Страница 53 от 223 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Ето тук е обяснено кой конектор какво качество вади http://support.sony-europe.com/tutor...asp?l=en&ct=tv доста добре са го направили. А също така и как да си закачите апаратурата към ТВ-то.
    до колкото погледнах - VGA входа би трябвало да е с малко по-добро качество от скарт-а.
    от ТВ-то имам един преходник накрая излизат 3 отделни - R G B . та .. как е най добре да ги свържа с ДВД-то - ЕЛИТ-400 ? който има ВГА изход и още 3 изхода но не RGB а Y/C iили нещо такова ?

2.  

3. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от miro20
    до колкото погледнах - VGA входа би трябвало да е с малко по-добро качество от скарт-а.
    от ТВ-то имам един преходник накрая излизат 3 отделни - R G B . та .. как е най добре да ги свържа с ДВД-то - ЕЛИТ-400 ? който има ВГА изход и още 3 изхода но не RGB а Y/C iили нещо такова ?
    Най добрата връзка на този Елит е точно Y/C просто тези три цвята ги вързваш с това което казваш че имаш на преходника "3 отделни - R G B" и си готов. Нарича се компонентно свързване.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

barnie, намерими едно ДВД плеърче в Бг, който да подава прогресивен сигнал по скарта и те черпя 1 халба 2 литра бира. За да си пуснеш прогресивното сканиране към ТВ го закачаш през Компонентният изход, инак чакай през скарта да имаш образ.
    miro20, какво да говорим за DAEWOO, не стават и толкова. Слаб контарст, лоши цветове, евтини боклуци. Не няма никаква разлика къде е сглобяван Шарпа, той явно колегата, не знам от къде си го копувал, но определно не ги знае тея работи, а трябва. понеже 32SA и SV нямаме тайвански вече, всичките ги върнахме. Тайвански са само 42" и 26" модели на SA серията. Освен Auto volume има и CLEAR VOICE когато гледаш новини доста добре дига високите и гласът на хората става почти кристално ясен.
    Мдам 100Хц са си 100Хц но не са реални, поне засега няма нито един монитор или ТВ със реални 100Хц:
    "One method described in Samsung´s website consists in adding 10 images per second. Now you start thinking about this and you realize that there is something wrong. How does 60 Hz + 10 images = 100? Obviously there is another explanation and it has nothing to do with the technology that Samsung recently introduced in its TV. It’s actually a trick used by some plasmas to improve image flow. For others like LG and Philips, it seems that the targeted 100 Hz would consist in introducing a black image between two colored images. This action doesn´t have an impact on the flow of images or on real afterglow but rather on retinal persistence. The idea is to recreate an artificial screening like we used to have on CRT monitors. The black image "cleans" the eye from the previous image. To understand retinal persistence, look at a lamp 2 seconds and look elsewhere immediately after. You will see a very bright spot. If you look at the light bulb only one second, you will see that the retinal persistence is much lower.";
    "Samsung´s solution is different from the previous ones. We will start with the theory first of all. The monitor tested is a European model, which means that the initial frequency isn´t 60 Hz like US TVs (for example), but 50 Hz. By increasing to 100 Hz, Samsung doubles the flow. The "easy" solution would have been to double the number of images but this isn´t what Samsung does. According to the manufacturer, a processor calculates one intermediate image between the two sent by the DVD player or computer. It’s an intelligent real time calculation."
    Ако същият принцип за избрали от JVC и от SONY, то разлика няма да има.
    Явно хората го правят основно за гейм конзолите от ново поколение:
    "Finally, a real progress in games. Three cheers for 100Hz! We just have to point out that the miracle isn´t yet complete as movie rendering didn´t quite convince us. Fluidity and sharpness were ironically a little too much and it didn’t seem like a natural rendering. Too bad this system was implemented on a TV. For movies none of us liked it, however, 100 Hz rendering in games, sporting events and even TV shows was good.Now back to games. Whether it’s with the computer or game console, 100 Hz brings a considerable improvement. It is so good that for the first time it looks very much like CRT rendering.
    Now, this improvement is so significant that one silly question came to our mind: why work on interpolating an image to double the frequency and not impose real support of 100 or 120 Hz for graphic cards or game consoles? We agree on the fact that none of the current consoles are currently able to sustain this frequency, but our computers do. At least those who have a very good GC and /or who play games that aren´t too performance hungry. (With vertical synchronisation if your card couldn´t hold the 100 fps, you could reduce it to 50). For now there are no answers to this question and we should directly ask panel manufacturers. "
    всичко е взето от сайта www.behardware.com и по-точно от статията http://www.behardware.com/articles/6...afterglow.html
    Съжелявам за английският, но все пак нямам време да превеждам, но ако някой не разбира нещо, да пита и ще се пробвам като се върна да му помогна.

5. Тук е от
    Apr 2007

PANASONIC TX-32LX600P на http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023702 по-подробни спецификации тук http://www.panasonic.ru/products/spe...del_id=2045860.
    PHILIPS 32PFL7332 на http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026758.
    SONY KDL-32V2500 на http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09025828
    TOSHIBA 37C3000P на http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027014
    Kой от тези модели бихте препоръчали?Помогнете,кой да избера и защо!!!!!!!!

6. Banned
    Тук е от
    Dec 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

TOSHIBA 37C3000P - това избери ,32-киге вече са малки за основен телевизор , стават за втори и за по-малки помещения!
    PHILIPS 32PFL7332 - това може да го вземеш също , само заради наличието на USB вход , което се оказа много полезна джаджа да знаеш!Другите 32-ки не си заслужават парите , следейки пазара за 32-ка не би трябвало да даваш повече от 1000-1200лв!
    Друго което се наблюдава е че всеки който си е взел 32-ка преди , сега реве че му е малък и се е прецакал яко след падането на цените!

7. Тук е от
    Apr 2007

Цитат Първоначално публикувано от Gentu
    TOSHIBA 37C3000P - това избери ,32-киге вече са малки за основен телевизор , стават за втори и за по-малки помещения!
    PHILIPS 32PFL7332 - това може да го вземеш също , само заради наличието на USB вход , което се оказа много полезна джаджа да знаеш!Другите 32-ки не си заслужават парите , следейки пазара за 32-ка не би трябвало да даваш повече от 1000-1200лв!
    Друго което се наблюдава е че всеки който си е взел 32-ка преди , сега реве че му е малък и се е прецакал яко след падането на цените!
    Gentu,благодаря за бързия отговор! Ще гледам бъдещето LCD най-много от 3 метра и мисля,че 32 инчов ми стига,......май четох някъде за това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Toзи калкулатор ще ти отговори за на въпроса:
    http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html
    Или при 32" дистанцията е 2,4 метра. Може да му се вярва - аз съм с 37" и гледам от 2,80 м (разбира се цифров сигнал) . Така че послушай Gentu.

10. DK9
    DK9 е офлайн

Тук е от
    Feb 2007

Този калкулатор май не е съвсем в ред. Ако въведеш разстояние от което гледаш - 8 фута (2.5м) или по-малко например 1 фут(30 см) - тои пак ще сметне че ти трябва 37'' екран .
    Освен това аз мисля че препоръките (при задаване на диагонал на телев.) са за минимално разстояние на гледане - т.е. за 32'' се приема нормално да се гледа от 2,5 м., докато за 37'' е желателно поне от 3м.
    Но аз все пак мисля че по-големия (от необходимото) екран само умножава дефектите от лошия сигнал (кабеларки, DivX и т.н.).

11. Тук е от
    Apr 2007

аз да попитам тези които са имали възможност за сравнение между 32" и 37" , при една и съща резолюцията на панела (например 1366x768) има ли разлика между образа на 32" и 37" ? т.е. теоретично би трябвало 37" да е по-зърнест, тъй като размера на една точка е по-голям от колкото 32", но доколко това се вижда с просто око ?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Лично аз смятам, че разстоянието зависи от това какво се гледа. Ако гледаш ТВ от разстояние до 3 м и 32" са си достатъчни. Докато при гледане на филми има само едно правило - колкото по-голям толкова по-добре.

Цитат Първоначално публикувано от mano_chao
    аз да попитам тези които са имали възможност за сравнение между 32" и 37" , при една и съща резолюцията на панела (например 1366x768) има ли разлика между образа на 32" и 37" ? т.е. теоретично би трябвало 37" да е по-зърнест, тъй като размера на една точка е по-голям от колкото 32", но доколко това се вижда с просто око ?
    Аз пиксели не виждам и на 50" плазма 1024х768 от 2 метра.

Единственото, което може да се забелязва е при лоша кабелна на "снежинки". Като тогава обикновено се пуска някой от филтрите и те ги замазват.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз пиксели не виждам и на 50" плазма 1024х768 от 2 метра.
    Човече, ако е така наистина, отиди на очен лекар и си вземи нови очила.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2006

Най добрата връзка на този Елит е точно Y/C просто тези три цвята ги вързваш с това което казваш че имаш на преходника "3 отделни - R G B" и си готов. Нарича се компонентно свързване.
    мерси на лудиа за компетентния отговор.. а конкретно по RGB входовеете не можах да пусна сигнал...
    в смисъл.. на шарп-ТВ сложих ВГА преходника (ЕХТ4) и към 3-те му извода (по цвят се ориентирах) , свързах към изхода на ЕЛИТ-а със същите 3 цвята...
    обаче шарпа изписа.. "вне допустимого диапазона" (меню на руски) и.. греда... дали защото ползвах обикновенни чинчове за връзка и може би трябва някакви по-висококачествени екранирани чинчове ?
    а да.. конкретно на изхода на елита: на зеления пише - Y ; синия - U/Pb и червеното - V/Pr
    нещо други са сигналите май ?
    ЕЛИТ-а има и VGA изход, но май тука беше казано че е по-лош вариант от горeописания ? или ако ползвам VGA, какъв кабел има , и продават ли такъв от двата края с VGA ?

16. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от miro20
    мерси на лудиа за компетентния отговор.. а конкретно по RGB входовеете не можах да пусна сигнал...
    в смисъл.. на шарп-ТВ сложих ВГА преходника (ЕХТ4) и към 3-те му извода (по цвят се ориентирах) , свързах към изхода на ЕЛИТ-а със същите 3 цвята...
    обаче шарпа изписа.. "вне допустимого диапазона" (меню на руски) и.. греда... дали защото ползвах обикновенни чинчове за връзка и може би трябва някакви по-висококачествени екранирани чинчове ?
    а да.. конкретно на изхода на елита: на зеления пише - Y ; синия - U/Pb и червеното - V/Pr
    нещо други са сигналите май ?
    ЕЛИТ-а има и VGA изход, но май тука беше казано че е по-лош вариант от горeописания ? или ако ползвам VGA, какъв кабел има , и продават ли такъв от двата края с VGA ?
    Аз лично така съм вързал моя Елит 400USBL към SONY 32V2500 и без проблем си върви на 576p което според мен е максимума на този Елит ползвам кабелите които си вървят къп самия плеър а не някакви висококачествени и картината е перфектна. Само забравих да кажа когато го закачиш компонентно трява да настроиш VIDEO OUTPUT на P_YUV и си готов ако пак не стане незнам какво да ти кажа. При мен точно така е направено и си върви както казах по-горе без грижи.

17. Тук е от
    Oct 2006

Аз лично така съм вързал моя Елит 400USBL към SONY 32V2500 и без проблем си върви на 576p което според мен е максимума на този Елит ползвам кабелите които си вървят къп самия плеър а не някакви висококачествени и картината е перфектна. Само забравих да кажа когато го закачиш компонентно трява да настроиш VIDEO OUTPUT на P_YUV и си готов ако пак не стане незнам какво да ти кажа. При мен точно така е направено и си върви както казах по-горе без грижи.
    да. стана.. проблема беше в настройката на ТВ-то.разпознаваше го като ПЦ вход. бутнах го да е композитен и светна картинката
    мерси.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от barnie
    Човече, ако е така наистина, отиди на очен лекар и си вземи нови очила.
    По мои сметки пиксела е с размери под 1 мм.и ако го виждаш от 2м. ти ще трябва да ходиш на очен лекар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе