кога ще излезе Samsung В9000 46 инча и колко пари ще струва че не ми се чака вече
кога ще излезе Samsung В9000 46 инча и колко пари ще струва че не ми се чака вече
Забавянето на гасенето, което си наблюдавал, е едно на ръка. Друг е проблемът когато трябва да гасиш и цял клъстер от диоди, а не отделен диод. Казвам "отделен диод", защото това е най-малката светлинна единица, с която разполагаме при пряката LED подсветка.Първоначално публикувано от lazarus18
Течнокристалните дисплеи винаги ще пропускат част от задната подсветка. В този смисъл си заслужава да се замисли човек, с каква скорост се гаси даден диод, тъй като част от произведената светлина, дори в процеса на гасене, ще бъде излъчена навън през цедката на кристалите и поляризационните филтри.
:-)
...обещанието е за IFA 2009 в Берлин да го покажат, тоест септември примерно към средата трябва да има яснота, за цени не се говори, няма да са сладки то е ясно ... по-лошо, че не е ясно какво ще има в него, освен локалната подсветка и 200 Hz се говори за някакви допълнителни екстри, а да и малко ще е по-дебел все пак от предните серии, ама малко ...чакаме го, а като гледам Sharp и Sony също се готвят, така че...дано има известен разум в ценитеПървоначално публикувано от mgan4ev
Здравейте,
решил съм да взема нов телевизор и съм се насочил към LG LH4000 - най вече заради възможността да плейва филми пре ЮСБ и затова че е 100хц FULL HD. А и от години притежавам доста техника на LG и съм доволен, а според мен в момента имат най-добър баланс цена - качество - екстри. Макар да съм отоврен за предложения в ценовия клас до към 1600-1700лв за 42 инча.
Ще се гледа от две различни позиции - фронтално от около 3 метра и под ъгъл (около 45 градуса) от около 2,50-3 метра. Основно ще се гледа кабелна телевизия, по натам може и един Булсатком да пусна, филми и евентуално ще се включва лаптопа за някоя игра, а мисля и Плейстейшън 2 да взема на малкия за Коледа - та и аз да играя .
Въпроса ми в този ред на мисли е - 37 инча ли да взема или 42 - страх ме е да не е прекалено голям и да ни болят очите, макар че най-обичам принципа на Мечо Пух - 'колкото повече, толкова повече'
ПриветПървоначално публикувано от Yavor Yankov
LG 42LH4000 няма да ти е голям от 3 метра
други варианти/без 100hz/
SAMSUNG LE-40B551 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052163
не е 100Hz и oт сервизното меню може да се активира плейването на филми през USB
SONY KDL-40V5500 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546
PHILIPS 42PFL5604H http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052401
не е 100Hz и плейъра няма субтитри на български
SONY KDL-40V5500 - плейва ли нормално филми и до каква резолюция, има ли кирилизирани субтитри че много яко ме заинтригува?
Sony W5500 и V5500 си плейват HD съдържание (в AVCHD формат) идеално, не е само MPEG1 . Ако снимате с HD камера 1920х1080/25р видео с Dolby Digital аудио-получените .mts файлове може да ги гледате и слушате през USB порта на телевизора.
Изглежда 'шасито' им си има достатъчно потенциал и с подходящ фърмуеър сигурно няма да се затрудни и с други формати на HD видео/аудио. Но явно са отрязали тези възможности съзнателно: 1. за да си спестят оскъпяването от някои лицензи и 2. за да диференцират повече моделите си от по-висок клас.
https://forum.setcombg.com/**********************/files/QK98LIKH/MOV00069.AVI.html
https://forum.setcombg.com/**********************/files/KVLURJ9K/MOV00070.AVI.html
Интерресно, междувременно видях че този модел има съпорт DLNA сървър и се връзва към домашната мрежа - т.е. елементарно чрез медия плеър може да се шерват доста неща по мрежата от компютъра. Интересно е само дали в този случай би плейвал 'нормалните' формати които така или иначе си дърпам от торентите. Ако е само AVCHD формат - кофти - трябва да се конвертират нещата което обезсмисля цялата работа.
Добре де - а плейва ли не HD файлове - наприме филм свален от торент - DivX, Xvid и т.н.
hristoslаv 2 - благодаря много за идеята и консултацията!
P.S. Намерих темата за това Сони и си отговорих на всички въпроси.
Благодаря отново - предложението е страхотно, само дето е орязана тази функционалност - филмчета през флрашката... мамка му.... Сериозно се замислих и то в полза на Сонито пред ЛГ - то - все пак Сони си е Сони. А филми мога да си ги пека на дискове и да си ги гледам на бойния ми DVX9900... Само дето няма да ми е едно дистанционното, както го бях замислил
прегледай на официалната страница
http://www.sony.bg/product/t32-v-series/kdl-40v5500
а за форматите- зареди си на една флашка и тествай на място в магазина
P.S.Пиши после какво плейва и какво не.
До 1700лв PHILIPS 42PFL7404H/в момента на промоция в Техномаркет/ не е ли също добра оферта/като изключим субтитрите през USB/ ?
да добър е-просто съм пропуснал да му го предложаПървоначално публикувано от UserBG
Sony KDL40V5500 няма 100hz, динамичен контраст 60 000, срещу -100hz , 80 000 контраст, 2 инча повече и 50 лева по-малко, в момента, при PHILIPS 42PFL7404 .
100 херца може и да имат смисъл в някой сцени за по-плавно движение, но и да добавят странични ефекти, които не са налични в оригиналния материал. така става когато производителя се опитва да генерира допълнителни междинни кадри.. в почти всички сериозни ревюта при гледане на филми експертите предпочитат да изключат това и гледат филма така както е сниман. на практика важен е параметъра инертност на панела, който при ЛЦД е в порядъка на милисекунди, а при плазма микросекунди.
относно контраста, дето са 60000 там са и 80000 на практика, това е т.нар. динамичен контраст и той се измерва доста произволно от производителите , но важното е че това не е контраста между максимално черно и максимално бяло в един кадър, а максималното черно го мерят в един, а максималното бяло в друг кадър. важни са параметрите статичен контраст (АНСИ, в един кадър) и абсолютно ниво на черното (плюс от какъв ъгъл на виждане е наличен).
относно ползването на телевизора като плеър за филми от УСБ. може и да е удобно на първо време, но нямате почти никаква разширяемост в смисъл подръжка на всякакви нови формати и мисля чесъщо така не може да изкарате 5.1 звук от телевизора към рисивър с 5.1 тонколони за да слушате филма както трябва. за второто не съм сигурен как е при различните модели, но за първото не винаги може да се чака на фирмуеър подновяване, защото това може да изисква производителя да плаща допълнителни лицензи.
а някои потребители се оплакват от 'насичане' на картината при гледане на определени филми по този начин.
За насичането при Филипс 7404-8404 го видях поне от това което бях качил за проба на флашката(кофти качество 1,4Gb за 2часа филм) .При Самсунг и ЛГ го нямаше ама едни ореоли и мазане ...