Страница 43 от 223 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

за jvc матрицара пише че е TFT-Aktivmatrix що е това?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Не знам дали сте го чели, обаче днес попаднах на това -> http://www.plasma-lcd-facts.info/

4. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от 4a4i
    Не знам дали сте го чели, обаче днес попаднах на това -> http://www.plasma-lcd-facts.info/
    Малеее в тоя сайт има толкова смехории. Това си е чиста доза реклама, нищо повече...!!!

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз пък не видях нищо смешно. Това е кампания на производителите на плазми да отговорят на LCD атаката.
    Пуснали са го за да разбият многото митове около спора плазма/ЛСД. Вярно е, че са наблегнали на плюсовете на плазмите, но това е разбираемо.

6. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Вярно е, че са наблегнали на плюсовете на плазмите, но това е разбираемо.
    Точно затова казах, че си е чиста доза реклама. А и колко е вярно написаното също слагам под голям въпрос.

п.с. Изрично искам да кажа, че не искам да подпалвам пореден спор LCD vs Плазма. Просто изкоментирах сайта.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

МАЛЕ МАЛЕ тея са натвори един тон лайна в това малко икрасиво сайтче. Отдолу видяхте ли на кого са запазените права: Hitachi, Panasonic и Pioneer - най-големите производители и подръжници на Плазмата като технология. Разбирам ги, че искат да си запазат комата хляб от пазара на LCD/PLASMA ТВ, но това е мега яка смешка. Особенно за черното, точно където плазмата се дъни 90% от евтините модели на пазара дето го нямат. Определно много им е припарило на пичовете щом прибягват до такива махленски приоми, дето баба Кица от Горно Нанадолнище викала, че яйцата дето баба Мирка от Надолно Нанагорнище дето ги продава били стари и от кльощави кокошки, а пък нейните били от млади и огуени кокошцици и пресни. ХАХАХАХАХАХАХАХАХА Просто нямам повече думи.

П.С. "плаз,емите телевизори били по-добри при рамери над 37"". Мале не знаех, че имало и малки размери плазмени Тв от 37" надолу, малеее колко сме изостанали тука в нашта забита държава и интернет не можем да ползваме и не знаем, въх ще си посипя косата с пепел защото не знаех, че имало и по-малки.
    П.П.С. Тея пичове добре са се потрудили, хахахахаха, всички плюсове на плазмите за на 1000% не на 100. Обаче тва с burn in ефкте ме утрепа, при новите плазми не се получавало, да де ама аде със следващото или по следващото поколение. Или пък живота на една плазма и един LCD. Значи като си намалите контратса и яркоста за да не виждате почти нищо от МЕГА ЯРКИТЕ И ХУБАВИ ЦВЕТОВЕ на плазменият екран, той ще работи дори по-дълго малееее, незнаех как става тоя номер. Тея са написали такива олигофренски глупости, че няма накъде повече. Но рибоци винаги ще има за такива "хубави" и "достоверни" проучвания. ХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕ, отивам да се испикая, че от толкова много смях .....

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

Луд си бате!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ludia, знам че си тествал няколко лоши плазми, но доколко си спомням са все на LG. Аз на тоя сайт тяхното лого не го виждам. Признавам, на Хитачи продуктите не ги знам, но на Панасоник и Пайниър моделите откъм качество на картината са без съществени забележки.
    Точно по показател добро черно бият тотално ЛСД моделите /с няколко изключения/.
    Аз не знам да съществува модел ЛСД, което при екрани над 40" и цена до 2500 да се доближава по качество на картината до Панасоник плазмите..
    Според мен в тая статия единственото, което са смекчили е проблема с прогарянето. Вярно, има някакъв напредък в решаването му, но все още си стои.

Изобщо не твърдя, че като цяло някоя от двете технологии е по-добра. Всеки трябва сам да направи избора си.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Не само LG, ами Самсунг, ГРУНДИГ, КРАУН, ПАЙНЪР, ПАНАСОНИК. Тези съм ги продавал. Е да де значи всяку хубава плазма на 42" и нагоре на ПАЙНЪР и ПАНАСОНИК е лееееко с 500 и нагоре лева над 42" LCD. Така че, лично за мен незнам кой какво ще предпочете. Още повече, че лудите цени дето ги искат за ПАЙНЪР в Техномаркета са направо ужас: PIONEER PDP-436FDE+PDP-R06FE цена с ДДС: 3,999.00 лв.,
    -43" ПЛАЗМЕН ДИСПЛЕЙ
    -1024 X 768 пиксела
    -SRS/FOCUS/TRUBASS
    -ИЗХОД ЗА ТОНКОЛОНКИ -2 Х 13W
    -HDMI , КОМПОНЕНТ, SVHS , SCART , ЧИНЧ ВХОДОВЕ
    -СТЕРЕО ХИПЕРБАНД ТУНЕР
    -99 КАНАЛА ПАМЕТ.
    Значи онзи ден ми дадоха за един клиент на 42XD1E цена крайна за клиент 3898,80 лева. Пита се кой кое ще избере ако и двете са едно до друго и са на един хубав HD сигнал. Давам най-простият пример.
    Шарп 42XD1E

LCD Response Time 6 ms
    Screen Size 42 inch
    Contrast Ratio 1,200:1
    Display Resolution 1920 x 1080 pixels
    HDCP Support With HDCP Support

Както знаем и двете технологии си имат плюсове и минуси. Но при положение, че цените са изравнени незнам кого лъжат, даже при full HD цените на плазмите са МЕГА високи. Освен това пишат глупости, че плазмената технология била по-нова, хахахахаха. Поне аз съм чел за към 1965 са положени основите и, а Шарп са направили преди 25-26 години първият LCD панел. И двете технологии имат доста годинки зад тях, докато се намери начин да ги направят що годе работещи и продаваеми. До преди 2 години плазмите бяха не едни гърди напред ами години напред. Но с няколко нови технологични изменения нещата се обърнаха. Все пак знаем и самите технологични ограничения на плазмената технология. Ако сте забелязали няма full HD плазма под 50". Така че вече избора е много труден, и както съм казвал винаги е най-добре да се сравнят 2-3-е уреда които си избрал един до друг, макар, че в повечето магазини тоа е почти невъзможно, но при добро желание се постига. Както и е да е, да не го обръщаме на спор на коя технология е и по-голям размера.

12. Тук е от
    Apr 2007

Здравейте!!

Първо искам да ви благодаря за страхотния форум, който толкова ми помогна в избора на телевизор!
    Следя от началото на годината темата и снощи се сдобих с един стахотен телевизор на Тошиба - 32" WL66Z.
    изключително съм доволен от качеството на картината при кабеланат ми телевизия!
    Имам и някой въпроси относно настройките но тях ще отнеса до друга (нова) тема.
    Още веднъж благодарности на всички участници в темата!

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Здравейте!
    От година и 1/2 имам LCD и горе-долу съм доволен, като се има впредвид, че е 20" LG и го гледаме в столовата от 2 м. със сигнал от кабеларка. От известно влеме жената обаче ме тормози да вземем и за спалнята. Чета много за технологиите и това е една от любимите ми теми даже съм писал няколко ЛС на @LUDIA по различни поводи. Спрял съм се на 32", защото ще се гледа от около 4 м. Моделите са PHILIPS 32PFL7332 и LG RZ-32LB1R. Напоследък обаче се замислям дали да давам толкова пари за ТВ, което ще се гледа 2-3 часа и изключително на кабелна и малко DVD. Какво ще кажете за LC сериите на LG като по-евтин вариант. Предполагам, че @LUDIA ще ми предложи и някой вариант на SHARP. Като цяло ме интересува добро "интелигенто" разтягане на образа, дори не ми трябва и PC вход.
    До края на годината ще купувам и по-голям за хола (50") понеже ще се гледа от 5.5 - 6 м. и ще трябва да вядя повече пари. Обаче това е друга тема...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от 4a4i
    Здравейте!
    От година и 1/2 имам LCD и горе-долу съм доволен, като се има впредвид, че е 20" LG и го гледаме в столовата от 2 м. със сигнал от кабеларка. От известно влеме жената обаче ме тормози да вземем и за спалнята. Чета много за технологиите и това е една от любимите ми теми даже съм писал няколко ЛС на @LUDIA по различни поводи. Спрял съм се на 32", защото ще се гледа от около 4 м. Моделите са PHILIPS 32PFL7332 и LG RZ-32LB1R. Напоследък обаче се замислям дали да давам толкова пари за ТВ, което ще се гледа 2-3 часа и изключително на кабелна и малко DVD. Какво ще кажете за LC сериите на LG като по-евтин вариант. Предполагам, че @LUDIA ще ми предложи и някой вариант на SHARP. Като цяло ме интересува добро "интелигенто" разтягане на образа, дори не ми трябва и PC вход.
    До края на годината ще купувам и по-голям за хола (50") понеже ще се гледа от 5.5 - 6 м. и ще трябва да вядя повече пари. Обаче това е друга тема...
    Po dobro rechenie ot tova niama da namerish za sega:

TOSHIBA 32DL66PSG цена с ДДС: 1,199.00 лв.

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09026337

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от playbox
    Здравейте!!

Първо искам да ви благодаря за страхотния форум, който толкова ми помогна в избора на телевизор!
    Следя от началото на годината темата и снощи се сдобих с един стахотен телевизор на Тошиба - 32" WL66Z.
    изключително съм доволен от качеството на картината при кабеланат ми телевизия!
    Имам и някой въпроси относно настройките но тях ще отнеса до друга (нова) тема.
    Още веднъж благодарности на всички участници в темата!
    4estito, perfectno reshenie za cena-ka4estvo i da po4erpish

17. Тук е от
    Mar 2007

Някой собственник на Toshiba 37C3000P може ли да каже каква е максималната резолюция, на която успешно го е свързвал към компютър през DVI-HDMI кабел? А през VGA? Някакви трудности при разпознаването му от PC?

18. Тук е от
    Feb 2007

През HDMI дава до 1920х1080, през PC-входа до 1360х768

Тъй като матрицата си е 1366х768 да не си помислите че през HDMI ще виждате по детайлно, просото ще съберете повече джамове по екрана, но се чете доста по трудно текста. Аз лично го ползвам през PC-входа, като че ли по ми хареса, а и си спестих бая кинти за кабел DVI -> HDMI.
    Единствения недотатък на PC-входа, е че ако пуснеш 4:3 не може да ползваш системите за раздърпване, докато през HDMI-то работят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 223 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе