Страница 69 от 300 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

От това което съм изчел до сега, за да се пусне HD видео сигнал е необходима цифрова връзка. Т.е. цифров изход-> цифров вход. До този момент са налични само два такива DVI/HDMI. D-Sub(VGA) не са цифрови!

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Първия задълбочен тест на новия Самсунг LE40А656 модел 2008:
    http://www.trustedreviews.com/tvs/re...40in-LCD-TV/p1
    Който е решил да харчи много пари за ТВ е добре да изчака новите модели 2008, не си давайте парите в момента за леко остарели технологии. Накратко заключението от теста:
    The first set from Samsung's new LCD range marks a stunning leap forward for the Korean brand in both design and picture performance - and that's saying something when you think about how good the brand's previous sets were. Now is it just me, or can you also hear the sound of many Japanese brands quaking in their boots?

4. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от mn_k
    От това което съм изчел до сега, за да се пусне HD видео сигнал е необходима цифрова връзка. Т.е. цифров изход-> цифров вход. До този момент са налични само два такива DVI/HDMI. D-Sub(VGA) не са цифрови!
    Майтапиш ли се?Искаш да кажеш ,че по компонент и ВГА не можа да върви нищо повече от 640х480...Я попрочети каквото трябва ,че да не говориш такива работи.Има доста хора ,които също не са наясно и току виж тти повярвали...

5. Тук е от
    Dec 2004

Май ти трябва да попрочетеш. HD TV(video) не е само резолюция 1920х1080/1280х720.

6. Тук е от
    May 2007

Ахам значи казваш за да се "окичи" нещо с определението ХД резолюция трябва да е с 2560х1600?Или пък имаш предвид,че трябва по същия кабел да се пренася и звук kato HDMI?Уточнявай се в края на краищата,не можем да гадаем какво имаш предвид...На ТВто пише HD ready(1366х768 резолюция на дисплея което съответства горе долу на 1280х720 сигнал) или Full HD(1920х1080).Това са двата вида ТВ-та с подръжка на ХД в момента.И за мен ТВто трябва да ги приема през компонент,ВГА и ХДМИ като Самсунга или не (като останалите)т.е. които няма да ги купя

7. Тук е от
    Dec 2004

Едва ли аз съм най-подходящия в този форум да обяснявам какво е HD, но ще се опитам. Та значи при DVI/HDMI сигналите са цифрови. Докато при D-SUB(SVGA) всичко е аналогово. Единствено един сигнал за разпознаване на мониторите бих казал, че е цифров - DCC. Ако си обърнал внимание има преход от VGA->DVI, но обратното не. За да гледаш HD видео е необходим също HDCP (High-Bandwidth Digital Copy Protection). В случая като говориме за РС, видеокартата трябва и това да поддържа. Не само хардуерно да е вградено обработката на HD(x264, H264, MPEG1-2,VFW и т.н). И не на последно мяста пропускателната способност на преносната среда. С прости думи колко Мb/s може да пропусне един кабел. И още нещо. Съотношението на страните при HD ready не е като при Full HD. HD ready(1366х768) е по-голяма резолюция от 1280х768, но ТВ-то трябва да я интерполира за да я визуализира. Налага се допълнителна обработка от видео процесора, което е нежелателно, защото се влошава качеството на картината. Това за аудиото - си го знаеш. Ти ме караш да се замисля какво ще стане ако от VGA подадеш сигнал с висока резолюция на HD TV, но няма как да пробвам. ТВ-то ми няма VGA/DVI. Може би ще работи. Но едва ли ще e с добро качество.
    А бе нещата не са толкова прости, колкото ни се иска. За съжаление.
    HDMI (High-Definition Multimedia Interface) е цифров аудио/видео интерфейс, способен да предава некомпресиран поток.
    Като повдигаш въпроса - може би в отделна тема ще е добре ако някой с повечко познания обясни за какво става дума. "Какво е HD и има ли почва унас". А както виждам май и за
    "кръжок РС към ТВ"
    е дошло време да се организира. Че вече във всяка тема за ЛСД ТВ се повдига въпрос и за РС, за което и аз проявявам интерес.

Ето и няколко линка за повече информация от специалисти.
    http://www.hdtvinfoport.com/HDTV-Resolution.html
    http://bg.wikipedia.org/wiki/HDMI

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Стига плямпал глупости. За да гледаш Blu-ray е необходимо HDCP или по-точно ще е необходимо когато (или още по-точно ако) при произвеждането на филмите се заложи image constraint token-а. Така че не лъжи хората - HD съдържание може да се гледа по много начини и Blu-ray-а е последния до който някой в България ще прибегне.

Прехода VGA-DVI за който говориш също не си го разбрал. DVI-I поддържа и аналогов и цифров сигнал. Преходника просто позволява да включиш монитор с D-SUB накрайник в такава видеокарта. Естествено че е възможен и обратния вариант - имаше CRT монитори с DVI накрайник.

10. Тук е от
    May 2007

Абе човече (mn_k) с цялото ми уважение,обаче направи ли си труда да обърнеш внимание за какво говоря...Просто коментирам кои ТВта поддържат 1920х1080 през компонент и ВГА и кои не.Питам кои освен Самсунг има на БГ пазара,които да го могат (ако има такива),защото примерно знам за Westinghouse ама тях ги няма в БГ,ти започван някакъв спор дали има ХД сигнал през въпросните връзки.Мога да запитам само WTF? Защо коментираме този въпрос?Има и точка.За повече инфо ...заповядай http://en.wikipedia.org/wiki/Component_video ; http://en.wikipedia.org/wiki/VGA
    Не знам каква е представата на някои хора за това що е HDTV,ама да ви каже не е нещо магическо ...Просто(най-общо казано) ТВ с резолюция по-голяма от стандартната 576i ПАЛ и 480НТСЦ хоризонтални линии.При ХДТВто имаме 720p(прогресивно),1080i(презредово) , 1080p.Въпросните сигнали могат да се предават по-всякакъв интерфейс ,който може да "понесе" количеството предавни данни.Вервай ми Component video-to и VGA-та могат...Резолюцията няма нищо общо с това дали интерфейса е цифров или аналогов...
    Въобще не знам защо ми вадаш тези фермани ,обяснявайки ми тези неща.От доста време се занимавам с тези неща,известни са ми...
    Айде но офенс,както се казва ,ама...Недей като шопа дето отишъл в зоопарка ,гледал,гледал жирафа и на излизане заключил-"Такова животно нема..."

11. Тук е от
    Apr 2008

До притежатилите на Panasonic 37LZ70P.Забелязали ли сте размазване при бърза смяна на кадрите(например при спортните предавания)?И изобщо какви са ви впечатленията от този модел.Прочетох някои предишни изказвания за него,така че ме извинете ,но любопитството ми все още нее задоволено.Ако някой има желание да конкретизира по детайлно относно картина,поведение спрямо цифрова или ефирна ТВ и възможности откъм PC,ще му бъда адски задължен!Зяпах го за близо 15-на мин в Техномаркет Русе,но там явно политикатата за тестване и реклама на LCD-тата е ефирна кабеларка със сигнал в децибели изгубен в космоса.С две думи на дядо ми телевизорът София 25инча 1965г се вижда по хубаво от който и да е LCD или CRT в Technomarket Rousse.

П.п: Представете си ужасът който изпитах в опитите си да оценя достойнствата на тези високотехнологични продукти с ужасния (даже за аналогово излъчване) сигнал,който бе подаден към LCD-тата.Все едно BMW да предостави най-новите си модели за тест и вместо с някое високо октаново гориво ги зареди с мазут!

12. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте, искам да попитам според вас от двата модела кой си заслужава повече - Sony 32S3000 или Sharp 32WD1E, като качество на картината и като цяло изобщо? Сонито има някакъв режим смарт, който е удобен за 4:3 филми, шарпа дали притежава подобен? Също така кой се справя по-добре с нискокачествен сигнал? Благодаря Ви предварително.

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от yopen
    До притежатилите на Panasonic 37LZ70P. Ако някой има желание да конкретизира по детайлно относно картина,поведение спрямо цифрова или ефирна ТВ и възможности откъм PC,ще му бъда адски задължен
    Деинтерлейса му е много добър, на аналогова кабеларка с прилично качество на сигнала
    и гледан от поне 2,5м се държи много добре. Цветовете му са реални и добре балансирани.
    При цифрова ТВ, зависи от компресията на сигнала. Ако ти подават квадрати, гледаш на квадрати.
    Немските канали от САТ са много добре. ITV и Булсат не съм пускал.
    На Футбол топката си е кръгла, тревата не е на кръпки, играчите не са назъбени.
    DVI-HDMI от компютър и при избиране на подходящ фрейм рейт образа е кристално чист,
    При движение на камерата нагоре, надолу има леко насичане, но досега не съм видял LCD,
    на който да го няма. Т.е. ако филма ти е 23,976 FPS, няма как да го подадеш същият или делим на ТВ-ра.
    DVD ако го включиш на компонентния вход или използваш компютър като плейър няма проблем.
    През скарта сече отвратително.
    При тази цена е много добра покупка, стига да попаднеш на бройка без проблеми със светене от ъглите!

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

Колеги, много моля, ако някой има впечатления от SONY 40V3000, нека да ги сподели. Замислил съм се да си "боцна" едно такова. Гледам, че сега са на промоционална цена от около 2650 лв., но дали си заслужава. Интересува ме как ще се държи на кабелна, дали сплесква образа или има интелигентно разпъване. В момента гледам един PHILIPS 32PFL7332, който се държи много добре и съм много доволен. Сонито ще се гледа при същите условия.
    Благодаря.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от joro1
    Колеги, много моля, ако някой има впечатления от SONY 40V3000, нека да ги сподели. Замислил съм се да си "боцна" едно такова. Гледам, че сега са на промоционална цена от около 2650 лв., но дали си заслужава. Интересува ме как ще се държи на кабелна, дали сплесква образа или има интелигентно разпъване. В момента гледам един PHILIPS 32PFL7332, който се държи много добре и съм много доволен. Сонито ще се гледа при същите условия.
    Благодаря.
    Има интелигентно разпъване и даже е по-добро от на твоя Филипс.
    Като цяло ще е видимо по-добър най-вече заради размера.
    Аз нещо не съм фен на този модел. Има няколко дразнещи недостатъка:
    Засилени цветове, нетолкова добро скалиране на образа, нетолкова добра работа на кабелна /SD/.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Да се върнем малко назад.

Търся 37` телевизор, като най много ме интересува добрия образ.
    Не ща да е 1080п - нямам планове да гледам блу рей.
    Не ме вълнува и да има вградени тунери.
    Ше се гледа Двд, тв и чат пат някой филм от компа.

Проблема е, че каточели образа на лцдтата ме дразни.

Какво ще кажете за плазмите на Панасоник ... какви са недостатъците и придимствата им според вас, и някой има ли преки впечатления?

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036695
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027000
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028456

И кой точно модел .. и защо?
    Склонен съм да дам до 2000 лв .. но образа да е наистина хубав!

18. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от docR
    Да видим как ще предава и 40"W3000 може да се окаже конкурент на 42Х20Е. Цената май ще е сходна - в Полша я видях около 1600 евро. Правилно ли разбрах, че има HD DVB-С тунер? Ако предава добре и при сглобка в Европа (Испания) ще преглътна 8 м.с.. Някой от знаещите може ли да коментира модела имайки предвид плюсовете на SONY ако приемем, че телевизорите им са с почти липсващи производствени дефекти, стабилен фърмуер и добра сервизна поддръжка? Отделно на това защо изчезна Шарп 42Х20Е от Интернет доставка и се появи в наличност в магазинната мрежа? Опит за продажба на дефектна пратка или съвпадение на обстоятелства? Разбира се това са догатки. Някой знае ли нещо по-конкретно?
    И по малко в момента е 1320 евро на 1000 км от българия,даваш 150 евро за безин,ще си направиш екскурзия и ще спестиш най малко 500 евро.В чужбина падат цените узунката ги вдига.Това не ти е комунизма да лъжеш още народа бе фю.Брат ми си купи шарп ЛЦ 46-20Е инаправи си екскурзия купи си бус и спести 500-600 евро мислете му вие...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе