Мисля, че Р-серията на Sony беше междинна (временна) серия, както Т-серията. Нека някой запознат с моделите на Sony да даде повече инфо.Първоначално публикувано от stupid
Мисля, че Р-серията на Sony беше междинна (временна) серия, както Т-серията. Нека някой запознат с моделите на Sony да даде повече инфо.Първоначално публикувано от stupid
wert7544 - Разбира се, че не са мои! Това е мнението на почти 8 технически лаборатории които се занимават с тази материя. Едно е да го направиш и кажеш, че след като е по нагоре коефициента значи е по-добро, друго е крайния резултат от спестени други елементи. Но нещата не се свеждат само до битовете за съжаление. Доста руски сайтове и техни независими тестове също го доказват. В края на края общата окомплектовка на компонентите дава реалната картина, а не само един от елементите. За да работи перфектно един дисплей решаващ фактор играе цената - а тя задължително трябва да е ниска в името на бизнеса и от там идва проблема.
Как мислите при тази комбинация: (Панел 8 бит и Signal processing 10 бит) дали има проблем в показването на нивата от идеално бяло до идеално черно?
Е да по-скъпия наистина има повечко работи, не мога да отрека. Но дали качеството в образите на двата ще бъде съществено, имайки в предвид, че ще гледам основно Булсатком-а и от време на време някое ДВД?Първоначално публикувано от lazarus18
Междувпрочем смятам да го гледам от около 3 м. казаха ми в един магазин, че имало правило телевизора да се гледа от около 4 пъти височината на екрана - дали това е Вярно?
От 3 метра съвсем спокойно се гледат и 37 инча. Да не кажа и 40, но ти все пак казваш, че ще гледаш само SD сигнал, а той е по-добре на по-малък екран. Това дали има или няма 100 херца не е определящо за качестовото на картината при гледане на телевизия. Отиди в магазин където ги имат и двата модела и ги виж как се държат на двд.Първоначално публикувано от stefan_nankov
Месеците преди Нова година имаше относително голямо движение на цените на телевизорите. Някой знае ли нещо по-конкретно за скорошни промоции или движение на цените в големите вериги? Питам, за да знам дали има смисъл да изчаквам повече. Решил съм да взимам Шарп 42Х20Е през Интернет за да го доставят до дома. Предварително благодаря за изказаните мнения.
Мерси за съвета. Ще ида тези дни.
И на мен ми се виждат множко 2200 за такъв телевизор.
Пък и като гледам с каква скорост се сменят модели и технологии..
Docr - четейки този форум останах с впечатлението, че февруари и март се сменят модели и падат цени. Мои приятели по магазините казват че месеците след нова година и коледа са най-слаби откъм продажби и може би затова- първо магазините разчистват залежалото от празниците и после зареждат ново.
Но пък ако се чака на този принцип, то сигурно трябва да се чака до безкрайност - непрекъснато излизат нови модели, обявяват се промоции и т.н.
Проблемата не е в новите модели, а в поне 1 вярен модел!
Четох за опцията на някои LCD за възпроизвеждането на филми в 24 кадъра -"филми, снимани с честота 24 кадъра в секунда, се възпроизвеждат без загуба в качеството при скалиране". Тези филми знак на обложката ли имат, от Интеренет могат ли да се свалят и какъв е форматът им? Рових в мрежата - обяснения пълни с техническа терминология, която няма практическа стойност за обикновения човек. Някой на разбираем език може ли да обясни за какво става дума?
Даите съвет за избор на 37 ца.Бях се спрял на sharp 37X20E но имаше мнения, че единствено 42X20E от тази нова серия си заслужава
"Тя позволява на телевизора да възпроизвежда филма с 24 кадъра в секунда - точно същата честота на кадрите, която използват режисьорите при снимането на своите филми. Повечето от останалите телевизори и DVD плейъри възпроизвеждат филмите с 50 кадъра в секунда, като всъщност правят самия филм по-бърз."Първоначално публикувано от docR
Източник: Sony.bg
За феновете на сони http://www.hdtv.ru/2008/01/11/sony_o..._extender.html има и други интересни новини за други марки.
Всички филми се снимат и обработват с 24 кадъра/сек. /24р/ филмите се конвертират посредством няколко начина за да станат 50i или 60i и се налага телевизора да прилага обратната техника за да върне реалистичното движение на кадрите.Първоначално публикувано от docR
Имайте предвид, че повечето не се справят с това и обикновено картината е забързана с 3-4 % спрямо оригинала.
Тази опция, която сега се налага, позволява въпроизвеждането на точно 24р, без никаква намеса от телевизора.
На теория добре, но какъв точно е резултата, аз за себе си още не мога да кажа защото никъде в София не мога да намеря да ми го демонстрират. Я кабел нямат, а диск с филм, я телевизор, който го поддържа...
Аз като си пусках филмите от компа на 24р ми се случваше да се забавя действието през 10 минути. При 50р или 60р не виждам разлика и го няма този ефект, но аз си го държа на 50р. Не знам каква е идеята на тези 24р. С Шарп 42Х20 съм.Първоначално публикувано от madmaxx
Няма и как да го видиш. За целта ти трябва и телевизор, който го поддържа /а твоя не/, и плеър който да подава такъв сигнал.Първоначално публикувано от shpeksi
И аз не знам каква е идеята от тази екстра на практика. Както написах вече никъде не мога да намеря да ми го демонстрират.
Здравейте,
от около 2 часа съм горд притежател на JVC LCD телевизор LT-37G80SU 37 на цена 1200 лв от една заложна къща.
Цената ми се стори хубава и затова го взех.Някой ще сподели ли някакви наблюдения за модела?
Предварително благодаря!
Добро попадение предполагам,че и 3 годишната гаранция важи, модела е добър особено за тези пари![]()