Страница 87 от 300 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Знаеш ли с каква матрица е този модел?
    S IPS
    Цитат Първоначално публикувано от P0w3rSlav3
    в ''Домо'' има Samsung 40 N87.След серийния номер няма никакъв символ.Какъв е възможно да бъде панелът?
    Благодаря предварително.
    Бройката е R и е преработвана на тези бройки лепят нови стикери и нямат символ след серийния номер,варианта е да се гледа в сервизното меню или да се гледа през вентилаторната решетка(горе в дясно)
    Цитат Първоначално публикувано от alien_1
    Виждам ,че го хвалите този Филипс 42PFL9603D , а 42PFL7603 го плюете!!! Действително разликата в цената им е огромна 1300лв, което предполага и разлика в качеството! Освен 100 нz какво има в повече 9-ката!!!
    Има и друга съществена разлика поне за мен в 42PFL7603 се слагат AUO(A MVA) матрици,a в 9603 LG Displays(S IPS)

2.  

3. Тук е от
    May 2007

Дреме ми за SD-то...Аз лично ще избера Сами А656...Все пак ще го ползвам за "монитор" на Хбох360 и ПС3(скоро)
    Така ,че не бих дал 800лв. отгоре за Филипса ,който отгоре на всичко не вярвам да приема 1080р през всичките си ХД входове както Самсунга

4. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от BuHoBHy
    Имам още един въпрос отностно PANASONIC TH-42PY85. DVD-то което беше пуснал с такова оттегчение служителя на TM имаше образ на едно голямо гомно с извинение Преобладаваше един зеленикъв цвят на екрана и всичко беше така яко замъглено, че няма на къде повече. Не съм очаквал да видя това от плазмен телевизор, но може би проблема е в настройки. Просто моля някой с такъв телевизор да даде едно коректно мнение по въпроса с черното на точно този модел по възможност.
    Преди да го купя го гледах няколко часа в TM CCS, където беше пуснат на HDMI и беше настроен добре. Нямаха бройка и отидох до ТМ на Цариградско... Там 10 телевизора бяха накачулени през компонентен вход с НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИЯ сигнал на света.

Картината беше размазана, изглеждаше като interlaced с резолюция 20 линии Въпреки това го купих, защото знаех каква картина показва.

Гладам го всяка вечер и то в доста затъмнена стая. Трябва да кажа, че черното е чудесно и ако оставя телевизора на кадър без картина, понякога се чудя дали не съм го спрял - цвета на кинескопа е почти като на пластмасовото окантване

Не разбирам как някой може да се чуди между LCD-тата на филипс и тази плазма... просто не разбирам.

Деян

п.п. Само да добавя, че го гледам предимно в 1080p. Гледам всичките филми от Playstation3-то, което пуска чудесен HD сигнал. Сигурно е безсмислено да казвам, но е хубаво да имате и качествен HDMI кабел - не като тези от 20лв.

5. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
    Дреме ми за SD-то...Аз лично ще избера Сами А656...Все пак ще го ползвам за "монитор" на Хбох360 и ПС3(скоро)
    Така ,че не бих дал 800лв. отгоре за Филипса ,който отгоре на всичко не вярвам да приема 1080р през всичките си ХД входове както Самсунга
    За парите си прав, но Самсунга като приема 1080р през всички входове, отново се търси начин да се пусне през HDMI.
    През другите входове приена 1080р, но картината е кофти.

6. Тук е от
    May 2007

Какво значи "се търси начин да се пусне през ХДМИ"?Това е много интересен въпрос.Все едно не може по дефолт.
    А ,че било кофти 1080р през компонент или ВГА...хехехе,да,да.Виждал съм Хбох пуснат през компонент на 1080р и мога да кажа ,че въобще не е зле

7. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте,
    най на края и аз се сдобих с ново TV. След около една година четене и сравняване се "жертвах" и дадох 2500 за Philips 42PFL7603.
    Честно казано се двуумях бежду Panasonic-a (2999лв.), за който пише по-нагоре и този Philips(2499лв.), но в крайна сметка решаваща беше цената. Предполагам че наистина черното на Panasonic е по-добро, но като се има предвид нулевата възможност за директно сравнение на двата модела по магазините (а и в къщи), мисля че Philipsa се справя повече от добре. Към момента не съм правил никакви тестове, само малко настройки на бързо, така че не мога да го описвам подробно, но със сигурност до няколко дена ще напиша някое ревю. Единственото, което мога да кажа е, че не съжалявам за избора си, дори съм учуден от това че се държи много добре и на отвратителния аналогов сигнал на Cabletel (под 50db), който са ми пуснали.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от orlibird
    Здравейте,
    най на края и аз се сдобих с ново TV. След около една година четене и сравняване се "жертвах" и дадох 2500 за Philips 42PFL7603.
    Честно казано се двуумях бежду Panasonic-a (2999лв.), за който пише по-нагоре и този Philips(2499лв.), но в крайна сметка решаваща беше цената. Предполагам че наистина черното на Panasonic е по-добро, но като се има предвид нулевата възможност за директно сравнение на двата модела по магазините (а и в къщи), мисля че Philipsa се справя повече от добре. Към момента не съм правил никакви тестове, само малко настройки на бързо, така че не мога да го описвам подробно, но със сигурност до няколко дена ще напиша някое ревю. Единственото, което мога да кажа е, че не съжалявам за избора си, дори съм учуден от това че се държи много добре и на отвратителния аналогов сигнал на Cabletel (под 50db), който са ми пуснали.

И аз го дебна този Филипс ,така че ще чакам ревюто ти и надявам се да го напишеш реално както са си нещата!!!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ходих вчера в ТМ до Метро. Бяха така добри да ми закачат въпросния телевизор (LE-46F86BDX) към плеър да си пусна тестовете. Пуснах тестовете от benchmark DVD-то. Впечатленията ми са следните:

Много добро предаване на цветовете. За разлика от Sharp-па, който тествах преди 1-2 месеца, прехода между различните нюанси на цветовете беше плавен а не на "порции".

Много добре се представи и в теста за детайли.

На тестовете за jitter се представи добре - знамето беше ОК, на филма беше на нивото на Шарп-а.

Обаче:

При noise-redution-а има доста какво да се желае (пак сревнено с Шарпа). Цветето и другите картини с детайли бяха ОК, но на кадрите с небето (особено по-тъмното) беше доста зле.

И накрая това което супер ме разочарова - теста с пейките... Много зле - първо докато се осафери в началото му отнема доста време и после към средата на кадъра пак се ошашавя и се омазва. Сигнала беше пуснат през S-Video така, че предполагам си се е ползвал ъпскейлъра и процесора на ТВ-то. Ако нещо съм объркал, казвайте да ходя пак да досаждам.

Сравнявам го с SHARP LC-46X20E, тъй като само на него до сега съм пускал тези тестове.

Та във връзка с това искам да питам - тези дефекти, които се получават при пейките, често ли се случват при нормално гледане и много ли се виждат?

Лично аз очаквах повече от толкова скъп телевизор - до скоро май им беше флагмана. Иначе страхотно черно и супер цветове...

А656 не можах да го тествам как се представя, че жената се изнерви много (груба грешка да отида с нея). Замислил съм му един тест и на него. Ако някой вече го е преглеждал да сподели впечатления моля.

11. Тук е от
    Aug 2006

Здравеите.Тъй като темата беше за препоръка на телевизор,и от изчетеното до тук стигнах до извода ,че ми трябва 32инча тв LCD FULLHD LED просветка.Някои знае ли да ми препоръча нещо такова.

12. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
    Какво значи "се търси начин да се пусне през ХДМИ"?Това е много интересен въпрос.Все едно не може по дефолт.
    А ,че било кофти 1080р през компонент или ВГА...хехехе,да,да.Виждал съм Хбох пуснат през компонент на 1080р и мога да кажа ,че въобще не е зле
    Точно, както казваш "по дефолт" имах в предвит. Кабел DVI>HDMI или DVI>DVI+преходник към HDMI...
    Поне моя модел Samsung LЕ 37М87BD-R през VGA предава доста по-кофти, леко замазани букви и т.н.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Panasonic представляет HDTV и DVR на базе tru2way

На выставке Cable Show 2008 компания Panasonic представит новую линейку плазменных телевизоров VIERA и
    новый цифровой видеорекордер TZ-LC100. Техника создана на базе интерактивного цифрового кабельного стандарта tru2way.
    42-дюймовые телевизоры VIERA оснащены кабельным ресивером tru2way, благодаря которому телевизору не требуется дополнительной телеприставки.
    Портативный видеорекордер Panasonic TZ-LC100 позволяет записывать телепрограммы на носитель дома и брать его с собой пр необходимости.
    Устройство было анонсировано на выставке Consumer Electronics Show в январе. TZ-LC100 оснащен функцией записи цифрового контента на портативную DVD платформу, а также возможностью проигрывания или программирования времени записи. Данный видеорекордер оснащен жестким диском объемом 60ГБ,
    складным 8.5-дюймовым LCD дисплеем, а также встроенными стереодинамиками.
    TZ-LC100 также может функционировать в качестве стандартной телеприставки.

В продажу модель поступит в начале 2009 года.

14.  

15. Тук е от
    May 2008

ethernall, Силно се надявам да успееш да тестваш и 46А656, че много се двоумя между него и 46F86BDX

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    ethernall, Силно се надявам да успееш да тестваш и 46А656, че много се двоумя между него и 46F86BDX
    И аз така, поне да знаем дали си заслужава разликата в цената. Ма пусто не остава време Иначе много надежди възлагам и на новите плазми на Панасоник. Ма знае ли човек кога и на каква цена ще се появят 50-ките...

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    Ходих вчера в ТМ до Метро. Бяха така добри да ми закачат въпросния телевизор (LE-46F86BDX) към плеър да си пусна тестовете. Пуснах тестовете от benchmark DVD-то. Впечатленията ми са следните:

Много добро предаване на цветовете. За разлика от Sharp-па, който тествах преди 1-2 месеца, прехода между различните нюанси на цветовете беше плавен а не на "порции".

Много добре се представи и в теста за детайли.

На тестовете за jitter се представи добре - знамето беше ОК, на филма беше на нивото на Шарп-а.

Обаче:

При noise-redution-а има доста какво да се желае (пак сревнено с Шарпа). Цветето и другите картини с детайли бяха ОК, но на кадрите с небето (особено по-тъмното) беше доста зле.

И накрая това което супер ме разочарова - теста с пейките... Много зле - първо докато се осафери в началото му отнема доста време и после към средата на кадъра пак се ошашавя и се омазва. Сигнала беше пуснат през S-Video така, че предполагам си се е ползвал ъпскейлъра и процесора на ТВ-то. Ако нещо съм объркал, казвайте да ходя пак да досаждам.

Сравнявам го с SHARP LC-46X20E, тъй като само на него до сега съм пускал тези тестове.

Та във връзка с това искам да питам - тези дефекти, които се получават при пейките, често ли се случват при нормално гледане и много ли се виждат?

Лично аз очаквах повече от толкова скъп телевизор - до скоро май им беше флагмана. Иначе страхотно черно и супер цветове...

А656 не можах да го тествам как се представя, че жената се изнерви много (груба грешка да отида с нея). Замислил съм му един тест и на него. Ако някой вече го е преглеждал да сподели впечатления моля.
    Ethernall, и аз преди време като го тествах телевизора се издъни на този тест, а беше вързан с RGB скарт. Между другото и HDTVTest са го отбелязали като недостатък. Доколко това е фатално не мога да кажа, аз лично предпочитам на теста със флага да се оправя защото това се забелязва на всеки филм, а моарето се вижда изключително рядко.
    Все не ми остава време да тествам както си трябва и новия Самсунг, че много го хвалят, но засега само съм го виждал така както е пльоснат в ТМ, а това нищо не ми помага.

18. Тук е от
    May 2008

То новия след Европейското ще му падне цената

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе