Първоначално публикувано от
kart Здравейте!
Прочетох темата от стр. 1 до 156 (към днешна дата :-)
Прочетох много от външните връзки на руски и английски.
Дефинирах размер - 37" (32 ще е малък, особено в 4:3, 40/42 няма да се събере, а и дистанцията е около 2.5-3 м.)
Казах си, че 2000 лв. за телевизор няма да дам.
Знам, че трябва да си купя плазма - гледаме предимно кабелна телевизия (MSAT, цифрова) - сериалите, футбол(!), снукър, анимация ... научно-популярните програми и по 2-3 филма от DVD на седмица. Нооо не мисля, че искам да гледам мачовете, FTV :-) и др. разтегнати - т.е. често ще работи в 4:3, а съм виждал плазма (е, вярно по-стар модел) точно работила подължително в 4:3 и сдобила се с вертикални черти .... та реших LCD. (е, ако някой реши да ме убеждава за плазмата - на разположение съм ... даже предразположен :-)
Знам, че не ми трябва Full HD за момента, ама реших да е такъв.
Обиколих магазините, гледах моделите, карах ги да ми пускат TV (ама то качеството на телевизията им е такова в магазините ...), взирах се, сравнявах ги, отбих атаките на 20-на девойки предлагащи кредити :-), гледах етикети, ... а бе май почти всико написано из постовете.
Вече имам кратък списък:
LG RZ-37LG5000 (интересно, че изглеждаше малко мек, замазан, без остри преходи в детайлите при едни и същи филмчета, в сравнение със съседните Sharp 37ADнещо си и Sony 37V... (2000+ лв. беше сонито), което всъщност май не ми се стори недостатък ...)
Philips 37PFL5603
Samsung LE-37A550
Друг? (Sharp не намерих за бюджета, Sony - не ми харесаха, Panasonic - нещо не можах да се ориентирам)
Цените приемаме за еднакви!
Та стигнахме до същността - Кой да е? Най-добре във вид на класация. Е, ако се каже и защо ще съм още по-благодарен.
Поздрави!