Страница 283 от 300 ПърваПърва ... 233273281282283284285293 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,231 до 4,245 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте. Имам малък проблем, който се надявам да успеете да разрешите. В понеделник си купих Sony KDL-32W4000 следвайки съвети, дадени от разбиращите тук хора. Напълно доволен съм от телевизора, имам само един малък проблем. Вързах го за ПЦ-то с DVI/HDMI кабел - мога да кажа, че за пръв път гледам филм истински, така както трябва да се гледа! Има една малка дразнеща подробност - на всеки 30-на секунди през екрана минава една тънка черта - на какво се дължи това? Въпрос на някакви настройки ли е и може ли да се корегира, не че е кой знае кокво, но е леко дразнещо. Още един въпрос - каквото и да правих, не успях да подкарам BSPlayer-a с картина, само звук, докато WM Playera и GOM Player-a работят на пушка - някакви идеи?

Благодаря предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2002

За хората които търсят бюджетен тв с добри параметри и ниска цена, мога да напиша първото ми мнение за снощтната си покупка на LG 32LG2000. Незнам каква е разликата между него и следващия модел 32LG3000, мисля че само матрицата, защото възможностите и функциите в менюто са еднакви.
    2000-то е с S-IPS матрица на LG в този вид >>> a 3000 доколкото разбрах е с ASV на Sharp. Незнам коя е по-добра, сигурно и двете имат плюсове и минуси.

Първото добро впечатление ми направи менюто, много удобно и интерактивно, също така има и бутон бързо меню което излиза в единия край на екрана за бърз достъп до настройките. По настройките на картина и звук има какви ли не опции и глезоти.

Сканирането на кабеларката мина безпроблемно, хвана си всички канали без да дублира и ли пропуска.
    Кабелната ми не е с перфектно качество но не е и зле. Като тунер се представя отлично, не по-лошо от старото ми CRT SONY, има канали които са си с кофти качество, но тези които са добри се виждат страхотно дори и при разпънат 16:9 режим. TV2, TV7, Планета, CartonNetwork просто са радост за окото, доколкото може да те радва PAL сигнал. Има режими за премахване на шума които наистина работят, снежинките и мазанките които се забелязват най-вече при едноцветните фонове се трансформират доста добре в един плавен цвят, без това да влошава другите детайли, като лицата примерно.

Настройките за звука са 5-6 готови режима: Кино, спорт, музика, SRS .....
    Погледнах колонките които са гледат към поставката в задната долна част на корпуса. Доста мижави говорители който би трябвало да дават 2х7W но определено няма да ви задоволят за качествен звук при музика или филм (поне за моите разбирания за звук), но така или иначе това не ме касае много защото си изкарвам взука през ресивъра. Изненада ме приятно наличието на оптичен аудио изход който работи без проблем.

Сега най-важното за мен, понеже си купих този ТВ основно за екран на HD филми от ПС или HD плеър в последствие.
    Лаптопа ми е с някаква си елементарна интегрирана ATI X1100. Свързах го през VGA кабел и картата веднага го разпозна като модел, така и резолюциите който поддържа.
    Без проблем си работи на 1360х768, а най ме учуди факта че приема и резолюция 1920х1080. Не че има някаква полза от нея защото така или иначе телевизора си е 1366х768.
    Изображението на HD сигнал и то през VGA кабела мога да кажа че е перфектно, дори и на DVD филм се представя отлично и на моменти човек може да каже че гледа HD филм. Единствения малък недостатък е че при ъгъл над 45 градуса екрана леко побелява, подобно на TN матриците, но не така зле разбира се, а и кои ти гледа екран под такъв ъгъл. При фронтално гледане изображението е повече от добро.

Като цяло мога да кажа, че за сумата от 899лв телевизора е повече от добър.

4. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте!
    Решил съм да си купя телевизор. Дотук добре Обаче съм доста затруднен със избора. Като лимит съм решил до около 2000 лв.. Но съм напълно бос в познанията около ЛЦД и Плазма. Даже нямам представа кое е по доброто, да не говорим за марки и модели. Много бих се радвал ако някой от Вас ми окаже помощ в избора на ТВ. Разстоянието от което ще се гледа е около 2,5-3 м, ако това има значение. В момента кабелната ми не е цифрова. По принцип съм се спрял на 40-42 инча като размер.

5. Тук е от
    Jun 2008

Наскоро избирахме 32-ка ФулХД за един приятел - за обща употреба в малка спалня, но най-вече като монитор за лаптоп /Сентрино 2, дискретно видео с ХДМИ и т.н. - дооста прилична машинка/. Другото условие беше "ламбите" да могат да се регулират, при което Филипс и Панасоник отпаднаха... Чисто информативно погледнахме ЛГ6000, Сони V4500 и Самс 455/456 /партидата беше с AUO матрици.../ - все прилични предложения за парите си, след което се заехме да тормозим консултантите с:
    Сони W4000
    Самс. 550; 556; 557; 656 /756 излизаше от финансовата рамка, но му хвърлихме поглед - доста добро ТВ/...
    Шарп Х20
    ЛГ5600/5700 /добра цена, на промоция с някакво ДВД плеърче/...
    TOSHIBA 32XV500PG и TOSHIBA 32XV505DG,
    като се доуточняваше в движение дали даден модел има регулируема подсветка. ЛГ, при учудващо сносен процесинг /и на СД сигнал/ отпадна заради кошмарно ниския хоризонтален ъгъл на матрицата. AUO FHD в Самс. 556/557 е чувствително по-добра - поне в това отношение... Малко по малко, но с много вглеждане останаха само Самсунг... Имаше 1 мостра 556 с матрица Самс., но беше последен, а и дизайна... Приятелката на моя човек беше с нас, което на финала наклони везните към Самс. 656... Добро предложение за парите, които му искат в момента, при добре подбрани настройки се справя прилично и на СД сигнал, при това - не най-качествен. Липсата на "100 Hz" технология не се отразява фатално, напротив - може би заради размера.

6. Тук е от
    Dec 2008

Може ли някой да ми отговори на въпроса защото не знам какво да правя а утре трябва да купувам телевизор
    Бях решил да взимам Samsung LE-40A536 , но сега разбрах че на същата цена има Samsung LE-40A557
    Според вас кой от двата е по-добре да взема . Струва ми се нещо съмнително че не е на промоция а е на същата цена
    Направо вече се видях в чудо , така че моля ви отговорете ми

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от xserk
    Може ли някой да ми отговори на въпроса защото не знам какво да правя а утре трябва да купувам телевизор
    Бях решил да взимам Samsung LE-40A536 , но сега разбрах че на същата цена има Samsung LE-40A557
    Според вас кой от двата е по-добре да взема . Струва ми се нещо съмнително че не е на промоция а е на същата цена
    Направо вече се видях в чудо , така че моля ви отговорете ми
    чоевек пред същатата дилема съм и аз и накрая ще е 558 пак на същатата цена гранцията е 24 месеца объркано е в сайта им

тва също привлече вниманието ми ,само че незнам нищо за тея серия
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023896

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Моля някой от про-потребителите да направи сравнение между LE-40A536, LE-40A557 и LE-40A558. И трите са на една и съща цена. Какво да гледаме при избора?
    Лично днес гледах LE-40A536 в ТМ. Консултантите ми смениха сигнала с ХД, DVD, SDTV - от около 2,5 метра ми се струва доволно добър, но ако качеството на картината е еднакво при трите модела, не бих отказал ПИП, ДВБ екстрата при 40A557 и 40A558 моделите.
    Моля за съвет.

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от shper
    чоевек пред същатата дилема съм и аз и накрая ще е 558 пак на същатата цена гранцията е 24 месеца объркано е в сайта им

тва също привлече вниманието ми ,само че незнам нищо за тея серия
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023896
    Тая серия е модел 2007г.ама става. Първите FULL HD на Самсунг серията е F като ФЛАГМАН на този производител,ако не те бърка че е от 2007 смело може да се хвърлиш на нея маи беше и led ама не си спомням със сигурност или лампата бе друга,определено имаше голяма разлика с останалите им модели от тая година,този бе най- добрия.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Понеже видях, че коментирате А557 искам да се похваля, че вече съм с такъв. Вчера ходих до Техномаркет за да видя подробности.Оказа се че матриците са на СРТ и се отказах.Днес отидох до DOMO,за да видя А656 R/B. Мострата на А557 която видях,беше с матрица на Samsung и веднага клъвнах. Това беше последната бройка. Засега съм много доволен. Най-съм удивен от качеството на снимките, които излизат през WISELINK входа. Виждат се всички подробности. От SD не съм очарован особено, ама то кабеларка - какво да очакваш... Като монитор никакви забележки - през VGA входа 1920х1080 без проблем. Не съм забелязал лаг въобще (не че съм пускал игра де). Та като цяло засега съм доволен от покупката.

12. Тук е от
    Nov 2008

Аз също мога да похваля Самсунг 40 А557. Имам го от около месец и проблеми не ми е създавал. Имам доста тахника и изпробвах почти всички варианти на свързване и всичко е точно.
    Напомням като важен плюс на този модел - скоро спечели награда EISA по един от най-важните показатели за българина - цена/качество. Който го е купил мисля, че не е сбъркал.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от koranto
    Моля някой от про-потребителите да направи сравнение между LE-40A536, LE-40A557 и LE-40A558. И трите са на една и съща цена. Какво да гледаме при избора?
    Лично днес гледах LE-40A536 в ТМ. Консултантите ми смениха сигнала с ХД, DVD, SDTV - от около 2,5 метра ми се струва доволно добър, но ако качеството на картината е еднакво при трите модела, не бих отказал ПИП, ДВБ екстрата при 40A557 и 40A558 моделите.
    Моля за съвет.
    Макар, че съм притежател на LE-40A536 не мога да не призная предимствата на LE-40A557/558.
    Моделите LE-40A556/557/558/559 са идентични модели използващи един и същи панел и процесор, различават се по дизайна.
    Доста се порових в нета и Вие можете да го направите.
    Ето някои неща, които ми направиха впечатление:
    Има разминаване в информацията за динамичният контраст, които в повечето сайтове е опоменат като 30 000 дори има разлика в официалната сайт на Samsung - http://www.samsung.com/uk/consumer/d...XXU&fullspec=F, но го има и като 40 000 - http://www.samsung.com/es/consumer/d...XXC&fullspec=F, но това не е чак от толкова голямо значение.
    Няма информация за яркостта предполагам е в порядъка на 450 - 500 cd/m2.
    Много търсих и колко е времето на реакция, но нищо не открих, но да кажем че е 5 мс (според ТМ).
    Всичко друго си отговаря с изнесената информация в ТМ.
    Така можем да направим заключение, че A557/558 превъзхождат А536 по следните показатели - по-голям контраст (?), наличие на (PIP) картина в картината през PC/HDMI, по-малко време на реакция, USB (Wise Link), Movie Plus.

Eто едно ревю: http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd...g_le40a559.htm

А в този форум се е изписало доста за A557/558/559 моделите: http://www.avforums.com/forums/lcd-t...-contrast.html

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Тая серия е модел 2007г.ама става. Първите FULL HD на Самсунг серията е F като ФЛАГМАН на този производител,ако не те бърка че е от 2007 смело може да се хвърлиш на нея маи беше и led ама не си спомням със сигурност или лампата бе друга,определено имаше голяма разлика с останалите им модели от тая година,този бе най- добрия.
    Някои дори съпоставят сравненията между 5 и 6 серия (2008) - М и F серията (2007).

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от viktor100bg
    Понеже видях, че коментирате А557 искам да се похваля, че вече съм с такъв. Вчера ходих до Техномаркет за да видя подробности.Оказа се че матриците са на СРТ и се отказах.Днес отидох до DOMO,за да видя А656 R/B. Мострата на А557 която видях,беше с матрица на Samsung и веднага клъвнах. Това беше последната бройка. Засега съм много доволен. Най-съм удивен от качеството на снимките, които излизат през WISELINK входа. Виждат се всички подробности. От SD не съм очарован особено, ама то кабеларка - какво да очакваш... Като монитор никакви забележки - през VGA входа 1920х1080 без проблем. Не съм забелязал лаг въобще (не че съм пускал игра де). Та като цяло засега съм доволен от покупката.
    чакай чакай, неща не те разбрах - в техномаркет матриците са едни за 557 а в Домо други ли?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Те двта модела са едни и същи с различен дизайн. Нещо се спомена, че Е4000 бил с 10 битова матрица, но така и не се потвърди.
    Хубави са и двата модела, взимай смело. Още повече щом са ти харесали един път.
    Серията Е на сони са с 8 битови видеопанели

17. Тук е от
    Dec 2008

След изчетеното до тук в форума се спрях на този модел SAMSUNG LE-40A557-1399 лв(и 5% отстъпка),но искам да попитам притежателите му може ли да се гледат филми със суптитри през USB чрез Flash памет или то може да се ползва само за разглеждане на снимки и МР3

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

(Max Wang, Taipei; Yvonne Yu, DIGITIMES [Thursday 18 December 2008): ]First-tier LCD TV vendors yet to sign contracts for 2009 panel supply

First-tier LCD TV vendors have yet to sign contracts with Taiwan's panel makers for next year's supply, as the clients are uncertain about demand and their shipment goals amid the global economic recession, according to market sources.

In the past, the clients would usually finalize in October the panel supply terms for the coming year, but this year such contracts have been delayed, the sources noted.

Samsung Electronics is estimated to largely reduce panel orders to Taiwan makers in 2009, with AU Optronics (AUO) and Chi Mei Optoelectronics (CMO) seeing the biggest impact on their operations, the sources commented.

The sources indicated that Samsung's monthly LCD panel orders for AUO and CMO have already dropped to 20,000-40,000 units each, and the orders have been mainly in the 26-inch and 32-inch segments. Previously, monthly panel orders from Samsung for AUO and CMO ranged from 600,000-750,000 units each, the sources said.

LCD TV vendors with their own panel production lines are increasing in-house sourcing and reducing purchases from outside suppliers, the sources explained.

Благотворното въздействие на кризата
    Самсунг е съкратил покупките на чужди панели

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе