Първоначално публикувано от
BrayanA Закарах я конзолата в ТМ.
Пиша впечатления. Казвам нещата както ги видях със собствените си очи, пък по-разбиращите да вадят изводите.
Голямо благодаря към консултантите в ТМ за помоща и търпението. Оставиха ме да тествам колкото си поискам. Предварително бях се разбрал и ми казаха да дойда 1 час преди края на работното време.
Бях се спрял от предните ми два прегледа на живо и консултацията във форума на:
PHILIPS 42PFL7433D
SONY KDL-40W4000
SAMSUNG LE-40A786
Тествах с компонентен кабел (нямам HDMI). Игри за тестване - Call of Duty 4, Forza Motorsport 2, Dead or Alive 4, Mercenaries 2
Бях взел и едно DVD. Специално избрах да е с по-кофти картина.
Първи под ножа (XBOX 360) легна SAMSUNG-а. Пуснах ме го на 1080p. Тук обаче е и уловката. Бях забравул да превклуча кабела от TV на HDTV. Тоест конзолата вади 480p от кабела и автоматично връща резолюцията. Естествено нямаше кой да забележе това и си мислих ме че е на 1080p. Не знам как но Samsung-а извади чудесна картина. Даже не се усетих, нито пък консултанта. Картината беше много хубава. Изпробвах Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Dead or Alive 4. Input lag не усетих. При бързо движение на екрана телевизора се справяше отлично.
Пуснах и DVD-то. Качеството беше повече от добро.
След това се преместих ме на PHILIPS-а. Закачих ме кабелите и пак дадох ме на 1080p. Разликата се наби веднага. Ръбове няма да ви казвам. Второто нещо което се усеща веднага - Input lag! Веднага го почуствах. Всичко което правиш с gamepad-а става със забавяне на екрана. Пуснах Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Mercenaries 2. На консултанта явно вече му писна и ме заряза. Сядах и не вярвах на очите си. Там където на Samsung-а излизаше прилично кръкче, на PHILIPS-а изглеждаше ужасно ръбато. Тогава си казах че нещо не е наред и се върнах в настройките на конзолата. Изненада! Надписа "480p" напрво щеше да ми избоде очите. :-)
Превключих на HDTV, пуснах на 1080p и ... я-я-я-я можело. Айде отново Call of Duty 4, Forza Motorsport 2 и Mercenaries 2. Картината вече беше ОК, но за жалост Input lag-а си беше същия. При бързи движения картината беше добра, но като че ли SAMSUNG-а се справяше малко по-добре. Впечатление ми направи и пясъка във Forza Motorsport 2. При движение играта сменя текстурите с по-детайлни и се получава нещо като лека вълна. Това се получава и при старите телевизори с тръба, но при PHILIPS-а този вълна се набива на очи, защото се усилва ефекта. При SAMSUNG-а напротив, този ефект се намалява и изглежда по-добре даже и от CRT-то. Пуснах и DVD-то и за жалост веднага забелязах че филмчето изглежда по-лоша и по-ръбата от при на SAMSUNG-а.
За жалост часът беше напреднал и за SONY-то не остана време, но и бях харесал много A786 и бях почти убеден че това ще е моя нов телевизор. Жалко защото на дизайн много бях харесал PHILIPS-а и тайно се надявах да спечели. Явно по новия модел си казва думата и вече тия 500 лв отгоре не ми се виждаха толкова много, за разлика от преди да вляза в ТМ
Понеже стана дълго а трябва да тръгва спирам до тук. Ще пиша пак като се прибера в нас.