Ако използваш търсачката ще се изненадаш колко е коментиран модела...
Ако използваш търсачката ще се изненадаш колко е коментиран модела...
Ами използвах търсачката,и знаеш ли колко мнения намерих?Точно-0!Мисля че е нов модел и затова се интересувам дали си заслужава,тъй като е на добра цена-999лв.Примерно спрямо този -http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038240,или друга 32'' на Панасоник в този диапазон на цена?Първоначално публикувано от zlobarov
D44 има сериозен проблем при свърване към компютър. Ако смяташ да го правиш потърси друг модел. Иначе е доста приличен като цяло. Особено за тази цена.
Имаш предвид това че е Mini D-Sup 15 Pin,ли?И яркоста май е малко кофти-450...Първоначално публикувано от lazarus18
Ако някъде вече е обсъждано това, може да бъде премахнато. Просто споделям само личен опит.
Бих препоръчал на хората, замислящи се дали плазма или лцд, следното: Ако имат възможност да гледат известно време - няколко дена например - само плазма и после да погледнат който и да е LCD.
Случайно се озовах в един демонстрационен салон с LCD Loewe. Застинах и онемях от изненада първите няколко мига. Вървеше евроспорт на ХД. Движенията бяха като анимация, имах чувството, че можех да преброя отделните кадри. А движението на тенис топката беше потресаващо - една зелена опашчица я следваше неотлъчно, нещо като комета. Стана ми дори смешно. Иначе неподвижните кадри бяха перфектни.
От няколко дена и баща ми има 32 инча LCD. 100 херца, 6 милисекунди. Движенията са си като на анимация, след минути се свиква. Както с трептенето на старите кинескопи. Но дали това не е вредно за очите? За цветовете не мога да им свикна. Баба ми и баща ми са като хипнотизирани, гледат като омагьосани, но преди това са виждали само кинескоп. Но като хвърлям поглед на стария кинескоп, цветовете ми се виждат по-реални, образът - по-фокусиран. И двата са включени на булсатком.
Като цяло, след месеци гледане на плазма, LCD-то ми прави ужасно неприятно впечатление по тези два показателя - реалистичност на цветове и предаване на движения. Мисля, че това не са маловажни неща, които трябва да се вземат предвид преди избора. Дали само аз забелязвам тези неща, може би някъде бъркам - ако е така, нека бъда поправен. Иначе - гледайте и сравнявайте двете системи. Игнорирайки едната, окото свиква с това, което е пред него, и може да му се стори напълно нормално, но дали е така наистина?
До колкото разбрах от някои руски форуми, бюджетните модели на Панасоник LCD ползват някакъв вид PVA матрица ( а не IPS-Alpha или S-IPS ), но въпросът ми е - каква по-точно и на кой производител, дали става като качество и т.н.?! Става въпрос за моделите TX-32LE8P и TX-32LX80P. На живо модела 32LE8P изглежда доста добре, на фона на други бюджетни модели на някои фирми. Гледах го в Метро на цена 970лв, пуснат заедно с други няколко 32-ки към ( по думите на консултанта HD генератор. Картината наистина беше много добра, а и дизайнът му е супер изчистен, без така модния напоследък glossy effect .
Ако някои сподели мнения, конкретно за този модел, или евентуално алтернативи ( по отношение цена ), ще му бъда много благодарен.
P.s. И поледно колко му е динамичният контраст, защото срещам вече 4 различни стойности!?
Поздрави!
saissais, коментирано е, но не е описвано точно по начина, по който си го направил... Отдавна съм се убедил - всеки вижда различно, това, което за теб /или за мен, или за Lazarus - примерно/ е добро, за други "не струва" или е "нищо особено", в същото време това, което съм го видял с очите си, че е отврат - за тези същите хора е "просто супер за парите си, идеално"... Лично аз тук съм се осмелявал да коментирам как изглежда тенис на ЛЦД, говорим точно за Евроспорт ХД, но отговорите бяха от сорта "Зарежи го тениса, кой гледа тенис?"... Съжалявам, ако някой си познае мнението, нищо лично...
desobboy, точно при братушките съм ги виждал и аз тези работи за PVA /при 26-ците LE7 и LM70 от миналата година съм го видял лично/ и SPVA на Самсунг в бюджетните изделия на Панасоник... Вземаш лупа и гледаш на "живо"... При миналогодишните ми направи впечатление и по-слабичкия процесинг, но пък и цената кореспондира... Въпреки, че най-често точно най-евтиното се гледа и с най-кофти СД сигнал, но пък и често се гледа от хора без никакви претенции, така, че всичко е наред... За мен най-грубо LE8P съответства на S8, а LX80P - на R8 от миналогодишните Самсунг със собствена матрица, менюто на миналогодишните беше по-зле от на Самсунг, но пък статистиката сочи по-висока надеждност...
Признал съм, лично мнение, R8-ците от миналата година за перфектния баланс цена/качество. Май, ако бюджетните Панасоници са наистина с S-PVA на Samsung, не е никак лошо това . Малко ме притеснява това твърдение на kokovanev, made in *****, на етикета Чехия, Словакия и т.н. Супер голяма обърквация става с тия матрици, сглобки, OEM производители! Човек като реши да купува нещо, и започва да става мнителен, дори и към най-дребните детайли. И пак това не му гарантира качеството и надеждността на продукта, на който се е спрял! Всичко е и една огромна доза КЪСМЕТ.
Но в крайна сметка няма да го ползваш цял живот тоя телевизор, както в гръмките реклами по сайтовете на производителите ( 100 000 ч , 30 г живот, ала-бала ).
Правиш си густото за определен период от време и това е ...
Но стига с размислите на глас.
Благодаря за отговорите до момента и продължавайте в същия дух.
P.s. LCD TV-то ще се гледа предимно от PC ( DVD Rip, x264, HD и т.н. ), и по-малко на ефирна ТВ.
Здравейте
да, в бюджетните модели на панасоник LCD се ползват матрици от Самсунг, потвърдиха ми го на конференцията на панасоник в белград миналата седмица
Някой има ли някакви впечатления от http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037583 или някакво мнение за него
bokanegra,
Ето ти едно мнение от руски форум :
Есть какие-нибудь мнения о lcd телевизоре Sharp LC-32D44?
Если еще актуально, взял себе такой, только 26 ". Никаких вопросов по ящику!
Углы обзора фантастические (пока видно экран - видно и картинку!), передача цвета - отлично, настроек - море (под любой вкус). Антибликовое покрытие реально работает. Дизайн - отлично. Меню удобное и продуманное, интуитивно понятное и полупрозрачное на картинке. все настройки параметров сразу видны. Эфир (у меня по кабелю но многие каналы на троечку) показывает очень достойно. ПДУ продуман и удобен. Из минусов (если это можно назвать минусом?!) - легкая задумчивость при переключении каналов (мне кажется, что это у всех ЖК -ИМХО), встроенный (а значит оплаченный!) DVB-T тюнер (для нас совершенно бесполезная весчь!), звук кажется простоватым (но что ждать от слим корпуса?) и пустоватым (тоже ИМХО), для настройки каналов нужно всегда вводить пароль (от кого?). Вот в принципе и все.
Що се касае до Панасоник,мисля ,че имат завод в Калининград,ЛДжи в Подмосковието и т.н.
Вчера отново погледнах какво има в Технополис и не разбирам защо никой в този форум не коментира JVC 42V80BU телевизора ?
Останах направо впечатлен от естествените цветове и плавните движения. Мисля си, че V- серията на JVC е много добра и несправидливо се пренебрегва.При цена от 2200 лева за този модел не видях нещо смущаващо при директното сравнение на поставения до него Филипс 42 инчов 9703. Стоях там повече от 20 минути и не откривах видими отклонения между двата модела освет това, че JVC е с 3 године гаранция. Ако някой някой от Вас е купил такъв телевизор нека да даде мнение.
Здравейте,преди 2 дни имах питане за Philips 37PFL5603D/10. И тъй като никой не отговори,реших пак да пробвам,дано този път някой да види поста ми.
Успех на всички при избора им на ТВ и разбира се късмет
46W4500 3700лв., нещо друго толкова добро за тези пари или да отивам да го взимам от www.electron.bg, но лично ще отида до магазина
42 инчовите плазми на Панасоник в ТМ имат намаление от около 200-300 лева. Не им правя реклама - просто отдавна чета форума и зяпам цените и преди малко гледах новата примоция и ми направи впечатление. Чудя се дали да не се метна на тази от 2200...