299лв. Пробвах го на през компонентния вход с xbox 360 и телевизора е като развален , трепти като монитор на 50 hz . Неясно защо контраста е на макс и пак изглежда като на 5 години ползван . Продавача ми обясни каква голяма далавера е тоя панасоник и то така си сечало и премигвало на всички тв.

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Относно марката Елит и DVD плеърите им няма какво да спорим... Когато бяха интересни просто потребителите си оправиха фирмуера и накараха Елит да си го качи на сайта, което превърна устройствата им в един момент в най-добрите на пазара...
    Относно падането на цените.. - какво общо има то с евтините марки? Когато марковите паднат от 1700 на 1300, то евтините ще паднат от 1200 на 800, чуствителна разлика пак ще има и отново ще е на дневен ред въпроса за бюджетните марки.
    Знам, че никога не си харесвал евтини марки и това води до прекалено критичното ти отношение към тях .
    ПС - ако имаш достъп до такива данни - сподели в Метро колко уреди от евтини марки се продават и колко от скъпи
    Това е като навремето си говорехме за захранвания и се опитваше да ме убедиш, че видиш ли, компютърът ти няма да работи като хората ако не изръсиш $50 за захранване А виж, това, че 95% от произвежданите и продаваните са евтини... не го взимаше предвид. И от тези 95%, да 5% имат някакви проблеми, но другите 90% си карат със захранване за $15, което им върши работа точно колкото на теб твоето.
    Коя е тази марка битова електроника? И какво означава международнбата гаранция ако нямаш локален сервиз? Пробвал ли си?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от THFC
    пичове евала за темата.... изчетох я цялата и едвам гледам....и в главата ми стана още по объркано.....от 3 дни се оглеждам за нов ТВ....обиколих Метро, Техномаркет, Технополис.....по няколко пъти. ...търся нещо до 3000 лв...първо бях решил 100% да е плазма, сега съм 60/40....

п.п. проклетото ТВ ще го ползвам изцяло за гледане на телевизия,главно мачове....кабелна телевизия....и за гледане на филми през ДВД или комп.....но не смятам да го ползвам за монитор....................ПОМАГАЙТЕ ХОРААААААА.

п.п. понеже тук хвалите много Шарповете утре ще ходя и тях да разгледам......
    Щом ще гледаш тв, вземи си твърдо плазма. LCD-тата са за геймъри само и любители на гледане от 1 м максимум на HD divX. HD телевизията няма да навлезе поне още 2 години, така че ни се струва да се набутваш с HD ready плазма дори. Вземи си най-евтиното LG - PC1 или PX3 (аз зи взех PX3) за 1700лв и с останалите пари до 3000 си купи един свестен (linux базиран) сателитен приемник и чиния. Така, наистина ще гледаш качествена тв, а ако останеш на кабеларката, е все тая ако ще и Pioneer за 5000 да купиш.
    Нещо което е хубаво да се знае за плазмите: не греят толкова колкото се говори (поне моя LG), имат различни малки дефекти, (дори и най-скъпите модели), разликата в картината между един LG и Панасоник или Pioneer не е толкова забележима, затова цената и гаранцията са много по-важни. От един и половина метра не може да се забележи разликата в големината на пиксела при HD ready моделите и тези с ниска резолюция (852/480). Затова пък големината на екрана е наистина важна! 42" изглеждат много само в магазина, като свикнеш на втория ден си мислиш за 50" и повече. Това е моето мнение, след като сериозно проучих и се реших да премина на плазма.

4. Тук е от
    Dec 2006

LG RZ-42PC1RR

До сега бях много доволен от този телевизор. Като си го настроиш по собствен вкус си е екстра.

Вчера обаче се прецака. Изчезна звука от записаните на хард диска програми. Пробвах нов запис - същото. Пусках и стари записи, които съм гледал със звук, но и там липсва звука. Иначе всичко друго работи.

Имате ли някакви идеи или да го нося в сервиза?

5. Тук е от
    Mar 2007

Темата за мен е актуална. И аз като повечето участници във форума съм на етапа покупка на ТВ. Изчетох публикациите подробно и да Ви кажа доста съм объркан, но все пак стигнах то заключението, че ще се обзаведа с 32"LCD. До тук горе-долу добре /със всичките + и -/. И сега остана да реша - кой от всичките тези модели които се дискутират във фотума и ги има в търговската мрежа да избера, като бюджета ми е макс. 2000 лв. (+ - 50).
    Впечатлен съм от характеристиките на PHILIPS 2PFL7332 (има ги на хартия), но всичките екстри и други благини, които предлага дали си заслужават разликата от 200 до 500 лв в сравнение с другите ТВ от този клас.
    И понеже много неща не мис ясни имам следния въпрос за този модел - как ще се свърже директно като монитор към компютър? Другите ТВ доколкото виждам имат директен вход, а този модел няма и каква е идеята за да го няма?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Joney
    И понеже много неща не мис ясни имам следния въпрос за този модел - как ще се свърже директно като монитор към компютър? Другите ТВ доколкото виждам имат директен вход, а този модел няма и каква е идеята за да го няма?
    Почти всяка видео карта има вече и DVI изход. Тогава го свързаш чрез DVI-HDMI кабел.
    Ако случайно няма DVI, то поне S-Video би трябвало да има, но чрез него качеството ще е по-ниско.

7. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от pitagor
    LG RZ-42PC1RR

До сега бях много доволен от този телевизор. Като си го настроиш по собствен вкус си е екстра.

Вчера обаче се прецака. Изчезна звука от записаните на хард диска програми. Пробвах нов запис - същото. Пусках и стари записи, които съм гледал със звук, но и там липсва звука. Иначе всичко друго работи.

Вероятно става дума за забивка на софтуера. Пробвай някакъв рисет или да го изключиш от контакта за малко. Може да има и нещо в сервизното меню. Пиши в сайта на LG, ще ти отговорят - друг е въпроса дали отговора ще те задоволи. Да го носиш в сервиз е последното, по-добре им се обади по телефона преди да го носиш, все пак това не е телефон или двд. Успех!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

joney: от 3 дни съм с такъв тв. Нямам забележки за образа. На кабелна съм и е супер. Не мога да понеса вече да гледам кинсекопа си (21 инча). Само нещо не мога да сверя часовника му. От компютър не съм пробвал още. От двд се гледа перфектно. Струва си всеки лев тв-то.

10. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от pitagor
    LG RZ-42PC1RR

....здрасти.....немери ли решение на проблема??? и едно друго въпросче....може ле записаното на вграденя диск да се прехвърли в компютър? и последно.....в какъв формат записва?

11. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от THFC
    ....може ле записаното на вграденя диск да се прехвърли в компютър? и последно.....в какъв формат записва?
    Не, не може по никакъв начин да се извади от телевизора, освен ако не извадиш харддиска физически, което е адски тъпо. Ако си вземеш един линукс сателитен приемник, освен че ще гледаш хиляди платени програми, можеш да правиш и записи на харддиск в mpeg2 формат. Но това си е твоя работа.

12. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от orlie
    Вероятно става дума за забивка на софтуера. Пробвай някакъв рисет или да го изключиш от контакта за малко. Може да има и нещо в сервизното меню. Пиши в сайта на LG, ще ти отговорят - друг е въпроса дали отговора ще те задоволи. Да го носиш в сервиз е последното, по-добре им се обади по телефона преди да го носиш, все пак това не е телефон или двд. Успех!
    Пробвах ги и спирането и изключването от мрежата за няколко минути, но нямаше ефект. Затова пък, след като престоя през нощта и деня, вечерта го включих и звук си имаше. Така че ми намирисва на студена спойка или някое кофти кримпвано кабелче...

А на сервиза прледи това се обадих. Поискаха да им го занеса...

13. Тук е от
    Dec 2006

Явно единственото решение е ваденето на диска. И без това той си има отделно малко капаче и вероятно се вади лесно. Предполагам че операционната система е линукс. Разбира се не бих пробвал преди изтичането на гаранцията... А тя е две години...

А и не чувствам необходимост. Все още видеото ми си седи и въобще не го ползвам. Когато ми трябва, ползвам запис на диска на телевизора и после си гледам.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от orlie
    Не, не може по никакъв начин да се извади от телевизора, освен ако не извадиш харддиска физически, което е адски тъпо. Ако си вземеш един линукс сателитен приемник, освен че ще гледаш хиляди платени програми, можеш да правиш и записи на харддиск в mpeg2 формат. Но това си е твоя работа.
    ....мерси за инфото... телевизор с хард няма да купувам.....би ли ми дал инфо за този приемник??? колко пари е? и какви платени канали и как ще ги гледам (декодирам).....примерно Скай или Премиере???

16. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho:
    Много благодаря за информацията. Ще ползувам ТВ за предимно за телевизия - за сега кабелна, но се колебая дали да не мина към сателит. До колкото разбрах от написаните постове до тук, LCD тв не са най-добрият избор за гледане на телевизия, но няма как - живота се променя. Колкото до връзката с компютъра - компа ми е лаптоп HP omnibook vl6200 и има S video изход, но май няма DVI - модела е от 2004 год. Какво ще изкара от S video ще разберем някой ден ако е рекъл Господ, както се казва. За сега този PHILIPS 2PFL7332 ми е хванал окото само дето е "малко" по-скъпичък от останалите подобни на него.

17. Тук е от
    Mar 2007

А бе хора, може ли някой да ме светне и по въпроса за гаранцията, която се дава от търговците. Нещо не мога да вдена защо например за повечето модели на LG LCD TV в Техномаркет, гаранцията е 18 мес. а за същите модели в Технополис е 24 и даже 36 мес. Особено е смешно за LG RZ-32LB1R - в Техномаркет - 18 мес, а в Технополис - 36 мес. Изобщо кой и как определя срока на гаранцията? И няма ли някакъв норматив за сроковете. Някъде бях срещнал, че от 01.01.2007 за всички ел.уреди минималния срек на гаранцията е 24 мес, съгласно стандартите на EU. И не е ли куриозно за някаква си машинарийка, която ти я продават за 20 лв. да има гаранционен срок 24 мес, аз за ТВ, което е 2000 и пвече лв. - 18 мес. Нещо нещата не се вързват. Изобщо бъркотията е голяма. Но май само Техномаркет си позволява да дава гаранция по-малка от 24 мес. Кой следва да ги санкционира ако не спазват съответните изисквания и какво ни грее нас - обикновените потребители, че тях ще ги санкционират, а ние май пак ще сме прее......ни.

18. Тук е от
    Oct 2006

Joney: не се чуди. Кабелната е супер. А проблема с часовника се оправи сам - часовника бил smart (сам се настройвал от телетекста) и всичко е ок. Баща ми има Самсунг R71 или R72 и разликата е ОГРОМНА във всяко отношение. При самсунга има пикселизация и размазване на образа, а на Филипса няма, Самсунга при гледане на ТВ има само 3-4 режима (4:3, 16:9, ZOOm и авто, което избира едно от трите) и при 4:3 гледаш черни линии, а иначе го радърпва и гледаш бузести и дебели хора, докато при филипса режимите са повече и при тв раздърпването е само леко в края, докато в центъра си е почти чисто 4:3 и няма такъв ефект. мога още с часове да ти пиша за разликите. Баща ми беше потресен от образа и дълбоко съжали за Самсунга си. За това и цената е малко по -висока ,но както вече писах струва си всеки лев тв-то. Аз искаш първо Шарп, но не успях да го поръчам в Бургас и сега изобщо не съжалявам.
    BTW както някои писа горе при самсунга всичко е евтини материали - пласмасова поставка и т.н., докато при филипса поставката е от черно дебело стъкло с алуминии, ако не греша, има антирефлексно покритие на екрана и не се оглеждаш в тв-то.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 223 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе