Страница 61 от 300 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

LAZARUS18 И SPAUN,

БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ОТГОВОРИТЕ. МНОГО МИ Е ТРУДНО В ИЗБОРА
    37 ПАНАСОНИК КОЙТО МИ ПРЕДЛАГАТЕ НАИСТИНА МИ ХАРЕСВА, НО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ЩЕ МИ ДОЙДЕ МАЛКО ГОЛЯМ. ЩЕ ГО ГЛЕДАМ ОТ 2,5 МЕТРА/А КЪДЕ ЦЕНАТА МУ Е 1200ЛВ/. НАПРАВО НЕ ЗНАМ КЪМ КАКВО ДА ПОСЕГНА. КАТО ОТИДА В МАГАЗИНА И КАТО СРАВНЯ ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМ НА 29 ПАНАСОНИК 100 HZ И ТОВА КОЕТО ПРЕДАВАТ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ/НА DVD ИЛИ SD/.......... ВЯРНО ЧЕ НЕЩАТА ВЪРВЯТ НАПРЕД И НЕ СЕ ЗАЛЪГВАМ ДА ОСТАНА С КИНЕСКОП ИЛИ ДА ГО СМЕНЯ С ДРУГ 32 ИЛИ 36, НО СЕ ЧУДЯ И СЕ МАЯ. ПЪК И КОГА ЩЕ МИНЕМ НА HDTV СИГНАЛ, КОГА ЩЕ ПАДНАТ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ BLU И HDDVD, А И КОЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ КАТО СТАНДАРТ. ЗА ГЛЕДАНЕ ОТ КОМПА МИ ТРЯБВА ПО ДОБЪР ТАКЪВ, НО ЗА СЕГА ДЕТЕТО МИ Е НА 3 ГОДИНИ И АКО ГО СМЕНЯ ТО СЛЕД ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ ПАК ТРЯБВА ДА ГО СМЕНЯМ, ЗАЩОТО НОВИТЕ ИГРИ С КОИТО ЩЕ СИ ИГРАЕ НЯМА ДА ВЪРВЯТ И Т.Н. ТАЗИ TOSHIBA ЩЕ ОТИДА ДА Я ВИДЯ ОЩЕ ДНЕС. ДАЙТЕ ОЩЕ НЯКОЙ И ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДА МОГА ДА ГИ СРАВНЯ С ЕДНО ХОДЕНЕ ДО ТМ ИЛИ ТЕХНОПОЛИС.
    ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За кой модел на Toshiba става дума?
    За 100-те херца наистина не бях сигурен, явно съм сгрешил.
    Ще ти кажа как съм го тествал. Доскоро имах много мой човек в един от Техномаркетите. Двата модела са им един до друг. Пуснат сигнал от двд, с еднакъв скарт кабел, ресетнати до заводски настройки, режим Cinema и на двата.По-ниския контраст се вижда веднага. На тест диска за деинтерлейсинг назъбването е видимо по-голямо. Ако не ти се занимава с тестове загледай някой път предаването на Мартин Карбовски по НОВА и виж за какво назъбване става дума. Не че и PV70 се справя кой знае колко по-добре, но това е един от малкото им недостатъци.
    Не ме разбирай погрешно - модела е идеално бюджетно решение с отлична цена за такъв размер и не виждам кое ЛСД с този размер и за тази цена би могло да го надмине. Има доста добри цветове също.
    Не отричам, че е възможно горните разлики, които съм видял не се дължат на разлики от бройка до бройка.
    Ще ми е интересно да ми дадеш линка за панелите и на двата.

Аз навсякъде по Панасоник сайтовете го гледам, че е с контраст 8000:1 и по-нисък брой градации, което значи и по-ниски битове при обработката на сигнала.
    http://www.panasonic.ro/Produse/Tele...42pv7/452.html

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

един въпрос:
    има ли голяма разлика между Sony40W3000 i Sony40V3000, osven ediniq hdmi,(2 ne sa li dostaty4ni), kakva e razlikata v kartinata na dvata, 4e razlikata ot 3250 za ediniq i drugiq+sistema za dom kino=3050 mi se vijda dooosta golqma

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от cyfka
    един въпрос:
    има ли голяма разлика между Sony40W3000 i Sony40V3000, osven ediniq hdmi,(2 ne sa li dostaty4ni), kakva e razlikata v kartinata na dvata, 4e razlikata ot 3250 za ediniq i drugiq+sistema za dom kino=3050 mi se vijda dooosta golqma
    Не знам на каква база правиш сравнението т.к. аз не намирам никъде 40W3000. Освен в Технополис да го има, но това е голяма разликата в цената. Разликата е най-вече в черното. W3000 и Х3000 са SPVA матрица и според мен са с най-доброто черно при ЛСД телевизорите /освен при тези с ЛЕД подсветка на Самсунг/. При тази промоция, спокойно може да шитнеш аудио системата за 600-700 лв и ТВ да ти излезне около 2300-2400, което е изключителна цена.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от tango2001
    37 ПАНАСОНИК КОЙТО МИ ПРЕДЛАГАТЕ НАИСТИНА МИ ХАРЕСВА, НО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ЩЕ МИ ДОЙДЕ МАЛКО ГОЛЯМ. ЩЕ ГО ГЛЕДАМ ОТ 2,5 МЕТРА
    Танго, мога съвсем уверено да ти кажа като собственик на 37" телевизор, че го гледам от 2.5 метра и се улавям, че си мисля "ех, ако беше по-голям". 37" от 2.5 метра не е голямо.

-------------------

Нещо, което научих наскоро и може на някой по-несветнат като мен да е интересно:

Забелязах, че телевизора (LCD) ми има утечки на светлина от лампата на различни части по краищата на панела. Доста се обезпокоих. Обаче се разрових яко в нета. Какво се оказа:
    1. Много хора казват, че имат такива проблеми (с всевъзможни LCD-та)
    2. Много хора казват, че като им загрее телевизора и утечките вече не се виждат
    3. На няколко места видях, че пише че леката разхлабеност на панела, която води до утечки на светлина, е умишлена с цел да се избегне повреждане на панела.

Мислих, мислих и какво измислих: Когато нещо се нагрява се разширява. Тоест производителите на телевизори така монтират панелите на шаситата, че да може когато панела се нагрее и разшири, шасито да го побере така че да не се деформира.

И наистина, оказа се, че на моя телевизор като загрее и утечките на светлина изчезват почти напълно (не се виждат никакви освен ако не се взираш много, това е при пълен мрак и екран без никакъв сигнал от входа). Та се успокоих.

--------

Още малко спам от мен

Спомням си, че някъде из темата се коментираше, как LCD-тата много насичали при панорами (което в интерес на истината и аз забелязах). След доста ровене и пробване, обаче, се оказа, че не е просто вина на LCDтата.

Изтеглих Planet Earth на DVD и на HD-DVD 1080p рип (епизод 3 Fresh Waters). Там има кадри от водопада Игуасу, при които има доста силно стробиране/насичане/кадриране при панорамните снимки над самите водопади. Какво се оказа:
    На DVD-то кадрирането се забелязваше, но беше доста по-малко натрапчиво отколкото на HD. Същият резултат се получи и на монитора ми, който е с кинескоп, само че на монитора като цяло кадрирането беше малко по-ненатрапчиво (може би заради размера, може би все пак защото е кинескоп). НО разликата е много малка.

След доста четене разбрах, че една от основните причини за засилено възприятие на кадриране, е когато имаме много голям depth-of-field, тоест когато фона на изображението е добре фокусиран (както когато блендата е много отворена). Което при HD се получава много лесно, тъй като картината е с много по-висока резолюция, и се създава по-силно субективно усещане за фокус.

Доста гледах и двата варианта (HD и DVD) и на двата екрана (LCD и CRT монитор) и определено предимствата на HD сигнала са много по-важни за удоволствието от гледането, отколкото този проблем с панорамите. А разликата между CRT и LCD е пренебрежимо малка (но не отричам, че я има).

И в този ред на мисли, имах възможност да пробвам Trimension DNM на Филипс, което доколкото ми е известно стои в основата на техните енджини PixelPlus/PerfectPixel и Digital Natural Motion/HD. Пробвах го на новия Corel WinDVD9, в който е вграден този енджин. На DVDта (тъй като не работи с нищо друго в WinDVD9) Trimension DNM прави 2 неща и ги прави много добре:
    1. Прилага някакъв алгоритъм, който повишава възприятието за детайлизация на картината (мнимо HD)
    2. Прилага някакъв алгоритъм, който интерполира кадри, така че движенията да изглеждат по-естествени

На същото DVD Planet Earth, ep.3 Fresh Waters, с включен Trimension DNM картината започва да прилича на HD като не се забелязват никакви по-съществени артефакти (има артефакти, но първо се забелязват рядко, второ - могат спокойно да се преглътнат).
    А при панорамните снимки на водопада Игуасу, се подобрява драстично гореописаното кадриране/стробиране/насичане, благодарение на тоя DNM (Digital Natural Motion) като единствена забележка е, че картината леко започва да изглежда като видеофилм, НО това не е натрапчиво и не разваля удоволствието от гледането.

Пак ме хвана логореята... дано на някой да е било полезно/интересно.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не знам на каква база правиш сравнението т.к. аз не намирам никъде 40W3000. Освен в Технополис да го има, но това е голяма разликата в цената. Разликата е най-вече в черното. W3000 и Х3000 са SPVA матрица и според мен са с най-доброто черно при ЛСД телевизорите /освен при тези с ЛЕД подсветка на Самсунг/. При тази промоция, спокойно може да шитнеш аудио системата за 600-700 лв и ТВ да ти излезне около 2300-2400, което е изключителна цена.
    само по характеристики ги сравнявах, още не съм ги виждала на живо. въпроса ми беше дали някой ги е сравнявал на живо, 4е си е доста разликата. Аз и от системка за дом.кино имам нужда и тази не е лоша и ми изглежда добре варианта за по-малко пари да си взема и тв и система. но съм готова да дам повече ако наистина има доста голяма разлика между W и V серията

8.  

9. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Танго, мога съвсем уверено да ти кажа като собственик на 37" телевизор, че го гледам от 2.5 метра и се улавям, че си мисля "ех, ако беше по-голям". 37" от 2.5 метра не е голямо.

Забелязах, че телевизора (LCD) ми има утечки на светлина от лампата на различни части по краищата на панела. Доста се обезпокоих. Обаче се разрових яко в нета. Какво се оказа:
    1. Много хора казват, че имат такива проблеми (с всевъзможни LCD-та)
    2. Много хора казват, че като им загрее телевизора и утечките вече не се виждат
    3. На няколко места видях, че пише че леката разхлабеност на панела, която води до утечки на светлина, е умишлена с цел да се избегне повреждане на панела.
    И моя има утечки, при добра настройка на яркостта, почти не се забелязват.
    Това явно си е дефект на Панасоник.
    С WinDVD9 действително се постигат добри резултати.
    Същото може да се направи и с ffdshow с пуснати екстри,
    но трябва бърза машина.
    Насичането се оправя и с подбиране на подходящ фрейрейт.
    Панасоника поддържа много.

само по характеристики ги сравнявах, още не съм ги виждала на живо. въпроса ми беше дали някой ги е сравнявал на живо, 4е си е доста разликата. Аз и от системка за дом.кино имам нужда и тази не е лоша и ми изглежда добре варианта за по-малко пари да си взема и тв и система. но съм готова да дам повече ако наистина има доста голяма разлика между W и V серията
    V е с 8-битов панел, W с 10-битов.
    Цветовете на W са по-естествени, не видях и мазане.
    При тъмни сцени лилавее. Повече от V има и HD DVB-C тунер,
    т.е. няма да ти трябва бокс от кабеларката,
    когато пуснат HD програми.
    W ми хареса доста повече от V.
    Бих купил V, ако ми излиза около 2000лв.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    И моя има утечки, при добра настройка на яркостта, почти не се забелязват.
    Това явно си е дефект на Панасоник.
    С предния си пост се опитах да кажа точно обратното - че вече не го считам за дефект, а за характеристика. Фактът, че след загряване утечките изчезват, ме води до силното убеждение, че шасито е напаснато спрямо панела в "разширеното" му състояние, тоест след като е загрял, с цел избягване на евентуални деформации поради твърде стегната сглобка.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

е излиза 2650, с 600 по-малко от W което хи4 не е малко.
    има ли мазане при V, и толкова ли са му не естествени цветовете спрямо W
    не разбрах само кой от двата лилавее?
    а пък за тунера- за да гледам булсат без приемника до колкото разбрах ми трябва някакво устройство което се купува допълнително, и дали си заслуйава да се дават повече пари за тунера+ доп.устройство само за да се махне приемника

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Има ли собственици на LG 42LF65 - Много му е добра цената, но четох едно доста кофти ревю за него.
    Ще съм благодарен ако някой който си го е купил сподели мнение и наблюдения за телевизора.

13. Тук е от
    Apr 2007

elcos,виж това http://www.thg.ru/display/40-42_lcd_..._42lf65_1.html
    и според мен контраста му е малък

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    .......Нещо, което научих наскоро и може на някой по-несветнат като мен да е интересно:............
    Евала,много полезно инфо,мерси за което!

16. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

е излиза 2650, с 600 по-малко от W което хи4 не е малко.
    има ли мазане при V, и толкова ли са му не естествени цветовете спрямо W
    не разбрах само кой от двата лилавее?
    а пък за тунера- за да гледам булсат без приемника до колкото разбрах ми трябва някакво устройство което се купува допълнително, и дали си заслуйава да се дават повече пари за тунера+ доп.устройство само за да се махне приемника
    W лилавее, но не всички бройки, въпрос на късмет.
    Тунера има смисъл, само ако използваш кабелна.
    W предава цветовете значително по-вярно от V.
    Но дали ще направиш разлика не знам. Иди и виж. ;-)

17. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте на всички,

Отдавна следя този форум и искам да благодаря за изчерпателните отговори на повечето въпроси.Много полезно инфо съм намирал, но сега имам за цел да разбера колко LCD/PLASMA TV са продадени през изминалите месеци в магазинната мрежа( Техномаркет,Технополис и др.) в София. Покрай Коледа и Нова Година магазините бяха ипразнени, т.е. българина обича новостите в техниката. Затова моля някой ако знае някаква бройка или проучване на тази тема да го сподели с мен!!!

Благодаря

18. Тук е от
    Dec 2007

Kyde pishe 4e e s 8 bit panel? Az namiram 4e e s 10 bit:
    http://www.testfreaks.com/televisions/sony-kdl-40v3000/
    http://www.amazon.com/dp/B000SB9K5W?...&link_code=as3
    http://www.fatwallet.com/t/18/807360
    ...
    (sorry za latinicata, no ne sym v BG w momenta...)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе