Страница 47 от 300 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от totonis
    Около 3000лв. като попитах за цената ми казаха нещо от сорта на 2890 или 2980... и с голямо извинение ми казаха, че в мномента имали само LG LF76 37'.... а разликата била в една червена ивица на стоиката!!! В неделя ще го огледам по-добре, приготвил съм едно тестово ДВД с различни HD сигнали - дано не се опъват да го пуснем... ( и червената ивица не даде смущения ) За съжаление шефа работи само с банково плащане и ако го купи ще е др. седмица.
    P.S. Снощи късно намерих цяла тема за включването на компютър към LCD - отговорих си на повечето въпроси.
    За тези пари може да се вземе някой от топ моделите на SAMSUNG,цените са им паднали,а М и F серията си заслужават вниманието.Предполагам,че ще паднат и още когато се появи новата А серия.
    http://hdtv.ru/news/3647-samsung-pre...evizory-s.html
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030045

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Имам следният въпрос?
    LCD на philips са със сигнатури " PF" и "PFL", каква е разликата?
    Благодаря предварително!

4. Тук е от
    Jan 2008

Днес тествах телевизора си Шарп 32WD1E на ДВД сигнал подаван от лаптоп през ДиВиАй изход. Като му подадох да приема сигнал от 6-и вход автоматично засече че му подавам сигнал 1080i на 60 херца и се държа отлично. Единственото, което ме дразни е че в този режим
    не ми дава да избирам формата на картината. Поне за момента не съм забелязал мъртви пиксели, скоро сложих и Скарт кабел за кабелната и картината също едва забележимо се подобри когато гледам телевизия.
    Не мога обаче да си обясня къде се забелязва този проблем с бандинг-а , за който Ивандо така настойчиво говори. Някой може ли да ми даде идея при какви условия може да се забележи този ефект?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Наблюдава се при сцени със залез на слънцето или при подводни снимки - въобще когато има плавни преходи в цвета. Аз го бях забелязъл на някои HDTV филмчета на Microsoft като Coral_Reef_Adventure, Dolphins_720, но се оказа, че май е от компресията на филмчетата.
    Като ги пуснах през версия 7.3 на PowerDVD, където са взели мерки за това като добавят лек шум и бандинга изчезна.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от varieca
    Наблюдава се при сцени със залез на слънцето или при подводни снимки - въобще когато има плавни преходи в цвета. Аз го бях забелязъл на някои HDTV филмчета на Microsoft като Coral_Reef_Adventure, Dolphins_720, но се оказа, че май е от компресията на филмчетата.
    Като ги пуснах през версия 7.3 на PowerDVD, където са взели мерки за това като добавят лек шум и бандинга изчезна.
    Мисля, че грешиш. Бандинг е неравномерна подсветка, която стои на линии /обикновено вертикални/ и нямат нищо общо с това какво се изобразава на екрана. Май-лесно се забелязва с някоя тест програма, като Нокиа Тест и подадеш плтен едноцветен фон. Шарп-а даже май си има и опция от сервизното меню да покаже тези екрани.
    Малко се спекулира с този проблем защото аз досега в реални условия, гледайки филм, например не съм ги забелязал. Иначе факт, че голям брой от бройките им имат този проблем, но пак казвам, че се забелязва най-вече на едноцветен фон.
    Тук са се опитали да хванат проблема на видео:

https://www.youtube.com/watch?v=kV5iv5TIT-M
    https://www.youtube.com/watch?v=ZMNJ...eature=related

7. Тук е от
    Mar 2008

Моля помогнете ми в избора! Днес ми препоръчаха телевизор Sony KDL 32s3020K като притежаващ цифров тунер, с който може след настройка да се приема цифровиа телевизия без допълнително заплащане, а само чрез кабелна телевизия от доставчика. Колебая се между него и SHARP LG 32 RA1E, кажете кой е по-добър, и двата са на цена 1499лв!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

А добре, ще внимавам за такива работи, макар че досега поне не съм забелязвал да има дори нещо подобно. Поне при мен досега телевизорът се държи повече от прилично. Само дето не мога да го опазя от дъщерята и все стои на малки ръчички, колкото и да го чистя. Някой има ли идея с какво може да се чисти екранът на ЛСД телевизорите (освен онази микрофибърна кърпа дето върви с телевизора)? Чудя се дали ако го пръсна с препарат за стъкло няма да стане супер, притеснявам се да не повредя екрана нещо.
    Много благодаря Лазарус

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от stefan_nankov
    А добре, ще внимавам за такива работи, макар че досега поне не съм забелязвал да има дори нещо подобно. Поне при мен досега телевизорът се държи повече от прилично. Само дето не мога да го опазя от дъщерята и все стои на малки ръчички, колкото и да го чистя. Някой има ли идея с какво може да се чисти екранът на ЛСД телевизорите (освен онази микрофибърна кърпа дето върви с телевизора)? Чудя се дали ако го пръсна с препарат за стъкло няма да стане супер, притеснявам се да не повредя екрана нещо.
    Много благодаря Лазарус
    С препарат за стъкло недей.Има разни спрейове или мокри кърпички за ЛЦД монитори(в магазини за комптри).Освен това като му чистиш панела трябва да е изключен.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    stefan_nankov има препарат на Пронто точно за тази цел, няма спирт и тн в него, пише си че става за Hi-Fi техника

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Ползвам от години препарат с име Bio Maksimal/дословно/ и вносител Dionis В.Търново.Струваше около 10лв.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18

Мисля, че грешиш. Бандинг е неравномерна подсветка, която стои на линии /обикновено вертикални/ и нямат нищо общо с това какво се изобразава на екрана.
    Има Colour banding и аз говоря за него - http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_banding

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Тов се получава на всеки панел при сигнал с нисък битрейд.Ти нещо си се объркал?!

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

За Sharp го дават:
    http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...sageID=2444777

но явно не е този, за който напоследък се говори (с подсветката)

17. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ivantt
    Имам следният въпрос?
    LCD на philips са със сигнатури " PF" и "PFL", каква е разликата?
    Благодаря предварително!
    Просто старите модели от по миналата година бяха инициали "PF".
    Цитат Първоначално публикувано от maia
    Моля помогнете ми в избора! Днес ми препоръчаха телевизор Sony KDL 32s3020K като притежаващ цифров тунер, с който може след настройка да се приема цифровиа телевизия без допълнително заплащане, а само чрез кабелна телевизия от доставчика. Колебая се между него и SHARP LG 32 RA1E, кажете кой е по-добър, и двата са на цена 1499лв!
    Ако операторът ти поддържа DVB C стандарт може би SONY-то е по функционално,иначе според мен за 1499лв.SHARP 32WT1(по нов) e правилния модел,който превъзхожда като качества S серията на SONY.

18. xsw
    xsw е офлайн

Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от maia
    Сонито е по добрия избор поне за мен защото го имам самоче Sony KDL 32 S 3000K и съм мн доволен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 300 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе