Страница 120 от 300 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте.От промоцията на техномаркет http://www.technomarket.bg/promo.php си взех samsung LE32M86BD 100hz с домашно кино HT-THX 22.На булсата тв.то си работи добре,има голям набор настройки, интерфейси, dvb-t mpeg2tuner,добър звук.Не намирам в менюто опцията 100hz,ако някой знае как се включва изключва да сподели.Домашното кино няма да ползвам ако му тряба на някой да пише,има USB,HDMI,Fm радио, 6x100w и тн.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Благодаря на lazarus18 и другите за мнението! Шарпа отпада!! Въпреки цената на следващия въпрос, някой да е виждал на живо и тествал това:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038826
    Приятелчето продължава да търси добро LCD, така че отново благодаря за мненията!!!
    Високо в планината съм и няма как лично да проверявам конкретните модели.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от mu4o
    И ето след месеци следене на форума и аз станах собственик на едно LCD. Чувствам се длъжен да споделя първите си впечатления. Моделът е Sony 40W4000. Не съм го още добре настроил, но картината е много добра като за аналогова телевизия. Пробвах го и на Play Station2, не беше много добра картината като се има в предвид, че кабелът между двете устройства е комбинация от няколко кабела. Но за сега е това. USB за разглеждане на снимки е много добра и полезна функция (за мен ). Като сложа цифрова ще напиша как се държи и на нея телевизора.
    Честито, и аз съм се насочил към него, но 46", мен ме интересува като е към РС как са филмите 1080р

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от raiders
    Честито, и аз съм се насочил към него, но 46", мен ме интересува като е към РС как са филмите 1080р
    Мда и аз след толкова четене май клоня към това Сони 40W4000. Ще съм благодарен ако mu4o сподели по-подробни впечатления. raiders ако и ти си тествал също сподели. Искам да видя и новия панасоник, но 2-та цифрови HD тунера на Сонито много ме привличат. Амятам обаче, че цената му е завишена в момента заради европейското и мисля да изчакам да мине и да падне малко преди да купя.

6. Тук е от
    Jun 2008

Мда и аз след толкова четене май клоня към това Сони 40W4000. Ще съм благодарен ако mu4o сподели по-подробни впечатления. raiders ако и ти си тествал също сподели. Искам да видя и новия панасоник, но 2-та цифрови HD тунера на Сонито много ме привличат. Амятам обаче, че цената му е завишена в момента заради европейското и мисля да изчакам да мине и да падне малко преди да купя.

ethernall както писах по-горе много съм доволен от картината на аналогова телевизия. Много искам да го изпробвам и на цифрова ефирна...........някой знае ли каква антена да вържа и с какъв кабел. ethernall на PC не съм го пробвал защото ми е настолен и се намира дълеч от TV-то. А колкото да цената не знам.........мисля, че е реална за такъв модел........няма много бързо да му падне цената мисля, поскоро може би ще падне X серията, защото идват новите модели от тази серия. А 40W4000 e модел 05.2008 . И аз отначало си мислех да изчакам Европейското и после за Олимпиадата да си взема, но не мисля, че ще падне..........а освен това имам и специално мнение за промоцийте.......

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Приятелчето продължава да търси добро LCD, така че отново благодаря за мненията!!!
    soon, явно твоят човек има средства. В такъв случай, за тези пари и диагонал 46 инча, засега
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=3097
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034176
    е LCD модела без конкуренция.
    Може да му предложиш и
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037781
    който освен, че е по-евтин и си има всичко, най-вероятно и матрицата му е S-PVA, тъй като е нов модел на пазара (но трябва да се провери на място).

Philips-a може да се фука с 17 битов панел, но някой писа, че и 9-а серия има проблеми със зрителния ъгъл. След няколко дена ще имам впечатлиения и на живо.
    Успех!

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

И ето след месеци следене на форума и аз станах собственик на едно LCD. Чувствам се длъжен да споделя първите си впечатления. Моделът е Sony 40W4000. Не съм го още добре настроил, но картината е много добра като за аналогова телевизия. Пробвах го и на Play Station2, не беше много добра картината като се има в предвид, че кабелът между двете устройства е комбинация от няколко кабела. Но за сега е това. USB за разглеждане на снимки е много добра и полезна функция (за мен ). Като сложа цифрова ще напиша как се държи и на нея телевизора.
    За PlayStation-a ти препоръчвам ти да си вземеш component-ен кабел. Аз си взех Hama от мултирама (ако се не лъжа), като кабела се води че е за PS3, но естествено работи и за PS2.

10. Тук е от
    Dec 2007

ethernall както писах по-горе много съм доволен от картината на аналогова телевизия. Много искам да го изпробвам и на цифрова ефирна...........някой знае ли каква антена да вържа и с какъв кабел. ethernall на PC не съм го пробвал защото ми е настолен и се намира дълеч от TV-то. А колкото да цената не знам.........мисля, че е реална за такъв модел........няма много бързо да му падне цената мисля, поскоро може би ще падне X серията, защото идват новите модели от тази серия. А 40W4000 e модел 05.2008 . И аз отначало си мислех да изчакам Европейското и после за Олимпиадата да си взема, но не мисля, че ще падне..........а освен това имам и специално мнение за промоцийте.......
    На цифрова ефирна е повече от добре, само че не знам къде в София се намираш (само в София за момента има цифрова ефирна). Аз съм в Стрелбище, много близо до кулата и сигнала е супер - хванах го само с един меден кабел, но за всеки случай си взех и една вътрешна DVB-T антена и сега нямам оплакване. Иначе съм на кабелна Кейбълтел+цифрови програми и като качество съм доволен. Чакам обаче септември да пуснат повече цифрови ефирни и дърпам шалтера на Кейбълтел!!! Връзката между компютър и тв е през Д-суб, защото нямам HDMI на лаптопа. Не съм си играл да настройвам резолюции и т.н. Просто ТВ-то автоматично си се настрой, но може и да си поиграя тази вечер да видя каква резолюция мога да изкарам през D-Sub.
    Цената ще падне, може би след европейското с 100-200 лв., а това да падне цената на Х серията много не ми се вярва!

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov

Philips-a може да се фука с 17 битов панел, но някой писа, че и 9-а серия има проблеми със зрителния ъгъл. След няколко дена ще имам впечатлиения и на живо.
    Успех!
    Матрицата, която ползва Philips просто си е с по-лош ъгъл и по-слабо черно. Черния цвят донякъде се компенсира с Амбилайта, но поне на теория е по-лош от S-PVA на Sony/Samsung.
    Истината е, че който и модел над 5000 лева да се купи то той ще е максимално добър и избора би трябвало да е чисто субективен.
    Нещо, което задължително трябва да видите ако човека не страда от някакви предразсъдъци е тази Toshiba:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033248

Качеството, което получаваш при такъв размер и цена е несравнимо. А ако имаме щастието да внесат новите модели от тази серия и са на близка цена това ще е уникален избор.

12. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

lazarus18, това е най-евтиният модел 52 инча, притежаващ 100Hz на българския пазар. По принцип не се заглеждам в Тошиба, но след твоя анонс непременно ще му обърна внимание :-)

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

От ревюто на Sony KDL40W4000 в http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Conclusion/:

Fails to apply 3:2/ 2:2 pulldown to 480i/ 576i film-based content even with [Film Mode] set to "Auto"
    ...
    SD film mode deinterlacing is non-existent.
    Моля по-запознатите да кажат какво означава това по лаишки - демек какъв е ефекта при гледане и кога се очаква да се прояви?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз изключително го харесах като бях в Щатите. В един магазина тип ТМ /BestBuy/ го демонстрираха на един потенциалем купувач. То не беше на SD цифрова, HDTV, игри от PS3, филми от Blu-rey, двд-та. Накрая му дадоха дистанционното да си ръчка човека. Опеделено е добър. Има качеството на картината като цветове на Philips, черното му е като на Сони, идеално се справя на SD сигнал. Има доста добри настройки за постигане на прекрасна картина. И извинявай, но за 4400 получаваш 52 инча, а пред този размер човек се загубва буквално.

ПП. Да не говорим, че в магазина по едно време му го закачиха и с един външен скалер на няколко хил. долара да види какво ще стане. Резултата беше, че SD каналите станаха почти като на HDTV.

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    От ревюто на Sony KDL40W4000 в http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Conclusion/:

Моля по-запознатите да кажат какво означава това по лаишки - демек какъв е ефекта при гледане и кога се очаква да се прояви?
    Нали ти дадох диска с тестовете - HQV. Може да се очакват моаре, назъбване и насичане на картината. Принципно повечето хора не го забелязват при реално гледане.
    Това реално значи, че получавайки сигнал от двд /PAL или NTSC/ телевизора не може да детектне и преконвертира кадрите във 24 в сек. Това се изразява в забързано възпроизвеждане на PAL филмите /реално звука е малко по-висок и филма върви с 4% по-бързо/, a при NTSC филмите ще насича, но се забелязва при плавни движения на камерата. И най-вече при финалните надписи. Дори мисля, че и резолюцията на сигнала е само наполовина във всеки кадър.
    Общо взето е голям недостатък за Сони, че уж новата им супер-дупер поредна Bravia не може да свърши нещо толкова елементарно. Явно са решили, че никой няма да гледа SD на него
    С един приличен прогресивен двд плеър си решаваш проблема.

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

lazarus18, ти поне имаш директни впечатления. Аз засега открих това:
    http://www.techradar.com/products/au...-274145/review
    http://www.trustedreviews.com/tvs/re...52in-LCD-TV/p3
    и то не ми бърбори много добре... не достатъчно добре, поне според написаното... Коментар?

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз изключително го харесах като бях в Щатите....

С един приличен прогресивен двд плеър си решаваш проблема.
    Много благодаря за отговора. Да питам - с Попкорна ще си реша ли проблема? И въобще как се справя с ъпскейл? Ти какъв сигнал подаваш от него към ТВ-то, чий ъпскейлър ползваш? Щото аз мисля, вече да не ползвам DVD плеър И само при плейване на DVD ли се получава това?

За Тошибата - има ли 46 инчов модел тази серия и има ли го в БГ? Ако е наистина толкова добра, цената й е супер.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ревюта много. Наистина човек вече на кой да вярва и изобщо да вярва ли някой. Затова е добре да се види. Това за ъгъла на виждане ми е съмнително. За мен е добър, даже прекалено добър за ЛСД. Това 30* встрани би било ужасно и бих го забелязал. 100-те му херца определено не са като на Х3500 или А656, но поне ги има и за разни спортни предавания ще вършат добра работа. При филма задължително изключени.
    Ето ти още едно ревю за него където според мен са го харесали:
    http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-47Z3030D/

ethernall, това важи само са плейване на SD филми /480i i 576i/. Ъпскелинга на Попкорна е много добър. Все пак ползва Sigma Design чип, който ползват повечето Blu-ray плеъри в момента. Аз реално не ползвам Попкорна за двд-та. Пускал съм 3-4, но не му е там силата. Ъпскелинга е добър, няма изобщо назъбвания, но като функционалност с менюто на филма, избор на аудио поток и субтитри е малко куцо. Аз ползвам отделен двд плеър /Denon 1940 и Toshiba HD-DVD EP30/, а те се справят доста добре в това отношение. Все пак имам доста двд-та и едва ли скоро ще събера такава колекция в HD. Поне още 2-3 години активно ще ги ползвам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе