Страница 226 от 300 ПърваПърва ... 176216224225226227228236276 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,376 до 3,390 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Значи това е нормално?Мерси granity.А за "пясъчните" лица?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

hristoslav2 БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ! Отговор за почерпка!!! Сега последно: Искам да купя нещо максимално качественно LCD до 4600 лв. моля те с твойте познания и наблщдения и дивата реалност на живото тестване, която в повечето случаи е много различна от тестовете и ревютата, кой от наличните модели м/у 40' и 47' продавани сега си заслужава по приетите показатели (SD/DVD/DIVX/HD720&1080)? Търся максимално реалистично-детайлна картина с блясък и добър запас от контраст. Струвами се, че при 9603, както и усещам ще е и при 9703 ако контраста бе видимо по-висок нямаше да се замислям за 9703 дали да ми бъде новия избор. За сега се чудя м/у Филипс 42-9703, Самсунг 46А656 и 40А856 (40-ИНЧОВИЯ ВЪРИАНТ НА МОДЕЛА БЕ ВИДИМО С ПОНЕ 2 пъти по-детайлен и наситен образ от 46'). Още веднъж за мое най-голямо разочарование отпаднаха така очакваните два модела на Самсунг с LED-подсветката. Много жалко в търсене на истинското качество както при Филипса на който му трябва още толкова контраст. Интересно ми е как ли ще се държи 46 инчовия нов модел LCD на PIONEER?

4. Тук е от
    Nov 2008

ето едно предложение- http://translate.google.com/translat...5700%26hl%3Dbg
    има го в техномаркет- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043394

hristoslav2 благодаря за насоката но в крайна сметка днес взех това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323

5. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    hristoslav2 БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ! Отговор за почерпка!!! Сега последно: Искам да купя нещо максимално качественно LCD до 4600 лв. моля те с твойте познания и наблщдения и дивата реалност на живото тестване, която в повечето случаи е много различна от тестовете и ревютата, кой от наличните модели м/у 40' и 47' продавани сега си заслужава по приетите показатели (SD/DVD/DIVX/HD720&1080)? Търся максимално реалистично-детайлна картина с блясък и добър запас от контраст. Струвами се, че при 9603, както и усещам ще е и при 9703 ако контраста бе видимо по-висок нямаше да се замислям за 9703 дали да ми бъде новия избор. За сега се чудя м/у Филипс 42-9703, Самсунг 46А656 и 40А856 (40-ИНЧОВИЯ ВЪРИАНТ НА МОДЕЛА БЕ ВИДИМО С ПОНЕ 2 пъти по-детайлен и наситен образ от 46'). Още веднъж за мое най-голямо разочарование отпаднаха така очакваните два модела на Самсунг с LED-подсветката. Много жалко в търсене на истинското качество както при Филипса на който му трябва още толкова контраст. Интересно ми е как ли ще се държи 46 инчовия нов модел LCD на PIONEER?
    soon, не съм наясно със всички тези модели, които си посочил, но според мен не трябва да правиш компромис със размера на екрана. Виждам, че сега имаш 46 инчов телевизор и с колкото и по-висок клас 40-42" да го замениш ще е голяма крачка назад.
    Тази седмица бях при наш клиент да подкарам новия им Popcorn Hour и той имаше 47" Philips 9703. Наистина изключителен телевизор. Аз също съм ценител на хубавата картина и мога да кажа, че бях впечатлен. Може би единственото, по което отстъпва пред хубавите модели на Самсунг е наситеността на черния цвят. Явно идва от типа на матрицата, която ползват, но резултата е много добър.
    Не знам защо си останал толкова разочарован от моделите на Самсунг, но имам чувството, че се дължи на неправилни настройки. Впечатленията, които имам от високия клас на Самсунг също са много добри и не мога да си представя разлики в "пъти" както ти ги описваш.

6. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от cucuv
    ето едно предложение- http://translate.google.com/translat...5700%26hl%3Dbg
    има го в техномаркет- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043394

hristoslav2 благодаря за насоката но в крайна сметка днес взех това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323
    Ако може в най-скоро да споделиш повече впечатления от него, защото най-вероятно и аз ще се насоча към него и се интересувам. Снимчици ссъщо ще се радвам да качиш и искам да попитам FULL HD ли е или не? Защото в сайта на Техномаркете пише, че е - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323 , а в официалния сайт пише, че е само HD Ready (1366x768) - http://bg.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING#

7. Тук е от
    Nov 2008

Преди десетина дни видях в sharpbg.com този телевизор http://www.sharpbg.com/index.php?productID=279
    и от тогава чакам някакви отзиви,коментари,тестове или ревю някаде по мрежата.
    Моля ако някой знае нещо по въпроса да сподели.
    Защото си търся 37"телевизор който да работи перфектно с SD сигнал.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Ако може в най-скоро да споделиш повече впечатления от него, защото най-вероятно и аз ще се насоча към него и се интересувам. Снимчици ссъщо ще се радвам да качиш и искам да попитам FULL HD ли е или не? Защото в сайта на Техномаркете пише, че е - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040323 , а в официалния сайт пише, че е само HD Ready (1366x768) - http://bg.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING#
    Това е първото ми lcd и нямам кой знае какви впечатления с обикновенна кабелна телевизия почти всички канали дават добре,дизайна му е хубав като изключим дупката посредата.Продадоха ми го за full HD а ако разбера че не е ще се разправяме

10. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Здравейте, благодарение на Вашата помощ и съвети на личните съобщения от вчера съм с Филипс 42" 5603.
    Защо взех 5603, а не 7603 ? Защото изчетох целия AVforum на тема Филипс и там често съветват pixel plus да се изключи, а hd natural motion да е на min или да се спре. След тезе "съвети" и промоцията на 5603 реших, че не ми се дават 600 лева за Амбилайт и опции които другите не ползват.
    Та по същество, телевизора заспа на двуслойните ДВД-та единственото дразнещо е матрицата дето сивее гледана от страни. Това не ме притеснява защото си го въртя да го гледам от хола или от трапезарията и некога не съм си представял да гледам от 100-120 градуса.
    Матрицата ми наистина е LPL WUE SAA1 както каза Христослав2 и телевизора бе работил 1 час като го извадиха от кашона. Най ми хареса автомотичния формат на картината и до сега на Булсата не виждам трътлести хора и елипси.
    Настроих го по следния начин:

contrast 87
    brightness 69
    color 43
    sharpness 1 - заради Булсата с гадното качество за ДВД го слагам на 3 !!!
    tint set to custom

r-wp 102
    g-wp 99
    b-wp 97
    r-bl 10
    g-bl 10

dynamic contrast off
    noise reduction min
    color enhancement off
    light sensor min

Софтуера ми е от Август и не видях нов за сега. Ако нещо Ви интересува ще тествам смело

11. Тук е от
    Jun 2004

Независимо, че не получих някакво по-конкретно мнение за SAMSUNG LE-32A556 от ДОМО, от вчера вече си го гледам вкъщи. Смятам, че оправда всичките ми очаквания. Всъщност, корпусът му изглежда като на А550 в Техномаркет, но според сайта на Самсунг именно това е видът на А556. А вертикалните елементи от двете страни на корпуса наистина се оказаха тонколони (по-точно отражатели на звука от тонколоните, разположени от двете страни на телевизора), колкото и "компетентните" продавач-консултанти в магазина да ме убеждаваха, че били "само за дизайн". Звукът му е перфектен, черното -наситено, контрастът -срахотен, цветовете -прекрасни. Смятам, че си заслужава цената от 999 лева.

12. Тук е от
    Nov 2008

NeRoX за LG32LG6000 намерих това http://www.lge.com/products/contents/scarlet/index.html според което 6-та серия на LG са FHD но на много места пише че не е FHD. Koe e вярно ако може някой по-запознат да каже

13. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@soon, popcornhour
    Напълно подкрепям мнението на popcornhour относно размера на екрана - ако си имал 46", в никакъв случай не сменяй за по-малък, пък бил той и по-висок клас. Моят съвет е ако трябва да избираш м/у 42" 9703 и 47" 9603 взимай 9603! Но всичко опира до твойте очи в крайна сметка.
    @hristobotev
    Изборът е добър, настройките също. Ето някои препоръки от мен по върпоса с настройките:
    - поиграй внимателно с контраста и яркостта, подсветката при Philips няма възможност за отделна регулировка през менюто, а интезивността й е зависима от комбинация от контраст и яркост. Ако действаш внимателно с някой test pattern за градации на сивото, ще забележиш че силата на подсветката не се изменя плавно, а скокообразно на няколко нива. Например при яркост 50-69 подсветката е на едно ниво и после на 70 яркост скача осезаемо. Цифрите са примерни. С малко търпение ще постигнеш оптималният баланс м/у наситено черно и достатъчно детайли в тъмното. Аз ползвам по-ниски нива на контраст и яркост от твоите.
    - Аз лично съм установил за себе си, че светелинният сензор върши отлична работа - в тъмна стая намалява контраста и яркостта, така че да получиш добри нива на черното, а в светла увеличава тези параметри, така че да компенсира повишената околна осветенеост. Проблема за мен е, че в светло помещение прекомерно вдига яркостта и черното става недостатъчно, както и в тъмно не намалява колкото аз бих искал подсветката. Този проблем реших като залепих парченце черна лепяща лента в/у сензора. Сега всички промени са според изискванията ми. Можеш да опиташ.
    - колкото до различните екстри като PixelPlus HD, HDNM и т.н. - мога само да кажа, че PixelPlus3/PerfectPixel вършат чудеса със SD сигнал. HDNM наистина повишава плавността на всичко, мен лично в началото ме дразнеше малко, после свикнах и сега мисля че наистина е по-добре с него. Държа го на min. Динамичния констраст също е не толкова лош колкото първоначално ти се струва. Аз го изключвах в началото, после установих че ме дразни за всеки материал да си играя с настройките и всъщност е полезна екстра. Разбира се си има и своите недостатъци. За остротата - идеално си се ориентирал, при мен са подобни нивата, за HD обаче я слагам 6-7.
    Абе с 1 дума - експериментирай. Евала на Philips, че са дали такива богати опции за настройка, при това за всеки AV вход независимо. Като изключим лиспата на backlight контрол разбира се, което за мен е голям минус. А и менюто можеше да не заема целия екрана...ама това е положението.
    Успех!

PS. Виждам че ползваш Булсат - следователно няма защо да държиш включен "noise reduction" - за аналогов сигнал е. По-добре опитай с "MPEG artefact reduction" on/off.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

zlatko какво имаш предвид да избера 9603 пред 9703? С какво единия е по-добър от другия, къде са разликите в какво по точно? Кой от двата модела е максимално по-качествен по приетите показатели които обсъждаме? Ако ми препоръчваш 47' 9603 само за да влезна в по-големия размера и цената, не гоня това. Основния ми 46' М86 си остава който за момента нито един модел не може да го мине в цена/качество и то качество! Новия избор ми е за друго място с разстояние на гледане около 2 м. с на 50/50% SD-HD така, че гоня максималното в реалистическата картина, която видях единственно от всички топ и не топ модели на пазара за момента от този Филипс 42' 9603. Забележките ми към него са във видимо (може би компромис в името на великолепието на картината му) малкия ъгъл спрямо другите и в една идея по-малкия видим контраст. Ако при 42' 9703 тези неща са подобрени (една идея по-добър видим контраст и една идея по-добри ъгъл и черно) това ще е изборът ми. Много благодаря на всеки притежаваш модела 9703 на Филипс да сподели своето мнение. За хубаво или не по-по-добра истински релефна и вярна картина при HD сигнал до сега не съм виждал в сравнение с последните модели в този и по-горен клас. Другите изглеждаха като обикновенни.
    Благодаря за съдействието ви!!!

16. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@soon
    Само размера визирах като като давах препоръка. В смисъл - имаш едни пари в които влизат 47"9603 и 42"9703 - аз бих взел 9603 САМО заради по-големия размер на екран. При еднакъв размер - винаги 9703. След като при теб ситуацията е различна - взимай смело 9703! Завиждам ти благородно ;-)
    Успех!

17. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Marvin
    Независимо, че не получих някакво по-конкретно мнение за SAMSUNG LE-32A556 от ДОМО, от вчера вече си го гледам вкъщи. Смятам, че оправда всичките ми очаквания. Всъщност, корпусът му изглежда като на А550 в Техномаркет, но според сайта на Самсунг именно това е видът на А556. А вертикалните елементи от двете страни на корпуса наистина се оказаха тонколони (по-точно отражатели на звука от тонколоните, разположени от двете страни на телевизора), колкото и "компетентните" продавач-консултанти в магазина да ме убеждаваха, че били "само за дизайн". Звукът му е перфектен, черното -наситено, контрастът -срахотен, цветовете -прекрасни. Смятам, че си заслужава цената от 999 лева.
    Първо - Честито! В сайта на Техномаркет наистина са омазани нещата доста. Снимката на LE-32A550 същност е на А556, а такъв модел (А550) няма изобщо. И не мога да разбера как може да е такава цената?! С сайта на Техномаркет пише 1400 лв.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

здравейте,искам да си взема LCD 40 или 42 инча до 1700-1800 лв.След като изчетох доста мнения за модели съвсем се обърках.Ще бъда много благодарен ако ми помогнете да направя най-добрия избор за тези парички
    Имам цифров тунер,и основно ще използвам сигнала от него и за гледане на филми от PC

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе