основно филми, но не всичко е с HD качество и най-вероятно ще остават черни ленти.Първоначално публикувано от zlobarov
от време на време игри
основно филми, но не всичко е с HD качество и най-вероятно ще остават черни ленти.Първоначално публикувано от zlobarov
от време на време игри
Ти черни ленти ще имаш и при HD. 99% от филмите се виждат с черни ленти на 16:9 телевизор. При всички случаи с плазмата ще се налага да зуумваш образа да се махнат.Първоначално публикувано от hajigeo
Не знам, определено lazarus18 е с повече опит и познания от мен, но аз никога не зуумвам и си гледам с черни ленти отдолу и отгоре. Резултата- след двучасов филм има едва забележими следи от лентите, но след 10 минутно гледане на цял екран/например ТВ/, няма и следа от спомени. Може и да има някакви последици и ако е така, нека занаещите да кажат дали е правилно/няколкочасово гледане на филм по този начин/, или за в бъдеще ще си остана с трайни спомени.Първоначално публикувано от hajigeo
При мен черни ленти има едва на 2-3% от филмите, всичко останало е скалирано точно и запълва екрана без разтягане.
За какво тиви става въпрос.Първоначално публикувано от soon
За мен е по-добре да си гледам в оригиналното съотношение, защото гледам само DVD и там зуумването е за сметка на качеството.
Някои може ли да даде малко инфо за LG 42 LG6100 Scarlet ? Защо не се обсъждат, толкова ли са зле !?
И как става това като всички филми от холивуд се снимат с 2,35:1 или 2,40:1, а твоя телевизор е с 1,77:1 съотношние?Първоначално публикувано от soon
Най-вероятно ползваш Ауто Зуум функцията и телевизора сам ги зуумва.
Аз като гледам , повечето добри филми са кино формат 21:9 и са с черни ленти горе и долу. Другия вариант е обикновено 4:3 и пак имам лентите в страни щото не обичам да е разпънат образа или зъмнат. Телевизия радко гледам, а там вече се преориентират към 16:9.
Вече се замислям дали не беше грешка че не си купих веднага нещо подобно:
lazarus18 да така е. Филипс вмъква картината 1:1 без лентите в екрана.
Филипса си ги има лентите, освен ако не е зумнато. То няма как иначе.
И аз като гледам ДВД ги гледам с черни ленти, които се отпечатват почти незбележимо и изчезват след малко, но не е добре да се прави чето. Проблем може да се появи след години като газа на мястото на черните ленти остарее различно от центъра и тогава ще виждат неравномерно осветен образ.Първоначално публикувано от tango2001
Аз гледам ДВД-та по 1-2 филма на месец и не е проблем, но ако ти го правиш по-често може да се получи проблем.
При 1080р филм ми пасва идеално като зуумна защото той филма и без това реално е с 800 пиксела, а екрана е 768. На практика намалявам със съвсем малко картината и режа част от нея встрани.
Освен ако не ползва този модел:Първоначално публикувано от jivkojj
http://forums.techarena.in/reviews/1107387.htm
Някой знае ли дали SONY KDL 40W4500 поддържа резолюция 1920x1080 през PC in (D-sub)?
Thanks!
Първоначално публикувано от lazarus18
Ами май доста често. Всяка вечер. Значи ще е проблем....
Ако си взема скалиращо ДВД нещата по-добре ли ще са?
като го купуваш вземи и на мен един такъв ако не те видят предлагам като го пуснат тук да се съберем и организираме един обир на магазина че го сънувам тоя http://forums.techarena.in/reviews/1107387.htm вече 2 седмициПървоначално публикувано от jivkojj