Здaрвейте, някой може ли да обясни каво означават буквите на сериите на моделите на JVC - A, G....
Здaрвейте, някой може ли да обясни каво означават буквите на сериите на моделите на JVC - A, G....
Tapirski, Elcos, bgm
Няма как да ти се запълни целия екран като пуснеш филм, който е 2,40:1. Просто телевизора ти е 1,67:1. Винаго ще имаш черни ленти отгоре и отдолу, освен когато не гледаш някакъв филм с точно 16:9 аспект. Такива са обикновено сериали и филми, записани от някой HD канал по телвизията. И това няма нищо общо с резолюцията, която подаваш от компютъра.
Както ти е казал elcos е най-добре ако модела поддържа 1:1 pixel mapping. Така може да подадеш 1920х1080 /1080р/ резолюция към Full HD модел и картината е най-добра защото не се налага прескалиране на сигнала.
Колкото до конвертирането на fps, bgm ти е обяснил. Много модели не се оправят с преконвертирането към точните кадри в сек. и се появява насичане на движенията. Това е трудно забележимо и огромна част от хората изобщо не му обръщат внимание. По-голям е проблема с обработката на Interlaced сигнал /480i, 576i, 1080i/ тогава вече ако не е добра се получава назъбване и други гадни дефекти.
Някой ако може да ми разясни как да вържа PANASONIC TX-32LX70P към моят audio reciever за да изкарвам възможно наи добрият звук от TV дали трябва да използвам HDMI или просто обиновен чинч към recievera? При цифровата телевизия какво е качеството на звука и имали знчемие как е вързано тв - то?
Също така моето DVD няма HDMI output само скарт и optical. В момента съм вързал optical към reciver и скарт към ТВ. Мога ли да вържа от recivera към новият TV през HDMI оut на recivera без да изпозвам скарт. Това ще ми даде ли по добра картина ot DVD?
ето това е riciever-a: http://www.electron.bg/product_info....d=11&cat_id=39
а това DVD - то : http://www.electron.bg/product_info....page=1&sort=3a
Май че нямаш СКАРТ вход на ресийвъра, а и нямаш сметка да прекарваш видео сигнала през него защото нямаш ъпскелинг функция и нищо не печелиш от HDMI. Ръгай го направо СКАРТа в телевизора и мисли за нов плеър с HDMI и ъпскелинг - http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7719
За звука ще ти трябва кабел 2 чинча - 2 чинча от телевизора към ресийвъра.
Ако си с цифрова, директно свързваш top set box с чинч към ресийвъра и вадиш добър звук. Сигналът си е стерео, аз така съм направил и се чува екстра, иначе звукът ти влиза в телевизора и от там го прехвърляш към ресийвъра, в което не виждам смисъл.
Първоначално публикувано от hristosg
ясно ми направо по нататък ще мисля за Blue ray player ..... но ми се струва че все пак още не е навлязъл така масово HD формата не могат да се намерят много нови филми на този формат така че няма голям смисъл за момента....
Вземай го смело Панасоника,аз го грабнах миналата седмица след дълго двоумене между него и Сони 32D3000 и съм доволен.Особено като го пуснаха на промоция от 1800 на 1449 лв спрях да се чудя :-) Успех!Първоначално публикувано от hristosg
Към hristosg .
Взимай Панасоника и не се колебай. Аз имам същия, само че по-големия брат - LX700. Изобщо няма да съжаляваш. И без това со 2-3 години такива телевизори ще излязат, че сегашните ще ни се струват безкрайно остарели.
Виж отговора на lazarus18. Обяснил го е доста точно. Ще допълня че ако искаш да ползваш телевизора за игри режима 1:1 си е направо задължителен! Все пак обяснението си е отлично!Първоначално публикувано от Tapirski
lazarus18 , bgm - тука обаче и аз се замислих - ако се подава филм от PC то и телевизора се ползва в режим 1920х1080 и 1:1 pixel mapping, тогава фреймрейта би трябвало да няма значение за телевизора а да се обработва от компютърната логика -кодеци, плеъри и т.н. тъй като телевизора се ползва като монитор дефакто нали? Все пак монитора може да се ползва без проблем за филми (независимо дали е с черна или не ивица(и) ?) без да има никаква логика за обработка на видео сигнал в него! Освен скалирането при по - малки от native то резолюции разбира се, но това няма връзка с фреймрейта!
Нали не се бъркам???![]()
Моделите на JVC се подреждат А,G,P,V серия,между А и G сериите разликата е в контраста 1000:1срещу1300:1 при G ,подобрен енджин (DynaPix Plus) още по добра обработка на отделните компоненти на картината и по добра обработка на звука с по добре изразени ниски честоти (MaxxBass).Първоначално публикувано от Murrey
Моля някой ако знае да каже каква е разликата между тези два:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022083
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022084
и
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034480
и струва ли си човек да купи един от тях. Все пак размерът има значение и 50 инча са си 50 инча.
Последния от трите е най-актуален и добър модел. За тази цена и размер няма да намериш по-добро. Все пак малко по-добрия Панасоник е 3000 лв, а доста по-добрия Pioneer е над 5000 лв.
Знаете ли кои марки имат международна гаранция? И как стои въпросът с такава гаранция в БГ - при ТВ закупен отвън?
МерсиПървоначално публикувано от lazarus18
![]()
Компания LG продемонстрировала новую линейку телевизоров,
состоящую из серий LG6000 и PG6000:
Флагманская серия LG6000 представлена моделями класса HD ready. Эти телевизоры обладают тонким корпусом.
Передняя панель телевизора черного цвета, а задняя — красная. Круглая лампа подсветки LED окружает модель красноватым пульсирующим сиянием.
Тонкие плазменные телевизоры PG6000 имеют гладкий и стильный дизайн.
Традиционные динамики были заменены на новую невидимую встроенную аудиосистему, обеспечивающую качественный чистый звук.
Характеристики линейки LG6000 LCD HDTV (диагонали 32, 37, 42 и 47 дюймов):
* динамический контраст 15,000:1;
* технология TruMotion, 100Гц (42- и 47-дюймовые модели);
* невидимые динамики;
* «умный сенсор» для автоматической оптимизации яркости и цветности;
* 24p TruCinema;
* четыре HDMI 1.3 с функцией Deep Colour;
* разъем USB 2.0 для просмотра фотографий в формате JPEG и прослушивания музыки в MP3;
* технология Clear Voice для повышения четкости диалогов при наличии шума на бэкграунде;
* совместимость с LG SimpLink для контроля оборудования, совместимого с LG SimpLink;
* режим AV Mode, изменяемый для игр, фильмов или спортивных программ.
Характеристики серии PG6000 (с диагоналями 42 и 50 дюймов):
* контраст 30,000:1;
* жизненный цикл панели 100,000 часов (около 30 лет);
* движок Dual XD;
* четыре разъема Four HDMI 1.3 с Deep Colour;
* режим AV Mode для разного типа программ (фильмы, игры, спортивные программы);
* разъем USB 2.0 для просмотра фотографий в формате JPEG и прослушивания музыки в MP3;
* технология Clear Voice;
* невидимая система динамиков;
* совместимость с LG SimpLink.
russiadiginews.