Страница 70 от 300 ПърваПърва ... 2060686970717280120 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivando
    Това щеше ли да бъде казано ако матрицата беше на Шарп? И Самсунг като марка и производител е много по-напред от Тошиба в световен мащаб(Тошиба дори не е и първата петица), да не говорим за други. Иначе мога да пусна мнения на американци( и за хората в Европа Самсунг е famous brand) по отношение на марките(За тях номер едно са Сони,Самсунг и Панасоник). Обаче там какво ли разбират от марки? Коя марка според теб най-много продава в БГ? Аз имам Самсунг може би ще ми покажеш къде му е проблема?
    Аз пък къде живея самсунга го нямат за телевизор.Шарпа наистина е най копуван през 07 год до сега

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    1. Mitsubishi зарегистрировала торговые марки LAZRTV и LAZRTELEVISION

После того как Mitsubishi представила на прошедшей выставке CES новые модели лазерных телевизоров, она приняла решение зарегистрировать две торговые марки LAZRTV and LAZRTELEVISION. Вероятно, именно эти названия будут использоваться для первых линеек лазерных телевизоров от Mitsubishi.
    Клиенты восприняли эти названия без особого энтузиазма. Во-первых, невооруженным взглядом можно разглядеть сходство с небезызвестной моделью сотового телефона от Motorola, а во-вторых, эти длинные названия, состоящие из нагромождения согласных, неудобно читать и произносить вслух. Кроме того, название, написанное одними заглавными буквами, воспринимается довольно тяжело.
    Только время покажет, будут ли эти названия использоваться в дальнейшем и иметь успех у публики, когда лазерные телевизоры, наконец, появятся в продаже.

2. Рынок OLED ищет возможные пути развития

По информации от исследовательской компании Frost & Sullivan, в 2006 году доходы от анализа возможностей рынка OLED составили $475 миллионов.
    По предварительным оценкам, к 2013 году доходы в этой области достигнут $1.4 миллиарда.
    По сравнению с LCD, органические светодиоды (OLED) являются относительно новой технологией на рынке плоских панелей, обладающей более высокой энергоэффективностью и обеспечивающей лучшие углы обзора. Исследователи называют OLED технологией будущего.
    По прогнозам экспертов, к 2009 году доходы на рынке OLED достигнут отметки в $1 миллиард.
    Одним из достоинств OLED дисплеев является то, что они созданы на основе светоизлучающей технологии. Отсутствие задней подсветки дает OLED очевидные преимущества перед LCD. Во-первых, OLED намного тоньше LCD панелей, а кроме того, потребляют значительно меньше энергии, что позволяет снизить затраты на эксплуатацию.
    Технология OLED уже активно применяется в MP3 плеерах и мобильных телефонах. Огромный потенциал данной технологии в дальнейшем позволит использовать ее в телевизорах, гибких дисплеях, прозрачных мониторах, а также в качестве замены белых ламп.

Постоянное снижение цен на LCD создаст условия для появления нишевого рынка OLED. В перспективе рынок OLED будет расти более быстрыми темпами благодаря низкой конкурентоспособностью TFT. В то же время, стабилизация цен на OLED мониторы с активной матрицей (AMOLED) будет также способствовать росту рынка OLED. Появление OLED телевизоров повлияет на рынок не сразу и до тех пор останется нишевым продуктом.
    OLED также будут испытывать сильную конкуренцию от LCD. Хотя по характеристикам они превосходят последних, быстро снижающиеся цены на LCD будут являться ключевым фактором в конкурентной борьбе. Наилучшим выходом из ситуации будет дальнейшая разработка приложений, в которых OLED и LCD будут применяться вместе (например, задняя подсветка LED для LCD панелей).
    По мнению аналитиков, для укрепления позиций OLED на рынке производители должны повысить разрешение и жизненный цикл панелей.

russiadiginews.
    стига с тоя руски,че не го понасям...

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Evlampio

Проблема е, че каточели образа на лцдтата ме дразни.

Какво ще кажете за плазмите на Панасоник ... какви са недостатъците и придимствата им според вас, и някой има ли преки впечатления?

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036695
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027000
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028456

И кой точно модел .. и защо?
    Склонен съм да дам до 2000 лв .. но образа да е наистина хубав!
    Щом качеството на образа е най-важно за теб, то съвсем правилно си се ориентирал. Аз имам абсолютно същите разбирания и смятам, че 37PV80 е твоя избор. Знай, че за 1900 лв може да си вземеш и 42-инчовия вариант и няма логика да вземеш по-малкия.
    Единствения сериозен недостък е риска от прогаряне или отпечатване. Нещо, което вече трудно може да се случи освен нарочно или при сериозна грешка. Случвало ми е да забравя менюто на ДВД-то за няколко часа и отпечатването изчезна за 10-15 мин работа. Не съм пробвал колко време щеше да е нужно за да се прогори трайно, но със сигурност са доста часове.
    Всички останали циркулиращи из пространството минуси като голяма консумация на ток, ниската резолюция и тн. са смешни и несериозни.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Evlampio

Какво ще кажете за плазмите на Панасоник ... какви са недостатъците и придимствата им според вас, и някой има ли преки впечатления?

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036695
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027000
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028456

И кой точно модел .. и защо?
    Склонен съм да дам до 2000 лв .. но образа да е наистина хубав!
    Имам TH-37PV7P и TH-42PV80P . Само ако ще го гледаш от около 2.5 метра е по-добре да си вземеш 37 инчовата плазма . Иначе задължително 42 инчовата - разликата в парите не е голяма , но ефекта от големия екран е огромен . TH-42PV80P е правилния избор !

6. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,
    Търся LCD за телевизия /цифрова/ + филми /не супер високо качество/ 40-42 инча, до 2000лв. Няма да го използвам за монитор. Плазма не ме устройва - заради греенето и ограниченото място, на което ще влезе тв-то. След дълго проучване на пазара съм се спрял на тези два модела:

TOSHIBA 42C3005PG и SAMSUNG LE-40R81BX

Дали някой може да даде мнение, съвет или да сподели опит с някой от тях? Или да предложи по-добър вариант?
    Благодаря предварително!

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от mn_k
    От това което съм изчел до сега, за да се пусне HD видео сигнал е необходима цифрова връзка. Т.е. цифров изход-> цифров вход. До този момент са налични само два такива DVI/HDMI. D-Sub(VGA) не са цифрови!
    Това не е вярно! Пускал съм на МОНИТОР , не на телевизор 1920x1080 - 60 HZ през D-Sub(VGA) - без никакви проблеми! - Монитора е 24 " Philips ако се интресува някой.
    Между другото пробвах с DVI->DVI и аналоговия (монитора има и двата входа) - видео картата ми има и двата изхода и не забелязах НИКАКВА разлика в качеството.
    Така че не смятам че има пречка - освен недомислица от производителя да се пусне 1080p на телевизор през D-Sub ако изрично е упоменато че се поддържа - както е при LE-40N87BD на Samsung например .

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да не говорим, че и повечето модели поддържат 1080р през компонентния вход, което пак е аналогова връзка. Разликата е чисто теоритична и се забелязва най-вече на разни тестове.

10. Тук е от
    Jun 2007

Най-после и на мен да ми излезе "късмета"... Намерих си SAMSUNG LE-37M87BD-R - ще ми го запазят до Събота, когато ще ходя на София да го взема.
    Кофти е, че на сайта излиза 1499 и 1-вия път от Офиса на ДОМО в София потвърдиха тази цена , а като звъннах след 15-тина минути, за да уточним запазването ми казаха, че било печатна грешка и цената била 1599 ...

http://www.domo-bg.com/product_detai...ct_id=09034873

11. Member
    Тук е от
    Aug 2007

Имам TH-37PV7P и TH-42PV80P . Само ако ще го гледаш от около 2.5 метра е по-добре да си вземеш 37 инчовата плазма . Иначе задължително 42 инчовата - разликата в парите не е голяма , но ефекта от големия екран е огромен . TH-42PV80P е правилния избор !
    Точно от около 2.5 метра ще гледам, затова не искам 42 .. множко ще ми е, а и стаята е малка.
    Мисля че 37`TH- PV80P е идеалния вариант .. да има наоколо някой притежател на този модел да сподели туй онуй?

12. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Днес в Технополис видях два нови 2008г модели ТВ-ри които мисля че заслужават внимание в ценовата си зона. Първия е Грундиг Vision 6 32-6820 който беше на около 1070 лв. Привлече ме с добрия си образ, който направо ме учуди, беше много чист и ясен, много добро черно. Панела му беше на Самсунг, там пише че е 2000 :1 контраст което не е вярно, в сайта е даден 7400:1. Само два HDMI, и под 6мс време на реакция. Но за цената си мисля че е добър. Другия ТВ е LG 32LG3000 мисля че беше на цена 1450 лв, 15000:1 контраст, 3HDMI 1.3, 1080р@24fps,DVB-T тунер. Също добър образ, не толкова добро черно като Грундика( просто Грундика е по-тъмно настроен направо от кашона, другите до него сивееха защото подсветката им е засилена), но едва ли е проблем да се настрои LG-to. Така че с Тошиба 32AV500 новите модели за 2008 показват подобрение според мен в качествата си. Като това са бюджетните модели. Същото така от Грундика Vision 6 се предлагат 37 и 42 инчови модели на доста добри цени(техните панели са 4500:1), 37-те инча беше около 1450 лв. От LG3000 нямаше по-големи размери изложени, но тоя модел е сигурно на седмица така че е нормално.

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Това не е вярно! Пускал съм на МОНИТОР , не на телевизор 1920x1080 - 60 HZ през D-Sub(VGA) - без никакви проблеми! - Монитора е 24 " Philips ако се интресува някой.
    Между другото пробвах с DVI->DVI и аналоговия (монитора има и двата входа) - видео картата ми има и двата изхода и не забелязах НИКАКВА разлика в качеството.
    Така че не смятам че има пречка - освен недомислица от производителя да се пусне 1080p на телевизор през D-Sub ако изрично е упоменато че се поддържа - както е при LE-40N87BD на Samsung например .
    Аз предпочитам цифровата връзка. Аналоговата подлежи на по-големи смущения.
    На 20" Филипс монитор съм пускал и през D-Sub аналогово 1600х1200 и през DVI.
    През D-sub имаше смущения, не много големи, но от време на време минаваха черти.
    Защо в повечето ТВ-ри не се поддържа fullHD през D-sub?
    Може би заради честотата на ADC-то.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте, интересува ме дали SHARP LC-42X20E наистина си заслужава парите - 3300 лв (не са малко пари) !!! Или препоръчайте нещо друго 42 инча до тази сума!!! Ето и въпроси :
    - наистина ли е правен в Япония?
    - как е на кабелна?
    - ъгълът на виждане му е 176/176, а при някои марки 178/178
    - динамичният контраст 10000:1, а разни Сонита имат 16000:1 - на практика това проблем ли е?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от alien_1
    Здравейте, интересува ме дали SHARP LC-42X20E наистина си заслужава парите - 3300 лв (не са малко пари) !!! Или препоръчайте нещо друго 42 инча до тази сума!!! Ето и въпроси :
    - наистина ли е правен в Япония?
    - как е на кабелна?
    - ъгълът на виждане му е 176/176, а при някои марки 178/178
    - динамичният контраст 10000:1, а разни Сонита имат 16000:1 - на практика това проблем ли е?
    Тръгваш в погрешна посока. Гледаш разни сухи параметри, които нямат нищо общо с реалността. Виж ги наживо и прецени дали ТИ правиш разликата.
    Специално Шарп са доста зле по показател ъгъл на виждане. Аз лично забелязвам промяна в цветовете и яркостта още при 30 градуса встрани от центъра, което стойност под средната за ЛСД.
    За контраста зависи с кой модел го сравняваш - ако е W3000 или X3500 има видима разлика.
    Според мен цената на Х20 в момента е леко неактуална. Крайно време е да я свалят поне с 300-400 лв.
    В скоро време ще се появи SONY W4000, което се очертава по-добър модел и излиза в другите държави на по-ниска цена от Шарпа.
    В никакъв случай не казвам, че Х20 не си заслужава изобщо, но ще е по-добре ако го пуснат под 3000 лв вече.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Аз лично ще очаквам да видя новия SONY W4000.
    М/у другото ето какво ще се пуска в продажба скоро:

Компания Sony планирует выпустить три серии телевизоров XBR6, XBR7 и XBR8,
    которые будут оснащены рядом новых функций.
    В новых телевизорах появятся совместимость с DLNA, TV Guide IPG, расширенный интерфейс XMB, а также новая технология BRAVIA Sync.
    Кроме того, новые модели будут иметь 4 порта HDMI, а не три, как в предыдущих версиях. Модели также будут оснащены входом для ПК,
    а также стандартными входами RCA.

Телевизоры XBR8 будут иметь трехцветную заднюю подсветку LED.
    Кроме этого, производитель оснастил их технологией повышения контраста "Advanced Contrast Enhancer PRO",
    т.е. Новым движком BRAVIA Engine 2 PRO.

Модели KDL-32XBR6 появятся на рынке в середине мая, в то время как KDL-37XBR6 выйдут на рынок в середине июня.
    KDL-46XBR8 будут выпущены в августе.
    Остальные модели (KDL-40XBR6, KDL-46XBR6, KDL-52XBR6, KDL-40XBR7, KDL-70XBR7, KDL-52XBR8 )
    появятся в сентябре-октябре.

Както и конкуренцията САМСУНГ:

Samsung Series 5: основательный выбор

Компания Samsung Electronics, лидер рынка в разработке технологий и дизайна телевизоров, представила публике
    новые Full HD ЖК-телевизоры 5-й серии (Series 5). Телевизоры среднего класса сочетают передовые технологии с пользующимся всеобщим
    признанием современным дизайном Samsung.

В серию входит пять моделей с диагоналями 32, 37, 40, 46 и 52 дюйма. В каждой из них воплощен ряд революционных технологий и функций
    обеспечивающих оптимальное качество по привлекательной цене. Например, все модели Series 5 обеспечивают разрешение Full HD (1920*1080),
    малое время отклика — 6 мс и углы обзора 178°.

В них также используются патентованные панели Samsung New Clear Panel, значительно снижающие бликование и обеспечивающие высочайший коэффициент контрастности — 30000:1 у моделей с большой диагональю (15000:1 для 32/37-дюймовых). Кроме того, в них реализована фирменная технология
    Wide Color Enhancer 2, расширяющая цветовой охват и более естественно передающая зеленые, синие и красные оттенки,
    создавая при этом впечатление, что на экране — реальный объект.

Что касается удобства пользования и коннективности, тут Series 5 удовлетворяет все запросы. Новые модели поддерживают сигнал 1080p
    на входе для подключения широкого ряда периферийных HD-продуктов. Во всех телевизорах имеется три порта HDMI 1.3 (1 сбоку/2 сзади),
    а также боковой порт WiseLink, позволяющий просматривать контент цифровых камер и MP3-плееров просматривать контент прямо на экране.

Еще больше оптимизировать качество воспроизведения и звук можно с помощью трех режимов — спорт, кино и игра, а меломаны оценят богатое звучание 2.2-канальной акустической системы с поддержкой SRS Trusurround XT и мощными басами.

russia.digi.news.

18. Тук е от
    Apr 2008

Ами не знам вече ... като ходя по магазините ми харезват разни модели, които продавачите оплюват!!! В Технополис ми хареса и едно JVC - някакъв нов тънък модел, но ..... не е ли Сони или Филипс не струвало и т.н. После настройките на телевизорите са различни и сравнението става не съвсем коректно!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе