Страница 66 от 300 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Здравейте. Много се радвам, че открих този форум, наистина има много интересна информация по темите. Развали ни се телевизора и сме решили вкъщи да си пазаруваме LCD. Спряхме се на 32 инча и започнахме да оглеждаме варианти. Спряхме се на следните 3 възможности:

LG 32 LC51 R на цена 1099 лв.
    SONY KDL-32P3000 на цена 1213 лв.
    SHARP LC-32WT1E на цена 1439 лв.

Бих искал да ви помоля за съвет - по моите скромни познания по това какво трябва да се гледа, LG-то ми изглежда доста добро, особено на тази цена - 5000 контраст, 5мс време за реакция, входове. Бих искал също да ви попитам, дали можете да ми кажете дали тези телевизори могат да се пускат през стандартна антена, защото са ми казвали, че новите лсд-та и плазми нямат такъв тунер и могат да се гледат само през цифрова-кабелна телевизия. Също така дали товa DVB, което е изрично написано на Шарпа, липсва при сонито и при ЛГ-то и дали е необходимо. Ще съм много благодарен за всяка информация или впечатления за тези телевизори и за всеки съвет.

Благодаря ви предварително!

2.  

3. Тук е от
    May 2007

Тези refurbished ми изглеждат доста привлекателни,обаче и аз се чудя каква е вероятността да се попадне на "бангия" и как стоят нещата с връщането при проблем.Ако още някой е купил такова ТВ моля да сподели впечатления,че скоро ще взимам Фулл ХД,пък 2500 и повече лв са ми много

4. Member
    Тук е от
    Apr 2006

@spicata
    като гледам характеристиките на това LG http://www.zora-bg.com/main.php?p=pr...d=6787&hotels=
    -32" (80см.)LCD ДИСПЛЕЙ
    -HD READY ( 720p ;1080i ; 1080 p )
    -ФОРМАТ НА ДИСПЛЕЯ 16:9
    -РЕЗОЛЮЦИЯ НА ДИСПЛЕЯ 1366Х768
    -КОНТРАСТ 5000:1
    -ЯРКОСТ 500cd/kv.m.
    -ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ 5 милисекунди
    -ВХОДОВЕ:2XHDMI ; COMPONENT;COMPOSITE;S-VIDEO;2XSCART
    -РАЗМЕРИ Ш/В/Д - 806/605/248
    -ТЕГЛО 17кг.

и особено разделителната способност, която поддържа - 720p ;1080i ; 1080 p
    мисля, че е добра оферта за парите си

м/у другото каква е разликата м/у 1080i и 1080p
    моля обяснете на незнаещия?

аз също обмислям покупка на LCD, но си мисля че първо трябва да се тръгне от това, какво е разстояниеко от което ще се гледа
    мисля, че правилото беше диагонала х6
    примерно 32 инча -80 см. х6 ~4-5 метра

5. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от spicata
    LG 32 LC51 R на цена 1099 лв.
    SONY KDL-32P3000 на цена 1213 лв.
    SHARP LC-32WT1E на цена 1439 лв.

Бих искал да ви помоля за съвет - по моите скромни познания по това какво трябва да се гледа, LG-то ми изглежда доста добро, особено на тази цена - 5000 контраст, 5мс време за реакция, входове. Бих искал също да ви попитам, дали можете да ми кажете дали тези телевизори могат да се пускат през стандартна антена, защото са ми казвали, че новите лсд-та и плазми нямат такъв тунер и могат да се гледат само през цифрова-кабелна телевизия. Също така дали товa DVB, което е изрично написано на Шарпа, липсва при сонито и при ЛГ-то и дали е необходимо.
    LG-то, което си писал, не е с особено добро изображение. Нямаше да го споменавам, ако горе-долу за същите пари нямаше PHILIPS 32PFL5322, който е с доста добра картина, а освен това за аналогова и цифрова телевизия с ниско качество (BG-style) технологиите на Philips се считат за едни от най-добрите.

Написал си SONY KDL-32P3000, а цената и линка водят към SONY KDL-32U3000, който е доста смотан модел. Липсва дори Sony Bravia Engine.

Sharp-a мисля е добър и харесван телевизор (нямам лични наблюдения), но в този ценови диапазон вече има и Sony 32S3000, който по мое мнение е много добър телевизор, а и в момента е в промоция с DVD Sony за 1550 лв.

Колко мс е телевизора е без значение за качеството на картината му. Всички телевизори могат да се пускат със стандартна антена. Тези. които имат DVB-T, могат да приемат цифрова телевизия от ефира с антена. Понастоящем в София има 6 програми мисля. Тъй като надали ще гледаш цифрова ефирна телевизия само, с какъв тунер е телевизора за момента (а и за дълго време напред) е без значение, тъй като доставчиците на телевизия дават приемници.

6. Тук е от
    May 2007

Не знам каква е тази фомула диагонала х6 ама от 5 метра на 32" нищо няма да видиш,особенно ако е за игри е абсурд такива разстояния при такъв размер на екрана.
    За разликата между 1080i 1080p-ами най-общо едното е презредова развивка (това с "И"то) ,а другото е прогресивна.При ТВтата разлика има и тя е огромна що се отнася до това кой телевизор може да изобразява 1080i и кой 1080p.Първия го може всеки с логото HD ready с резолюция на дисплея 1366Х768 ,както в случая с този за който питаш.При телевизорите с 1080п(Фулл ХД)самата резолюцията на дисплея е 1920х1080 т.е. доста повече...В случая с това ЛГ ,където са написали ,че поддържа 1080п има два варианта-или може да приема такива сигнали ,но ги намалява до нативната му на дисплея резолюция(1366Х768),т.е. няма да видиш никаква разлика дали ще гледаш сигнал с 720p или 1080p,просто защото дисплея физически няма 1920х1080 пискела .Другия вариант е тези дето са му писали характеристиките на сайта да са омазали нещо

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle

и особено разделителната способност, която поддържа - 720p ;1080i ; 1080 p
    мисля, че е добра оферта за парите си
    Това не са реозлюциите, които поддържа, а типа сигнал, който може да приема. Има разлика.
    Вече има доста модели, които могат да приемат 1080р сигнал, но го свиват до тяхната си резолюция. В случая - 1366х678.

м/у другото каква е разликата м/у 1080i и 1080p
    моля обяснете на незнаещия?
    Разликата е, че единия сигнал е interlaced /1080i/, a другия е прогресивен. Поради това, че всички ЛСД са прогресивни дисплеи се налага всички interlaced сигнали да се преобразуват в прогресивни, а това е трудна задача за почти всички модели.

аз също обмислям покупка на LCD, но си мисля че първо трябва да се тръгне от това, какво е разстояниеко от което ще се гледа
    мисля, че правилото беше диагонала х6
    примерно 32 инча -80 см. х6 ~4-5 метра
    Разстоянието се смята 3-4 пъти по диагонала. Това 32" за 4-5 метра е изключително малко.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    LG-то, което си писал, не е с особено добро изображение. Нямаше да го споменавам, ако горе-долу за същите пари нямаше PHILIPS 32PFL5322, който е с доста добра картина, а освен това за аналогова и цифрова телевизия с ниско качество (BG-style) технологиите на Philips се считат за едни от най-добрите.
    Тоест това, че Филипсът е с 8 мс, а ЛГ-то с 5 мс не е толкова сериозен минус? Защото аз до колкото съм слушал и чел, мс оказвало голямо влияние върху качеството на картината при бърза последователна смяна на изображенията.

Исках да те попитам още нещо - погледнах този Филипс, който ми посочи, но намерих същия модел с една десятка накрая 32PFL5322/10

Разликата с този, които ти си посочил е, 6 мс реакция и 7,500 контраст. Мога ли да те помоля за съвет за тези два модела? Благодаря още веднъж за помощта.

ЕДИТ:

Нещо се обърках. Гледам модела н Филипс PHILIPS 32PFL5322, но виж какво откривам:

В Техномаркет, -КОНТРАСТ: 6000 : 1 -ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 8 ms

"ЗОРА" -КОНТРАСТ 4000 : 1 -ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 8 ms

32PFL5322/10 от сайта на филипс контраст 7500, реакция 6мс...

10. Тук е от
    May 2007

Разстоянието се смята 3-4 пъти по диагонала. Това 32" за 4-5 метра е изключително малко
    Според мен ако разстоянието е по-голямо от три пъти диагонала при използването на дисплея за игри(Хбох360,Плейстейшън3) ще има сериозни проблеми с по-малките детайли и ще води до взиране и напрягане на играещия

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от spicata
    Тоест това, че Филипсът е с 8 мс, а ЛГ-то с 5 мс не е толкова сериозен минус? Защото аз до колкото съм слушал и чел, мс оказвало голямо влияние върху качеството на картината при бърза последователна смяна на изображенията.

Исках да те попитам още нещо - погледнах този Филипс, който ми посочи, но намерих същия модел с една десятка накрая 32PFL5322/10

Разликата с този, които ти си посочил е, 6 мс реакция и 7,500 контраст. Мога ли да те помоля за съвет за тези два модела? Благодаря още веднъж за помощта.

ЕДИТ:

Нещо се обърках. Гледам модела н Филипс PHILIPS 32PFL5322, но виж какво откривам:

В Техномаркет, -КОНТРАСТ: 6000 : 1 -ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 8 ms

"ЗОРА" -КОНТРАСТ 4000 : 1 -ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 8 ms

32PFL5322/10 от сайта на филипс контраст 7500, реакция 6мс...
    Основното, което искам да ти кажа, тъй като виждам как се развиват разсъжденията ти, е да НЕ си избираш телевизор по технически характеристики, а да отидеш да го видиш. Техническите характеристики и качеството на картината имат много малко допирни точки... Техническите характеристики могат да ти дадат само най-бегла насока как да направиш съкратен списък с възможните покупки. След това най-важното е да видиш кандидатите със собствените си очи.

Характеристиките се разминават на много места, но обикновено се оказва, че става въпрос за едно и също нещо. Вносителите са малко и това, което се продава в един магазин, е същото и във всички останали магазини (в общия случай).

Мисля, че много хора от форума ще потвърдят, че скоростта на панела не е показател за качеството на изображението.

12. Тук е от
    Dec 2006

Чудеса!
    Ходих тези дни до ИСУ и какво видях?!!
    ТV-та са свалени на партера и се подготвя подаването на няколко вида сигнали за тестове към тях. Обещават до 10 дни да са готови. Ще се предлага "обикновена кабелна", БУЛСАТКОМ, HD- сигнал от източник. Аз се интересувах от SHARP 37X20. Имаше и 42X20. Бяха сложени един до друг, но не бяха включени. До мен застана много внимателен консултант
    От ИСУ са съгласни при покупка да правят тестове с лично ДВД.
    Като реша да купувам, мога ли да поканя някой от знаещите за съдействие, разбира се срещу почерпка
    На въпроса ми към любезния консултант има ли разлика и каква е между 37 и 42 Х20, ми каза следното: " 37Х20 е 4мс само през HDMI, през останалите входове е 6 мс. При 42Х20 на всички входове е 4 мс". При това положение би се явила разлика при гледане на кабелна тв и булсата, защото той влиза през скарт.
    Какво ще кажете? Има ли логика/истина в това?
    При мен ще се гледа от разстояние 2,50 -3,00 м и след всичко прочетено в темата, добрите отзиви са за 42Х20, за 37- почти нищо.
    Искам да видя и TOSHIBA 37Z3030, но май още го няма в БГ.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Хехе,
    след голямо проучване от вчера съм горд собственик на PANASONIC TX-37LZ70P . Е и цената си оказа думата
    За сега според мен се държи много добре, очаквах че ще е по-зле, че в техномаркета бяха пуснали някаква аналогова и беще трагедия.
    Още ми е малко голям, гледам го от 2.5 метра, ама ми се струва че след време ще искам по-голям

но имам следния проблем, не мога да изкарам звук от телевизора към системата за дом.кино която пак е панасоник, обратното става ама хич не ми върши работа. вързала съм ги с hdmi кабел, не знам, достатъчен ли е или трябва и на audio outputa да вържа кабел. иначе всички настройки са направени според упътването

14.  

15. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

4ms в режим Action mode. Зависи при кои входове можеш да го включиш.
    Не разчитай само на времето на реакция.
    Тази стойност е много ориентировъчна, на практика е между 16 и 25 мс.
    37" ти е добре за това разстояние.
    40" ако не ти е много голям ще имаш по-голяма възможност за избор.
    При 37" избора ти се свежда до 37Х20, 37LZ70 и 37Z30.

16. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от cyfka
    Хехе,
    след голямо проучване от вчера съм горд собственик на PANASONIC TX-37LZ70P . Е и цената си оказа думата
    За сега според мен се държи много добре, очаквах че ще е по-зле, че в техномаркета бяха пуснали някаква аналогова и беще трагедия.
    Още ми е малко голям, гледам го от 2.5 метра, ама ми се струва че след време ще искам по-голям

но имам следния проблем, не мога да изкарам звук от телевизора към системата за дом.кино която пак е панасоник, обратното става ама хич не ми върши работа. вързала съм ги с hdmi кабел, не знам, достатъчен ли е или трябва и на audio outputa да вържа кабел. иначе всички настройки са направени според упътването
    Честито!
    HDMI на тв-ра е само вход. Трябва да вържеш аудио изхода на тв към уредбата.
    Ако връзваш ДВД или Блу-рей можеш да използваш компонентният вход на тв-ра и
    цифровият аудио изход на плеъра към уредбата за да имаш многоканален звук.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    Честито!
    HDMI на тв-ра е само вход. Трябва да вържеш аудио изхода на тв към уредбата.
    Ако връзваш ДВД или Блу-рей можеш да използваш компонентният вход на тв-ра и
    цифровият аудио изход на плеъра към уредбата за да имаш многоканален звук.
    оо мерси много, да си жив и здрав аз снощи 2 часа се мъчих пък то каква била работата, мерси още веднъж

18. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте на всички.
    Ще си купувам тв с основно предназначение гледане на цифрова телевизия и двд.
    Лично на мен по-добрия избор ми се струва плазмата. Колебанията ми са свързани с продължителността на нейната нормална експлоатация (демек кога ще се скапе- чета за различните рискове).
    Воден от тези съобръжения съм се спрял на 3 модела - 2 плазми и едно лсд.
    PHILIPS 42PFP5332
    PANASONIC TH-42PV80P
    PANASONIC TX-37LZ70P
    тези модели са разисквани във форума, но се надявам да получа мнение, съпоставяйки ги.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе