Страница 37 от 300 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здaрвейте, някой може ли да обясни каво означават буквите на сериите на моделите на JVC - A, G....

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Tapirski, Elcos, bgm
    Няма как да ти се запълни целия екран като пуснеш филм, който е 2,40:1. Просто телевизора ти е 1,67:1. Винаго ще имаш черни ленти отгоре и отдолу, освен когато не гледаш някакъв филм с точно 16:9 аспект. Такива са обикновено сериали и филми, записани от някой HD канал по телвизията. И това няма нищо общо с резолюцията, която подаваш от компютъра.
    Както ти е казал elcos е най-добре ако модела поддържа 1:1 pixel mapping. Така може да подадеш 1920х1080 /1080р/ резолюция към Full HD модел и картината е най-добра защото не се налага прескалиране на сигнала.
    Колкото до конвертирането на fps, bgm ти е обяснил. Много модели не се оправят с преконвертирането към точните кадри в сек. и се появява насичане на движенията. Това е трудно забележимо и огромна част от хората изобщо не му обръщат внимание. По-голям е проблема с обработката на Interlaced сигнал /480i, 576i, 1080i/ тогава вече ако не е добра се получава назъбване и други гадни дефекти.

4. Тук е от
    Feb 2008

Някой ако може да ми разясни как да вържа PANASONIC TX-32LX70P към моят audio reciever за да изкарвам възможно наи добрият звук от TV дали трябва да използвам HDMI или просто обиновен чинч към recievera? При цифровата телевизия какво е качеството на звука и имали знчемие как е вързано тв - то?
    Също така моето DVD няма HDMI output само скарт и optical. В момента съм вързал optical към reciver и скарт към ТВ. Мога ли да вържа от recivera към новият TV през HDMI оut на recivera без да изпозвам скарт. Това ще ми даде ли по добра картина ot DVD?

ето това е riciever-a: http://www.electron.bg/product_info....d=11&cat_id=39
    а това DVD - то : http://www.electron.bg/product_info....page=1&sort=3a

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Май че нямаш СКАРТ вход на ресийвъра, а и нямаш сметка да прекарваш видео сигнала през него защото нямаш ъпскелинг функция и нищо не печелиш от HDMI. Ръгай го направо СКАРТа в телевизора и мисли за нов плеър с HDMI и ъпскелинг - http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=7719

За звука ще ти трябва кабел 2 чинча - 2 чинча от телевизора към ресийвъра.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ако си с цифрова, директно свързваш top set box с чинч към ресийвъра и вадиш добър звук. Сигналът си е стерео, аз така съм направил и се чува екстра, иначе звукът ти влиза в телевизора и от там го прехвърляш към ресийвъра, в което не виждам смисъл.

Цитат Първоначално публикувано от hristosg
    Някой ако може да ми разясни как да вържа PANASONIC TX-32LX70P към моят audio reciever за да изкарвам възможно наи добрият звук от TV дали трябва да използвам HDMI или просто обиновен чинч към recievera? При цифровата телевизия какво е качеството на звука и имали знчемие как е вързано тв - то?
    Също така моето DVD няма HDMI output само скарт и optical. В момента съм вързал optical към reciver и скарт към ТВ. Мога ли да вържа от recivera към новият TV през HDMI оut на recivera без да изпозвам скарт. Това ще ми даде ли по добра картина ot DVD?

ето това е riciever-a: http://www.electron.bg/product_info....d=11&cat_id=39
    а това DVD - то : http://www.electron.bg/product_info....page=1&sort=3a

7. Тук е от
    Feb 2008

ясно ми направо по нататък ще мисля за Blue ray player ..... но ми се струва че все пак още не е навлязъл така масово HD формата не могат да се намерят много нови филми на този формат така че няма голям смисъл за момента....

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristosg
    OK Реших все пак да увелича бюджета до 1500 лв. и за сега по ваши препораки съм се ориентирал към PANASONIC TX-32LX70P
    Ако някой има други преложения да казва в събота ще пазарувам
    Вземай го смело Панасоника,аз го грабнах миналата седмица след дълго двоумене между него и Сони 32D3000 и съм доволен.Особено като го пуснаха на промоция от 1800 на 1449 лв спрях да се чудя :-) Успех!

10. Тук е от
    Oct 2007

Към hristosg .
    Взимай Панасоника и не се колебай. Аз имам същия, само че по-големия брат - LX700. Изобщо няма да съжаляваш. И без това со 2-3 години такива телевизори ще излязат, че сегашните ще ни се струват безкрайно остарели.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Tapirski
    Публикувана от: elcos
    Търси телевизор който има директно представяне на сигнала - без да се обработва от неговата логика... При различните марки се казва различно : JustScan; 1:1; PcMode и други подобни.

Това да не би да означава че какъвто и FRAMERATE и Video Aspect Ratio да се подава към ТВ
    ще предва например както се справя един LCD или CRT монитор?
    Разбира се ограничава ме се до разделтелната способност и refresh rate (Hz) на Телевизора.
    1080р сканирането тогва реално лие или просто по-вискоа резолюция?
    Виж отговора на lazarus18. Обяснил го е доста точно. Ще допълня че ако искаш да ползваш телевизора за игри режима 1:1 си е направо задължителен! Все пак обяснението си е отлично!

lazarus18 , bgm - тука обаче и аз се замислих - ако се подава филм от PC то и телевизора се ползва в режим 1920х1080 и 1:1 pixel mapping, тогава фреймрейта би трябвало да няма значение за телевизора а да се обработва от компютърната логика -кодеци, плеъри и т.н. тъй като телевизора се ползва като монитор дефакто нали? Все пак монитора може да се ползва без проблем за филми (независимо дали е с черна или не ивица(и) ?) без да има никаква логика за обработка на видео сигнал в него! Освен скалирането при по - малки от native то резолюции разбира се, но това няма връзка с фреймрейта!
    Нали не се бъркам???

12. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Murrey
    Здaрвейте, някой може ли да обясни каво означават буквите на сериите на моделите на JVC - A, G....
    Моделите на JVC се подреждат А,G,P,V серия,между А и G сериите разликата е в контраста 1000:1срещу1300:1 при G ,подобрен енджин (DynaPix Plus) още по добра обработка на отделните компоненти на картината и по добра обработка на звука с по добре изразени ниски честоти (MaxxBass).

13. Тук е от
    Dec 2005

Моля някой ако знае да каже каква е разликата между тези два:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022083

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022084
    и
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034480

и струва ли си човек да купи един от тях. Все пак размерът има значение и 50 инча са си 50 инча.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Последния от трите е най-актуален и добър модел. За тази цена и размер няма да намериш по-добро. Все пак малко по-добрия Панасоник е 3000 лв, а доста по-добрия Pioneer е над 5000 лв.

16. Тук е от
    Dec 2007

Знаете ли кои марки имат международна гаранция? И как стои въпросът с такава гаранция в БГ - при ТВ закупен отвън?

17. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Последния от трите е най-актуален и добър модел. За тази цена и размер няма да намериш по-добро. Все пак малко по-добрия Панасоник е 3000 лв, а доста по-добрия Pioneer е над 5000 лв.
    Мерси

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Компания LG продемонстрировала новую линейку телевизоров,
    состоящую из серий LG6000 и PG6000:

Флагманская серия LG6000 представлена моделями класса HD ready. Эти телевизоры обладают тонким корпусом.
    Передняя панель телевизора черного цвета, а задняя — красная. Круглая лампа подсветки LED окружает модель красноватым пульсирующим сиянием.
    Тонкие плазменные телевизоры PG6000 имеют гладкий и стильный дизайн.
    Традиционные динамики были заменены на новую невидимую встроенную аудиосистему, обеспечивающую качественный чистый звук.

Характеристики линейки LG6000 LCD HDTV (диагонали 32, 37, 42 и 47 дюймов):

* динамический контраст 15,000:1;
    * технология TruMotion, 100Гц (42- и 47-дюймовые модели);
    * невидимые динамики;
    * «умный сенсор» для автоматической оптимизации яркости и цветности;
    * 24p TruCinema;
    * четыре HDMI 1.3 с функцией Deep Colour;
    * разъем USB 2.0 для просмотра фотографий в формате JPEG и прослушивания музыки в MP3;
    * технология Clear Voice для повышения четкости диалогов при наличии шума на бэкграунде;
    * совместимость с LG SimpLink для контроля оборудования, совместимого с LG SimpLink;
    * режим AV Mode, изменяемый для игр, фильмов или спортивных программ.

Характеристики серии PG6000 (с диагоналями 42 и 50 дюймов):

* контраст 30,000:1;
    * жизненный цикл панели 100,000 часов (около 30 лет);
    * движок Dual XD;
    * четыре разъема Four HDMI 1.3 с Deep Colour;
    * режим AV Mode для разного типа программ (фильмы, игры, спортивные программы);
    * разъем USB 2.0 для просмотра фотографий в формате JPEG и прослушивания музыки в MP3;
    * технология Clear Voice;
    * невидимая система динамиков;
    * совместимость с LG SimpLink.

russiadiginews.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 300 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе