Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 331 от 443 ПърваПърва ... 281321329330331332333341381 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,951 до 4,965 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    goliampraz относно черното и контрастта при Филипс изобщо не се притеснявай! Мнооого относителна работа е това. Черното сивеело ала бала. Важно е какво става с цялата картина. Моя телевизор е с една от най-лошите матрици и само да можеш да видиш след калибрацията му за какво потресаващо качество при SD/HD става дума. Реалният му контраст е около 820:1 спрямо да кажем други където гонят 2000-3000:1 и когато съм тествал тези модели в очите ми беше останало само техните писани характеристики, но на живо не ги видях. По-детайлна и триизмерна картина съм виждал само при тази марка.Така, че смело! Ти решаваш.
    soon, няма как най-тъмната ти точка в картината да е сива и в същото време да имаш триизмерна картина. Тя е плоска и измита.
    Ето един нагледен пример:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 приеми моето възхищение от твоето знание, както и сваляне на шапка на hristoslav2, но това е лично мнение. Смених няколко сериозно коментирани ТВ-та от средния и висок клас и крайния избор остана при "лошото черно и ниския контраст" на Филипс. Нищо лично, но картината при мен точно от към детайл и дълбок нюанс в черно/сивото е бетон спрямо коментирани модели. Просто нещо неоткрих тази визия другаде. Пак пиша: всеки има лично мнение и това е интересното в случая.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от soon
    lazarus18 приеми моето възхищение от твоето знание, както и сваляне на шапка на hristoslav2, но това е лично мнение. Смених няколко сериозно коментирани ТВ-та от средния и висок клас и крайния избор остана при "лошото черно и ниския контраст" на Филипс. Нищо лично, но картината при мен точно от към детайл и дълбок нюанс в черно/сивото е бетон спрямо коментирани модели. Просто нещо неоткрих тази визия другаде. Пак пиша: всеки има лично мнение и това е интересното в случая.
    100% Подкрепям колегата относно картината на 42PFL7404, матрицата му е не лоша напротив, модела има 10 битова 100 HZ матрица s-ips която ползва EEFL лампа за подсветката - знаете какви са плюсовете от това! Недостатък необясним за мене е лошия зрителен ъгъл. За черното - има си динамично фоново осветление което в съчетание с едни интелигентно направени настройки дава една сносна картина.

SOON би ли споделил своите настройки на картината?
    Аз съм така:
    яркост - 57;
    контраст - 68;
    цвят - 40;
    острота - 4;
    оттенък - нормален;
    HDNM - min;
    100Хз - оn;
    динамичен контраст - мин;
    динамично фоново - най-добра картина;
    разширена яркост - он/оф в зависимост от източника;
    подчертаване на цвета - мин;

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

soon, koleto, гледам да избягвам да коментирам недостатъци на вече притежаваните от хората модели. Харесали сте го в магазина, купили сте си го и сте доволни. Това е идеята на цялата тема - всеки в крайна сметка да е доволен от покупката си.
    Просто когато някой си избира нов телевизор гледам да му предоставя нужната информация, плюсове и минуси и в крайна сметка той сам да направи избора си.
    Както виждаш никъде не съм казал на goliampraz да си купи плазмата. Нещо, което аз за себе си бих направил на секундата. Но той не е мен и търсим различни неща.

6. Тук е от
    Oct 2009

Привет 75twinspark
    това е твоя телевизор
    PANASONIC TX-L32X10Y http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054301
    другият ти вариант е
    PHILIPS 32PFL5404/H http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053298
    Благодаря ти, hristoslav2

7. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    soon, koleto, гледам да избягвам да коментирам недостатъци на вече притежаваните от хората модели. Харесали сте го в магазина, купили сте си го и сте доволни. Това е идеята на цялата тема - всеки в крайна сметка да е доволен от покупката си.
    Просто когато някой си избира нов телевизор гледам да му предоставя нужната информация, плюсове и минуси и в крайна сметка той сам да направи избора си.
    Както виждаш никъде не съм казал на goliampraz да си купи плазмата. Нещо, което аз за себе си бих направил на секундата. Но той не е мен и търсим различни неща.
    Благодаря на всички за вашите мнения. Всеки има право на свое собствено мнение, което трябва да се уважава. Наистина ми помогнхате много с цялата информация. В крайна сметка истината се ражда в спора.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Абсолютно си прав - важното е всеки да си се кефи на покупката. Относно ролята ти във форума - двамата с Христослав2 се справяте повече от добре - мисля че две мнения по въпроса не може да има.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

koleto прав си , но има и непредвидени ситуации както при мен , избирах харесах си исега пак съм пред дилема

11. Тук е от
    Oct 2009

здравейте!посъветвайте ме кое lcd да избера:LG 32LH3000 или SAMSUNG LE-32B530

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sylverman
    здравейте!посъветвайте ме кое lcd да избера:LG 32LH3000 или SAMSUNG LE-32B530
    SAMSUNG LE-32B530 -или още по добре SAMSUNG LE-32B550

13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от mirix
    koleto прав си , но има и непредвидени ситуации както при мен , избирах харесах си исега пак съм пред дилема
    Кажи си дилемата може да помогне някой

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

мерси

16. Тук е от
    Dec 2007

Привет на всички! Бях позанемарил четенето на форума и гледането на ТВ-та, но надявам се съм копенсирал донякъде с прочита на последните 150 страници... Радвам се да установя че виждам "познати" хора (отпреди година), които продължават да дават мнения и съвети, а също и да следят новостите, за което ги поздравявам!
    Ще купувам 40/42" ТВ. Спрял съм се на следните модели (неподредени):

LG 42LH7000
    Philips 42PFL8404
    Sony 40W5500
    ...???

Смятам да дам не повече от 2200 лв на първо четене. Леки толеранси са възможни, стига да си заслужават. Нещо което малко ме притеснява е отражателния екран на някои иначе добри модели. Поради този факт съм загърбил (засега!) Самсунг и плазмите. Ходих онзи ден в Техномаркет, за съжаление набързо. Там видях 42G10E на Panasonic - мисля че е в промоция. С изненада установих нещо, което съм установявал и преди при плазмите - трептят! Секаш гледам стар монитор на 60Hz. Това личи при светли сцени, не дай си боже бял екран. Може би моите очи са по-чувствителни към трептения, не знам. Друг има ли такива наблюдения? Може ли да има отстранима причина за този "дефект"? Сигнал?

Сега видях, че на промоция е Sony KDL-40Z4500AEP http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09045944 Вярно, че е Bravia 2, но все пак е Z серия, 10-битов панел? Някой има ли мнение?

Имам popcorn и мисля (поне засега), че няма да ползвам кой-знае колко USB и други екзотични свързвания...
    Не съм сигурен, че амбилайта ще има необходимия ефект при мен, защото телевизорът ще е на тъмен фон (мебелно пано).

Интересно е, че никой не споменава JVC... Спомням си, че преди около година съм гледал нелоши модели... Те имаха тънък телевизор когато другите масово бяха по 15 см. Освен изброените марки/модели някой може ли да ми препоръча сходни модели от други марки(Sharp, Hitachi, JVC, ...)

Определящ фактор за мене е картината. Телевизорът ще го закачам на стената, ще се гледа от около 2.5-3.0 метра, зрително поле около 60-90 градуса (хоризонтал).

Имате ли препоръки за магазин (обслужване, гаранция, надежност на стоката)... Че като слушам някои "консултант"-продавачи ми се плаши окото... Със сигурност знам, че има и хора които много добре си вършат работата, стига да ги знаеш кои са.

Ще излизат ли скоро нови модели - сиреч, ще падат ли цените на посочените по-горе в близко бъдеще?

Някой беше споменал, че имало разлика в прилагането на Закона за потребителя, ако ТВ-то се вземе на фирма? Има ли нещо такова - т.е. ущърб?

Мале, колко въпроси написах... Все пак много се надявам на отговор

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

pavele и трита модела са много добри, така че каквото и да избереш няма да сгрешиш. Въпроса е твоите очи при кой виждат най-добре?
    Успех!

P.S. Ето ти един тест на SONY 40Z4500:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0081124136.htm

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pavele
    Привет на всички! Бях позанемарил четенето на форума и гледането на ТВ-та, но надявам се съм копенсирал донякъде с прочита на последните 150 страници... Радвам се да установя че виждам "познати" хора (отпреди година), които продължават да дават мнения и съвети, а също и да следят новостите, за което ги поздравявам!
    Ще купувам 40/42" ТВ. Спрял съм се на следните модели (неподредени):

LG 42LH7000
    Philips 42PFL8404
    Sony 40W5500
    ...???
    Ето по няколко думи за всеки модел:
    LH7000 - плюсове - 42 инча, Bluetooth, медия плеър.
    8404 - 42 инча, Амбилайт
    W5500 - видимо по-добro черно, най-добро скалиране на резолюция.

Както казва soon, наистина и трите са добри и няма как да сбъркаш.

Аз все пак бих добавил и Toshiba 42ZV635, който има в добавка 200Hz. Панела му обаче е лъскав.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе