Ех - ако някой го пусне на цените които се продава е Англия въобще няма да се замисля да си го купя! Ама тука цените са "малко" по ралични!Първоначално публикувано от lazarus18
Ех - ако някой го пусне на цените които се продава е Англия въобще няма да се замисля да си го купя! Ама тука цените са "малко" по ралични!Първоначално публикувано от lazarus18
Просто си мислех че Евроспорт може и при мен да е HD и да има нужда от настройки.Явно БулсатКом нямат намерение все още да пуснах такива канали.Както и да е , ще се зачета в книжката сериозно, че допреди малко съм слагал стойка за стена за ТВ-то.
lazarus18, това ревю само ми затвърди мнението, че единствено серия А6 (и може би F) си заслужават. :-) Благодаря за линка :-)Първоначално публикувано от lazarus18
Не е точно така защото ако се запази логиката на цените от Европа - 5 серия да е с около 23% по-евтина от 6-та серия, то 46А556 би трябвало да струва около 3100 лева, което би накарало доста хора да се замислят за тази серия. Вярно, че с тази промоция на F86 ще трябва да го имат предвид, но не е ясно колко време още ще го има на пазара.Първоначално публикувано от adtomov
Някой да е тествал това животно?
Далече съм и нямам как да го видя на живо за да имам реална представа за едно приятелче, което търси мнения за покупка.
Ако има добри отзиви специално ще пътува за да го купи.
10Х!!!
http://sharpbg.com/index.php?productID=250
Много добър модел, но не и на тази цена. В нормалните държави цената му падна с 300-400 евро, атук май още на цената, на която го пуснаха.Първоначално публикувано от soon
Ще ме извиняват, но новите Самсунг и Сони са поне на нивото на Шарпа и то на по-ниска цена. Да не кажа, че и по-някои показатели го превъзхождат. И то без риска от бандинг.
Тези от ИСУ са толкова погълнати от пускането на новия си Мол, че тотално забравиха да коригират цените си. Преди 1 година Шарп предлагаха средно и много добри модели на сравнително ниски цени. Сега стана така, че Сони подобриха значително моделите си и в същото време си свалиха цените.
Аз не бих избрал този Шарп
soon, е те тая серия на Шарп я наблюдавам отдавна. Напълно съм съгласен с мението на lazarus18. Имат добра реакция на матрицата и всички екстри, но не е приемлива на тази цена. Ама никак даже.Първоначално публикувано от soon
lazarus18, по повод на самият Сунг, (серии А5, А6 и F), май въпросът пак опира до древното съотношение цена/качество, което, обективно, зависи от гледната точка. Май нещо такова беше казал и Оби Уан Кеноби на Люк, в 6-та серия на Звездните войни, по повод на Истината :-)
Днес бях в Техномаркет и гледах 37PX8-цата. Харесаха ми цветовете, но черното не впечатли, дори напротив. Консултантите бяха прекалено заети за да дойдат, та не пипнах настройките, помислих дали не е от това, че в магазина е доста светло, закрих с ръка част от черния екран и погледнах, пак не беше черно. Предполагам, че може да се подобри донякъде в настройките, утре пак ще проверя. Сега се поразрових и видя едно ревю на 42PX80, където прочетох следното:
Excellent black-level performance matters nought if shadow detail are lost in the murk... fortunately the Panasonic TH42PX80 was not guilty of this. If anything, the transition from near-black to dark grey appeared a touch too bright due to the combined effect of a measured overall gamma of 2.09 and a low-end gamma curve that rose somewhat acutely out of black. As a result, the picture could seem a bit more washed out (a.k.a. loss of image contrast) compared to screens exhibiting 2.22 gamma such as the Pioneer Kuros. I would've preferred it if Panasonic had included some sort of gamma control in the user menu to address this issue, but hey, I'm sure some viewers will relish the extremely revealing shadow detail delineation on the TH42PX80.
Разбира се, като цяло тонът е добър и в ревюто се дава положителна оценка на нивата на черно на телевизора. Въпросът е, трябва ли да ме притеснява тая липса на "2.22 gamma" (предполагам, че и 37px8 е същото) или за тази цена няма да намеря по-добро черно?? Тези Куро-та (баси името) са доста по-скъпи май. Няма смисъл да се задълбочавам чак толкова, нали, а и предполагам че с малко пипане на настройките черното + детайлът ще бият всяко LCD в ценовия клас?
П.П. Като с кинескоп ли трябва да процедирам утре като отида пак, т.е. да намаля brigthness-а?
Seaborn, не знам имал ли си щастието да видиш що за чудо е Pioneer Kuro /Kuro означава черно на японски/ и да ти стане ясно с кое сравняват. Черното на PV80 си е достатъчно добро. Няма модел, който за тези пари дори да се доближава до него. Това, което виждаш в магазина са само половината от възможностите му. У вас, ако му създадеш нормални условия за гледане ще видиш нещо съвсем различно.
Струва ми се, че не си разбрал точно какво казват в ревюто. Изобщо не казват, че черния цвят му е лош. По-ниската му гама позволява разкриването на изключителен детайл в тъмните сцени.
Иначе като гледаш в магазина задай стойности задължително Cinema, Warm, Яркост на средата, Контраст малко над средата, Цвят на средата, Sharpness на минимума, всичко останало изключено. ТОва при положение, че тестваш с двд.
Ти последно за PV8 или PV80 говориш? Защото е възможно картината на PV8 да е малко по-лоша от на по-скъпия модел.
Нови модели от S серията на Sony:
След зеленото предложение, с което Sony събраха погледите тази седмица, производителя показа още един наследник на гамата BRAVIA, наречен S4000. Телевизорът ще стъпи на пазара в четири размера, вариращи от 26", 32", 37" до 40", като само най-скъпият от тях ще работи с 1080p Full HD панел. Sony екипират новата серия с широко използвания Bravia Engine 2 процесор, вграждайки им 24р True Cinema поддръжка, както и 3 HDMI порта за лесна и бърза връзка с всякакви периферни HD устройства. Телевизорите са оборудвани с DVB-C/DVB-T тунери и работят с динамичен контраст, който може да достигне впечатляващите нива от 22 000:1 и 30 000:1 в зависимост от модела.
http://www.digital.bg/bravia-s4000-%...-nnno4969.html
И ето след месеци следене на форума и аз станах собственик на едно LCD. Чувствам се длъжен да споделя първите си впечатления. Моделът е Sony 40W4000. Не съм го още добре настроил, но картината е много добра като за аналогова телевизия. Пробвах го и на Play Station2, не беше много добра картината като се има в предвид, че кабелът между двете устройства е комбинация от няколко кабела. Но за сега е това. USB за разглеждане на снимки е много добра и полезна функция (за мен ). Като сложа цифрова ще напиша как се държи и на нея телевизора.
Ами говоря по принцип за PV8, но не намерих ни едно review за него. Сега сравних двата 42" модела в сайта на Panasonic:Първоначално публикувано от lazarus18
http://www.panasonic.co.uk/html/en_G...8&p=TH-42PX80B
Разликите са в това, че по-добрият модел има SD-слот, V-Audio и VGA вход, с по-голям контраст е (15000 < 10000), леко по-нахакан дизайн и няколко по-интересни екстри като:
1. C.A.T.S. (Contrast Automatic Tracking System)
2. Natural Vision Filter (намалява отблясъците)
3. Някъде ми се мерна, че 8-цата е с V-Real 2 обработка, а 80-цата с V-Real 3.
1-вото ми е ясно какво е. Според светлината в помещението наглася контраста. Интересно ми е работи ли добре това нещо или ще стои изключено?
2-рото ще го погледна утре дали се вижда разлика.
3-тото никаква идея нямам какво означава!
П.П. Мисля че започвам да приемам много погрешна тактика! Гледам какво му липсва на избрания модел, а това води до безкрайно вдигане на изискванията и цената!
П.П.П. lazarus18, благодаря искрено за отделеното време!
Така е. Отивай на място и взимай това, което ти е харесало и си преценил, че те устройва като входове/изходи.Първоначално публикувано от Seaborn
В крайна сметка все някъде човек трябва да тегли чертата. Иначе никога няма да си купи нещо човек.
Ей това ако се разбере от хората - този форум ще намалее наполовина !Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте!
След дълго чудене и четене (благодаря на хората пишещи в темата) вчера си закупих PANASONIC TH-42PV80P с промо пакет на ITV (който за съжаление не успях да настроя сам)
Та вчера си гледах мача с SD сигнала на Евроком и съм доста доволен надявам се пълното щастие (ако има такова) да настъпи след като си пусна цифровата телевизия.
Честно казано се бях насочил към PANASONIC TH-42PY80P но леко ме нервира факта че за една седмица са му дигнали цената със 100 лева (не че съм за 100 лева ама ме дразни политиката "дай да ударим кьоравото" ширеща се в милата ни родина) пък и плазмата в 95% от времето ще се ползва за телевизор и основната разлика между моделите (Full HD) ми се видя неизползваема в обозримо бъдеще....
Единственото което за сега не ми хареса е къде са шибнали настройката за системата на звука не е истина просто