soon, няма как най-тъмната ти точка в картината да е сива и в същото време да имаш триизмерна картина. Тя е плоска и измита.Първоначално публикувано от soon
Ето един нагледен пример:
soon, няма как най-тъмната ти точка в картината да е сива и в същото време да имаш триизмерна картина. Тя е плоска и измита.Първоначално публикувано от soon
Ето един нагледен пример:
lazarus18 приеми моето възхищение от твоето знание, както и сваляне на шапка на hristoslav2, но това е лично мнение. Смених няколко сериозно коментирани ТВ-та от средния и висок клас и крайния избор остана при "лошото черно и ниския контраст" на Филипс. Нищо лично, но картината при мен точно от към детайл и дълбок нюанс в черно/сивото е бетон спрямо коментирани модели. Просто нещо неоткрих тази визия другаде. Пак пиша: всеки има лично мнение и това е интересното в случая.
100% Подкрепям колегата относно картината на 42PFL7404, матрицата му е не лоша напротив, модела има 10 битова 100 HZ матрица s-ips която ползва EEFL лампа за подсветката - знаете какви са плюсовете от това! Недостатък необясним за мене е лошия зрителен ъгъл. За черното - има си динамично фоново осветление което в съчетание с едни интелигентно направени настройки дава една сносна картина.Първоначално публикувано от soon
SOON би ли споделил своите настройки на картината?
Аз съм така:
яркост - 57;
контраст - 68;
цвят - 40;
острота - 4;
оттенък - нормален;
HDNM - min;
100Хз - оn;
динамичен контраст - мин;
динамично фоново - най-добра картина;
разширена яркост - он/оф в зависимост от източника;
подчертаване на цвета - мин;
soon, koleto, гледам да избягвам да коментирам недостатъци на вече притежаваните от хората модели. Харесали сте го в магазина, купили сте си го и сте доволни. Това е идеята на цялата тема - всеки в крайна сметка да е доволен от покупката си.
Просто когато някой си избира нов телевизор гледам да му предоставя нужната информация, плюсове и минуси и в крайна сметка той сам да направи избора си.
Както виждаш никъде не съм казал на goliampraz да си купи плазмата. Нещо, което аз за себе си бих направил на секундата. Но той не е мен и търсим различни неща.
Благодаря ти, hristoslav2Привет 75twinspark
това е твоя телевизор
PANASONIC TX-L32X10Y http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054301
другият ти вариант е
PHILIPS 32PFL5404/H http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053298
Благодаря на всички за вашите мнения. Всеки има право на свое собствено мнение, което трябва да се уважава. Наистина ми помогнхате много с цялата информация. В крайна сметка истината се ражда в спора.Първоначално публикувано от lazarus18
Абсолютно си прав - важното е всеки да си се кефи на покупката. Относно ролята ти във форума - двамата с Христослав2 се справяте повече от добре - мисля че две мнения по въпроса не може да има.Първоначално публикувано от lazarus18
koleto прав си , но има и непредвидени ситуации както при мен , избирах харесах си исега пак съм пред дилема
здравейте!посъветвайте ме кое lcd да избера:LG 32LH3000 или SAMSUNG LE-32B530
SAMSUNG LE-32B530 -или още по добре SAMSUNG LE-32B550Първоначално публикувано от sylverman
Кажи си дилемата може да помогне някойПървоначално публикувано от mirix
Привет на всички! Бях позанемарил четенето на форума и гледането на ТВ-та, но надявам се съм копенсирал донякъде с прочита на последните 150 страници... Радвам се да установя че виждам "познати" хора (отпреди година), които продължават да дават мнения и съвети, а също и да следят новостите, за което ги поздравявам!
Ще купувам 40/42" ТВ. Спрял съм се на следните модели (неподредени):
LG 42LH7000
Philips 42PFL8404
Sony 40W5500
...???
Смятам да дам не повече от 2200 лв на първо четене. Леки толеранси са възможни, стига да си заслужават. Нещо което малко ме притеснява е отражателния екран на някои иначе добри модели. Поради този факт съм загърбил (засега!) Самсунг и плазмите. Ходих онзи ден в Техномаркет, за съжаление набързо. Там видях 42G10E на Panasonic - мисля че е в промоция. С изненада установих нещо, което съм установявал и преди при плазмите - трептят! Секаш гледам стар монитор на 60Hz. Това личи при светли сцени, не дай си боже бял екран. Може би моите очи са по-чувствителни към трептения, не знам. Друг има ли такива наблюдения? Може ли да има отстранима причина за този "дефект"? Сигнал?
Сега видях, че на промоция е Sony KDL-40Z4500AEP http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09045944 Вярно, че е Bravia 2, но все пак е Z серия, 10-битов панел? Някой има ли мнение?
Имам popcorn и мисля (поне засега), че няма да ползвам кой-знае колко USB и други екзотични свързвания...
Не съм сигурен, че амбилайта ще има необходимия ефект при мен, защото телевизорът ще е на тъмен фон (мебелно пано).
Интересно е, че никой не споменава JVC... Спомням си, че преди около година съм гледал нелоши модели... Те имаха тънък телевизор когато другите масово бяха по 15 см. Освен изброените марки/модели някой може ли да ми препоръча сходни модели от други марки(Sharp, Hitachi, JVC, ...)
Определящ фактор за мене е картината. Телевизорът ще го закачам на стената, ще се гледа от около 2.5-3.0 метра, зрително поле около 60-90 градуса (хоризонтал).
Имате ли препоръки за магазин (обслужване, гаранция, надежност на стоката)... Че като слушам някои "консултант"-продавачи ми се плаши окото... Със сигурност знам, че има и хора които много добре си вършат работата, стига да ги знаеш кои са.
Ще излизат ли скоро нови модели - сиреч, ще падат ли цените на посочените по-горе в близко бъдеще?
Някой беше споменал, че имало разлика в прилагането на Закона за потребителя, ако ТВ-то се вземе на фирма? Има ли нещо такова - т.е. ущърб?
Мале, колко въпроси написах... Все пак много се надявам на отговор
pavele и трита модела са много добри, така че каквото и да избереш няма да сгрешиш. Въпроса е твоите очи при кой виждат най-добре?
Успех!
P.S. Ето ти един тест на SONY 40Z4500:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0081124136.htm
Ето по няколко думи за всеки модел:Първоначално публикувано от pavele
LH7000 - плюсове - 42 инча, Bluetooth, медия плеър.
8404 - 42 инча, Амбилайт
W5500 - видимо по-добro черно, най-добро скалиране на резолюция.
Както казва soon, наистина и трите са добри и няма как да сбъркаш.
Аз все пак бих добавил и Toshiba 42ZV635, който има в добавка 200Hz. Панела му обаче е лъскав.