Страница 51 от 300 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте
    Evlampio не за първи път чувам мнения като тези за консултантите от ИСУ, даже си спомням как един клиент ми разправяше какво му обяснявали там за 100 те херца при телевизорите, много се смях тогава

За това как големите вериги не могат да си задържат консултантите, ами така си е, ето и аз сменям работата след няколко дена и чао Техномаркет

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Много проста е системата на качествено обслужване по света : продавача те посреща без да го търсиш,защото той зависи от оборота си и когато клиента отиде на касата е немислимо да не е обслужен . Искам да кажа,че плащайки на касата клиента подава визитката на консултанта,който го е обслужил и в голяма степен на продавача му зависи заплатата от желанието за работа . Това лично съм го виждал точно преди 10 год. когато в БГ нямаше нито супермаркети ,нито техно такива. У нас назначават хора 90% с връзки и познати и собствениците не плащат достойно труда .Като капак ,безотговорността става обща, след като няма морален и финансов стимул.Това намирисва на времена ,които много от вас не знаят - СОЦИАЛИЗЪМ.Там негласното правило беше "Те ме лъжат,че ми плащат,аз ги лъжа че работя".Резултата е : калпаво обслужване и недоволни клиенти. Излагация за веригите маркети.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

След като се е навил да бачка за дадени пари е редно да си върши работата!!!Никой никого не кара на сила да започва някаква работа с определена заплата-на който не му изнася си търси по-високо платена работа.Колко очаква да получава консултант в магазин - повече от лекар,адвокат или учител?Кариера като продавач или касиер не съм чувал да се прави.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За какво пускаш писанията си тук? Пусни го на ИСУ. Аз вече съм им писал по този проблем. Ако има и други току виж се замислели по въпроса.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Като го пусне в ИСУ и какво очакваш да стане? Да назначат кадърни хора на заплати от поне 500лв. чисто ли?
    Това и да го видя, няма да го повярвам. Просто защото този бизнес е някъде по периферията на дейностите на фирмата и от нашия пазар не се вадят кой-знае какви пари!
    Снощи разбрах, че толкова (500лв.) получава консултантка в магазин за дамско бельо в Бургас.
    Правете си сами изводите!

7. Тук е от
    Dec 2007

Според мен всичко е до желание на човека и интерес да се реализара в дадена област, когато човек няма никъв интерес към работата и наи-вече към консултантската деиност за която е назначен и е там само да отбие номера или "да мине време и да прибере кинтите на края на месеца" няма какво да очакваш от него а само високото му самучуствие да те издразни повече.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

А какво ще кажете за тези малоумници дето са се пръкнали в Техномаркет и Технополис и дето предлагат кредити направо откачам с тях.Отишъл съм в магазина оглеждам се за консултант и тези като чеинчаджии се бутат в теб ако ми трябва кредит ще ходя в банка,отивам в такъв магазин да си купувам Тв ебати селската история

10. Member
    Тук е от
    Jan 2007

А в тази тема едно време се пишеше за телевизори.

11. Тук е от
    Jan 2008

Нека да поговорим за телевизори.Значи от доста време чета форума и бях доста затруднен в избора на lcd.Предвид многото негативни мнения и отзиви за различните марки lcd-та които се коментират тук бях на път да се откажа от покупката на lcd и да си купя отново crt.Последва период на дълго мислене а обърквацията ставаше още по-голяма,имаики предвид и ниския бюджет картинката ставаше още по-жалка.Насоките ми бяха към 32-инчовите модели на Самсунг,LG,Тошиба,Сони като се чудих дали си заслужават парите.Накрая знаете ли какво стана,затварям си очите ,влизам в магазина и купувам DAEWOO DLP-32C3FB.Мнението ми за него,,СТРАХОТЕН,, телевизор за 970 лева.Мога само да кажа че всичко зависи от сигнала които подавате кьм lcd-та.На кабеларката предава добре,доволен съм,на DVD плеър през компонентен кабел е направо приказка.Препоръчвам го на всички с ограничен бюджет.

12. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте,

На път съм да си купя LCD телевизор като съм се спрял на 32 инчов с цена м/у 1000 и 1200 лв. В момента в Технополис тече промоция на Sony KDL-32U3000

http://www.technopolis.bg/product.php?pid=245

За съжаление никъде не пише колко са херците на този телевизор, също така в сайта на Sony пише, че няма тунер за цифрова телевизия. В интерес на истината аз съм на обикновена кабелна, но може някой ден да си пусна цифрова телевизия, която между другото се предлага и от оператора ми - Евроком. Все пак молбата ми е, някой с впечатления от този модел или изобщо с по-добри познания да сподели мнение, толкова ли е важен този цифров тунер.

Спрял съм се и на 2 модела на Samsung:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021975

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026892

Заслужава ли си според вас да избера Sony само заради марката?

Благодаря предварително!

13. Member
    Тук е от
    Jan 2007

U серията на SONY e базовият модел на марката и е осакатен доста да се направи конкурентна серия на други бюджетни модели на други марки,има цифров тунер за ефирни телевизии(DVB T),но няма за кабелна тв (DVB C) до колкото знам Евроком предлага цифров пакет съвместим с DVB C тунера на SONY но този тунер е наличен в Т ,S и D сериите на марката,но там почват от 1500лв.Моделите на Samsung са доста стари и дори да ги има някъде най вероятно ще е мостра.За около 1200лв погледни тези модели
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033244
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028258
    http://www.technopolis.bg/product.php?pid=247
    LG 32LC52 си е без пари според мен за това което предлага.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Привет на всички,

Тъй като от 2 дни имам Panasonic 37LZ70 (първи flat panel за мен) искам да споделя наблюденията си от няколкото дни обикаляне и зверене в телевизори по хипермаркетите и ровене в нета по темата – дано помогна на някого при избора му.

Преди въобще да запаля метлата и да хукна по магазините бях взел решение да е 37+” инча, тъй като гледайки екрани 32” до 37+” изглеждат доста малки, докато например разликата между 37” и 40-42” не е чак толкова фрапираща, а и цените на 40+” са вече наистина сериозни за по-добрите модели.

Преди да тръгна да гледам телевизори си бях направил сбит списък с телевизорите, които евентуално бих купил, който се състоеше от:
    Panasonic 37LZ70
    Samsung 37” R8 серия (37R8xx)
    Panasonic PV7
    Panasonic PV70
    Panasonic PV80

Доста малко марки, но това се получи, защото при предварителните ми ровичкания из нета се оказа, че Sony, Sharp и Philips просто в момента не могат да ми предложат изгоден модел (пределна цена 2000 лв.), не че са им лоши моделите сами по себе си. Но все пак има цени и цени.

Обикалянето по магазините беше с лаптоп Sony Vaio, на който му прави чест, че въпреки вграденото си Intel GMA video, се справи блестящо с почти всички HD трейлъри, които му накачулих (освен 2-3 които бяха с доста екстремен битрейт). Телевизорите ги свързвах с лаптопа през VGA, като основно търсех висококачествена картина от HD source. Тук вероятно се разминавам с 80% от потребителите, тъй като качеството на обикновената телевизия не ме вълнуваше при избора. Лично за мен е доста странно човек да си купи телевизор за 2000 лв. и да гледа кабеларка или цифровите SD телевизии (който са с откровено посредствено качество). Това, което търсех, реално беше телевизор, който да ми даде възможност да се насладя на нещо като “HD домашно кино” чрез източници от PC. Тоест търсех добра HD картина и добра поддръжка на връзка с PC.

При първото ми посещение в ТМ най-напред пуснах 37LZ70 не за друго, а защото просто ми беше хванал окото (заради супер напомпаните си демо настройки, които са абсолютно неизползваеми вкъщи, освен ако не гледам телевизора през маска за електрожен). Първото, което се видя, е че не поддържа повече от 1280х1024 през VGA (което го знаех предварително), И тъй като при 1280х1024 картината е доста сплескана по вертикалата, го гледахме на 1280х768. Разбира се тъй като панела е 1920х1080 буквите на Windows desktop бяха доста неприятни. Тоест става колкото да си намериш филмите по харда и да си ги пуснеш, ама дотам.

След около 16 секунди издевателство с очите ни на демо настройките, сменихме режима на Cinema, и намалихме контраста, яркоста и изключихме повечето „улучшайзери” както ги наричат братушките. Картината се оказа много приятна, с реални цветове, добра резолюция (въпреки че не беше на резолюцията на панела) и контраст, липса на артефакти (разбира се след изключване на „екстрите” като Sharpness, D-NR и прочие), много добър изглед при гледане отстрани и пр. Като цяло остави много положително впечатление. Но все пак това беше първия телевизор и нямахме база за сравнение.

Преминахме на Samsung 37R8xx, за който бях чел и чувал много приятни отзиви. За него има и много повече материали в нета, тъй като е малко по-стар модел от Panasonic 37LZ70. С демо видеото (вероятно bluray) което им беше пуснато, 90% от телевизорите на Samsung изглеждаха потресаващо добре в магазина. Много ми хареса. Даже доста време се позверих с какво точно аджеба например 37S8 e по-зле от 37R8. Картината е изключително сходна.

Закачихме лаптопа и Samsung-а веднага блесна като с 2 натискания на бутона за автоматично сканиране тръгна на 1:1 pixel mapped резолюция 1366х768. Изглежда доста впечатляващо – перфектни буквички на десктопа, направо може да се ползва за огромен PC монитор от подходящо разстояние. В този момент вече се поразпалих тъй като хем дизайна на Samsung е супер, хем тази екстра с елементарното автоматично сканиране на 1:1 1366х768 от компютъра много ми се понрави (казах в началото че поддръжката на PC е много важна за мен). За зла участ в момента, в който пуснах първия трейлър, Samsung-a се сгромоляса със страшна сила. Картината беше много червендалеста. Бях чел, че при Samsung има “red push” (усилено червено), но не вярвах, че е толкова забележимо и дразнещо (допреди малко бях гледал демото на Samsung, което си изглеждаше чудесно). Пробвах с 2-и, 3-и трейлър... 15 трейлъра изгледах, но нищо не се промени в усещането ми за пресилено и дразнещо червено. Тъй като не исках да се отказвам без бой, а като както вече казах Samsung-a много ми беше допаднал на прима виста, започнахме с консултанта от магазина да му човъркаме в менютата. Първо се оказа, че през VGA кабела въобще са изключени настройките на отделните цветове. А и след бая пробване се оказа, че дори на нормални настройки на контраст, яркост и прочие и режим „Cool 2” (най-студения, тоест най-синьо) си предава пак с този червендалест оттенък. При което просто се предадох. Не мисля да си прекарвам дните в калибриране на цветовете на телевизор.

Докато се мотаех реших да дам шанс и на някои модели, които не бяха попаднали в списъка ми. Конкретно погледах LG 32LC52 на наистина много добра цена, както и Toshiba 32R3500, който е със 100Hz.

LG 32LC51 го гледах само 10-ина минути, тъй като изкара червендалеста картина както на Samsung 37R8x. Разочароващо.

Toshiba 32R3500 изкара доста приятна картина, балансирана като цветове. Спрямо Panasonic 37LZ70, обаче, ми се стори „по-убито” като цяло, макар че не беше никак лошо. При предходно обикаляне погледах няколко телевизора Toshiba, като най-добро впечатление ми остави по-стария модел 37WL68 с „по-черната” си картина спрямо новите C и R серии, които осезаемо сивееха сравнени с него. Отблъсна ме много коментара на няколко от консултантите в различни магазини, че не е ясно къде точно се произвеждат Toshiba и съответно надеждността е под въпрос.

След това преминах на плазмите. Сравних PV70 и PV80 в 42” им варианти. Първо, разбира се, 5-те инча преднина на плазмите пред 37-инчовите LCD си се усетиха по приятен начин. Второ, се оказа, че има нещо в картината на плазмите, което много ми се нрави. Една „хомогенност, плавност, цялостност” на картината, която не мога да я обясня с думи. Може би както съм виждал да казват хората, може да се каже, че „се доближава до картината на кинескопите”. С две думи – картината на плазмите ми хареса много.

Panasonic PV7 отпадна след кратък размисъл по въпроса искам ли да си купя телевизор с орязани функции – не искам.

Panasonic PV70 отпадна след кратък размисъл на тема „а защо да не дадеш 200 лв. повече и да си вземеш последния модел PV80 със 100Hz, по-дълъг живот на панела и т.н.”. Впрочем това ми решение беше подкрепено и от това, че ги погледах и двата доста дълго, като наистина може да се каже, че PV80 имаше по-добра картина от PV70, макар и с малко. И двата извадиха чудесна картина от HD трейлърите, много се изкефих. Леко неприятно впечатление ми направи трепкането на екраните им, което обаче няма нищо общо с трепкането на телевизор с кинескоп – дори на 100Hz телевизор с кинескоп трепти осезаемо по-силно от тези плазми (гледах Philips 32PW8620). Също така плазмата дава повече отражения в стъклото си отколкото матовата пластмаса на LCD-то. Тоест, в плазмата имаш възможност и да се огледаш, което не е много приятно ако има по-силни източници на светлина в помещението (както е в хипермаркетите). Резолюцията се виждаше, че е една идея по-ниска от на 37LZ70, но това се компенсираше от другите качества на картината – една „плавност”, „хомогенност”, „завършеност”.

В резултат се оказа, че избора ми се свежда до LCD Panasonic 37LZ70 или Plasma Panasonic 42PV80. 5 инча са си 5 инча все пак – видимо е по-голямо, но извадено от контекст, тоест като не са един до друг 37” и 42” вече като собственик мога да кажа, че не се чувствам ощетен. Ако беше 32” смятам, че щеше да ме гложди, че е леко малък. Леко се бях понаплашил от споделени преживявания в нета, като например как на някакъв пич жена му гледала филми цял ден на плазмата му Pioneer, ама забравила да изключи „Play” иконата на DVDто и сега си имал Pioneer с прогорен „Play” в горния ляв ъгъл и доста подобни. След 1 нощ ровене в нета по въпроса за “image retention” и “burn-in” на плазмите, се събудих с твърдото убеждение, че ако не дай си боже по някакъв начин аз, жена ми или децата прогорим плазмата, ще се поболея от мъка. Тоест, реших да прежаля съвсем лекото си предпочитание към изображението на плазмата в полза на практичността на LCD.

Впоследствие по случайност стана така, че още първата вечер с новото ми LCD заспах пред него както си работеше и до сутринта си седя с “AV1” иконата в горния ляв ъгъл, а след това и цял ден по същия начин, тъй като пуснали да гледат детски филми и после не знаели как да го изключат...

И така след толкова избиране се върнах на първия телевизор – 37LZ70, но вече след като бях изгледал другите можех реално да оценя наистина колко е добра картината му, поставена в контекста на конкуренцията.

При окончателната покупка леко прибързах, тъй като вече ме бяха хванали лудите от обикаляне, и купих 37LZ70 без да съм пробвал как точно се пуска PC чрез DVI-to-HDMI кабел. Бях чел по форумите, че може да се пусне 1:1 1920:1080. Първия ден се борих като прасе с тиква и не успях да го постигна – телевизора постоянно даваше overscan, и десктопа беше размазан, тъй като не беше 1:1 попикселно. Разковничето се оказа прочитане за 5 минути на упътването на телевизора – изясни се, че Overscan можело да се изключи само при Auto и 16:9 aspect modes... Изводът – дори и за тези, които се мислят за много знаещи (като мен) има полза от четене на упътванията. След като успях да го пусна на 1:1 1920:1080 Full HD трейлърите станаха наистина потресаващи като качество. Разбира се при гледане от 2-3 метра разликата между Full HD и HD вече става пренебрежимо малка (пробвах го вкъщи). А и освен това както вече казах, по-ниската резолюция на плазмите (1024х768) с нищо не им попречи да извадят да не кажа по-добра картина от този FullHD LCD. Не искам да кажа точно „по-добра” защото смятам, че нещата опират до лични предпочитания – и на LCD и на Plasma картината за HD филми е чудесна; просто е различна.

Понеже се сетих – бях си донесъл специално и един DivX с Арсенал с/у Милан с доста слабо качество (400MB едно полувреме). Факт е, че не съм запалянко, ама чат-пат гледам и мачове. И плазмите и LCD-то го възпроизведоха със задоволително качество – наистина малко по-добре на плазмите, но нищо подобно на бомбастичните изказвания, които често срещам в нета как LCD-тата били отврат за мачове и прочие.

В заключение се убедих, че:
    1. Между HD или Full HD разликата е минимална и пренебрежима за размерите до 42”.
    2. Размерът има огромно значение.
    3. И плазмите и LCD могат да имат чудесна картина, просто е различна. (Лично за мен леко предпочитание към плазма, въпреки че купих LCD).
    4. От гледна точка на практичност, LCD ми осигурява по-спокойно ползване (без да мисля за burn-in, retention и прочие; има предостатъчно коментари от собственици на плазми, които неволно са ги повредили).
    5. Без достатъчно дълго гледане със собствените си очи, колкото и да се чете в нета не може да се добие реална представа кой телевизор наистина му харесва на човек. Съвсем друго е като се види на живо (за зла участ на Samsung R8 в конкретния случай).
    6. Не трябва да се избира телевизор по „магазинните” му настройки. Толкова са издути, че са абсолютно неизползваеми в домашни условия, освен ако човек не се опитва умишлено да окьоравее.

Олеле, колко дълго стана... ами... приятно четене, дано на някой да съм бил от полза, и успех при избора и покупката на телевизор. И не се вманиачавайте във войната Plasma vs. LCD – просто премерете нещата от своя собствена гледна точка.

A HD филмите на flat panel телевизор са едно страхотно изживяване

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

LanceLink, честита продобивка и мерси за изчерпателното ревю.
    Само ще те коригирам за да не заблудим някой. На плазмата на Панасоник, всички менюта и надписи се скриват след няколко секунди точно за да не останат отпечатани.
    Не си споделил от какво разстояние ще го гледаш, но се опасявам, че както много други хора ще си леко разочарован от по-малкия избран размер. Досега не познавам човек, който да не е казал - що не взех по-големия?

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

lazarus18, благодаря!

EDIT: Сега разбрах какво си имал предвид... Това, което си написал не знам как е при плазмите на Panasonic, но при моето LCD input label-a си седи в горния ляв ъгъл ако не получава сигнал оттам. Тоест - ако пусна телевизора на AV1 (scart), а съм спрял DVD плейъра, в горния ляв ъгъл на телевизора си седи етикет "AV1" освен ако не го махна чрез дистанционното.

EDIT2: Всъщност се оказа, че въобще не мога да разкарам знака на Input-a ако не му се подава сигнал през него. Тоест като спре DVD player-a (щото сам си спира ако не се ползва известно време), на екрана на LCD-то се появява надписа "AV1" и си стои докато не спра телевизора или пусна DVD-то или сменя сорса.

Да, наистина както и на плазмите така и на LCD-тата на Panasonic, менютата се "прибират" бързо, даже прекомерно бързо ми се струва на мен - понякога докато все още гледам картината за разликата от настройката, която съм пипнал и хоп - менюто изчезва.

Гледам го от 2 до 3.5 метра в зависимост дали съм се разпльоскал в легнало положение на дивана или седя по права линия с/у телевизора на фотьойл - и в двата случая размера ме устройва. Не че и 42" нямаше още по-добре да ме устройва, ама предния ми пост обяснява защо не купих 42" плазма. 42" LCD с добро качество са отвъд финансовите ми възможности. Във всеки случай не си мисля "ах защо не взех по-големия". Но принципно имаш право - много е важно да не се взима по-малкия телевизор ако разликата в цената не е голяма, напр. 37" vs. 42" plasma Panasonic. Точно поради тази причина в началото директно елиминирах 37" варианти на тези плазми.

В добавка след горното си словоизлияние се сетих за някои други неща.

Първо - при висенето в магазина не се сетих да пробвам специално има ли разлика в judder-a между LCD-тата и плазмите. Сега вече като имам екрана вкъщи, забелязвам при бавните панорами (хоризонтални или вертикални) това "кадриране". Факт - не е особено приятно и е от по-натрапващите се дефекти на изображението. Какъвто съм се вманиачил, ще взема пак да отида до ТМ да ги изтормозя и да сравня плазма с LCD (не че ще върна LCD-то заради това). Освен туй, установих, че при HD филмите, които са си на 24fps, имам такова кадриране "judder" дори и на монитора на компютъра (кинескоп) на каквато и да е вертикална развивка (опресняване), просто не е толкова натрапчиво като на LCD-то. Изводът е, че това кадриране "judder" се дължи на това, че сигнала на филма, който е 24 кадъра, не е кратен на опресняването на екрана на телевизора/монитора, а не защото LCD-то е скапано. Тоест очаквам да видя "judder" и на плазмите.

Второ и доста по-съществено - снощи ми направи впечатление, че се виждат по-светли дъги в горните ъгли на телевизора ми (backlight bleed). Нямам идея колко е "допустимото количество" backlight bleed. Не пречи при гледане, просто се вижда. Но, ако е извън нормите, като нищо го награбвам да ми го сменят с друга бройка. Ще се опитам да го фотографирам с добър фотоапарат.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Честито и от мен. Аз искам да добавя само, че си допуснал съществена грешка при подхода за пробите - тръгнал си да пробваш с аналогов VGA сигнал, който по начало не може да покаже възможностите на телевизора. Накрая сам си се убедил, че през HDMI е най-доброто качество, но междувременно е възможно е да си пропуснал и някой по-добър модел. Но Ende gut, alles gut.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе