Страница 267 от 300 ПърваПърва ... 217257265266267268269277 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,991 до 4,005 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от BrayanA
    Закарах я конзолата в ТМ.
    Пиша впечатления. Казвам нещата както ги видях със собствените си очи, пък по-разбиращите да вадят изводите.
    Голямо благодаря към консултантите в ТМ за помоща и търпението. Оставиха ме да тествам колкото си поискам. Предварително бях се разбрал и ми казаха да дойда 1 час преди края на работното време.

Бях се спрял от предните ми два прегледа на живо и консултацията във форума на:
    PHILIPS 42PFL7433D
    SONY KDL-40W4000
    SAMSUNG LE-40A786

Тествах с компонентен кабел (нямам HDMI). Игри за тестване - Call of Duty 4, Forza Motorsport 2, Dead or Alive 4, Mercenaries 2
    Бях взел и едно DVD. Специално избрах да е с по-кофти картина.

Първи под ножа (XBOX 360) легна SAMSUNG-а. Пуснах ме го на 1080p. Тук обаче е и уловката. Бях забравул да превклуча кабела от TV на HDTV. Тоест конзолата вади 480p от кабела и автоматично връща резолюцията. Естествено нямаше кой да забележе това и си мислих ме че е на 1080p. Не знам как но Samsung-а извади чудесна картина. Даже не се усетих, нито пък консултанта. Картината беше много хубава. Изпробвах Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Dead or Alive 4. Input lag не усетих. При бързо движение на екрана телевизора се справяше отлично.
    Пуснах и DVD-то. Качеството беше повече от добро.

След това се преместих ме на PHILIPS-а. Закачих ме кабелите и пак дадох ме на 1080p. Разликата се наби веднага. Ръбове няма да ви казвам. Второто нещо което се усеща веднага - Input lag! Веднага го почуствах. Всичко което правиш с gamepad-а става със забавяне на екрана. Пуснах Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Mercenaries 2. На консултанта явно вече му писна и ме заряза. Сядах и не вярвах на очите си. Там където на Samsung-а излизаше прилично кръкче, на PHILIPS-а изглеждаше ужасно ръбато. Тогава си казах че нещо не е наред и се върнах в настройките на конзолата. Изненада! Надписа "480p" напрво щеше да ми избоде очите. :-)
    Превключих на HDTV, пуснах на 1080p и ... я-я-я-я можело. Айде отново Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Mercenaries 2. Картината вече беше ОК, но за жалост Input lag-а си беше същия. При бързи движения картината беше добра, но като че ли SAMSUNG-а се справяше малко по-добре. Впечатление ми направи и пясъка във Forza Motorsport 2. При движение играта сменя текстурите с по-детайлни и се получава нещо като лека вълна. Това се получава и при старите телевизори с тръба, но при PHILIPS-а този вълна се набива на очи, защото се усилва ефекта. При SAMSUNG-а напротив, този ефект се намалява и изглежда по-добре даже и от CRT-то. Пуснах и DVD-то и за жалост веднага забелязах че филмчето изглежда по-лоша и по-ръбата от при на SAMSUNG-а.

За жалост часът беше напреднал и за SONY-то не остана време, но и бях харесал много A786 и бях почти убеден че това ще е моя нов телевизор. Жалко защото на дизайн много бях харесал PHILIPS-а и тайно се надявах да спечели. Явно по новия модел си казва думата и вече тия 500 лв отгоре не ми се виждаха толкова много, за разлика от преди да вляза в ТМ

Понеже стана дълго а трябва да тръгва спирам до тук. Ще пиша пак като се прибера в нас.
    BrayanA-пропуснал си няколко важни неща-филипса трябваше да го вържеш с HDMI кабел и да изключиш всички подобрители-тогава лагът е по-малък! Другото-не са съпоставими.Моделът на Филипс PHILIPS 42PFL7433D е в друг клас и е разработен 2007/октомври/ е пуснат в продажба юли/2008-докато SAMSUNG LE-40A786 е тазгодишна разработка-март/2008-по-висок клас.Нормално за 6 месеца да се подобрят доста технологии.Трябваше да сравниш Самсунга с PHILIPS 42PFL9803D-които е съпоставим с него-led подсветка-разработен февруари/2008
    и чакам за резултата от SONY KDL-40W4000-има оплаквания че картината му жълтее

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Може би . екзистенциалния въпрос.
    Full HD или 100 HZ
    Е все пак в контекста на техмологите в момента с изравнени цени около 1200 - 1500 лв.
    Интересно ми е вашето мнение. За сега съм се метнал на един Sharp 32X20E  въпреки писанията за цветопредаването. Ще ида да го видя тия дни.
    Замислям се и за една Toshiba по евтина е предполагам има защо - и все пак 32XV500PG a?

До тук добре а 100hz HD Ready? дали?

4. Тук е от
    May 2008

Така ... ето и продължението на предмия ми пост.
    От цялото ходене в ТМ с конзолата ми стана ясно че PHILIPS 42PFL7433D не става за конзоли. Дори и да изключим по слабото си представяне като картина, само лаг-а който има ми беше достатъчен да се откажа. Единствените предимства му са 2'' повече и по-доброто черно. На A786 черното е много хубаво черно, но само когато целия екрана е черен. Ако има надпис примерно в средата, около него се получава осветяване на черния фон. При 7433D това не го забелязах. SONY KDL-40W4000 така и не го тествах, защото не остана време, а и нямах желание вече. Всичките ми мисли бяха в SAMSUNG LE-40A786 и как да убедя жената че 500 не са чак толкова голяма разлика.
    Вечерта прочетох тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37355.0.html

поста на miro_vampiro, че в 786 имало Input Lag и препратката към
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0080922131.htm

където се оплакват от висок лаг и почнах да се замислям. Аз нещо съм в гершка или да съм гледам 756? Беше ми ясно и че всичко което съм видял е било на 480p и затова реших да отида пак. Този път преди да отида поиграх 1 час на стария си CRT телевизор, като се опитвах да запомня времето на движение на ръката и реакцията на екрана. Нарамих XBOX-a и се запътих към ТМ. Този път отидох в друг, защото реших че ще е много нагло да се появя пак в същия.

Размазах от кеф като видях каква картина извади 786 на 1080p. Определено по-добра от PHILIPS-а. Тествах Call of Duty 4 и Forza Motorsport 2. В нормален режим и в Game мод. Резултата беше същия - лаг не усетих. Разлика в Game мод и в нормален режим има само в картината. Всичко става много по-светло и дори и най-тъмните и мрачни игри като Doom 3 изглеждат като осветена детска стая. Пак повтарям - не усетих разлика в отговора на телевизора и в двата режима. Пробвах и различни резолюции - 480p, 720p, 1080p. Пак му пусках DVD-тата на дъшеря ми. Всичко изглеждаше много добре. Накрая си тръгнах доволен и в края на седмицата си го купих. От 3 дена играя на него и вече пробвах над 10 игри. Не знам от hdtvtest.co.uk какво да тествали, но 40А786 си е идеален за XBOX 360. Не съм някой, който да не е играл и да не мога да усетя кога има забавяне и кога не. 42PFL7433D веднага го усетих и за мен не става изобщо за игра.

5. Тук е от
    Jun 2007

Какво да правиме ние дето сме си поръчали 7433 след този пост не знам, ти уби коня с мотиката! Аз също играя игри и то на 37 енри левъл шарп и лага е в рамките на нормалното, и след толкова четене по форуми и гледане на панели си поръчах филипса. Честно да си кажа даже и не съм поглеждал към самсунг просто минавах и заминавах покрай техния щанд, защото съм им ял попарата. Дано си е заслужавало даването на толкова пари отгоре за самсунякя!

6. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Konstantin
    аз съм зле с телевизорите, ама според мен двата телевизора не са съпоставими, по скоро някой 9603 трябва да сравняваш с този самсунг
    Съгласен съм, че са различни категории, но съпоставката не пречи нали
    Аз се бръкнах за А786 500лв над лимита от жена ми, нали се сещаш че няма как да скоча с още 700лв за PHILIPS 42PFL9603.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    BrayanA-пропуснал си няколко важни неща-филипса трябваше да го вържеш с HDMI кабел и да изключиш всички подобрители-тогава лагът е по-малък! Другото-не са съпоставими.Моделът на Филипс PHILIPS 42PFL7433D е в друг клас и е разработен 2007/октомври/ е пуснат в продажба юли/2008-докато SAMSUNG LE-40A786 е тазгодишна разработка-март/2008-по-висок клас.Нормално за 6 месеца да се подобрят доста технологии.Трябваше да сравниш Самсунга с PHILIPS 42PFL9803D-които е съпоставим с него-led подсветка-разработен февруари/2008
    и чакам за резултата от SONY KDL-40W4000-има оплаквания че картината му жълтее
    Не виждам какво му е виновен на PHILIPS-а компонентния кабел. А и нали се сещаш че няма да седна всеки път преди да играя да почна да му изключвам подобрителите и да се ровя в настройките. Не видях да има като SAMSUNG-а Game Mode. В момента даже не го превключвам, че ме мързи и ми седи светло, а разлика в геймплейа-а не забелязвам. Инак цената на 42PFL9803 на сайта на ТМ е ... 5999 лв
    Инак за SONY KDL-40W4000 ще трябва да се жертва някой друг. Имах мерак да го тествам, но не остана време.

7. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от vader11
    Какво да правиме ние дето сме си поръчали 7433 след този пост не знам, ти уби коня с мотиката! Аз също играя игри и то на 37 енри левъл шарп и лага е в рамките на нормалното, и след толкова четене по форуми и гледане на панели си поръчах филипса. Честно да си кажа даже и не съм поглеждал към самсунг просто минавах и заминавах покрай техния щанд, защото съм им ял попарата. Дано си е заслужавало даването на толкова пари отгоре за самсунякя!
    Е ми ... съдба
    Добре де не е чак като да не се играе ... играе се. Лаг обаче има. Като си свикнал на CRT да играеш дълго време и чувството е леко неприятно. Ако играеш от дъжд на вятър може и да не го усетиш толкова. Виж отговора на hristoslav2. Ще изключиш всички подобрители и ще връзваш с HDMI пък барем помогне.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2007

BrayanA със здраве да го ползваш, това мога да ти кажа обикалям вече месец за телевизор и моя преценка е щом нещо ти харесва вземаш! Трябва да се мисли със сърцето не с главата. Кумеца си взе филипс 7803 картинка прави, а за 2280 лева 42 инча 7433 си е добре, затова го поръчах другата година представям си какви модели ще излязат, може би е малко жалко за СЕД телевизорите таман на другите щеше да им падне цената ама!

10. Тук е от
    Dec 2007

Ето това ще е. .... Ще пиша впечетления в края на седмицата.
    Sharp LC-32DH6E
    http://www.sharpbg.com/index.php?productID=288

11. Тук е от
    Sep 2008

Досега се занимавах с DNLA функцията на телевизора. Под линукс пробвах 2 сървара ushare и fuppes.
    - ushare : предимство - исталира се и конфигурира буквално за 1-2 минути. Недостатък - чат пат телевизора губи връзка със сървара. Не поддържа транскодиране на филми.
    - fuppes : - компилира се. Работи желязно. Поддържа транскодиране на звук и филми. Конфигурира се през WEB интерфейс. Не си играх да тествам тая функция за транскодирането, но идеята е да може да пускаш и формати които не са поддържани от телевизора, като ПЦ-то се заема със задачата да ги обръща.

Мнението ми: това DNLA е много готина работа - шерваш си всички музики и снимки (теоритично и филми, зависи от модела на телевизора какви формати подържа). После във всеки един момент директно с дистанционното може да си пуснеш да гледаш снимките или слушаш музиката!

За съжаление не можах да разбера как да се свържа с интернет да мога да виждам прогноза за времето, новини, борсови котировки и т.н. Както и да е, като ми пристигне и Пуканката ще ги изоставя тея занимания

12. Тук е от
    May 2008

BTW,
    от цялото това ходене по ТМ в последния 1 месец има някои неща които не ми харесаха.
    Първо всички консултанти с които контактувах не разбират от конзоли. Може да съм бос в телевизорите, но поне от конзоли разбирам. Това не е толкова страшно, лошото е че някои и от телевизори не разбират. На няколко пъти ми казваха грешна информация. Пак повтарям - някои. Поне всички бяха отзивчиви.
    Другото което ми направи впечатление е че в първия ТМ беше изложен А786. Отдолу имаше табелки на А756 и А786. Като отидах и казах че искам да тествам на А786 ми казаха "Ето го". На следващия ден отидах в другия ТМ и там беше изложен А786, но под него имаше табелка само на А756. Извиках консултанта и питах кой е този телевизор - "А756". Казах че искам да тествам А786. Консултанта каза "момент" и изчезна някъде. След малко се върна с още един, който ми обясни че това е А786. Загледах се какво пише на телевизора и наистина беше А786. След тази случка на следващия ден се върнах в първия ТМ за да се уверя че наистина съм тествал А786. Извиках консултанта и го питах кой от двата е и той каза "А756". На въпроса ми дали е сигурен отговори положително. Погледнах го SAMSUNG-а и се оказа че е А786. Извиках пак консултанта. Сега пък ми отговори, че не сме се разбрали и че това било А786, а не А756.
    Така че или консултантите в ТМ нещо не са в час и наистина не знаят кой телевизор за изложили или се опитват да пробутват А756, като показват на клиента А786. С други думи си отваряйте очите да не стане грешка.

13. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от jivkojj
    Досега се занимавах с DNLA функцията на телевизора. Под линукс пробвах 2 сървара ushare и fuppes.
    - ushare : предимство - исталира се и конфигурира буквално за 1-2 минути. Недостатък - чат пат телевизора губи връзка със сървара. Не поддържа транскодиране на филми.
    - fuppes : - компилира се. Работи желязно. Поддържа транскодиране на звук и филми. Конфигурира се през WEB интерфейс. Не си играх да тествам тая функция за транскодирането, но идеята е да може да пускаш и формати които не са поддържани от телевизора, като ПЦ-то се заема със задачата да ги обръща.

Мнението ми: това DNLA е много готина работа - шерваш си всички музики и снимки (теоритично и филми, зависи от модела на телевизора какви формати подържа). После във всеки един момент директно с дистанционното може да си пуснеш да гледаш снимките или слушаш музиката!

За съжаление не можах да разбера как да се свържа с интернет да мога да виждам прогноза за времето, новини, борсови котировки и т.н. Както и да е, като ми пристигне и Пуканката ще ги изоставя тея занимания
    За това DNLA под Windows, какво трябва?

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

От цялото ходене в ТМ с конзолата ми стана ясно че PHILIPS 42PFL7433D не става за конзоли. Дори и да изключим по слабото си представяне като картина, само лаг-а който има ми беше достатъчен да се откажа. Единствените предимства му са 2'' повече и по-доброто черно. На A786 черното е много хубаво черно, но само когато целия екрана е черен. Ако има надпис примерно в средата, около него се получава осветяване на черния фон. При 7433D това не го забелязах. SONY KDL-40W4000 така и не го тествах, защото не остана време, а и нямах желание вече. Всичките ми мисли бяха в SAMSUNG LE-40A786 и как да убедя жената че 500 не са чак толкова голяма разлика.
    Вечерта прочетох тук:

където се оплакват от висок лаг и почнах да се замислям. Аз нещо съм в гершка или да съм гледам 756? Беше ми ясно и че всичко което съм видял е било на 480p и затова реших да отида пак. Този път преди да отида поиграх 1 час на стария си CRT телевизор, като се опитвах да запомня времето на движение на ръката и реакцията на екрана. Нарамих XBOX-a и се запътих към ТМ. Този път отидох в друг, защото реших че ще е много нагло да се появя пак в същия.

Размазах от кеф като видях каква картина извади 786 на 1080p. Определено по-добра от PHILIPS-а. Тествах Call of Duty 4 и Forza Motorsport 2. В нормален режим и в Game мод. Резултата беше същия - лаг не усетих. Разлика в Game мод и в нормален режим има само в картината. Всичко става много по-светло и дори и най-тъмните и мрачни игри като Doom 3 изглеждат като осветена детска стая. Пак повтарям - не усетих разлика в отговора на телевизора и в двата режима. Пробвах и различни резолюции - 480p, 720p, 1080p. Пак му пусках DVD-тата на дъшеря ми. Всичко изглеждаше много добре. Накрая си тръгнах доволен и в края на седмицата си го купих. От 3 дена играя на него и вече пробвах над 10 игри. Не знам от hdtvtest.co.uk какво да тествали, но 40А786 си е идеален за XBOX 360. Не съм някой, който да не е играл и да не мога да усетя кога има забавяне и кога не. 42PFL7433D веднага го усетих и за мен не става изобщо за игра.
    Вечерта прочетох тук:

Аз също съм със Самсунг/е по-стар и по-малък клас/ и също не съм забелязал такъв лаг.В последния брой на "компютър Билд" имаше доста интересни тестове точно при свързване с конзоли/и някои стряскащи резултати за време на реакция и контраст/.Аз съм с ХДМИ,да не би тия да ги връзват през аналоговите входове и затова да има лаг /все пак още два пъти преобразуване Ц/А-А/Ц сигнал/И още нещо -прави ми впечатление ,че 90% от рекламните филмчета с авторите на някоя игра зад тях тее картината от играта на ТВ Самсунг /дори и някои доста стари модели/ едва ли е случайно!?!Така че за игри- Самсунг...

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Тези дни бях на гости на човека на който купихме преди време SONY46W4000 и имах възможност да обърна внимание спокойно и за по-дълго време как се държи машинката в детайли. Отново потвърждавам оценка: ОТЛИЧЕН за този модел на Сони! Горещо препоръчвам за тези които търсят да получат на такава цена двойно по-високо качество. Изключително перфектна картина в пълен баланс на острота (която в повечето модели липсва!), дълбочина и нюанси на черното с цялостно чувство на картината за 3D визия и истински цветове.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

BrayanA, да се окаже, че след толкова конспирации в магазина си взел А756? На кашона и самия телевизор има огромни надписи LED.

Иначе щом не усещаш лага на LED модел значи не си предразположен да го усещаш. Това е доста субективно и много хора, дори и по-висок лаг, не гп усещат и не им пречи.
    Аз също тези дни ходих у мой познат с А786 да му го настройвам и имам наблюдения върху работата му. Повече впечатления ще пусна във темата за Самсунг, но тук ще отбележа за лага, че стана дискусия. Първо да уточня, че съм с над 20 години гейминг стаж и то само на кинескоп. Всеки лаг, дори и минимален ме дразни и го усещам. Също и замазването на повечето LCD модели. В офиса ми все още работя на кинескоп Diamondtron и чат-пат играя онлайн на него. За сравнение в моята стая монитора на колежката Dell 2408 е със 50-60мс лаг спрямо кинескопа. На него буквално не може да се играе.
    Спрямо тези двата монитора А786 е някъде по средата, но само при определени условия. Значи при нормални настройки /режим Кино и тн/ лага определено се усеща. Първо закачихме телевизора към лаптоп перз HDMI вход. Още като мърдаш даден прозорец на Windows усещам как имам забавяне. При включване към компютър през VGA лага спада наполовина. Също и при включване на режим GAME. Прочетохме един хитър начин за намаляване без да е в режим GAME, в който цветовете са УЖАСНИ - преименуването на HDMI входа на РС изключва част от системите за обработка и намалява осезаемо лага.
    Като цяло трябва всеки сам да изтества как му влияе този лаг на място. Както казах, това е строго субективно.
    Само ще уточня, че пробвахме с компютър и PS3, а не със Xbox, но едва ли е от там проблема.

18. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Тези дни бях на гости на човека на който купихме преди време SONY46W4000 и имах възможност да обърна внимание спокойно и за по-дълго време как се държи машинката в детайли. Отново потвърждавам оценка: ОТЛИЧЕН за този модел на Сони! Горещо препоръчвам за тези които търсят да получат на такава цена двойно по-високо качество. Изключително перфектна картина в пълен баланс на острота (която в повечето модели липсва!), дълбочина и нюанси на черното с цялостно чувство на картината за 3D визия и истински цветове.
    Май моите мъки и терзания са към своя край (SONY46W4000 или SONY46W4500).С това мнение на soon везните се наклониха към SONY46W4000(е няма 100Hz, но ще го преглътна) все пак е и по евтиния от двата а и трябва да остане кеш и за PS3 muahah.Ако някои притежател сподели впечатления ще съм му благодарен, ако ли не ще атакувам 46W4000
    Едно въпросче към soon как изглеждат футболните мачове(ако имаш наблюдения де) на SONY46W4000 и на SONY46W4500 огромна ли е разликата "с" и "без" 100Hz

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе