Страница 247 от 300 ПърваПърва ... 197237245246247248249257297 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,691 до 3,705 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Така днес звъннах няколко телефона(имам приятели които работят в ТП и ТМ) за да попитам за ЛСД-та.Първо само да кажа че лично аз смятам вас за по компетентни и решението ми ще се базира на вашите препоръки.Да уточня че телевизора аз ще го ползвам за гледане на ТВ и ДВД-та с някакъв плеър.Няма да го свързвам към компютъра.Както казах съм се ориентирал към 37-42 инча.Нещо м/у 1600-1900 лв.Повече наистина немога да дам.Та накратко да обобща какво ми казаха.

Sony-каквото и да взема няма да сгреша
    Samsnung-добри били обаче в Бургас нямали сервиз и ако има повреда ги пращат в София и се чакало ужасно много.Ако е вярно незнам...
    Sharp-добри параметри,но ужасно много дефекти,в ТП имали постоянно върнати.Съвета на човека беше буквално "Бягай като дявол от тамян от тази марка"
    Panasonic-същото като Sony
    Philips-повече добри отзиви отколкото лоши
    Тoshiba-много добри отзиви,казват че били едни от най добрите съотношение цена качество
    LG-същото като Toshiba
    JVC-марката която ми хвалеха най много,почти нямали развалени от тях.

Пак да кажа че смятам вас за по компетнтни и вашето мнение ще е решаващо.Пробелма е че аз незнам,кои е нов модел кои стар,кои висок,нисък,среден клас.Затова се надявам на башето компетентно мнение

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

tornadoriver, цената на една стока е толкова за колкото може да я купиш. Ако можеш да се организираш да я вземеш от друга държава на по-ниска цена - я вземи. Цените у нас са такива защото първо няма конкуренция и второ пазара ни е в пъти по-малък.
    Имай предвид, че много често цените, показани в сайтовете са без данъка и на практика са по-високи.
    Цените тук са съвсем малко по-високи за определени модели. Проблема е, че много бавно се актуализират цените и по-бавно падат в сравнение с развитите пазари. Не може да вадиш заключения само по един-два модела.
    Последната година има доста сериозно развитие по този проблем у нас. Например пред 2-3 години цените на аналогични артикули у нас бяха с 30-40% по-високи от тези в Гърция. Сега сме почти на техните цени.

Jared, това, което са ти наговорили са празни приказки. Такава обощения са абсолютно погрешни и ненужни. Какво те топли, че "при СОни няма грешка" ако си купиш нещо от ниския им клас боклуци като за същите пари може да се вземе читав модел от друга марка.
    Това пък за Шарп, което са ти казали е абсолютна смешка. Най-вече защото в ТП не продават такива, а и защото имат доста добри модели с 3 години гаранция ипроизведени в Япония.

4. Тук е от
    Aug 2008

хехехехе

5. Тук е от
    Dec 2007

6. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Jared
    Нещо м/у 1600-1900 лв.Повече наистина немога да дам.
    Jared, ако става въпрос за 37 инча, имаш 2 алтернативи:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040325
    Избирай... на място :-)
    Ако за тези пари искаш нещо с по-голям диагонал, то ще трябва да слезеш на малко по-стари модели. Има и хубави такива... Но.... Въпрос на желание. И на това, дали ги има още у магазините :-)

7. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    kart,
    Честито от мен!
    Би ли проверил ,как се разглеждат снимки през USB на Sharp LC-37D65E - с навигация от Тв или от фотото.
    Ами аз още в магазина проверих с флаш памет, за да видя за изгорели пиксели - с навигация от дистанционното, показва директории, файлове и т.н. Може да се въртят. Ако вържеш фотоапарат - ще е същото.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

lazarus 18, чел съм доста от твоите мнения и знам, че си доста в час с моделите, технологии и т.н., но ... "ти цените остави на мен"
    Цените които цитирам са с ДДС и "там" и при нас и наистина разликата е 30%! Избрал съм като пример конкретен модел от който аз се интересувам, но мога да цитирам цени и на други модели, и сравнението отново няма да е в полза на българския потребител.
    Ами като продават малко да намалят цените и ще продадат повече. Доста хора са на крачка от покупката и ако цените паднат с 20-30% доста ще се вдигнат оборотите.
    Както и да е, спора е безпредметен. С доста стоки положението е същото - тук ни съдират по 10 кожи с оправданието, че видиш ли оборота е малък и затова маржа е голям. Слава Богу с влизането ни в ЕС пазара малко се поотвори и доста неща могата да се пазаруват от чужди онлайн магазини - най-накрая нашите магазинери имат конкуренция, с която не могат да се договорят за цените.
    С телевизорите още е трудно в тази насока заради големия размер, скъпата доставка, липсата на призната у нас международна гаранция и т.н. и докато английския пазар ще ни повлияе малко трудно, то но виж цените в Гърция реално могат да са фактор за нас - Солун е на 3-4 часа път и граници няма.
    И колкото повече пазаруваме навън по по-ниски цени, толкова нашите търговци ще са принудени да се съобразяват с истинските цени на нещата. Утопия, в която аз вярвам

10. Тук е от
    Mar 2008

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039257
    Това маи вече си е доста добра оферта.Защо не беше такава цената преди 3 месеца?

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

tornadorider, затова ти казах, че цената ти е сумата, за която може да го купиш. Можеш ли да купиш телевизор от вън? Почти невъзможно. Тогава не го мисли за да не се ядосваш излишно. Аз също купувам доста от техниката си от чужбина, но съм се примирил със цените на нещата, които не мога да поръчам.
    Цените тук са високи защото няма конкуренция. Постави се на мястото на ТМ и ТП, които са май едно и също вече. За какво а сваляш цени като никой не ти подбива цената?
    АКо имахме 5-6 сериозни онлайн търговеца и още поне 2 други техно-вериги нещата щяха да са различни. От друга страна пък тях ги няма защото няма смисъл за тях да стъпват на нашия пазар с размерите на треторазряден провинциален град в Англия.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    От друга страна пък тях ги няма защото няма смисъл за тях да стъпват на нашия пазар с размерите на треторазряден провинциален град в Англия.
    Лазарус, започваш да се изказваш неподготвен. Отиди в Порше София Запад за да видиш колко коли се продават за по 300 хил лв. Аз също мисля да отида зимата до Англия за да си купя иначе нищо-особенния модел LG 60PG7000, който в ТП е 7999, а иначе ще ми излезе наполовина.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pantsiani
    Лазарус, започваш да се изказваш неподготвен. Отиди в Порше София Запад за да видиш колко коли се продават за по 300 хил лв. Аз също мисля да отида зимата до Англия за да си купя иначе нищо-особенния модел LG 60PS7000, който в ТП е 7999, а иначе ще ми излезе наполовина.
    Знам точно колко коли се продават не само от Порше БГ ами в цяла България. Получавам справките от СВАБ.
    Това че има хора с пари и тук нищо не значи. Средния потребител на електроника в България е беден и не може и да мечтае за нещо над 500 лева. Погледни само във avforums.com колко страници с мнения има за W4500 например - над 200. Колкото цялата ни обща тема за ЛСД и плазма за цяла година, а модела се появи пред 2-3 месеца. Сигурно само в Лондон са продадени в пъти повече телевизори отколкото в цяла България. Застани 30 минути в събота на изхода на някой Техномаркет и виж какво се купува - тостери, кинескопи Нео и чат-пат някое нисък клас ЛСД.
    Това, че ти, аз и още някой ще си купи нещо от чужбина няма да им накриви калпака изобщо. Докато не стъпи някой сериозен играч на нашия пазар, който да е реална конкуренция на ТМ забрави за ниски цени.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ridck
    Абе , пичове има ли хора с Samsung LE-40A656 и PS3 да си каже впечетленията от игричките и ако по-някаква случайност има Fifa 09 в частносст за нея ? Питам защото на мен ми ходи мн гадно супер откъсано топката при някои ситуация здраво сече(влачи,премига и т.н.) изобщо мн дразнещ факт ? Питам защото немам мн игри и сега взех да си мисля(притеснявам) че самсунга не става за игри или с др думи , става но варвят някак си куцо с разни дефекти какво ще кажете ?

Нз дали си въобразявам , но за фифа съм абсолютно сигурен че върви просто супер гадно !

надявам се да кажете нещо по-въпроса че ми е гадничко тъййй !
    Имаш ли камера или фотоапарат който прави клипчета да заснемеш и да покажеш във какво е проблема?

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

elcos това е един и от проблемите при 6-та, който и ме отказа отделно качеството на картината. В деня който взех същото си решение за другото ТВ ходихме да избираме на един съсед от вариантите 46A656, 46F86 и 46M86. Ами човека след 10 минути сверки твърдо каза последния и има защо да му е такава цената дори и толкова стар, просто другото е компромис.

17. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от tornadorider
    Не знам дали е редно да се обсъждат открито конкретни цени и оферти, но ми прави впечатление че цените в Европа са много по-ниски от българските.
    Заради глобалната криза някои производители и ритейлъри доста намалиха цени, а при нас са си бетон.
    Конкретния модел който аз си избрах е Sony KDL-40W4500. Не е някой стар, залежал модел на който цените са свалени до минимум.
    В БГ стува 3099 лв., при това нито лев повече или по-малко в основните големи вериги-магазини. Не знам, сигурно е случайно...
    За сравнение в Англия цената му е между 830 и 850 паунда, което по днешен курс е 1940-1980 лв.! За да не съм голословен ето списък на някои от офертите на острова: http://www.twenga.co.uk/prices-KDL-4...CD-TV-486633-0
    В Германия също има цени около 2000 лв.: http://www.twenga.de/preise-KDL-40W4...seher-486633-0
    Не знам как да го купя от ТМ например, като знам че западняците дават 30% по-малко за същото...
    Знам, че правя антиреклама на българските продавачи, ама нека поне малко се осъзнаят!
    Ако някой знае онлайн магазин, който доставя до България на близки до посочените цени ще съм му много благодарен за информацията.
    Цените на Сони се определят от Сони България и Източна Европа в съответствие с ценовата им политика за този регион.
    Затова цените в ТМ, ТП и Зора са еднакви.
    Панасоник - новите модели ги изкарват на много високи цени. След 6м до година цената пада до двойно и става много изгодна покупка.
    Шарп - ИСУ определя цената с пръст по вятъра. По-добре да се купуват от Метро или ТМ, където цените са далеч по-актуални.
    Самсунг - тук ТМ коли и беси.
    При сегашното състояние на лирата, покупка на Англия е много изгодна, не само за ТВ, но и за лаптопи и фотоапарати.
    Но ТВ, трудно ще внесеш от там. Примерно ако намериш някой, който ще ти го достави тук,
    но се повреди по време на транспорта, трябва да го върнеш в Англия и да чакаш нов.
    Транспорта винаги е за твоя сметка. Ами и ако втория го изпуснат от самолета нашите сръчни хамали.
    А да вземеш WizzAir, да платиш свръх багаж и застраховка за повреда при пътуване и да ти излезе
    300-400 лв по-евтин Sony W4500 тук. Не виждам голям смисъл в цялата операция и съответното гърбене.

18. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007

Относно игрите на 40А656...то и на моя като движа мишката си има input lag(закъснение),но аз съм го взел за телевизия и филми от друго устройство,а не за игри...за тях има Samsung 2253BW .
    Та така...за игри бърза TN матрица,със съответните и слабости,а не матрица влагана в телевизор...дори и мониторите с хубава матрица имат input lag и стават само за предпечатна подготовка(примерно),но не и за игри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе