Новобранец!... Изглежда въопште не си разбрал идеята на пост-а.... Както и да е... Извинявам се за спама.Първоначално публикувано от LCD???
:-)
Новобранец!... Изглежда въопште не си разбрал идеята на пост-а.... Както и да е... Извинявам се за спама.Първоначално публикувано от LCD???
:-)
аз бях питал колко пъти мога да ъпдейтвам тв то и отговора беше колкото си искам,ако говориш за Philips а аз моя го ъпдейтнах,има няколко допълнения в менюто,засега още няма субтитри на филмите през USb ама и това ще стане.Я сподели какво е качеството на цифровите канали........Първоначално публикувано от emil2564
Здравейте!
Днес видях, че има нова версия за Philips LCD TV 42PFL8404H 42" Full HD 1080p digital TV with Ambilight Spectra and Pixel Precise HD
42PFL8404H/12, а именно:
Firmware Upgrade - Software, Version: 000.026.033.009 English (UK)
Zip file (40.76 MB), 2009-05-27
http://www.p4c.philips.com/files/4/4...12_fus_eng.zip
Някой знае ли какви са промените?
Поздрави,
А3
По информация от страницата на Philips за последните 2 нови версии :
Q5481_0. 26.33.9
- TV cannot store the channels from cable service provider, Kabel Baden-Wurttemberg.(Only
applicable to country, Germany)
- TV does not display the correct resolution for some PC formats and is forced to the
640x480 resolution.
- While playing a media file in the root directory of the USB memory device, the Program +/-
button does not allowed you to select another media file.
- Unable to enter the network frequency for DVB-C installation.(Only applicable to country,
Netherlands)
- To preset/position analog channels from preset number 2001 onwards after channel
installation.(Only applicable to coun
try, Netherlands)
- Channel disappeared from the original preset position and shifted to a preset number
16384 after installation update.(Only applicable to country, Lithuania, Czech Rep or Italy)
Q5481_0.26.29.6
- No channels found after auto-installation.(Only applicable to country, Ukraine & Bulgaria)
- Riks TV certification.(Only applicable to country, Norway)
- Intermittent access of electronic user manual with the [Yellow] button on the remote control.
(Only applicable for models with electronic user manual)
- The audio language does not change when you select an audio language from the list of
available broadcasted languages in the TV menu for a digital channel.
- The TV is intermittently blocked when accessing YouTube service.(Only applicable for Net
TV models)
- To include DVB-T MPEG4 feature for country, Slovenia.
- Channel Nederland 2 and Nederland 3 presets are shifted after installation update.(Only
applicable to country, Netherlands)
Относно качеството на картината - определено има разлика - доста по добра е. Немските телевизий са супер, а някой БГ не чак толкова. Нп като цяло всички доста се подобриха. Обаче май имам проблем:
Като поработи известно време примерно половин час( а може и час) ТВто и канала изчезва. като сменя на друг канал дава каналът е кодиран. Мисля че този модул прави някакъв проблем.Проблема се появява най вече като сменям каналите. очаквам съвет.
Пак се разколебах PHILIPS 42PFL5604H или PANASONIC TH-46PY8P за БУЛСАТ и филми,такмо се навих за 42'' модел на плазмата и установих (писахте ми) че няма цифрови тунери.Да ама видех книжка на Метро за предстоящи промоции-PANASONIC TH-46PY8P за 1480лв,PHILIPS си има тези тунери но пак за какво са ми като съм на БУЛСАТ.42'' LCD или 46" PLASMA pak пак размимисли
изкарай модука и пак го намести на мястото си....Първоначално публикувано от emil2564
Ъпдейтни софта и ако пак прави така значи вече е от модула...
Здравейте,
Искам да си купя телевизор. Спрял съм се на телевизор Philips 32PFL9613D, Samsung 32B650 или Samsung 32B651 Бюджетът ми е 1600 лв. И тъй като постоянно следя форума искам да направя най добрия избор. Така че ако може да ми препоръчате някой от посочените от мен или други модели до 1600 лв. Има ли разлика между двата Самсунга?
Знам че ще ми дадете най добрите предложения за което ви благодаря.
B650 корпуса е с формата на U но черен на цвят
b651 корпуса е с формата V но червен на цвят
SONY KDL-32V5500K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051972
LG 37LH4000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052014
PHILIPS 42PFL5604H http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052401
LG 42LH3000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052010
След доста умуване и гледане успях да намеря в Технополис чисто нов Сони 46w4000 и взех него. Много съм доволен и за 2000лв мисля, че е перфектната оферта за мен.
Сега къщи имам 2 телевизора (1 в спалня и 1 във всекидневната) и 1 HTPC (home theater pc). Разтърсих се и видях, че едно перфектно решение е да си взема 1 HDMI splitter - ще разделя сигнала от компа до двата ТВ-та и така ще мога да използвам компютъра и в двете стаи. Имам вече много добра bluetooth клавиатура с тъчпад. Проблема ми е от къде да си намеря добър splitter, защото чета в нета и хората се оплакват от някои не толкова качествени.
Искам да попитам някои от вас има ли впечатление от такова устройство?
Лично намерих само на едно място, къдете изглежда по-качествено:
http://www.plesio.bg/splitters-c-699...-p-232574.html
Благодаря, pstamov !
От къде мога и аз да си гледам промените във версиите - може ли да ми пратиш линк-а, за да не досаждам допълнително.
Заслужава ли си ъпдейта на ФМ-а или да чакам вариянта с плейване на МКВ файлове и тогава да флашвам Филипс-а?
Поздрави,
А3
Поздрави на всички участници във форума.
Имам въпрос, който бе зададен преди известно време от друг човек, но до момента не получи отговор.
Мен обаче, отговорът на въпроса, мнооооогоооо ме интересува и за това ще го повторя.
Ето и въпроса.
Има ли, или няма стойност технологията/екстрата/ 'Ambilight' в моделите на Philips /конкретно серия 8 модел 8404/?
Разбира се, задавам въпроса си, на притежателите на този модел, и на всички останали, които имат преки впечатления от него.
Работата е там, че нямам излишни пари , а поне на теория с 'Ambilight' възприятията са по-меки и по-мащабни.
Наясно съм, че 8-ма серия предлага и други удобства спрямо 5-та или 7-ма серии, но най-много се вълнувам от възможноста да имам 37" телевизор,
който по възприятия да изглежда като 42" и да тушира контраста между картината на телевизора и стената /в случая бяла на цвят/.
Ако съм объркал нещо в идеята и смисъла на 'Ambilight'-а, моля поправете ме.
Послеслов.
Откакто в 'Техномаркет' вдигнаха цената на 42"-я модел /42PFL8404H/ загубих интерес към него.
Това, което знам в момента, като цени на 8-ма серия е следното:
42" - приблизително 2400 лв. - Техномаркет
37" - 2000 лв. в сайта на 'Зора'
32" - мисля, че още не е внесен.
а това ми предлага местна фирма:
32" - 1600 лв. - неизвестна дата на доставка.
37" - 1800 лв. - неизвестна дата на доставка.
Заслужава ли си разликата в цената на серии 8-ма и 5-та, при положение, че основната добавка, на която аз съм хвърлил око е 'Ambilight'.?
Ще съм благодарен на всякакви мнения и коментари.
Здравей, the_archer!
Цената на 42PFL8404 в цялата търговска мрежа - Технополис, Техномаркет електорн.бг преди седмица беше една и съща, а именно 2199лв.
От седмица имам този модел ТВ и относно АМБИЛАЙТ възможностите за които ти питаш искам да кажа, че когато е тъмно в помещението тази фунция дава известно "разширение" на картината и въприятието е малко по-различно. Доколко е полезна тази екстра е трудно да кажа, но от момента, от който Филипс пуснаха АМБИЛАЙТ като екстра не се отказват да я поддържат и развиват. Доколкото знам в 8404 е 2-ро поколение от тази възможност.
Като цяло ТВ-то е добро, има редовна поддръжка на ФМ, последната версия е от 27.05.2009, 100 хц са си реални, ъгъла на виждане е добър 176 градуса.
Поздрави,
А3
the_archer
Aмбилайта действа релаксиращо на очите
имам в предвид ,че когато гледаш вечерта в тъмна стая очите ти се напрягат заради контраста между ярката картина на телевизора и тъмната стена около него /очните мускули са постояяно напрегнати за да свият ириса/блендата на окото/заради светлинният поток от телевизора.
Когато пуснеш Амбилайта - контраста между двете повърхности пада-прехода от светла към тъмна част става по плавен и очните мускули се отпускат и отварят ириса /усеща се разликата в очите-повярвай ми аз имам 7603/
Заслужава си разликата в цената на серии 8-ма и 5-та,не само заради амбилайта-но основно заради картината и допълнителните възможности.
Първоначално публикувано от the_archer
Здравей,the_archer,от една седмица имам Philips 37pfl8404h.Определено си търсих модел с размер 37 инча и след многомесечно четене и чакане се спрях на този Филипс,след като по принцип бях отхвърлил повечето марки и се бях спрял на две- Филипс и Панасоник.Мога да кажа със сигурност,че на SD сигнал/телевизия и ДВД/се справя много добре.Амбилайта на тъмно също върши добра работа,като има няколко различни режима на работа.Освен това пробвах и NET TV/не,че ми е приоритет/,разкошна глезотия-влизаш си в интернет без да ползваш компютър.Не можах да издържа на изкушението обаче и влязох в сервизното меню,сигурно на много хора ще им е интересно,особено на Hristoslav2- ето някои данни :
1.Номер на матрица - 161,вид: A-MVA
2.Производител - AUO, модел HW02 V9 37"
3.Модел шаси - Q548.1E
Това е от мен засега,дано съм бил полезен
П.С.Забравих да спомена, че DVB-C тунера му се справи перфектно без set-top-box-a на кабелния оператор,като зададох страна за търсене на каналите Германия/с България не става !