Страница 58 от 223 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

да попитам някой който е пробвал, има ли ограничения в дължината на кабела от компа до ТВто ? при мене се получава около 5-6 метра и от компа смятам да пусна DVI (или S-Video) към HDMI( или Scart или компонентния) на телевизора ?
    да не се набутам излишно с кабели преходници и т.н.

мерси предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

И при мен е толкова разстоянието, около 6м, абе точно колкото стандартния 5м кабел да не стигне.
    Та аз към него (евтин за 30 и няколко лв.) трябваше да добавям един удължител от 1,5м (това всичкото за връзка DVI на PC с HDMI входа на Sharp37GA9)
    Образът си е екстра.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@moni74
    Щом ще е за фоайе (предполагам на хотел/заведение) бих наблегнал повече на големият размер 42"-46"-50" за да е видим добре отвсякъде и всички, да бъде като видеостена в това фоайе, а не просто един телевизор. И по-малко внимание на техническите данни, функции, възможности, даже и за марката няма да държа толкова. Обратно - за домашно ползване са по важни марка, качество, функции и т.н.
    Мисля че можеш да намериш по-непретенциозен модел с голям екран на прилични пари. Няма нужда да е последно поколение, може да е модел от м.г с по-ниска цена и все пак достатъчно добър за гледане на ТВ програми. Защото предполагам няма да пускаш на него High Definition материали, нали? И ще се гледа от голямо разстояние при това. Все пак това е само съвет, можеш да не го вземаш впредвид, парите и избора са си твои.

5. Тук е от
    Sep 2006

Lupus, в момента каква е цената на 32SA1E в Метро? В смисъл преди следващия четвъртък когато виждам по каталог, че ще е в промоция.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Niki...
    Lupus, в момента каква е цената на 32SA1E в Метро? В смисъл преди следващия четвъртък когато виждам по каталог, че ще е в промоция.
    По-скоро LUDIA трябва да ти отговори...

7. Тук е от
    Mar 2007

37SA1E го гледам сега в каталога на цена 1979 лв.
    дали е по-добро от Toshiba 37C3000P ? Най-близкото Метро ми е на 150 км. , а все нямам време да се разходя до там ...
    Нека някой ми каже, pls.....

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

О, да! Съжалявам за лапсуса? Въпроса ми е към Ludia. Каква е цената на 32" sharp в момента в Метро?

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Благодария на LUDIA за савета разгледах се за SHARP LCD и
    се спрях на следния LC-32GD8E , продават го в Интерсервиз узунови и тъй като цената му е почти на половината на сонито ще ми останат пари и за някоя по-скромна плазма.

Един приятел има LG RZ-42PX3RVB-ZA, вярно не е нов модел но на кабеларката има много добра картина , а и звука и е доста добър.

В Техномаркет я продават за 1799лв. но незнам дали няма и нещо по- добро за тези пари.

И едно последно питане: Не съм ходил в Метро никога за да пазарувам защото нямам карта и понеже ми предстои цялостно обновяване на бялата и черната техника в къщи, се интересувам как човек който няма фирма може да си извади карта за пазаруване и нямали тази глупост да отпадне

Последното сигурно не е за този форум но ще се радвам ако някой ме светне по въпроса

11. Тук е от
    May 2007

Здравейте,до преди 2 дни цената на 32 sharp беше 1198лв. ,та значи аз си взех такъв и съм доволен обаче не мога да направя връзка с компютъра през dvi- hdmi портовете ,компютъра праща сигнала а на телевизора нищо не излиза . Ако някои знае как се правят настроиките видеокартата е ATI radeon 9550, иначе през S-video връзката става без проблем.

12. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от mano_chao
    да попитам някой който е пробвал, има ли ограничения в дължината на кабела от компа до ТВто ? при мене се получава около 5-6 метра и от компа смятам да пусна DVI (или S-Video) към HDMI( или Scart или компонентния) на телевизора ?
    да не се набутам излишно с кабели преходници и т.н.

мерси предварително
    пускал съм около 20 м обикновен видео сигнал и аудио, ако с масата и екранирането всичко е наред - немаш проблеми.
    за ХДМИ видях в някои магазини се продават и 10м кабел но е скъпичак. аз например си взех и ползвам 5м ХДМИ (около 30лв май беше) с ДВИ преходник от ТВ-оут-а на комп-а за 20 лв. шарп-а се разпозна като 2-ри монитор 60хз с 1920х1080.
    а за 20-те метра сам си го правих с поялника трябваше ми за друго помещение. 4-жилен плосък кабел си избрах със самостоятелна екранировка. и работи
    а за цената на 32' шарп преди бях споменал че го видях скоро на промоция за 1199 лв до изчерпване на количествата в МЕТРО

13. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от drrag-citroen
    Здравейте,до преди 2 дни цената на 32 sharp беше 1198лв. ,та значи аз си взех такъв и съм доволен обаче не мога да направя връзка с компютъра през dvi- hdmi портовете ,компютъра праща сигнала а на телевизора нищо не излиза . Ако някои знае как се правят настроиките видеокартата е ATI radeon 9550, иначе през S-video връзката става без проблем.
    хех.. аз съм точно с този модел видеокарта става както по-горе споменах. само че от комп-а бутни да е включен 2-ри монитор (екстендет) и да е примерно на "клониран" за образа. ако не става нещо.. има "форс ТВ детекшан" пак от АТИ каталист-а
    успех
    а шарп-а да е включен в същото време на ЕКСТ 5 ! иначе няма да го разпознае ако не си на него вход когато настройваш комп-а.
    иначе съм забелязал ако пускаш ДВД пайер през скарт-буксата - само тогава ТВ-то автоматично ти превключва входа. иначе не.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vanz
    ...Не съм ходил в Метро никога за да пазарувам защото нямам карта и понеже ми предстои цялостно обновяване на бялата и черната техника в къщи, се интересувам как човек който няма фирма може да си извади карта за пазаруване и нямали тази глупост да отпадне
    Ludia може да ти отговори по-добре на впроса, но целта на картите е бързо и автоматично да се издават фирмени фактури на касите при покупките. Така се води и статистика коя фирма какъв оборот прави и при достигане на някакъв праг ти издават златна карта, което ти дава някакви бонуси.
    Който няма карта - на вход клиенти издават временен пропуск. В Метро Варна през лятото чужденците ги водят с автобуси да си пазаруват и се образуват огромни опашки за тези временни пропуски. Така че няма страшно.

16. Тук е от
    May 2007

колега miro20 правя го по същия начин,обаче нищо не излиза на тв-то, компютъра разпознава harp .ако може да кажеш какви са настроиките на тв за hdmi ще съм ти благодарен.

17. Тук е от
    Oct 2006

ами... странно.. след като го разпознава комп-а като модел дори... трябва да има картина. то на входа на ТВ-то няма някакви особенни настройки. само цъфва инфо - 1080i 60hz и си дава картина от комп-а.
    от менюто на тв-то в настройите на ХДМИ сами избрани - тип сигнал - RGB , цветна матрица - ITU 709 , и аудиото - през стерео Л/Д

пробвай да смениш резолюцията на монитора
    а има вариант да не ти е "клониран" дисплея, а примерно "удължена работна площ". тогава мишката ще ти се разкарва общо казано от монитора към ТВ-то и обратно
    от АТИ Каталист-а се сещам има опцийка да "покаже" номера на монитора. - цъфва една голяма бяла еденица на примарито (монитора) и една голяма 2-ка на ТВ-то (примерно)
    пп
    а да.. или просто пусни филм през някой плейър - по подразбиране тв-оута мисля трябва да го даде на фулл скрийн на ТВ-то.

18. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    @moni74
    Щом ще е за фоайе (предполагам на хотел/заведение) бих наблегнал повече на големият размер 42"-46"-50" за да е видим добре отвсякъде и всички, да бъде като видеостена в това фоайе, а не просто един телевизор. И по-малко внимание на техническите данни, функции, възможности, даже и за марката няма да държа толкова. Обратно - за домашно ползване са по важни марка, качество, функции и т.н.
    Мисля че можеш да намериш по-непретенциозен модел с голям екран на прилични пари. Няма нужда да е последно поколение, може да е модел от м.г с по-ниска цена и все пак достатъчно добър за гледане на ТВ програми. Защото предполагам няма да пускаш на него High Definition материали, нали? И ще се гледа от голямо разстояние при това. Все пак това е само съвет, можеш да не го вземаш впредвид, парите и избора са си твои.

Именно фоайе на хотел. Но пък да взема някое НЕО не ми се ще. Въпроса е ако взема 37" да е ЛСД, ако взема 42" какво да е - плазма или ЛСД? И някой модел ми трябва, за който се знае че е здрав. Иначе определено няма да пускам Хай дефинишън, нито пък ще го връзвам към комп.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе