Страница 64 от 300 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    Честито Със здраве да го ползваш Пускал ли си някакви тестове на него? Как е с ПЦ връзката? Има ли трептене при ярко статично изображение? Как е с телевизията - цифрова и аналогова? При 4:3 сигнал има ли режим, който да не разтяга и да вдига картината нагоре, така че да се четат субтитрите?
    Специални тестове не съм правил... DVD пуснах само едно за проба (Майкъл Палин 1-то от поредицата на Капитал) и се гледа перфектно (PS3-то си го ъпскейлва до 1080p). Връзката с PC-то ми е през DVI->HDMI и там не съм забелязал някакви проблеми - има си 1:1 pixel mapping. Няма трептене при статични изображения и през PC и през PS3. Цифровата кабелна е чудесна (Кейбълтел), а аналоговата е доста добре като за 50 инча... :-)

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Хмм... това не звучи добре Но може ли да попитам каква е разликата между видео и филм деинтерлейсинг? Теста с пейките и формулата за някое от тези 2-те ли е? TH-50PV70P как се справя? И да питам и тук за мнението ви - заслужават ли си 1000 кинта отгоре за телевизор FullHD?
    Има принципна разлика във филм материал и видео такъв. Филма се снима в 24 кадъра, но се записва на двд или bluе-ray в 30. За целта се налага повтаряне на определени кадри и се налага след това телевизора да детектва това и да ги премахва. Това правиш с тези тестове. Първите няколко, включително този с пейките е за видео, а тези последните /Film cadence/ са за филм. Най-общо казано, това значи, че като гледаш телевизия /където има предимно видео материали/ ще се вижда много добре, а при гледане на двд е възможно да се забелязват някои дефекти, което се вижда доста трудно и най-често на определени сцени. Все пак не гледаш само пейки
    В сравнение с PV70 мога да кажа, че е значително по-добър във видео деинтерлейсинг, много по-добро скалиране на образа и на същото ниво на филм деинтерлейсинг. Панасоник никога не са били на много високо ниво в тази област, но според мен са над почти всички модели с аналогични параметри и цена.
    Дали си заслужава 1000 лв повече за Full HD зависи от какво разстояние ще го гледаш и дали планираш скоро да подаваш 1080р сигнал на него. Ако гледаш над 4 метра и предимно ТВ и двд, може и с HD Ready да минеш.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

5. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Знаеш ли на каква цена ще се продава?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ГОРЕЩО препоръчвам! :
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09030045

7. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    благодарение на вашите препоръки и след дълго четене из форумите съм се спрял на:

- SONY KDL32S300 ИЛИ SONY KDL32T2600
    - TOSHIBA 32C3500PG
    - PANASONIC TX 32LM70P ИЛИ 32LX70P
    - SAMSUNG 32R86BD ИЛИ SAMSUNG 32M86
    - PHILIPS 32PFL5522D
    подредбата не е направена по предпочитания и не е задължителна.

Моля помогнете!
    Вече писах - ще го гледам на Булсат и DVD от 2,4 метра. /като резервен вариант оставам panasonic 37pv80 но се страхувам от прегаряне/
    Ако си закупя DVD Плейър Sony DVP-NS78H би ли ми свършил работа - да повиши качеството до HDMI Upscaler на DVD до 1080p и това ще се доближи ли до така мечтания HD сигнал.

Предварително Ви благодаря!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Panasonic LX70P или плазмата.
    За двд плеъра виж има една друга тема за избор на DVD плеър. Там съм писал колко недоволен съм от предлаганите модели, включително това Сони. С 2 думи - няма да се доближиш изобщо до HD и дори може да се каже, че вътрешния скалер на самия телевизор е по-добър от този на един евтин плеър.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цени в Европа за България все още не обявена:
    http://www.clubic.com/shopping-27937...l-40w4000.html
    http://www.hdtvlounge.net/sony/w4000/

11. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте!Четох малко из форума и стигнах до извода че тук е мястото където да се допитам какъв lcd да си взема.ВАриантите ми са:

Sony KDL 32S3010K
    Samsung LE 32S81
    Panasonic TX 32LE7P
    Panasonic TX 32LX70P
    Samsung LE 32R81BX

всичките от техономаркет, колебая се малко и за един филипс, един приятел скоро си взе и е доволен, на 1200 лв. бил, но модела незнам.Ще се радвам ако ми помогнете, ще се гледа от 2,2 метра някъде и ще се свързва с pc за гледане на dvd i divx, както и цифрова кабелна, скат, булсатком или Itv.
    ако имате предложения и за някой друг по-хубав модел до 1500 лв. споделете.Благодаря!

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Има принципна разлика ...
    Мерси много за информативното мнение Сега вденах защо има толкова тестове... ТВ-то ще се гледа от 4 до 5,5 метра, основно ТВ и ДВД от жената и детето и предимно кчаествени (HD рип) DivX-и и FullHD филми от компа от мен.

Цитат Първоначално публикувано от XoXo
    Специални тестове не съм правил...
    Мерси и на теб И аз съм на Кабелтел - значи да не се притеснявам за ТВ-то? Забелязал ли си проблемите за които lazarus18 говори при филми? Някакви проблеми за момента с image retention?

ГОРЕЩО препоръчвам! :
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09030045
    Видях го и този - брутален образ наистина и на 46" също. Загледал ли си как е с червеното обаче? Вървеше някакъв клип при мен и на една сцена някакви негра танцуваха пред боядисана в червено стена - има чувството че ми бърка в малкия мозък. Не съм сигурен дали си е стандартния проблем на Самсунг или просто бяха избичили всички цветове до края за гъзария...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Невероятно, но факт!
    След обстойно тестване на всички най-обсъждани модели почти ден в Техномаркет се оказа, че най-добрия телевизор в ранга си и цената
    (не знам как, но превъзхождаш в пъти другите) - се оказа САМСУНГ 40F86. Всички упреци за тем подобните му проблеми са пълни измишльотини.
    Удивително качество на SD и HD сигнал, катранено черно, перфектна детайлност и дълбочина на картината, контраст несравним с подобните му конкуренти.
    Забелязвам, че се злоупотребява с обявяването на супер завишени норми при контрастите в последствие НЕотговарящи на действителността!
    Това е картинката за момента при избор на 40' LCD TV!
    М/у другото не съм превърженик на тази марка, но истината е такава с този модел.
    Успех при избора Ви какъвто и да е той!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от tango2001
    - SONY KDL32S300 ИЛИ SONY KDL32T2600
    - TOSHIBA 32C3500PG
    - PANASONIC TX 32LM70P ИЛИ 32LX70P
    - SAMSUNG 32R86BD ИЛИ SAMSUNG 32M86
    - PHILIPS 32PFL5522D
    подредбата не е направена по предпочитания и не е задължителна.
    Цитат Първоначално публикувано от dilomski
    Sony KDL 32S3010K
    Samsung LE 32S81
    Panasonic TX 32LE7P
    Panasonic TX 32LX70P
    Samsung LE 32R81BX
    По мое лично мнение и от наблюдения:

Не бих си купил:
    - SONY KDL32T2600 – стар модел, разликата в цената с 32S3000 е твърде малка
    - TOSHIBA 32C3500PG – има друг модел от по-нова серия на Тошиба с по-добро черно за същите пари (Toshiba 32AV500PG)
    - SAMSUNG 32R86BD / Samsung LE 32R81BX – Невярно/пресилено червено в R81 модела, голяма вероятност и в R86 да е така
    - SAMSUNG 32M86 – Вместо черен цвят вади сив цвят
    - Samsung LE 32S81 – не вярвам, че най-евтината серия няма да страда от проблемите на по-скъпите (горните)
    - Panasonic TX 32LE7P – картината му е много по-бледа/убита от на всички останали Панасоници, които съм виждал

Бих си купил:
    - Sony 32S3000/32S3010/32S3020 (един и същи телевизор, различни цветове на корпуса) – няма как да разочарова, чудесна картина и много екстри
    - Panasonic TX 32LX70P – като горното, въпрос на лични предпочитания
    - PHILIPS 32PFL5522D – много ниска цена за възможностите, PixelPlus HD (много добър енджин за нискокачествени сигнали напр. телевизия, DVD)
    - Toshiba 32AV500PG – ниска цена и добра картина

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Ето още един много, много добър модел:
    http://www.toshiba.de/consumer/conte...280_id4_5.aspx

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Живее в
    София

Мерси и на теб И аз съм на Кабелтел - значи да не се притеснявам за ТВ-то? Забелязал ли си проблемите за които lazarus18 говори при филми? Някакви проблеми за момента с image retention?
    Доста дълго време се оглеждах за добър телевизор и бях привърженик на LCD именно заради "проблемите" при плазмените, но като разгледах всички модели, към които се бях ориентирал се разочаровах и на излизане от магазина видях въпросната плазма (50PY70)... Не може да става сравнение - плазмата е мнооого напред като образ. Попрочетох тук-там за "разработването" в първите 200 часа и съм на AUTO настройки на картината (контраст, яркост, наситеност и острота). Не съм забелязал нещо притеснително засега, а и като го гледам как работи съм сигурен, че при нормална употреба няма да имам подобни прогаряния и проблеми...

18. Тук е от
    Oct 2002

Цени в Европа за България все още не обявена:
    http://www.clubic.com/shopping-27937...l-40w4000.html
    http://www.hdtvlounge.net/sony/w4000/
    Ако се продава в България под 3000 лв, ще съм адски изненадан

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе