Интересува ме дали TOSHIBA 32C3500PG за 1200лв е добро решение
и има ли голяма разлика от тошиба 32А3000PG за 1100лв или изобщо дали има някакво по добро решение до 1200
някой има ли наблюдение то 1-вия .. добре ли се представа и в връзка ПС
Интересува ме дали TOSHIBA 32C3500PG за 1200лв е добро решение
и има ли голяма разлика от тошиба 32А3000PG за 1100лв или изобщо дали има някакво по добро решение до 1200
някой има ли наблюдение то 1-вия .. добре ли се представа и в връзка ПС
След близо година на избор, от 2 месеца съм с Toshiba 37C3003PG.
Страшно съм доволен, не съжалявам за избора си, може би ако трябва сега да купувам бих взел 42" Full HD, т.е. това:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034594
Гледам аналогова кабеларка, справя се очудващо добре, по-добре от Самсунзите които съм гледал в приятели (не говоря за калпавата картина в Техно-тата).
Свързал съм го с компа с кабел DVI - HDMI, никакви проблеми, картината е перфектна, вече не свалям други филми освен HD 720р и 1080р.
Като избирате, мислете за размера. С него се свиква и след време си викаш що не взех по-голям.
Успешен избор на всички.
Моля ви да ме ориентирате, виждам,че тук има доста разбирачи, а аз съм много боса в тази материя.
Плазмата ми е LG RZ42PX3RVB-ZA
взех си един евтин лаптоп за ровичкане в интернет и за филми- MSY-VR601X. Какъв кабел трябва да взема, за да гледам филми от лаптопа на плазмата. ходих днес до техномаркета, ама ме питаха за изходи, дупки и т.н. А и плазмата е на стената, как да видя отзад какво е?
А бе не ви ли синеят тези тошиби под ъгъл? Аз ходих да ги гледам (не съм гледал X i Z сериите, исках но нямаше), но нещо кофти ъгли ми се струват... Също гледах и Шарп 37x20 в ИСУ - и там синее. Не знам дали в 42" модел на Шарп е същата матрица, защото за него май има добри отзиви. За Шарпа - даваше много зле субтитрите - адски назъбени диагонални линии. Не знам дали това е от високата резолюция, или кофти филтър. В ИСУ е трагедия за мое голямо съжаление. Консултант-продавачите могат да махнат първата думичка и да са само продавачи. Щото косултанти не са. Пример: "LCD технологията не е за кабелна телевизия" - цитат. Значи ми остават само ефир(?) DVD и comp. А не дай си боже да питаш нещо... "Какво означава тази настрйка в менюто?" - "Мии...", и куп подобни. Никаква демонстрация на добра картина не могат да направят. Как въобще искат да продадат нещо не знам. А бе, трагедия. Дано аз да съм попаднал на изключение.
Забележка: Изразявам моето лично мнение и виждане за нещата, което може да не съвпада с вашето.
Със 100hz ,IPS alpha матрица и според мен доста по-добра картина на SD телевизияПървоначално публикувано от hristosg
Кой модел тв имаш?Първоначално публикувано от soon
Някой има ли наблюдения в/у LG 37LF65 http://www.technopolis.bg/product.php?pid=131
LCD, пък и плазмата наистина не са за кабелна пък била тя и цифрова. Истината е сателитна и наземна цифрова - DVB-S и DVB-T.Първоначално публикувано от pavele
Нещата са прости- LCD за PC(games, втори десктоп, филми) и HD(comp., blue ray, HD, DVB), плазма за SD(standard definition-DVD, DVB) и HD. За кабелна плазмата е много по-добре от LCD, но е пълна глупост да дадеш толкова много пари и да гледаш някаква кабеларка. А консултантите-провавчи навякъде са абсолютно некомпетентни, като целокупния БГ народ...
Здравейте!
Реших и аз да си взема най-после LCD TV 32" и след като изчетох доста от темите във форума реших да се спра на тези модели на SHARP: 32WD1 и 32AD5E. Можете ли да ми препоръчате кой е по-добрия вариант и дали има друг модел в тази ценова категория, който да си заслужава повече.
А има ли някой наблюдения върху моделът на LG - 32LB75 - той също ми направи впечатление, но не видях тук да има коментар за него - дали може да се сравнява с SHARP-овете. Триумя се между тези три телевизора и ще се радвам ако ми помогнете да избера.
Благодаря на отзовалите се.
Здравейте,
Имам намерение да си купувам FULL HD 1080р Телевизор който ще ползвам основно
за PC игри и филми (720р,1080рх264 рипове, 1080i,1080р TV Capture , Blu-ray и HD DVD)
като сигнала към ТВ-то ще е от Компютър.
Интересува ме също как стой въпроса със различните Video Aspect Ratio и FRAMERATE fps:
1280,720) 1920x1080 (16:9 full frame) (1.78:1)
(1280,688) 1920x1040 (1.84:1) (2.35:1)
(1280,544) 1920x816 (2.40:1)
(1280,536) 1920x800 (2.35:1)
При различните Video Aspect Ratio ще се запълва ли целия екран без деформация на картината или ще има черни "барове"
под и над образът?
При 720р,1080рх264 риповете FRAMERATE е основно 23.976fps и по-рядко 24fps или 25fps,
при 1080i,1080р TV Capture доколкото знам е 23.98fps 24fps, 25fps, 29.97fps, 30fps, 50fps, 59.94fps и 60fps (тук аз съм срещал само23.98, 29.97, 25 и може би 59.97)
при Blu-ray и HD DVD нямам никаква идея.
Как става работата с тези fps като са толкова различни и как се компесира тая разлика от ТВ?
Марката наТВ не е от значение за мен стига да може да се справи с
големия диапазон от изисквания при ползването му чрез PC. (много ме дразни тъмно сивия цвят дето му викат ЧЕРЕН)
размерът 42-46, а сумата която мога да заделя е окло 3500лв.
Ще се радвам ако някои вече си е отговорил на тези въпроси и притежава такъв телевизор да ме посъветва.
Благодаря предварително!
Айде пак да попитам
Търся си някакво 5 или 7'' LCD за кенефа.
По възможност по-евтиничко.
Къде да го търся.
Има колкото искаш!!! Gooogle чичко знае всичко !!!Първоначално публикувано от adi101
Ето само няколко предложения:
http://www.nextag.com/7-lcd-monitor/search-html
http://www.xenarc.com/product/700yv.html
http://www.amazon.com/Sony-LF-X5-Loc.../dp/B00068NEZY
http://www.barrel-of-monkeys.com/gra...lcd-main.shtml
Ето ти и един нашенски линк:
http://navigator.idg.bg/index.php?ty...289&id=4437629
Само не ми е ясно колко педи ти е кенефа и от 1-2 педи ли ще го гледаш ???
Щото ако е с нормални размери или по-широк ще трябва да се ориентираш към 9".
Още ти препоръчвам да вземеш два - единия вграден в пода,
че като се наведеш да си обършеш дирника да не губиш картината от око!!!
Въпроса ти е много основателен и това наистина си е проблем! Търси телевизор който има директно представяне на сигнала - без да се обработва от неговата логика... При различните марки се казва различно : JustScan; 1:1; PcMode и други подобни. Този режим обикновенно се намира описан в книжката - при zoom, 4:9 , full и така нататък раздела. Ако го няма си е жива мъка настройката - ако стане изобщо! Имай предвид че дори супер скъпи и качествени телевизори като някой модели от високия клас на SONY например се дънят яко в това отношение! Ако го има най добре е да пуснеш 1920x1080 - 60Hz ot PC и проблема ти се решава - ако е FullHD де.Първоначално публикувано от Tapirski
Искай да ти го тестват в магазина! Имай предвид че връзката от компютър към телевизор хич не е толкова безпроблемна колкото към монитор, което мен лично доста неприятно ме изненадваше в началото като ходих да подкарваме HD от комп при приятели с големички телевизори...
И един съвет - вземи си видео карта на ATI или NVidia понеже имат възможности за доста настройки на видео изходите. Ако се пробваш с някоя вградена на Intel , SIS или VIA доста ще се озориш - от личен опит го знам !
Само при 1920х1080 и 1:1 pixel mapping ще ти се запълва целият екран.Първоначално публикувано от Tapirski
При другите ще трябва да скалираш или да имаш 2 тъмни ленти.
За изравняване на фреймрейта тв-та вкарват допълнителни кадри.
Примерно повтарят един кадър 3 пъти, следващият 2 пъти и т.н.
Най-добрият вариант е ако fps на филма е подържано от тв-то.
Иначе през известно време ще виждаш малко забързване или забавяне.
Публикувана от: elcos
Търси телевизор който има директно представяне на сигнала - без да се обработва от неговата логика... При различните марки се казва различно : JustScan; 1:1; PcMode и други подобни.
Това да не би да означава че какъвто и FRAMERATE и Video Aspect Ratio да се подава към ТВ
ще предва например както се справя един LCD или CRT монитор?
Разбира се ограничава ме се до разделтелната способност и refresh rate (Hz) на Телевизора.
1080р сканирането тогва реално лие или просто по-вискоа резолюция?
OK Реших все пак да увелича бюджета до 1500 лв. и за сега по ваши препораки съм се ориентирал към PANASONIC TX-32LX70P
Ако някой има други преложения да казва в събота ще пазарувам