Страница 208 от 300 ПърваПърва ... 158198206207208209210218258 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,106 до 3,120 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте!Има ли други предимства LED подсветката при Samsung LE -40 A 786,сравнена със стандартните подсветки,освен по-големия контраст?При цена от 2999лв заслужава ли си разликата от 500лв сравнена с модела 40А656? LED подсветката ли е бъдещето на LCD телевизорите,или е временна технологична прищявка?Благодаря предварително за всякаква информация!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от nesorvtrori
    Офф, незнам как да започна. Прочел съм всичките 155 страници за избор на ТВ и най-накрая взех решение да е PANASONIC TH-46PY85P. Но какво се получи отивам в Техномаркет и ми казват, че не бил добър вариянт и ме отказаха. Какво ще ме посъветвате трябва ми ТВ за Булсатком който ще се гледа от 3-3.5 метра за около 4000лв
    Бе кажи им да ходят да се гръмнат. Нищо не разбират повечето с някои МНОГО РЕДКИ изключения. 46PY85P рулес Идеален е за 3,5 - даже и повечето ТВ-та на цифровия кабелтел изглеждат добре. За DVD-та и HD-та предполагам няма смисъл да говорим. Виж, вземи едно хубаво ДВД - иди и си пусни някоя по-контрастна сцена, някоя по-тъмна и някоя с бързи движения на панасоника и на някое ЛЦД за същите пари и ще решиш. Аз накрая така взех решението

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от digunan
    Благодаря - сега следва въпроса гледам 37 инчовия на филипс който ми препоръчваш е на същата цена - губя ли някои от екстрите при него и защо е на цената на 32 ката - нещо е орязано ли ?
    Сравни ги в сайта на PHILIPS http://www.consumer.philips.com/cons...A_BG_CONSUMER/
    32PFL7803D и 37PFL7603D са телевизори от средният клас
    7803-първата цифра/7/ показва серията/3 и 5 са ниският клас,7 е средният клас,9 е високият/
    втората цифра се отнася за изходите и връзките-колкото е по голяма толкова повече изходи и входове
    последните две цифри показват годината на производство-03 - 2008година , 02 - 2007година , 01 - 2006 година

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pgssi
    Здравейте!Има ли други предимства LED подсветката при Samsung LE -40 A 786,сравнена със стандартните подсветки,освен по-големия контраст?При цена от 2999лв заслужава ли си разликата от 500лв сравнена с модела 40А656? LED подсветката ли е бъдещето на LCD телевизорите,или е временна технологична прищявка?Благодаря предварително за всякаква информация!
    цветова температура в по-широки граници
    максимално използване на динамичния диапазон на LCD-матрицата, висока точност на възпроизвеждане и по-голям цветови обхват
    за сега това е бъдещето-до следващата по-добра технологоя

6. Тук е от
    Aug 2008

хахахахахах

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ridck
    Хора пак ще ви помоля , ако може за по-неразбиращите(тъпите,простите) ще може ли да обясните каква е ролята/разликата на 100Hz при повечето нови модели го има , примерно Sony W4000 е без,а W4500 със въпросните 100Hz . Моля да ми обясните , наистина ще съм благодарен мн скоро ми предстои закупуване на LCD най-вероятно в началото на ноември и ми се иска да знам какво точно си купувам ? Със сигурност LCD/TV няма да е по-малко от 37" a по-горната граница ще ми бъде 40",42" инча .
    Названието 100Hz е малко подвеждащо. Всъщност това е името на система, която компенсира замазването при бързо движещи се обекти чрез интерполиране /измисляне/ на допълнителни кадри. Принципно полезна екстра, но не е приложима при всички случаи. Много често се налага да се изключи защото влияе на картината. Полезна е при гледане на спортни предавания. При всяка марка и модел има различни резултати. При по-евтините модели много често повече вреди отколкото помага. При W4500 работи добре.

pqssi, LED технологията е най-доброто, което се е случило при LCD откакто са станали цветни дисплеи. Определено това е истината. Някой ден ако успеят да направят LED зад всеки пиксел със собствено управление ще е още по-добре. Проблема засега остава високата цена, недостатъчен брой изключващи се сектори с диоди и големия инпут лаг.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

100Hz ти удвоява броя на кадрите в секунда-тоест вместо 50кадъра стават 100
    действа и като ускорител на матрицата/помага малко за компенсиране на по-бавните матрици/
    -ако ще гледаш спорт е по-добре да имаш 100Hz-повишава рязкостта при възпроизвеждане на движения

10. Тук е от
    Aug 2008

хахахахахах

11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@lazarus18
    Интерполирането(MCFI - Motion Compensative Frame Interpolation) и 100Hz са две различни системи, които често работят в синергия, но нищо не им пречи да работят независимо една от друга. При повечето производители те са неразривно свързани. При други като Philips могат да бъдат включвани и изключвани. Например SONY наричат техния вариант MotionFlow+100Hz. При Philips обаче DNM(техният MCFI механизъм) работи и без наличието на 100Hz и то доста добре при това. Модерната реализация на 100Hz при LCD е вмъкването на черен екран, за да се получи ефект на стробиране, тъй като човешкият мозък възприема като ясни движения от показани му за кратко картинки. Тъй като при LCD екраните всеки кадър остава изборазен продължително(до появяването на следващият) се получава задържане на образа(image retention) в човешкото око/мозък и картината се възприема като размазана.
    Накратко казано MCFI повишава плавността на движението, 100Hz - неговата яснота.
    Лично за мен, докато работата на MCFI е ясно забележима(понякога и поради артефактите които предизвиква), работата на 100Hz не е никак очевидна и в голяма степен тази система се включва за да може да се каже, че дадения модел има всички 'екстри';-) Много хора по инерция от CRT телевизорите, смятат че 100Hz технологията при LCD е също толкова важна, но това за мен не е така.
    Оптималният вариант е телевизор, при който 2те системи могат да се включват и изключват, както и да рботят независимо.

12. Тук е от
    Nov 2006

Моля за помощ. Искаме да си купим 26 инчов LCD за спалнята. Моля да препоръчате модел, който да е балансиран като цена/качество/параметри.
    Ще се гледа Булсатком и DVD.
    Благодаря предварително!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не си казала до каква сума....А и тези 26 инча .....ако си забелязала тук обсъждаме основно телевизори от 32 до 52 инча .Този 26 инча ще ти бъде малък(все едно да гледам телевизия на GSM)Повярвай ми след 3 дена ще ти се струва малък и ще съжаляваш че не си купила по голям

ето един SAMSUNG LE-26A456 979.00 лв в техномаркет
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038809

PHILIPS 26PFL3403D 949.00 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041757

TOSHIBA 26A3000PG 899.00 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033243

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте!

Прочетох темата от стр. 1 до 156 (към днешна дата :-)
    Прочетох много от външните връзки на руски и английски.
    Дефинирах размер - 37" (32 ще е малък, особено в 4:3, 40/42 няма да се събере, а и дистанцията е около 2.5-3 м.)
    Казах си, че 2000 лв. за телевизор няма да дам.
    Знам, че трябва да си купя плазма - гледаме предимно кабелна телевизия (MSAT, цифрова) - сериалите, футбол(!), снукър, анимация ... научно-популярните програми и по 2-3 филма от DVD на седмица. Нооо не мисля, че искам да гледам мачовете, FTV :-) и др. разтегнати - т.е. често ще работи в 4:3, а съм виждал плазма (е, вярно по-стар модел) точно работила подължително в 4:3 и сдобила се с вертикални черти .... та реших LCD. (е, ако някой реши да ме убеждава за плазмата - на разположение съм ... даже предразположен :-)
    Знам, че не ми трябва Full HD за момента, ама реших да е такъв.

Обиколих магазините, гледах моделите, карах ги да ми пускат TV (ама то качеството на телевизията им е такова в магазините ...), взирах се, сравнявах ги, отбих атаките на 20-на девойки предлагащи кредити :-), гледах етикети, ... а бе май почти всико написано из постовете.

Вече имам кратък списък:
    LG RZ-37LG5000 (интересно, че изглеждаше малко мек, замазан, без остри преходи в детайлите при едни и същи филмчета, в сравнение със съседните Sharp 37ADнещо си и Sony 37V... (2000+ лв. беше сонито), което всъщност май не ми се стори недостатък ...)
    Philips 37PFL5603
    Samsung LE-37A550

Друг? (Sharp не намерих за бюджета, Sony - не ми харесаха, Panasonic - нещо не можах да се ориентирам)

Цените приемаме за еднакви!

Та стигнахме до същността - Кой да е? Най-добре във вид на класация. Е, ако се каже и защо ще съм още по-благодарен.

Поздрави!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

kart, ако наистина ще гледаш телевизора в 4:3 определено не взимай плазма.
    От тези, които си харесал вземи или Самсунга или LG-то. ДО 1500 лева по-добро LCD няма да откриеш. От тези двата Самсунга има по-добро черно, а LG-то по-добри цветове.

17. Novice
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте, след задълбочен research и сравнения на живо, в крайна сметка си взех Panasonic TH-42PV80P. Впечатленията ми до момента са повече от отлични. Останах изключително доволен от качеството на картината при SD сигнал (цифрова телевизия от ITV Partner), явно многобройните коментари, че при SD плазмите нямат равни не са случайни. Спазвам препоръчителните настройки за работа през първите 200 часа и честно казано, мисля че ще си ги запазя и след този период Картината е чудесна и по-високи стойности на яркост и контраст така или иначе ми се струват прекалени.

Един съвет за тези, на които им предстои покупка - размерът има значение Първоначално бях тръгнал за 37-ца, но в крайна сметка след леки колебания се спрях на по-големия вариант. Първоначално ми се стори огрооомен, но след няколко дни гледане мога отговорно да заявя, че вече не бих си и помислил за по-малък.

Специални благодарности на всички от форума и най-вече на lazarus18 за компетентните мнения! С ваша помощ изборът беше наистина лесен.

Поздрави!
    Жоро

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kart
    Здравейте!

Прочетох темата от стр. 1 до 156 (към днешна дата :-)
    Прочетох много от външните връзки на руски и английски.
    Дефинирах размер - 37" (32 ще е малък, особено в 4:3, 40/42 няма да се събере, а и дистанцията е около 2.5-3 м.)
    Казах си, че 2000 лв. за телевизор няма да дам.
    Знам, че трябва да си купя плазма - гледаме предимно кабелна телевизия (MSAT, цифрова) - сериалите, футбол(!), снукър, анимация ... научно-популярните програми и по 2-3 филма от DVD на седмица. Нооо не мисля, че искам да гледам мачовете, FTV :-) и др. разтегнати - т.е. често ще работи в 4:3, а съм виждал плазма (е, вярно по-стар модел) точно работила подължително в 4:3 и сдобила се с вертикални черти .... та реших LCD. (е, ако някой реши да ме убеждава за плазмата - на разположение съм ... даже предразположен :-)
    Знам, че не ми трябва Full HD за момента, ама реших да е такъв.

Обиколих магазините, гледах моделите, карах ги да ми пускат TV (ама то качеството на телевизията им е такова в магазините ...), взирах се, сравнявах ги, отбих атаките на 20-на девойки предлагащи кредити :-), гледах етикети, ... а бе май почти всико написано из постовете.

Вече имам кратък списък:
    LG RZ-37LG5000 (интересно, че изглеждаше малко мек, замазан, без остри преходи в детайлите при едни и същи филмчета, в сравнение със съседните Sharp 37ADнещо си и Sony 37V... (2000+ лв. беше сонито), което всъщност май не ми се стори недостатък ...)
    Philips 37PFL5603
    Samsung LE-37A550

Друг? (Sharp не намерих за бюджета, Sony - не ми харесаха, Panasonic - нещо не можах да се ориентирам)

Цените приемаме за еднакви!

Та стигнахме до същността - Кой да е? Най-добре във вид на класация. Е, ако се каже и защо ще съм още по-благодарен.

Поздрави!
    Привет Kart
    Явно много са те наплашили за плазмите -на твое място не бих ги изключил като вариант/имат си авто форрмат и добре си запълват картината без да разтягат образите/
    Но както си решиш.Хубаво си направил че си пообиколил-направи го пак -гледай сравнявай и не бързай да купуваш-натрупай впечатления
    обърни внимание на следните модели-предложил съм ти и някои по скъпи понапъни се а може и да изчакаш до коледа ще падне цената им -с около 200 лева
    подредени са по цена
    1. SHARP LC-37X20E 2,299.00 лв. вярно малко по скъп/произведен в япония/-но и много добър
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038973
    2. PHILIPS 37PFL7603D 2,199.00 лв- справя се идеално със SD сигнал/но черното му малко сивее/
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038563
    3. SAMSUNG LE-37A656 2,099.00 лв- много хубаво черно и се справя добре със SDсигнал
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939
    4. PANASONIC TX-37LZD80F 1,899.00 лв много добър телевизор-хубаво черно
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038238
    5. LG 37LG6000 1,879.00 лв.-добро съотношение цена качество-справя се добре с всякакви сигнали-хубави цветове
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040325
    6.SAMSUNG LE-37A556 1,859.00 лв. - много хубаво черно и се справя добре със SDсигнал
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040063

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе