Страница 68 от 223 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

По принцип да, но панелите на всичките модели са 8 поколение, което не може да се каже за другите, с изключение на новите СОНИ и Самсунг, но не знам кога ще си пуснат в работа линията за 8-мо поколение матрици.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да не забравяме, че точно ШАРП са едни - да не кажа единственни при които техническите параметри винаги са отговаряли на истината при всеки тест на продукцията им. Всичко друго добре знаем е пиарски трикове! Видях с очите си как работи: http://www.sharp.ru/catalog/?r=4&g=25&id=634
    ами какво да ви кажа - УБИЕЦ на качество и детайлност! Черно + Завиден контраст! Не съм виждал друг подобен телевизор така да работи!!! Бройката е купувана от Австрия преди 2 седмици на цена обърната в лева за 1841. Дано и през другия месец или два този модел след като се появи в България да предава по същия начин.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Без да съм много навътре в теорията, тези 8 бита мисля че касаят 1 пиксел. Или това са 256 цвята на пиксел за канал. При три канала (RGB) 256x256x256= 1 677 7216 цвята (или 24 битов truecolour). 32 битов цвят е по-добре сигурно (милиарди цветове са) , но доскоро се правиха и LCD-та с 6 бита се спореше дали се прави разлика с 8-те бита на точка.
    А и другото е, че при по-малко битове (в случая на Sharp) скоростта на опресняване е по-бърза и няма мазане, така че и Sharp също хитро си подобряват този параметър.

5. Тук е от
    Jun 2003

Да и според мен  затова са им 8 бит матриците за да постигнат по бърза реакция на матрицата ,пикселът ще преминава през много по малко цветове,а ТФТ тита с 6 бита цвят са много зле поне мое личno мнение.

6. Тук е от
    May 2007

Много ясно,че има голяма разлика в цветопредаването спрямо битовете на цвета.Сравнете 6bit с 8bit,или пък 8bit. с 10 bit. монитор!А пък това как Sharp са се "изхитрили"с по-малкото битове,за да имат по-голямо бързодействие направо ме уби .Да вземат да пуснат двубитов цвят за още по-голямо бързодействие !Ако забелязахте в таблицата има и монитор с 14бит. цвят,3мс. време за отговор Full HD!Е да ще кажете това е на хартия и си е така,най-добре е да се тестват,особено за бързодействието. Специално за битовете на цвета никой не сме е да лъже защото лесно се проверява.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да де, само че ако между 6 и 8 бита в цвета може да се направи разлика, между 8 и 10 бита малко трудно! Докато при замазването се хваща разликата, защото там нещата са на перваза.
    Е така си мисля де.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Днеска гледах едно ново моделче на PHILIPS 32pfl5322,някой беше споменал преди за него,изглежда почти като вече хитовия модел 7332 ,но малко орязан.Няма usb-портове със пиксел + 1 е ,няма компенсация на кадрите както при по високите класове,все пак е 53 серия,смятам,че е мн. добра оферта за цена 1479лв.

10. Тук е от
    Apr 2007

Компания DisplayResearch обнародовала результаты исследования ТВ-рынка в первом квартале 2007 года. Главный вывод — стоимость LCD-телевизоров и плазменных панелей (PDP) резко снижается. По сравнению с 1-м кварталом 2006 года цены снизились на 22% и 33% соответственно. Теперь общемировая стоимость LCD ТV составляет $936, PDP — $1562.

Общие продажи телевизоров (сюда входят и аппараты предыдущего поколения) по сравнению с 4-м кварталом 2006 года снизились на 21%. В этом нет ничего удивительного: предновогодняя четверть традиционно характеризуется мощными продажами.

Лидером отрасли пятый квартал подряд остается Samsung, которая контролирует 15,8% рынка. На втором месте — Sony (11,8%), на третьем — LGE (9,3%). Sharp принадлежит 8,1%, Philips — 7,5%.

@ASTERA, 23.05.2007

11. Тук е от
    May 2007

Здравейте,
    имам нужда от помощ, и затова се надявам че ще можете да ми помогнете:
    Решил съм да си купя TV но се чудя каква марка да бъде. Колебая се между
    42" панасоник - плазма
    42" пайнер - плазма
    42" шарп - LCD
    Благодаря Ви предварително!

12. Member
    Тук е от
    Jan 2007

LG Electronics 42LF65, LCD ново FULL HD предложение на цена под 3000лв. и пак LG 32LC2RR малкия брат с 80GB HDD 1799лв.

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

С никой от трите няма да сбъркаш.
    Вземи това което ти харесва най-много от препоръчаните във форума модели.
    За Panasonic 70PV, Sharp XD1E серията.
    Или изчакай три месеца и вземи 100Hz модел.

14.  

15. Тук е от
    May 2007

Привет на всички! Да се похваля...най-после купих ново TV, и то след доста четене в този форум . Това е LCD Sharp Aquos LC32SA1E . За сега съм доволен, но още се "боря" с настройките му. Забелязвам на някои програми на кабеларката ( а тя е сравнително добра ), слаб зеленикав отенък на бялото, което хич не ми харесва. Пробвах със заводските настройки, и ръчно , но без особен успех. Ако някой е по-зопознат с това LCD , нека да помага, настройки, препоръки, и т.н. и от каде в Софиа да си купя добър HDMI кабел 5м.+ преход за DVI. Благодаря !!!

16. Тук е от
    Nov 2005

Аз още се радвам на 42" ЛСД Шарп. И същевременно ще купувам едно по-малко ЛСД - 20". То ще е за спалнята, не ми трябва по-голям. Пак на Шарп ли да заложа? Все пак не ми се дават излишни пари, а и екстрите не ме интересуват. Важна е картината. Гледах в Метро цени около 750-900лв. В Техномаркет почват от 380 за Нео до към 700-800лв. Говоря за модели не от най-скъпите. Нещо средно.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от slavkoni
    Привет на всички! Да се похваля...най-после купих ново TV, и то след доста четене в този форум . Това е LCD Sharp Aquos LC32SA1E . За сега съм доволен, но още се "боря" с настройките му. Забелязвам на някои програми на кабеларката ( а тя е сравнително добра ), слаб зеленикав отенък на бялото, което хич не ми харесва. Пробвах със заводските настройки, и ръчно , но без особен успех. Ако някой е по-зопознат с това LCD , нека да помага, настройки, препоръки, и т.н. и от каде в Софиа да си купя добър HDMI кабел 5м.+ преход за DVI. Благодаря !!!
    Честит Aquos! Аз не съм точно с този модел, но ще се опитам да помогна.
    Първо за бялото - убеди се дали не е от самото излъчване на програмите - кабеларката само пренася образа до тебе и ако има някакво влияние върху него, то ще бъде валидно за всички програми. Аз съм например с цифров сигнал ( на Булсат) и от всичките 30 програми само 4-5 са с отлично качество просто защото явно са с хубава апаратура (за пример 7дни и БТВ са ми фаворити)
    Ако все пак е от телевизора сигурно вече знаеш, че с "colour temp." можеш да влияеш на цветовете, както и с "tint". За тест на баланса на цветовете мога да ти препоръчам да пуснеш някакъв чернобял филм или niokia test, след като си изкараш образ от PC-то.
    Кабели HDMI-DVI има готови. Не се набутвай с някакъв hi-end, а си вземи обикновен single link (5m го взех от компютърен магазин на Раковска за 34лв.)
    Айде успех!

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от slavkoni
    Честито и от мен!
    Преди една седмица и аз си купих същия. Предпочетох го пред Тошибата заради това, че е изработен в Япония, тошибата , която разглеждах в Техномаркета бе английска. Значи първо впечатление от Шарпа- черното е много добро.Имам два LCD монитори Samsung с TN матрица и Belinea с MVA - Самсунга хич го няма , а Белинеята горе долу вади черно, но Шарпа ги бие в това отношение. По ъгъл на видимост Шарпа пак е по-добър и по-време на реакция отново е най - мачовете направо летят. Гледам го на аналогова кабелна, но имам и Булсатком. На Булсата е супер! Но и аз забелязах този проблем с бялото Много е дразнещо при силно осветени кадри - например небето и морето не са сини а дразнещо бяло-зеленикави. Опитах всякакви настройки - но най-добре си остава Стандарт AV. Но и то не помага на бялото.
    Иначе при нощни сцени си е СУПЕР!

Ludia , този RS232 порт за какво служи на телевизора - за смяна на firmware или за нещо друго?
    Поздрави !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе