Страница 73 от 223 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Компании LG.Philips LCD, LG Electronics, LG Innotek и LG Chem (LG) сегодня провели церемонию открытия собственного европейского комплекса по производству ЖК-телевизоров во Вроцлаве, Польша, который стал третьим таким комплексом компании в мире.

Комплекс обеспечит полный производственный цикл: от комплектующих до телевизоров. Площадь комплекса - 1,5 млн. кв. м. Общий объем инвестиций - €807 млн., в том числе €429 млн. будет инвестировано компанией LG.Philips LCD, €103 млн. - LG Electronics, €58 млн. - LG Innotek, €40 млн. - LG Chem и €177 млн. приходится на партнерские компании. В настоящий момент указанными компаниями в целом было создано около 4 200 рабочих мест в регионе.

LG.Philips LCD займется поставками дисплеев, LG Innotek будет заниматься производством и поставкой инверторов и блоков питания, LG Chem - поставками материалов для изготовления ЖК-дисплеев.

Выбор LG пал на Польшу в связи с выгодным географическим положением страны, конкурентоспособным рынком рабочей силы, налаженной инфраструктурой и высоким уровнем поддержки, оказываемой правительством данной страны. Новый производственный комплекс будет играть ключевую роль в обеспечении поставок на европейский рынок ЖК-телевизоров.
    Источник: Cnews

2.  

3. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

"Above these (on the side) lie a RF aerial socket, a PCMCIA card and a memory stick slot (for service use only)."

Това и моя телевизор го има явно и аз имам мемори стик слот. Дали извършва същата функция като при Филипс USB-порта сиреч да се обновява фирмуеара на телевизора с по-нов.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да, трябва да може да се обновява FW или аз поне това разбрах за Memory Stick slot.
    За какво ли е PCMCIA слота обаче? На някои модели TV и върховите DVD Recorders имат CI слот, където се поставя декодерната карта за платените канали и абонаменти. Дали и тук това му е предназначението? Питах ЕЛЕКТРОН, но все още нямам отговор.
    В User Manual за Sony KDL-xxV2500 този слот го наричат CAM (Conditional Access Module) слот и се ползва за услугата PPV (Pay Per View или плати за да гледаш). Там обаче няма MS slot., a аз все още не съм намерил ръководство за D3000 серията.

Е най-сетне ми стана ясно за слотовете. Ето какво пише в сайта на Sony:
    "Support information for Integrated DVB-C - Cable without the set-top-box

Many Sony TVs now include integrated DVB-C reception for use on cable networks (please check the technical information to confirm which models this applies to). This allows customers to connect their Sony TV directly to the cable network via the aerial lead without requiring any set top box (STB).

DVB-C is the industry standard method for transmitting and receiving cable signals, as defined by the Digital Video Broadcasting (DVB) group. However some advanced features, like video on demand (VOD), are not included in this specification so cannot be supported at this time.

All Sony TVs include a Common Interface (CI) slot which allows the TV to provide access to encrypted services (typically those requiring payment to the cable operator). To access these services, customers will need to obtain a Conditional Access Module (CAM) which may be available from your dealer or from the cable operator. They will also need to contact the cable operator to arrange payment for these services."

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

plpenov, модела е LC-42SA1E И е на цена оит 2428,80 (по послени спомени). Много трудно мога да ти кажа, кое работи по-добре той или PV70, понеже го нямам на работа PV70, може и да не го получа. Имам PA60, но той е мега зле и няма място за сравнение. Много зависи за какво ще го ползваш и от какво разстояние ще го гледаш. Просто и двете технологии си имат и плюсове и минуси. Като "живост" на цветовете Панасоника рулира, но ниската резолюция не ми харесва при плазмите, особенно от близко си е живо терзания за мен да го гледам. Не мога да ти там 100% отговор кое да вземеш, мога да те посъветвам, да си вземеш 2-3 диска с неща който ти харесват и да ги тестваш двата ТВ-а и който повече ти хареса взимаш. Накарай ги ако можеш да ти ги вържат или през компонентният или през HDMI входовете ДВД-та. Инак може да има неприятни изненедки ако ги вържат през скарт или чинчове. Според мен един филм с много бързи сцени, един филм с много цветове и един тъмен филм, например PITCH BLACK.
    Ако имаш още въпроси, насреща съм, а за PV70 колегата miro-vampiro ще помага.

6. Тук е от
    Nov 2005

Аз си купих такъв 42" 42SA1E. Зависи за какво ще го ползваш. При мен е във хотелско фоайе и освен да гедаме мачове и слушаме музика, за друго не го ползвам. Не ползвам разни екстри, а и не ми трябват. Както се вика, аз съм обикновен юзър. И за мен ТВ-то е идеално. Колебаех се между 37" сив aquos и тоя, който взех. По-малкия е по-нов модел, с повече екстри. Но на мен те не са ми нужни, затова взех 42"-вия. 5" разлика при еднаква цена ... Всеки си прави сметката.

7. Тук е от
    Jun 2007

Така. Наскоро исках мнения за 26'' телевизори, ама се спрях на 32'', защото повече подхождат на мястото за което планирам ТВ-то. В бюджета гледам до максимум 1500лв да се впиша, но моделите, които намерих по магазините и харесах са следните(със съответните цени) и цените им са дори по-ниски:
    samsung le-32s62bx – 1299лв
    samsung le-32r73bd – 1299лв
    philips 32pfl5322 – 1399лв
    samsung le-32r74bd – 1299лв
    samsung le-32r72b – 1299лв

Видях, че самсунгите всичките са с 1HDMI вход, което не знам колко лошо е. Планирам да закача DVD, а телевизията ми е кабеларка(мислех да минавам на BulsatCom, ама не е чак такава далвера там). Това значи, че ми трябва само едно HDMI....ама все пак.
    Отделно, не мога да разбера какви са разликите в тия Самсунги. Гледах в нета и май опира само до дизайн?

Ако може да ме посъветвате, кой от изброените модели е най-добре(вкл. и Филипс-а). Също имат ли някакъв главен недостатък и т.н.....дайте мнение просто, защото за пръв път си взимам LCD телевизор и не съм запознат.

Благодаря предварително

8.  

9. Тук е от
    Jun 2003

Здравейте пак Вижте какво има в Техномаркет http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028587 и то на каква цена ....
    Май си заслужаваааа..

10. Тук е от
    Apr 2007

Явно тия от Интермаркет яко "товарят" щото при тях цената е 1999.
    Дано това да не са първите и последни модели на Sharp в Техномаркет

11. Тук е от
    Feb 2007

LUDIA каква е разликата между SHARP LC-32RA1E и LC-32SA1E?

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

И в Технополис до дни очакват да получат SHARP.
    Все пак единствен официален представител и вносител е Интерсервиз Узунови.Това ,че липсваше мащабно в страната,беше свързано с липсата на достатъчно количества- досега само 11% от производството на компанията беше предназначено за пазарите в Европа.С новият завод в Полша /470 млн./за окомплектоване на ЛСД матрици,ситуацията явно ще се промени.До краят на годината ,трябва да бъде пуснат и ултра -модерният,последно поколение завод 10G.За произведствена база се ползват и мощностите на дъщерната LOEWE-Германия,а окончателна окомплектовка се извършва в завода в Испания.Според излязло на скоро изследване,всеки трети плоскопанелен ТВ в света носи марката SHARP.Ето и официална информация от марката от публикуваният отчет за миналата година:
    Восьмой рекордный год подряд – корпорация SHARP подвела итоги успешного 2006 финансового года
    Вследствие годового увеличения продаж на 11,8%, японская корпорация SHARP достигла оборота в 19,45 миллиардов Евро, завершив 2006 финансовый год восьмым подряд рекордным результатом. Эти достижения – результат значительного увеличения инвестиций в такие высоко инновационные рынки, как рынок жидкокристаллических телевизоров и рынок альтернативных источников энергии.

Гамбург, 26 апреля 2007 года. Быстро повышающийся спрос на жидкокристаллические (ЖК) телевизоры и солнечные батареи во всем мире обеспечил компании SHARP - пионеру разработок в области использования солнечной энергии и ЖК технологий - выдающийся финансовый год, который закончился 31 марта 2007 года (1 апреля 2006 – 31 марта 2007). Общие продажи за год выросли на 11.8% – с 2,79 до 3,12 триллионов йен (19,45 миллиардов Евро). Прибыль от основной деятельности повысилась на 13,9%, составив 1,16 миллиардов Евро. Чистая прибыль увеличилась на 14,7%, составив 632,6 миллионов Евро.

Европа подтвердила свои позиции как один из важнейших зарубежных рынков компании SHARP. Продажи поднялись на 14% до 3,4 миллиардов Евро, а прибыль от основной деятельности составила 52,5 миллиона Евро (рост составил 46%). Европейский рынок является крупнейшим в мире по продажам солнечных батарей и модулей. Кроме того, более 40% всех ЖК телевизоров было продано именно здесь.

Компания SHARP видит в Европе рынок будущего. Японская компания сфокусировала свою стратегию на продвижении ключевых, высоко прибыльных сегментов рынка, таких как системы солнечной энергии, документ-системы, ЖК телевизоры и их производные, что позволило вдвое увеличить продажи в Европе за последние три финансовых года. Сегодня доля европейских продаж корпорации SHARP составляет 26% от общей деятельности компании за пределами Японии.

Перспективы на 2007 финансовый год сулят новые рекордные цифры. Действительно, SHARP планирует получить 105 миллиардов йен чистой прибыли путем увеличения продаж на 8,7% до 3,4 триллионов йен.

Продолжающийся рост спроса на ЖК телевизоры с большими диагоналями с разрешением Full HD (1080 строк) должен обеспечить экономический успех. Компания SHARP полагается на проверенную формулу на рынке телевизоров с плоским экраном: большие диагонали, Full HD панели, частота смены кадров 100 Гц и оригинальный дизайн. Таким образом, на долю направления аудио, видео и коммуникационного оборудования приходится 44,2 % от общего результата всей группы. Благодаря значительному спросу на ЖК телевизоры Full HD с большой диагональю, продажи повысились более чем на 26% и достигли 8,59 миллиардов Евро.

Компания, которая является пионером в разработках в области ЖК технологий, ожидает увеличение спроса в мире на ЖК телевизоры до 68 миллионов штук, из которых 27 миллионов будет продано в Европе. Компания SHARP намеревается продать 9 миллионов ЖК телевизоров серии AQUOS по всему миру в текущем финансовом 2007 году, 40% которых с диагональю свыше 40 дюймов.

Только в Европе планируется продать 2,9 миллионов единиц продукции компании SHARP. Для обеспечения спроса на ЖК телевизоры на европейском рынке в начале этого года в городе Торун (Польша) был открыта новый завод по производству ЖК модулей. Компания также планирует продать 10 миллионов ЖК телевизоров SHARP AQUOS в течение следующих 2-3 лет.

Ознакомиться с финансовыми результатами корпорации Sharp за 2006 финансовый год можно здесь: http://www.sharp-world.com/corporate/ir/fr/index.html.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Явно никой не е отделил 30-тина минутки да прочете резултатите от тестовете в английския сайт, линковете към които написах снощи! Жалко, защото това е един от малкото почти обективни тестове, които съм срещал до сега.
    Пак не искам да показвам предубеденост, но вижте поне какво пишат за Sharp. Отчетете и факта, че в UK незнайно защо харесват много Toshiba и Panasonic, за сметка на Sony и останалите марки. Въпреки това признават предимствата на тествания модел Sony KDL-40D3000!

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

аз ги четох и ми се стори че не бяха много очаровани от тошибата хвалеха сонито и шарпа ако не съм разбрал кажи какво имаш предвид

16. Тук е от
    Jun 2003

Да аз отделих ,много повече от 30 мин. от това ,което четох според мен в този сайт
    1- Sony много хубави работи No Comment , не съм го виждал това животно, не мога нищо да кажа.
    2- Sharp ( много добър черен цвят, голяма детайлност ) основния проблем на Sharpa e сивото.
    3-Panasonic-незадоволително черно ,не много добър или както е написано може още да се желае от деинтерлейса

17. Тук е от
    May 2007

Gena_bs не знам какво толкова лошо видя за RD2 на Sharp,a хубаво за Sony-то?Всеки си има минусите и плюсовете.Лично аз ще изчакам появата на RD2 в BG,за да го видя на живо и ако не ме впечатли достатъчно ще си взема една хууубава плаазма!
    P.S.За да не ме обвиниш в пристрастност ще ти кажа,че в момента гледам TV на стария работещ перфектно Sony HiBlackTrinitron 29"

18. Тук е от
    Mar 2007

кажи една хубава плазма плииз

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе