Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 330 от 443 ПърваПърва ... 280320328329330331332340380 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,936 до 4,950 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    goliampraz ако ще купуваш към днешна дата плазма ориентирай се към PANASONIC серията V10.
    3100 лв е границата която съм си определил, Филипса също мога да го взема на тази цена за момента въпреки че е 3399 в Техномаркет. Освен това вероятно ще купувам другия месец така че надявам се да паднат още. V10 e нов модел и едва ли ще падне надолу толкова скоро а в момента е 3700 лв

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Така и така си чакал цяла година,изчакай до коледните празници да не те е яд после.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Тогава грабвай Филипса ако не ти се чака. М/у другото доста добър модел. Ако държиш да гледаш максимално добра SD картина (за HD е излишен коментара - там нещата са 100%) не се замисляй за него. Определено много по-добра и детайлна картина спрямо другите телевизори (Сони, Самсунг и ...) в тази ценова категория.

5. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Така и така си чакал цяла година,изчакай до коледните празници да не те е яд после.
    Не е проблем да изчакам , но въпросът ми е поскоро за разликата между двата модела (не точно разликата поскоро предимствата на единия пред другия така че да избера по добрия за моите условия)

Тогава грабвай Филипса ако не ти се чака. М/у другото доста добър модел. Ако държиш да гледаш максимално добра SD картина (за HD е излишен коментара - там нещата са 100%) не се замисляй за него. Определено много по-добра и детайлна картина спрямо другите телевизори (Сони, Самсунг и ...) в тази ценова категория.
    а в сравнение с Панасоник-а кой е по добър И да основно за СД сигнал, не искам да си купя телевизор за 3000+ лева да си го сложа вкъщи и да показва по зле от стария ми кинескопен телевизор.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

goliampraz при това условия избора ти определено клони към Филипса. За съжаление почти повечето фирми нехаят към уж отминаващия си PAL сигнал и в моделите си невлагат толкова отношение в обработката на 576i. Но както казахме нещата при Филипс са коренно различни. Най-добре иди и вис с очите си тези важни поддробности в обработката на SD сигнала. Аз бях също пред тази дилема за плавния преход от кинескоп към LCD/PLASMA и след няколко грешки сега съм с Филипс само, че LCD. Лично мнение - няма по-добра картина в SD/HD спрямо другите производители. Иди и сравни с очите си и пак пиши.
    Успех!

7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Аз бих взел PANASONIC TX-P50V10E виж ги на живо в магазина и предполагам че там ще те навиват за Филипса.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

goliampraz при това условия избора ти определено клони към Филипса. За съжаление почти повечето фирми нехаят към уж отминаващия си PAL сигнал и в моделите си невлагат толкова отношение в обработката на 576i. Но както казахме нещата при Филипс са коренно различни. Най-добре иди и вис с очите си тези важни поддробности в обработката на SD сигнала. Аз бях също пред тази дилема за плавния преход от кинескоп към LCD/PLASMA и след няколко грешки сега съм с Филипс само, че LCD. Лично мнение - няма по-добра картина в SD/HD спрямо другите производители. Иди и сравни с очите си и пак пиши.
    Успех!
    Ходих гледах сравнявах, Дори Филипса ми хареса на HD сигнал повече и от V10 който беше изложен в магазина. А пък кабелната в Техномаркет Бургас е отврат (разбирай черти снежинки и не знам какво още) и въобще не дава реална представа как ще изглежда телевизорите на по добър SD сигнал. Иначе аз повече клоня към Филипса но мненията на Lazarus18 i Hristoslav2 направо ме озадачиха та за това повдигнах пак този въпрос.

10. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Те в тоя магазин май нямат кабелна пускат само 7-8 програми от сателит и всичко минава през хиляди конекций,имаха сигнал само на един тв от ITV ако все още е там помоли ги да пуснат сигнал от него.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

goliampraz ясно, разбрахте напълно и след тази информация на твоето усещане отговора е един и вярвай ми най-правилното решение в името на отличното качество. Филипса е твоя избор. Интересно, но в тези хангари-магазини объркването в избора е може би преднамерено. Никакви реални условия за да видиш реалните възможности на дадена бройка. Отдавна примерно в ТМ трябва да имат SHOW ROOM, да ама не.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

goliampraz, G10 си има DVB-C тунер. Не гледай в ТМ какво пишат, а чети в panasonic.bg
    Единствения проблем, който гледам че може да имаш с него е помещението. Лъскавия панел и плазмата като цяло не са много удачни са осветена стая. Ти прецени дали искаш да извлечеш максимума от картината на светло или на тъмно.
    Честно казано наблюденията ми за по-лошия контраст на Филипса е от 42-ката. hristoslav2 е дал информация, че в 52-ката матрицата е на Sharp и тогава може би нещата са малко по-различни. Въпроса е, че най-вероятно става дума за по-стар модел матрица. Нямам нужните наблюдения и информация да направя обективно сравнение при тези размери на екрана. Убеден съм в едно - в нетолкова светла стая /вечер на слаба лампа или с плътни пердета през деня/ G10 ще ти даде осезаемо по-добро черно.
    Виждам, че имаш някакви притеснения от плазмата и по-добре е да действаш според твоите усещания.

13. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря ви за коментарите. Май съм по склонен на Филипса. Мисля че в осветена стая като моята неговият матов панел няма да отразява толкова колкото гланцовия на Панасоника. После повече държа на белия цвят който при Филипса е по реален, а не на черния който пък е по реален при панасоника.
    А иначе пак съм там откъдето тръгнах : soon e za Philips granity za Panasonic 50:50

едит:
    Благодаря и на Лазарус за коментара. Прочетох го след горния пост , много се доближава до моите терзания Мисля че ми е достатъчно това и ще се спра на Филипса. Дано следващия пост да ми е като притежател на нов телевизор. Може и да е през Декември де

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от goliampraz
    Ходих гледах сравнявах, Дори Филипса ми хареса на HD сигнал повече и от V10 който беше изложен в магазина. А пък кабелната в Техномаркет Бургас е отврат (разбирай черти снежинки и не знам какво още) и въобще не дава реална представа как ще изглежда телевизорите на по добър SD сигнал. Иначе аз повече клоня към Филипса но мненията на Lazarus18 i Hristoslav2 направо ме озадачиха та за това повдигнах пак този въпрос.

Ако не ти е проблем прескочи до Зора и Ритони- някои от моделите,които си харесал ги има там,аз навремето така направих,ще ти обърнат повече внимание по отношение пробването на SD- сигнала.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от goliampraz
    Благодаря ви за коментарите. Май съм по склонен на Филипса. Мисля че в осветена стая като моята неговият матов панел няма да отразява толкова колкото гланцовия на Панасоника. После повече държа на белия цвят който при Филипса е по реален, а не на черния който пък е по реален при панасоника.
    А иначе пак съм там откъдето тръгнах : soon e za Philips granity za Panasonic 50:50
    За белия цвят всичко е въпрос на настройки, а черния на възможности. Филипса не може да постига черен цвят без да включиш всичките "подобрители" и да гледаш в силно осветена стая и да загубиш детайлността в тъмните сцени. Даже няма и Амбилайт, който донякъде компенсира този проблем с гледането на тъмно.
    Въпреки това признавам, че като цяло моделите са изравнени и дори при твоите критерии с леко предимство на Филипса.
    Имай предвид, че който и да вземеш от двата картината на SD сигнал ще е компромисна ако го гледаш от под 4 метра.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

goliampraz относно черното и контрастта при Филипс изобщо не се притеснявай! Мнооого относителна работа е това. Черното сивеело ала бала. Важно е какво става с цялата картина. Моя телевизор е с една от най-лошите матрици и само да можеш да видиш след калибрацията му за какво потресаващо качество при SD/HD става дума. Реалният му контраст е около 820:1 спрямо да кажем други където гонят 2000-3000:1 и когато съм тествал тези модели в очите ми беше останало само техните писани характеристики, но на живо не ги видях. По-детайлна и триизмерна картина съм виждал само при тази марка.Така, че смело! Ти решаваш.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

goliampraz
    ня разполагам със сигурна информация какава е матрицата на Philips 52Pfl7404
    но съдейки по това което знаем
    Код Диаг. Матрица Фирма в кои модели
    151 52 LK520D3LZ93 Sharp 52PFL5704
    158 52 LK520D3LZ83 Sharp
    188 52 LK52003LA63 Sharp 52PFL5704
    208 52 52PFL7404
    52 LK520D3LA73 Sharp 52PFL9704
    56 LK558Z3LA1P Sharp 56PFL9954
    180 56 LK558Z3LA13 Sharp 56PFL9954
    би следвало матрицата да е Sharp АSV 9-то поколение/2008г/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе