Бих повярвал повече на английския сайт:
http://uk.lge.com/products/model/det...2pg6000.jhtml#
Още повече, че всички 42 ичнови плазми са с 1024х768.
ТОй човека хубаво търси, но освен някоя от залежалите стари плазми на Самсунг няма как да стане.
Бих повярвал повече на английския сайт:
http://uk.lge.com/products/model/det...2pg6000.jhtml#
Още повече, че всички 42 ичнови плазми са с 1024х768.
ТОй човека хубаво търси, но освен някоя от залежалите стари плазми на Самсунг няма как да стане.
Здравейте,моля за Вашето компетентно мнение за LCD Телевизор Philips 37PFL5603D/10.
Искам да знам сполучлив избор ли е,как се представя на кабелна и цифрова телевизия,как е баланса на черния цвят и въобще плюсовете и минусите на този модел.
Благодаря на всички за изказаните мнения!!!
LG имат собствено производство на панели LCD и PlazmaПървоначално публикувано от hristoslav2
hristobotev, ако ползваш руски - чети тук: http://forum.ixbt.com/?id=62, форума си го бива, не се ограничавай само с темата за Сони, има мнооого инфо... Но че "ширпотребата" на Сони е с AUO - можеш да ми се довериш... Дори и откровено бюджетните изделия на Сони са относително здрави и надеждни, но цената им си е завишена - все пак е Сони... Гледай хубаво "на живо" и едва тогава купувай - да няма после "маже, на СД е отврат, на футбол - 2 пъти по-отврат..." и т.н., в стил "Сони се излагат"...
simeonofff, имаш доста отговори и линкове за 32-ки, които да гледаш и сравняваш, някои са сполучливи предложения за парите си, поглеждал съм ги и "на живо" - направи го и ти... Ако много държиш да е точно някой от 3-те, които си посочил - 32LX70 за тези пари бива, нищо, че е миналогодишен... Но пак зависи за какво ще го ползваш основно...
LAZARUS, имат 32-ка плазма, но само за пазари като нашия - LG 32PC51/52 - в Т-полис трябва да го имат, при братушките има и Деу, Шиваки и т.н. По форумите им преобладава мнението, че ако случиш на качествена бройка и гледаш предимно SD /аналоговата кабелна изглеждала прилично заради ниската резолюция на панела.../ това си е приличен телевизор - за цената си /под 1000 лв./...
soon, разстоянието няма значение. Има значение личното възприятие за картина при даден зрителен ъгъл... Започвам да се уморявам да го обяснявам.Първоначално публикувано от soon
:-)
Благодаря madmaxx -наистина имат собствено производство HD Ready панели.В един руски сайт четох че щели да купуват Full HD плазмени панели от Панасоник-това имах пред вид.Може пък да се отказали-след като такива производители като SONY спряха производството си на плазмени телевизори.Доколкото знам JVC нямат собствено производство на LCD панели-случайно да знаеш от кого купуват?Първоначално публикувано от madmaxxИнтересно защо два сайта на LG-дават различни показатели ? Ще се разходя да ги видя на живо и да ги сравня-няма какПървоначално публикувано от lazarus18
И да-той явно се опитва да хване дявола за опашката-хем телевизора да е по-голям/50 инча/ със същите екстри-хем да е по евтин или на същата цена
soon, в помещението, в което е пламзата го гледам от няколко локации. От около 2,50 е най-близкото, основното от дивана е около 3,50 и отделно от трапезарията го гледам от отколо 4-5 метра под доста голям ъгъл, което и беше важно за мен когато го купувах защото тогава все още не съществуваше ЛСД, което да не се осира под такъв ъгъл. От около месец са ми спрели цифровата /време е май да отида да платя / и го гледам с аналогова кабелна с добър сигнал и пак нямам никакви забележки. За ДВД и HD вече няма нужда да обяснявам.Първоначално публикувано от adtomov
@kokovanev, знам за това недоразумение на LG. Предпочитам да го игнорирам като модел. Това е като да кажеш, че Ферари правели комбита само защото един шейх си бил поръчал.
Здравейте,
имам няколко въпроса, на които не можах да намеря конкретен отговор:
- Да предположим, че се колебая между 2-3 модела. Отивам в магазина, при добро стечение на обстоятелствата нареждам мострите една до друга и тествам. Избирам си. След това задължително искам неразпечатван телевизор и го тествам отново. Така ли е?
- В страницата на ТМ за SAMSUNG LE-40A786 пише, че има DVB-T тунер. Цифровата, предлагана от нашия кабелен оператор, се хваща без допълнително устройство(дават Топфийлд 770 с HDMI изход) с телевизори Сони, без да си абониран за цифрова. Единствено не излизат няколкото програми с FullHD сигнал. Значи ли това, че със Сами-то ще се хващат? Доколкото знам А656, А686 и А756 нямат такъв тунер.
- На 40' от 2,5-3 метра как се виждат текстови документи? В смисъл, четът ли се нормално, ако се разпъне страницата по цялата широчина на екрана.
- На FullHD LCD ТВ-тата дават резолюция от РС 1366х768(примерно), а през DVI-HDMI 1920х1080. Нещо не схващам. Подаваната резолюция не е ли задавана от видеокартата? При положение, че си пусна игра с каква резолюция ще е, защото ако е 1080i/p натоварването ще е много голямо и съответно ще падне значително FPS-a. Има ли възможност да варира подаваната резолюция към телевизора и съответно, това което той излъчва. Имам предвид кратни на 16:9, примерно 1280х720 или 1600х900. Или игрите ще бъдат твърдо на 1366х768?
Надявам се, че последното го обясних добре и сте ме разбрали.
Благодаря Ви предварително за помощта.
DVB-T е тунер за цифрова ЕФИРНА телевизия!
DVB-C е тунер за цифрова КАБЕЛНА телевизия!
Това е идеалния вариант, но на практика непостижим. Никой няма да ти разреши да разместваш модели за да ги сложиш един до друг.Първоначално публикувано от Gabata
Отделно това си заслужава само ако ти дадат и да ги настроиш правилно всичките за да си сигурен, че изкарват най-доброто, на което са способни. Това също е непостижимо в нашите магазини за съжаление. Иначе това е правилния начин за избор.
Моделите на Самсунг нямат съответния тунер за гледане на каквато и да е цифрова кабелна телевизия. Евентуално само DVB-T, който е за цифрова ефирна. В София се хващат няколко такива програми.
- В страницата на ТМ за SAMSUNG LE-40A786 пише, че има DVB-T тунер. Цифровата, предлагана от нашия кабелен оператор, се хваща без допълнително устройство(дават Топфийлд 770 с HDMI изход) с телевизори Сони, без да си абониран за цифрова. Единствено не излизат няколкото програми с FullHD сигнал. Значи ли това, че със Сами-то ще се хващат? Доколкото знам А656, А686 и А756 нямат такъв тунер.
Да попитам този Topfield 7700 с HDMI безплатно ли го дават? Към кой оператор си и колко лащш за цифрова. Кейбълтел го дават само ако се абонираш за HD пакет и то срещу отделно заплащане на приемника.
Така или иначе с него е добър вариант за гледане на кабелната защото поне сигнала влиза като цифров в телевизора. Лошото е, че ще сменяваш пак каналите с друго дистанционно.
От това разстояние ако гледаш 1920х1080 резолюция текста идва леко дребен. Под текст имам предвид буквите на иконките и менютата. Ако ползваш някаква друга програма /Word/ в нея може да си увеличиш на колко % да виждаш документа и няма да имаш проблеми.
- На 40' от 2,5-3 метра как се виждат текстови документи? В смисъл, четът ли се нормално, ако се разпъне страницата по цялата широчина на екрана.
Под резолюция от РС се има предвид през VGA входа. Много често там приеманата резолюция е ограничена затова за по-ясна картина се препоръчва да се ползва през HDMI на точната резолюция на панела. Това са максималните резолюции. Винаги може да зададеш по-ниска ако ти се товари компютъра при игра. Просто образа става леко замазан като при всяко LCD, пуснато на различна от нативната му резолюция.[/list]
- На FullHD LCD ТВ-тата дават резолюция от РС 1366х768(примерно), а през DVI-HDMI 1920х1080. Нещо не схващам. Подаваната резолюция не е ли задавана от видеокартата? При положение, че си пусна игра с каква резолюция ще е, защото ако е 1080i/p натоварването ще е много голямо и съответно ще падне значително FPS-a. Има ли възможност да варира подаваната резолюция към телевизора и съответно, това което той излъчва. Имам предвид кратни на 16:9, примерно 1280х720 или 1600х900. Или игрите ще бъдат твърдо на 1366х768?
Здаравейте на всички , малко не се вмествам в темата но търся компетентна помощ , помагайте : Имам следния , ако може да се нарече проблем по- скоро неразбиране . Купих си наскоро ЛСД Самсунг LE 37"S81BX , реших първо да попрочета малко из разните форуми относно свързването му с Лаптоп , в случая моя е Toshiba Satellit L 40-17 U и видео карта Intel GMA x 3100 доколкото съм запозната и от четенето май само се обърках още повече . Та питането ми е как - посредством какъв кабел бих могла да си ги свържа за да гледам филми на ЛСД- то? То има всякъкви входове , а лаптопа доколкото са ми разбиранията има само този D-SUB .
Предварително благодаря на всички .
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.0.html
Ама хич и не четете направо питате и то не където трябва....
Какво мислите за това-http://www.sharpbg.com/index.php?productID=260
Що годе добро бюджетно решение
В смисъл?Кои са му плюсове и минуси?И за тези пари има ли по-добро решение?