Страница 237 от 300 ПърваПърва ... 187227235236237238239247287 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,541 до 3,555 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

lazarus18 пак ще се повторя, но това качество на детайла и съвършенството което видях при HD720p и FullHD1080i/p материал при 42FL9603D на друг телевизор не съм виждал до сега, а аз имам око за това. Нека ме извинят всички конкуриращи се модели и фирми към днешна дата. Наистина жалко, но има много компромиси на тази цена 9-та серия на Филипс, които при наличието примерно на една 46А656 и нейните достойнства и цена, просто ще оставим Филипс за по нацелени времена от тях в съотношението цена/качество.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stevepy
    Hristoslav,блатгодаря за включването.Поразрових се да проверя какво представлява неравномерната подсветка и си мисля,че в моя случай не става въпрос за същото.При мен става дума по-скоро за черти не за ленти,които са ясно изразени /ограничени/.При светла картина на практика не се забелязват.
    Ако можеш да бъдеш малко по-подробен-в коя част на екрана се намират-ширина цвят,брой-кога точно ги виждаш Гледал ли си филми с формат 4:3 на телевизора

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Тези черти забелязват ли се когато гледаш двд примерно,възможно е да са от сигнала на кабелната.D серията на SONY не е за пренебрегване просто е стара-2007г.Тогава я сравняваха със Самсунг М86.По скоро бих те посъветвал да избягваш Т серията.

5. Тук е от
    Nov 2008

Чертите са 3.Дебели са около сантиметър,хоризонтални,равномерно разпределени на екрана.Знам ,че трябва да пробвам и друг източник освен кабела ,но телевизора е от вчера и не съм имал време още.Притеснен съм и затова прибарзвам в търсенето на мнения.Освен това /щях да забравя/ леко променят положението си /движат се успоредно нагоре и надолу/.

6. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Най-вероятно са от кабелната.
    Изключи кабелната и подай сигнал от ДВД, компютър или ТВ антена.
    Ако няма черти си вземи си галваничен разделител или накарай кабелната да ти монтират безплатен.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Чертите са 3.Дебели са около сантиметър,хоризонтални,равномерно разпределени на екрана.Знам ,че трябва да пробвам и друг източник освен кабела ,но телевизора е от вчера и не съм имал време още.Притеснен съм и затова прибарзвам в търсенето на мнения.Освен това /щях да забравя/ леко променят положението си /движат се успоредно нагоре и надолу/.
    Предполагам, че е от кабелната затова пробвай със сигнал от двд, компютър, цифров приемник... и виж дали си стоят.
    Също така може да пробваш да извадиш кабела на кабелната от телевизора изобщо и виж дали на черен екран, осветен до край дали се виждат.

bgm, как ме изпревари със абсолютно същия пост.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

И аз мисля, че е от кабелната и по точно нещо близко около теб.
    Някакви преки впечатления от този модел:
    http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=10583

10. Тук е от
    Jun 2008

stevepy чертите най-вероятно са ти от кабелната и по точно от калпав кабел.И при мен се забелязват тези черти понеже се наложи да си дам хубавия кабел на брат ми и сега със този който си идва заедно със декодера за цифровата ТВ се наблюдават тези дразнещи черти.Иначе когато си гледам от компа филми няма проблем.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте !Видях ,че коментирате Samsung a536.Имам въпрос свързан с него.Вчера си купих такъв/след дълги колебания/ и имам следния проблем-на кабелна /при всички програми/ на екрана "вървят" три светли ленти.Особено са дразнещи при по-тъмна картина.Някой може ли да даде съвет ?
    Ако си на Булсат/ИТВ си смени скарт кабела ако си на кабелна ги викни да си оправят "нивото" на сигнала

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от soon
    И аз мисля, че е от кабелната и по точно нещо близко около теб.
    Някакви преки впечатления от този модел:
    http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=10583
    Знам че не вярваш много на ревюта, но аз заставам твърдо зад тези момчета:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0081116135.htm

С две думи W4000 с много добри "100 Hz".

13. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте отново!!!
    Много благодаря на hristoslav2 за инфото (относно samsung-a).
    Но тъй като (разбира се) все още не съм купила нещо - продължавам да мисля (=чета). Форумът е много интересен, само ми е малко на "китайски".
    И в този ред на мисли видях съвет за PANASONIC TX-37LZ8P (който отново попада в "моята" ценова категория). За съжаление инфото в Техномаркета е супер оскъдно и не схванах дали е Full HD или HD ready. Разбрах, че е модел 2008, но ако можете да ме ориентирате малко повече за дилемата PANASONIC TX-37LZ8P или Samsung LE37A550 (като оставим настрана дизайна, към който съм пристрастна).
    Предназначението му е телевизия (тривиално - вероятно ITV или Bulsatcom - което е друга тема на размисъл), и - разбира се филми от compa-a.
    Благодаря предварително!!!

14.  

15. Тук е от
    May 2003

Досега само четох ли четох, но накрая да се включа и аз да помогна
    Минах през всякакви телевизори и се оказа, че почти какъвто и да сложа, ще съм много доволен- все пак не съм имал телевизор от около 2 години. Минах през какви ли не желания- Philips, LG 37LG600. Samsung 37A656... Мислех и аз между Панасоника и Самсунга на Dida, ноооооооо:
    - Panasonic 37LZ8P е 1500лв, обаче е само 10000:1 контраст(не става- какво като е модел 2008 )
    - За сметка на това, 37A550 е пак 1500лв, но контраста е 35000:1. Определено по-добре.
    ОБАЧЕ- Samsung LE40A557 е само 1800 лв, като е с 3 инча по-голям и контраста му е 40000:1. Този контраст го няма дори скъпия 37А656.
    Това е телевизора за мен, въпреки че е малко голям- имах огромно желание за 37", но ще си взема 40".
    Да не говорим, че този 37А556, е като 40А557, но с 3 инча по-малък, с по-кофти контраст. А пък е с 50 лв. по-скъп! Да, 37 инча са по-скъпи от 40 инча

Е- има една уловка де- има го само в един от магазините Техномаркет- на Цариградско. Явно ще чакам до Януари да докарат повече бройки.

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Явно не знаеш че различните производители измерват контраста по различен начин,матриците на тези телевизори също са много различни,ако са един до друг едва ли ще намериш разлика в контраста дори Panasonic може да ти се стори по добър както е с 10000 само.

17. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Dida
    PANASONIC TX-37LZ8P е наистина много добър телевизор за парите си. С IPS-Alpha FullHD матрица е. Pаnasonic имат много добър процесинг, въпреки че за мен отстъпват на Philips по този показател. Аз бих го предпочел пред Samsung-a.
    Обаче искам да те попитам - защо отбягваш плазмите на Panasonic? Страхотни телевизори са. Аз самият намирам в тях недостатъци, които знам че няма да мога да преглътна и затова съм LCD, но плазмената технология има многобройни предимства. Черният цвят и зрителният ъгъл просто са несравними с LCD екраните.
    Ако няма да гледаш в много светла стая често, ако не забелязваш лекото потрепване на светлите тонове(аз го виждам), и не виждаш послесвтенето на фосфора(аз не го виждам) и ако искаш най-доброто за парите, които виждам че си определила - силно ти препоръчвам да погледнеш PANASONIC TH-42PV80P. Ще получиш по-голям размер(наистина има значение!!!) и страхотна картина на отлична цена. Това е моят съвет, но избора и очите са си твои. Виж и прецени.
    Успех!

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от trink
    Досега само четох ли четох, но накрая да се включа и аз да помогна
    Минах през всякакви телевизори и се оказа, че почти какъвто и да сложа, ще съм много доволен- все пак не съм имал телевизор от около 2 години. Минах през какви ли не желания- Philips, LG 37LG600. Samsung 37A656... Мислех и аз между Панасоника и Самсунга на Dida, ноооооооо:
    - Panasonic 37LZ8P е 1500лв, обаче е само 10000:1 контраст(не става- какво като е модел 2008 )
    - За сметка на това, 37A550 е пак 1500лв, но контраста е 35000:1. Определено по-добре.
    ОБАЧЕ- Samsung LE40A557 е само 1800 лв, като е с 3 инча по-голям и контраста му е 40000:1. Този контраст го няма дори скъпия 37А656.
    Това е телевизора за мен, въпреки че е малко голям- имах огромно желание за 37", но ще си взема 40".
    Да не говорим, че този 37А556, е като 40А557, но с 3 инча по-малък, с по-кофти контраст. А пък е с 50 лв. по-скъп! Да, 37 инча са по-скъпи от 40 инча

Е- има една уловка де- има го само в един от магазините Техномаркет- на Цариградско. Явно ще чакам до Януари да докарат повече бройки.
    Съжденията ти щяха да са верни ако контраста се мереше от независима организация но за съжаление тези цифри са само маркетингов трик ТВтата от този ценови диапазон надали имат реален контраст над 1000:1 ....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе