дезиро,ако сигнала е 1080i то HDready телевизор може да го възпроизведе т.е. съвместим е /не е съвместим с 1080р но аз не знам за такива канали,само playstation 3 и bluray player използват този сигнал.
дезиро,ако сигнала е 1080i то HDready телевизор може да го възпроизведе т.е. съвместим е /не е съвместим с 1080р но аз не знам за такива канали,само playstation 3 и bluray player използват този сигнал.
Ами първото ми впечатление, че си заслужава всяка стотинка, за цената си (1999). Има доста възможности за настройка на картината, но ръчно направен избор го запомня само докато го изключиш. Като монитор е много приятен образа, но на моменти червеното ми изглежда някак неестествено. Това е засега, още го разучавам.Първоначално публикувано от bigtomi
@дезиро
Няма такова ознчение като "FullHD", това е нищо не значещо надписче което си слагаха/слагат производителите. Има си спецификиации, които са свързани с сертифицирането на екраните и тези които са съвместими носят логата "HDReady" и "HDReady 1080p". Във втория случай телевизора има резолюция 1920х1080 и е способен да приеме сигнал 1080р. Ето тук http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready можеш да видиш разликите. Сигнал 1080р можеш да получиш за сега от малко източници(BluRay DVD, PC, PS3), а телевизора ти "HDReady" спокойно ще приема и показва сигнала 1080i. За сега никой никъде не излъчва в 1080р. Така че ти си решаваш.
Успех!
Здравейте ! Наскоро си купих SAMSUNG LE-40A786 и ако може някой да ми каже какви кабели и converter да си купя за да гледам от PC-to на TV-to някой филм.
Купих си един hdmi-hdmi кабел, но видеото на pc-to е 8800гт и един пич ми каза,че ми трябва и converter,защото искам да му използвам максимално качеството на tv-to и да го свържа с hdmi кабела. Та ако някой би бил любезен да ми каже какво да купя за да свържа pc - то с тв-то с няколко изречения. :_)
Тва телевизорче като го гледам тук: http://www.lcd-compare.com/televiseu...37PFL5603D.htm ми се струва, че няма VGA вход! Ако е така, ще трябва и да си търсиш видеокарта с HDMI изход, иначе поддържа повече от посочените в твоя сайт параметриПървоначално публикувано от brols
Ръчкаш му VGA кабела от компа в телевизора и нямаш проблем! Аз съм с малко по-стария модел(558), компа ми е под телевизора и кеф ти музика, кеф ти ДВД, кеф ти телевизия! Ако си вземеш и една блутут клавиатурка ДЕЛ всичко е пърфект!Първоначално публикувано от redrum
Щом вече имаш HDMI-HDMI кабел си купи DVI-HDMI Преходник. Струва няколко лева.Първоначално публикувано от redrum
Ще трябва само за звука да помислиш. Акоискаш и той да излиза на телевизора ще ти трябва отделен кабел. По-добрия варинат е ако имаш някаква отделна аудио система и да прекараш звука през нея, че от телевизора е трагедия.
Привет, вчера и аз си взех същата плазма. Настроих го по едно сравнение в US сайт и ми се стори добре. Ти какви настройки си му дал, за SD сигнал да речем? Дали разбра и на колко часа е, аз не намерих как мога да го проверя.Първоначално публикувано от pantsiani
Честито!Първоначално публикувано от joropet
Пробвай да влезеш в сервизното меню - изгаси телевизора и натисни последователно за около 1-2 сек. бутоните от ДУ - INFO-MENU-MUTE-POWER. Колко е работил телевизора е изписано още на първият ред - Panel on Time (Hour) 00000.
Не се ровичкай много из сервизното меню само си провери времето на работа на панела и след това излез.
От сервизното меню се излиза като се изгаси телевизора от бутон POWER.
Първоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте,
Последните букви са суфикс и най-общо
характеризират зоната за продажба на модела,
цвета, а може и някакво друго предназначение
да има (корекция, update, etc),
слага се от фабриката директно !
В конкретния случай е важно да знаете, че модела
е TH-42PV80Р (Източна Европа) и добавеното "А"
на края е ъпдейт на модела по отношение на
HDMI комуникацията с външно свързани устройства
(лаптоп например)
Kind regards,
-------------------------
Panasonic Sofia Office
Website: www.panasonic.bg
Mай и те не са много наясно-какъв е тоя ъпдейт на модела по отношение на HDMI ?
Там или е поставен версия 1.2 или версия 1.3
и доколкото знам ъпдеита на фърмуера не се записва като суфикс-няма да им стигне азбуката-понякога се стига до 40 ъпдейтвания на фърмуера
pana -Благодаря за постването на отговора
Здравейте, накрая след доста чудене и четене си купих Philips 32PFL7803D/10 и предполагам не сбърках. Останах доста очарован от картината през кабеларката (за сега не смятам да пукам цифрова). Имам няколко въпроса:
1. Трябва ли да да инсталиран всеки фърмуер за този модел от страницата на Philips, има ли някакво видимо изменение - картина, звук
2. Свързах телевизора с лаптоп (Gigabyte), но немога да уцеля резолюциите. Моля за малко помощ. Картата на лаптопа е NVIDIA 8400 GS, подържа на дисплея на лаптопа 1280 / 800 или нещо подобно. Та въпроса ми е на каква резолюция да подържам дисплея на лаптопа и на телевизора. А картината на телевизора на какъв режим да е 16:9, auto или нещо друго.
Добре е да подаваш 1920х1080 като телевизора е в режим Unscaled. За да подкараш различни резолюции на лаптопа и телевизора трябва да го пуснеш в режим Dual View /ако не се лъжа/.Първоначално публикувано от rickk
Здравейте, харесах си LG 32PG6000. Някой има ли някакви отзиви за тази плазмичка? Цената ме устройва, а и отзивите за него. За съжаление не намерих нищо във форума за него.
Не знам дали си забелязал, че това е 32-инчова плазма. Единствената в света. Запитай се дали искаш да си собственик на нещо, което е толкова непопулярно. Аз не бих рискувал.Първоначално публикувано от machine