Страница 52 от 300 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Не мисля, че стана проблем от това, макар че си прав, че подхода ми беше прибързан и погрешен (обусловен от това, че не ми се мъкнеше домашния комп за да пусна DVI-HDMI; лаптопа беше само с VGA). Не стана проблем, защото не търсех резолюция (макар, че купих телевизор с най-високата резолюция определено не го взех заради това). Търсех изображение, което като цяло да ми харесва, като основното, което си каза думата, според мен бяха естествените цветове. Дори и да бях с DVI-HDMI надали общото впечатление щеше да е друго. Както казах след снощи, когато успях да подкарам FullHD най-сетне (през DVI-HDMI; преди това гледах HD през VGA), единственото което се промени беше резолюцията, а не цветове/контраст/яркост или нещо такова. А от втория-третия метър мисля, че въобще няма да ми прави впечатление на 37" дали гледам HD или FullHD (ще го тествам обстойно разбира се).

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Очевидни Панасоник е най-доброто!!!!!!!!
    От Panasonic обявиха наскоро намерението си да развиват Viera TV серията си.
    Телефонът Panasonic Viera P950iTV ще разполага с 3.5” екран с 262 хиляди цвята. Големият дисплей ще разполага с 854 на 480 пиксела резолюция и 4000:1 контраст при 30 кадъра в секунда. Телефонът ще използва технологията на Panasonic LCD Artificial Intelligence. Апаратът ще включва и TV и аудио изходи, както и HSDPA връзка, поточна мобилна телевизия, 2-мегапикселова камера с автофокус и стабилизатор на изображението. Viera P950iTV ще разполага и с SDHC слот за карти памет. Батерията на телефона издържа до 230 минути разговор и 160 минути видео възпроизвеждане. Засега моделът ще е ексклузивен за пазара в Япония, цени не са обявени.

4. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Първо - при висенето в магазина не се сетих да пробвам специално има ли разлика в judder-a между LCD-тата и плазмите. Сега вече като имам екрана вкъщи, забелязвам при бавните панорами (хоризонтални или вертикални) това "кадриране". Факт - не е особено приятно и е от по-натрапващите се дефекти на изображението. Какъвто съм се вманиачил, ще взема пак да отида до ТМ да ги изтормозя и да сравня плазма с LCD (не че ще върна LCD-то заради това). Освен туй, установих, че при HD филмите, които са си на 24fps, имам такова кадриране "judder" дори и на монитора на компютъра (кинескоп) на каквато и да е вертикална развивка (опресняване), просто не е толкова натрапчиво като на LCD-то. Изводът е, че това кадриране "judder" се дължи на това, че сигнала на филма, който е 24 кадъра, не е кратен на опресняването на екрана на телевизора/монитора, а не защото LCD-то е скапано. Тоест очаквам да видя "judder" и на плазмите.

Второ и доста по-съществено - снощи ми направи впечатление, че се виждат по-светли дъги в горните ъгли на телевизора ми (backlight bleed). Нямам идея колко е "допустимото количество" backlight bleed. Не пречи при гледане, просто се вижда. Но, ако е извън нормите, като нищо го награбвам да ми го сменят с друга бройка. Ще се опитам да го фотографирам с добър фотоапарат.
    Честито!
    Виж на тъмно и на филм който е с черна лента отдолу, дали левия долен ъгъл зеленее.
    Judder-a при филмите ще ти намалее ако вдигнеш fps.
    ТВ-то подържа 23,24,25,30,50,60 fps.
    Филм на 23,976 изглежда по-добре на 30 fps, отколкото на 23 или 24.
    На 24 е сравнително добре, но пак от време на време си има забързване и насичане.
    Деинтерлейса на SD му е много добър, аналоговата кабелна е много гледаема.

5. Тук е от
    Jun 2001

LanceLink браво , много полезно изказване. Аз имам подобен зор защото съм заделил 3000 лв в чекмеджето а голям TV но освен всичко написано от теб като мисли , бих добавил че , телевизия не гледам и ме вълнува само като голям монитор 37-42ин . Единствения дето ми хареса е sony x3500 извън финансите ми . И ще чакам новите тошиби и панасоници все нещо би било добро

6. Тук е от
    Dec 2007

LanceLink, честито! Благодаря за обстойното описание на твоята покупка . Ако всички собсвеници пишеха така щеше да е много полезно! Относно "judder"-a: аз това нещо го имах и на CRT-то ми, когато беше вързано към ПЦ и гледах филми. Оказа се че е настройка на драйвера или десктопа, мисля че беше нещо свързано с ЛЦД или clone... За съжаление беше отдавна, но си струва да се поровиш. Аз реших проблема някак си (дано се сетя какво беше точно). Сега е ок.
    Естесвено търся нещо плоско в момента

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Като се прибирах от работа се замислих, че май бъркам понятията "кадриране" и "judder"... защото това кадриране е само при панорами, докато judder от telecine би трябвало да е постоянен. Мисля, че ефекта, който се опитвах да опиша, се дължи на това как самите LCD-та (мисля и плазмите) извеждат изображението за разлика от кинескопите. Тъй като не съм специалист и нито го разбирам добре, нито ще мога да го обясня, който се интересува може да си пусне search в google и да потърси за "retinal persistence" "telecine" и технологиите и концепциите зад 100 херцовите енджини и разликите в начина на извеждане на изображението между кинескопа и LCD.

EDIT: Ако на някой му е интересно ето в този пост съм събрал информация от разни източници по темата:
    http://www.hardwarebg.com/forum/show...&postcount=187

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    U серията на SONY e базовият модел на марката и е осакатен доста да се направи конкурентна серия на други бюджетни модели на други марки,има цифров тунер за ефирни телевизии(DVB T),но няма за кабелна тв (DVB C) до колкото знам Евроком предлага цифров пакет съвместим с DVB C тунера на SONY но този тунер е наличен в Т ,S и D сериите на марката,но там почват от 1500лв.Моделите на Samsung са доста стари и дори да ги има някъде най вероятно ще е мостра.За около 1200лв погледни тези модели
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033244
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028258
    http://www.technopolis.bg/product.php?pid=247
    LG 32LC52 си е без пари според мен за това което предлага.
    Благодаря за полезната информация! Никъде по спецификациите на LG-то не мога да намеря дали има PIP, май няма За сметка на това, е с 5 милисекунди време за реакция, а като гледам повечето телевизори от този клас са с 8 мс. Въпреки това и Филипса доста ми харесва....

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Nustradin, мисля че това колко милисекунди по спецификация е телевизора, въобще няма значение за това дали предава добре или не. Моят съвет е виж спецификациите дали като функционални, а не като технически, характеристики телевизора отговаря на желанията ти, и отиди го погледай по-дълго на място, като не забравяш да намалиш яркостта, контраста и цветовете на ниво, на което ще го гледаш и вкъщи, и го гледай на източника. който по принцип ще гледаш.

Впечатлението ми е че продавачите по магазините принципно ги мързи да съдействат, но ако отидеш добре подготвен теоретически и си в началото малко по-инициативен (напр. аз когато един от продавачите в ТМ ми отговори "ами не може да пробвате с вашия лаптоп, то си има пуснат сигнал на телевизора" аз му казах "ок, къде мога да намеря управителя" и като говорих с него изведнъж всички станаха много заинтересовани, даже се включиха доста активно със съвети и мнения и пр.) ще си издействаш време насаме с телевизорите.

Сигурно ставам досаден вече, ама...
    Не отписвай някой телевизор заради техническите му характеристики, по този начин например аз никога нямаше да гледам плазма. тъй като са "само" 1024х768, което обаче хич не им пречи да вадят страхотна картина.

Можеш да отделиш специално внимание на Samsung и LG да провериш дали го има пресиленото червено, което аз видях, и дали те дразни или ти харесва.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Nustradin
    Благодаря за полезната информация! Никъде по спецификациите на LG-то не мога да намеря дали има PIP, май няма За сметка на това, е с 5 милисекунди време за реакция, а като гледам повечето телевизори от този клас са с 8 мс. Въпреки това и Филипса доста ми харесва....
    LG няма PIP ,обаче е зададено софтуерно(PIP PC) за съжаление няма бутон на дистанционното или опция в менюто за пускане на тази функция не знам защо.Времето за реакция между 5,6 и 8 няма да забележиш ако ще се ползва за телевизия да не приказваме че реалните стойности според тестове са 15 и 30ms за различните модели.Не задълбавай толкова в цифрите,както казва LanceLink ако можеш да тестваш на място моделите които си харесал е най добре.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

След оттеглянето на Toshiba от проекта IPS, Panasonic и Hitachi са взели решение да построят 8 поколение завод за производство на ЛСД матрици.Стойността е над 3 млрд. долара.Дяловото участие на Panasonic ще е малко под 25%.
    LanceLink,
    Честито и от мен!
    Какъв е цвета на черното на панела ,погледнато от страни?

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

LanceLink- с кои трейлъри си тествал Самсунга и LG ,че са ти дали пресилено червено. Аз имам тоя Самсунг и искам да го тествам вкъщи с тези трейлъри. Между двете марки които цитираш няма нищо общо и да намериш и на двете червено е малко странно. По бих го отдал на източника или на настройките. Аз такова нещо вкъщи не съм забелязал на телевизия, филми от PC. Но не гледам на Динамик(но и на този режим не виждам някакво страшно червено), ами на Стандарт. Цветността ми е на 40-46. Не знам дали си си играл с настройките или си карал на оригиналните. Аз ако имах red push веднага бих го върнал ТВ-то. Пък и на Самсунга мога да му настойвам цветовете детайлно ако има проблем(да променям червено,зелено и синьо). За LG не знам как е. А и трейлърите обикновенно също като ТВ-те са със засилени цветове за повече въздействие. Казваш .че на демото на Самсунга е нямало проблеми. Ами то ако има red push то си се вижда на всички лица без значение. Но може би пък си опира до лично предпочитание и харесване. Няма лошо. То от канал до канал на кабелната има голяма разлика, някои са наситени други са бледи. Бих ти пратил снимки на емайл ако те интересува(защото виждам че продължаваш да се интересуваш от темата за ред пуш). Да видиш как е при мен вкъщи на един регулиран ТВ, работил в домашна среда.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте на всички. Имам един доста важен въпрос към по знаещите от мен. Един колега си купи преди 3 дни SAMSUNG LE-40M86 и аз мисля да си купя SAMSUNG LE-40F86BD, но въпреки, че мисля да наблягна на гледането на сигнал от PC ме интересува булсатком или друг оператор в бг предлагали сигнал 16/9, защото моя колега си е пуснал цифрова телевизия на Евроком и не може да издаржа разтеглените образи от 4/3 към 16/9. Обадил се е на булсатком и са му казали , че те предават 16/9, но нека нчкой, който маистина има булсатком да сподели впечатленията си. Благодаря предварително.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

ivando
    Тествах го с:
    300 trailer, Spiderman 3 sample, Deja Vu sample, Ironman trailer, LOTR sample (не помня коя част), StarWars 2/4/6 samples и други които в момента не се сещам. Всъщност не мисля, че има каквото и да е значение с кои трейлъри, тъй като точно преди това бях гледал същите на Панасоника. На самсунга всички хора бяха очебийно червендалести и като се има предвид, че тествах през VGA входа (там слайдърите за отделните цветове са неактивни) единственото, което можахме да направим е да минем през всички режими от сорта на кино, динамичен и пр. (не им помня точните имена) и да променим цветовете като цяло, като пак казвам дори на Cool2 мисля се казваше (най-синьо) имаше видимо червенеене.

Трейлърите на Панасоника изглеждаха естествено, а не пресилено. Освен това имах както се вижда от по-горе и много семпли, а не трейлъри.

Демотата (на която и да е марка, вкл. на моя Панасоник) въобще вече не мисля, че могат да са какъвто и да е критерий. На Самсунгите си вървеше някакво Самсунг демо, на Панасониците си вървеше някакво Панасоник демо - и двете изглеждаха жестоко. Всички телевизори издупени на фулмакс, абсолютно неизползваеми магазинни настройки заради демотата.

Red push-a при Самсунга се виждаше на АБСОЛЮТНО всичко, което му подадох. Без изключение, и дори и при Cool2 (най-синьо). След него гледах LG 32R52, който също беше червендалест и веднага след това Toshiba 32R3500 при който нямаше такова нещо, цветовете му бяха естествени като на Панасоника. Така че не мисля, че съм се заблудил нещо при преходите.

Лично за себе си се интересувах от "red push" доколкото той елиминира напълно някои от потенциалните ми телевизори, вече не се интересувам Вероятно след добра калибрация тези проблемни телевизори ще извадят супер цветове, но аз искам да гледам филми, а не самия телевизор, честно казано.

Съгласен съм, че опира до лични предпочитания. Самсунг имат толкова много потребители, очевидно е че са харесвани телевизори.

17. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

bustarhymes- препоръчай на колегата си да мине на Wide Zoom(май беше преведен като Широко Увеличаване), а не на 4/3(ако не харесва другите формати само този е реалния) или 16/9 или Ауто. Не ми се вярва Булсат да излъчват 16/9 всичките си програми. Супер7 и ТВ7 обикновенно пускат 16/9 филми ,но моя цифров приемник не ги разпознава автоматично за да смени на 16/9. Докато на немските ги сменя. Не знам дали другите ТВ или приемници разпознават филмите на ТВ7 и Супер7?

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bustarhymes_bg
    Здравейте на всички. Имам един доста важен въпрос към по знаещите от мен. Един колега си купи преди 3 дни SAMSUNG LE-40M86 и аз мисля да си купя SAMSUNG LE-40F86BD, но въпреки, че мисля да наблягна на гледането на сигнал от PC ме интересува булсатком или друг оператор в бг предлагали сигнал 16/9, защото моя колега си е пуснал цифрова телевизия на Евроком и не може да издаржа разтеглените образи от 4/3 към 16/9. Обадил се е на булсатком и са му казали , че те предават 16/9, но нека нчкой, който маистина има булсатком да сподели впечатленията си. Благодаря предварително.
    Нищо не зависи от операторите за това какъв сигнал предават. Съотношението на картината си зависи от самата телевизия и оператора нищо не може да направи. С много малко изключение всички канали са 4:3. Да се опита с някои от режимите за разтягане, но нищо не помага.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе