Аз пък къде живея самсунга го нямат за телевизор.Шарпа наистина е най копуван през 07 год до сегаПървоначално публикувано от ivando
Аз пък къде живея самсунга го нямат за телевизор.Шарпа наистина е най копуван през 07 год до сегаПървоначално публикувано от ivando
стига с тоя руски,че не го понасям...Първоначално публикувано от soon
Щом качеството на образа е най-важно за теб, то съвсем правилно си се ориентирал. Аз имам абсолютно същите разбирания и смятам, че 37PV80 е твоя избор. Знай, че за 1900 лв може да си вземеш и 42-инчовия вариант и няма логика да вземеш по-малкия.Първоначално публикувано от Evlampio
Единствения сериозен недостък е риска от прогаряне или отпечатване. Нещо, което вече трудно може да се случи освен нарочно или при сериозна грешка. Случвало ми е да забравя менюто на ДВД-то за няколко часа и отпечатването изчезна за 10-15 мин работа. Не съм пробвал колко време щеше да е нужно за да се прогори трайно, но със сигурност са доста часове.
Всички останали циркулиращи из пространството минуси като голяма консумация на ток, ниската резолюция и тн. са смешни и несериозни.
Имам TH-37PV7P и TH-42PV80P . Само ако ще го гледаш от около 2.5 метра е по-добре да си вземеш 37 инчовата плазма . Иначе задължително 42 инчовата - разликата в парите не е голяма , но ефекта от големия екран е огромен . TH-42PV80P е правилния избор !Първоначално публикувано от Evlampio
Здравейте,
Търся LCD за телевизия /цифрова/ + филми /не супер високо качество/ 40-42 инча, до 2000лв. Няма да го използвам за монитор. Плазма не ме устройва - заради греенето и ограниченото място, на което ще влезе тв-то. След дълго проучване на пазара съм се спрял на тези два модела:
TOSHIBA 42C3005PG и SAMSUNG LE-40R81BX
Дали някой може да даде мнение, съвет или да сподели опит с някой от тях? Или да предложи по-добър вариант?
Благодаря предварително!
Това не е вярно! Пускал съм на МОНИТОР , не на телевизор 1920x1080 - 60 HZ през D-Sub(VGA) - без никакви проблеми! - Монитора е 24 " Philips ако се интресува някой.Първоначално публикувано от mn_k
Между другото пробвах с DVI->DVI и аналоговия (монитора има и двата входа) - видео картата ми има и двата изхода и не забелязах НИКАКВА разлика в качеството.
Така че не смятам че има пречка - освен недомислица от производителя да се пусне 1080p на телевизор през D-Sub ако изрично е упоменато че се поддържа - както е при LE-40N87BD на Samsung например .
Да не говорим, че и повечето модели поддържат 1080р през компонентния вход, което пак е аналогова връзка. Разликата е чисто теоритична и се забелязва най-вече на разни тестове.
Най-после и на мен да ми излезе "късмета"... Намерих си SAMSUNG LE-37M87BD-R - ще ми го запазят до Събота, когато ще ходя на София да го взема.
Кофти е, че на сайта излиза 1499 и 1-вия път от Офиса на ДОМО в София потвърдиха тази цена , а като звъннах след 15-тина минути, за да уточним запазването ми казаха, че било печатна грешка и цената била 1599 ...
http://www.domo-bg.com/product_detai...ct_id=09034873
Точно от около 2.5 метра ще гледам, затова не искам 42 .. множко ще ми е, а и стаята е малка.Имам TH-37PV7P и TH-42PV80P . Само ако ще го гледаш от около 2.5 метра е по-добре да си вземеш 37 инчовата плазма . Иначе задължително 42 инчовата - разликата в парите не е голяма , но ефекта от големия екран е огромен . TH-42PV80P е правилния избор !
Мисля че 37`TH- PV80P е идеалния вариант .. да има наоколо някой притежател на този модел да сподели туй онуй?
Днес в Технополис видях два нови 2008г модели ТВ-ри които мисля че заслужават внимание в ценовата си зона. Първия е Грундиг Vision 6 32-6820 който беше на около 1070 лв. Привлече ме с добрия си образ, който направо ме учуди, беше много чист и ясен, много добро черно. Панела му беше на Самсунг, там пише че е 2000 :1 контраст което не е вярно, в сайта е даден 7400:1. Само два HDMI, и под 6мс време на реакция. Но за цената си мисля че е добър. Другия ТВ е LG 32LG3000 мисля че беше на цена 1450 лв, 15000:1 контраст, 3HDMI 1.3, 1080р@24fps,DVB-T тунер. Също добър образ, не толкова добро черно като Грундика( просто Грундика е по-тъмно настроен направо от кашона, другите до него сивееха защото подсветката им е засилена), но едва ли е проблем да се настрои LG-to. Така че с Тошиба 32AV500 новите модели за 2008 показват подобрение според мен в качествата си. Като това са бюджетните модели. Същото така от Грундика Vision 6 се предлагат 37 и 42 инчови модели на доста добри цени(техните панели са 4500:1), 37-те инча беше около 1450 лв. От LG3000 нямаше по-големи размери изложени, но тоя модел е сигурно на седмица така че е нормално.
Аз предпочитам цифровата връзка. Аналоговата подлежи на по-големи смущения.Първоначално публикувано от elcos
На 20" Филипс монитор съм пускал и през D-Sub аналогово 1600х1200 и през DVI.
През D-sub имаше смущения, не много големи, но от време на време минаваха черти.
Защо в повечето ТВ-ри не се поддържа fullHD през D-sub?
Може би заради честотата на ADC-то.
Здравейте, интересува ме дали SHARP LC-42X20E наистина си заслужава парите - 3300 лв (не са малко пари) !!! Или препоръчайте нещо друго 42 инча до тази сума!!! Ето и въпроси :
- наистина ли е правен в Япония?
- как е на кабелна?
- ъгълът на виждане му е 176/176, а при някои марки 178/178
- динамичният контраст 10000:1, а разни Сонита имат 16000:1 - на практика това проблем ли е?
Тръгваш в погрешна посока. Гледаш разни сухи параметри, които нямат нищо общо с реалността. Виж ги наживо и прецени дали ТИ правиш разликата.Първоначално публикувано от alien_1
Специално Шарп са доста зле по показател ъгъл на виждане. Аз лично забелязвам промяна в цветовете и яркостта още при 30 градуса встрани от центъра, което стойност под средната за ЛСД.
За контраста зависи с кой модел го сравняваш - ако е W3000 или X3500 има видима разлика.
Според мен цената на Х20 в момента е леко неактуална. Крайно време е да я свалят поне с 300-400 лв.
В скоро време ще се появи SONY W4000, което се очертава по-добър модел и излиза в другите държави на по-ниска цена от Шарпа.
В никакъв случай не казвам, че Х20 не си заслужава изобщо, но ще е по-добре ако го пуснат под 3000 лв вече.
Аз лично ще очаквам да видя новия SONY W4000.
М/у другото ето какво ще се пуска в продажба скоро:
Компания Sony планирует выпустить три серии телевизоров XBR6, XBR7 и XBR8,
которые будут оснащены рядом новых функций.
В новых телевизорах появятся совместимость с DLNA, TV Guide IPG, расширенный интерфейс XMB, а также новая технология BRAVIA Sync.
Кроме того, новые модели будут иметь 4 порта HDMI, а не три, как в предыдущих версиях. Модели также будут оснащены входом для ПК,
а также стандартными входами RCA.
Телевизоры XBR8 будут иметь трехцветную заднюю подсветку LED.
Кроме этого, производитель оснастил их технологией повышения контраста "Advanced Contrast Enhancer PRO",
т.е. Новым движком BRAVIA Engine 2 PRO.
Модели KDL-32XBR6 появятся на рынке в середине мая, в то время как KDL-37XBR6 выйдут на рынок в середине июня.
KDL-46XBR8 будут выпущены в августе.
Остальные модели (KDL-40XBR6, KDL-46XBR6, KDL-52XBR6, KDL-40XBR7, KDL-70XBR7, KDL-52XBR8 )
появятся в сентябре-октябре.
Както и конкуренцията САМСУНГ:
Samsung Series 5: основательный выбор
Компания Samsung Electronics, лидер рынка в разработке технологий и дизайна телевизоров, представила публике
новые Full HD ЖК-телевизоры 5-й серии (Series 5). Телевизоры среднего класса сочетают передовые технологии с пользующимся всеобщим
признанием современным дизайном Samsung.
В серию входит пять моделей с диагоналями 32, 37, 40, 46 и 52 дюйма. В каждой из них воплощен ряд революционных технологий и функций
обеспечивающих оптимальное качество по привлекательной цене. Например, все модели Series 5 обеспечивают разрешение Full HD (1920*1080),
малое время отклика — 6 мс и углы обзора 178°.
В них также используются патентованные панели Samsung New Clear Panel, значительно снижающие бликование и обеспечивающие высочайший коэффициент контрастности — 30000:1 у моделей с большой диагональю (15000:1 для 32/37-дюймовых). Кроме того, в них реализована фирменная технология
Wide Color Enhancer 2, расширяющая цветовой охват и более естественно передающая зеленые, синие и красные оттенки,
создавая при этом впечатление, что на экране — реальный объект.
Что касается удобства пользования и коннективности, тут Series 5 удовлетворяет все запросы. Новые модели поддерживают сигнал 1080p
на входе для подключения широкого ряда периферийных HD-продуктов. Во всех телевизорах имеется три порта HDMI 1.3 (1 сбоку/2 сзади),
а также боковой порт WiseLink, позволяющий просматривать контент цифровых камер и MP3-плееров просматривать контент прямо на экране.
Еще больше оптимизировать качество воспроизведения и звук можно с помощью трех режимов — спорт, кино и игра, а меломаны оценят богатое звучание 2.2-канальной акустической системы с поддержкой SRS Trusurround XT и мощными басами.
russia.digi.news.
Ами не знам вече ... като ходя по магазините ми харезват разни модели, които продавачите оплюват!!! В Технополис ми хареса и едно JVC - някакъв нов тънък модел, но ..... не е ли Сони или Филипс не струвало и т.н. После настройките на телевизорите са различни и сравнението става не съвсем коректно!!!