Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 31 от 443 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Знам,че сте много компетентни -аз ви говоря как стояха нещата през 2005-2006г.тогава май нямаше много видеокарти с HDMI.Задай си въпроса защо след като е излишен Д-суб порта от Филипс едва сега го слагат на моделите си,и то не на всички.Те бяха единствената марка която не слагаше този порт на телевизорите си години наред.
    Филипс трябва да си зададат тоя въпрос а не аз а разликата в качеството на картината изобщо не е малка ,особено на високи разделителни ,вече дали ще се забелязва на ТВ е отделен въпрос но на монитор си личи много ясно

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте отново и от мен мили хора Стигнах до там да купувам ТВ на детето за неговата стая, защото от него и от жената не мога да се докопам до плазмата Все чакам да стане по нощите, за да изгледам някой филм. Тъй като не съм се интересувал до сега ще помоля за помощ ако някой вече има опит в това:

1. Колко голям ТВ е нормално да се вземе за едняа нормална детска стая?
    2. Препоръчайте ми модели - има ли нещо читаво до 400 - 500 лева, даже ако има по-евтино ще е супер За сега ще му се закачи аналогова кабелна и Елитката ДВД (много бойна се оказа - 4 години малкия я тероризира яко и си е заслужила да си е при него ).
    3. Гледам има различни варианти - 4:3, 16:9. Аз клоня към 16:9 за сега, но има ли смисъл за сега?

Мерси предварително за помощта

4. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от OutCold
    за всеки влак си има пътници. на мен например ми е нужен - лаптопа ми няма hdmi. за да го свържа с тв-то трябва да купувам кабел dvi - hdmi, а така минах с един vga, който намерих да се въргаля у нас. доколкото разбрах разликата в качеството на картината е пренебрежимо малка. освен това, чета че има възможност да изгори hdmi порта при включване, ако предварително не са загасени и тв-то и пц-то, т.е. трябва да се внимава. Аз постоянно слагам и махам кабела, тъй като си ползвам лаптопа и за други неща (както в момента ) Но иначе си прав - вече май няма нова видеокарта с vga изход.
    точно dvi-hdmi кабел имам на лаптопа, сефте чувам за такова нещо като изгаряне, а го ползвам вече половин година и досега никога не съм загасял 1во, че да включвам кабела ....

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от единак
    Здравейте,

Чета от доста време този полезен форум, ползвам търсачката, но вместо да ми става по-ясно се обърквам още повече. Искам да си купувам тиви, но...Ето няколко въпроса, на които се чудя от много време:

1. Защо на повечето телевизори има повече от един HDMI порт, какво може да се прави с още източници?
    Защото вече има много устройства, използващи HDMI връзка. Много хора имат примерно ДВД плеър, 2 конзоли, ХД плеър, ХД сателитен приемник - това са 5 HDMI устройства. Все по-често се налага да се купуват HDMI switch-ве за да разширяват броя на HDMI устройствата към телевизора.

2. USB порта как се използва и за какво, аджеба, би ми послужил?
    При различните марки е различно, но обикновено към USB Може да включиш примерно флашка със снимки, музика, дори и филми, които да гледаш директно на телвизора.

3. Има ли логика да се каже, че примерно 32 инчов телевизор с 1080п ще изглежда по-добре от 52 с 1080п при еднакви настройки?
    Не е много вярна логиката. Теоритично да, защото разтягането е по-малко, но на 32 инча изобщо не може да се оцени изцяло сигнала с висока резолюция. Освен ако не гледаш от около 1 метър от екрана, което е неудобно. На 52 инча с пуснат HD сигнал може да гледаш примерно от 3 метра и хем да усетиш ефекта от големия екран и хем да хванеш и най-дребния детайл в картина.

4. Ясно, че различните фирми използват различни матрици /мерси за подробните обяснения/, но това има ли някакво практично значение в по-скорошните модели? Ако има кои са по-добрите?
    Матрицата играе немалка роля в крайното качество на картината. Колкото и да помага елетроника и другите дребни трикове няма как да се избяга от недостатъците на самата матрица.
    За мен в момента най-добрата матрица е S-PVA защото притежава изключително добро черно и контраст както и достатъчно голям ъгъл на виждане.

5. Телевизора, който искам да си купя ще го гледам на тв и като монитор за филми от лаптопа. Имам само VGA изход, картата ми е Nvidia GeForce 8400M GT. Ще има ли разлика ако е 1080п, такъв ли да търся?
    Увери се, че модела, който ще купиш има VGA вход и може да приема пълната резолюция на панела. Много марки ограничават максималната резолюция през това вход.
    Изключително важно за качествената картина при ЛСД е да се постигне точната резолюция на панела. АКо панела е Full HD - 1920x1080.

6. Ще го купувам от Англия - ще работи ли нормално с кабелните/сателитните в Бг?
    С такъв тип телевизор така или иначе е добре да ползваш някаква цифрова ТВ /кабелна, сателитна/, така че ще вкарваш сигнала през видео входа. Така е все едно какъв ще е тунер. Макар че няма разлика в стандартите между България и Англия. Провери захранването на уреда дали може да работи с нашия ток.

7. Този - http://www.comet.co.uk/shopcomet/product/513660/TOSHIBA-40XV551D/tab/specification#spec , този - http://www.comet.co.uk/shopcomet/pro...ification#spec или този - http://www.comet.co.uk/shopcomet/pro...ification#spec съм си харесал, но цените са различни, а ми изглеждат еднакви. Хелп, плийз...
    Не мога да кажа, че са еднакви. Примерно, това Сони е доста по-лош модел от Самсунга и Тошибата.

8. За всеки случай - защо Техника, Мацуи/ако се пише така/ и други неизвестни марки са доста по-евтини от известните? Дали е само защото си плащаш за името?
    Тези мартки обикновено ползват стари като модели матрици, нискокачествени материали и се сглобяват в заводи с нисък контрол.
    Поняка и от тях има сполучливи модели, но си е късмет.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от markata
    точно dvi-hdmi кабел имам на лаптопа, сефте чувам за такова нещо като изгаряне, а го ползвам вече половин година и досега никога не съм загасял 1во, че да включвам кабела ....
    То неслучайно е написано в ръководството на почти всяка техника - да се включват/изключват кабели само при загасена техника. Така ще разбереш за тази практика по много неприятен начин - като изгори нещо и го замъкнеш в сервиза.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    в момента Д-суб е излишен порт ,да не забравяме и че е аналогов ... вече всички РСта имат поне 1 ДВИ
    e мойто сони няма, но все пак явно не е чак толкова излишен като все пак са го вкарали в 9 серия

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

10. Тук е от
    Dec 2008

TOSHIBA 37AV500PG, защото е модел от 2008 (най-нов). Другите са старички вече.

11. Тук е от
    Jan 2009

Лазарус,
    мерси много за ичерпателния отговор.

"Увери се, че модела, който ще купиш има VGA вход и може да приема пълната резолюция на панела. Много марки ограничават максималната резолюция през това вход.
    Изключително важно за качествената картина при ЛСД е да се постигне точната резолюция на панела. АКо панела е Full HD - 1920x1080."

Ей тук вече сгънах...

От прочетеното във форума останах с впечатление, че ако си намеря кабел с 15 пина, а не с 14 ще тръгне на 1080п. И днес си поръчах Самсунг А558.... Дали се набутах?

А, още нещо. Реших да си проверя картата дали ще ми поддържа ХД и си свалих малко филми от торентите. Уж пише блу рей, а са 780п?

12. Тук е от
    Dec 2008

Лазарус,

"Увери се, че модела, който ще купиш има VGA вход и може да приема пълната резолюция на панела. Много марки ограничават максималната резолюция през това вход.
    Изключително важно за качествената картина при ЛСД е да се постигне точната резолюция на панела. АКо панела е Full HD - 1920x1080."

Ей тук вече сгънах...

От прочетеното във форума останах с впечатление, че ако си намеря кабел с 15 пина, а не с 14 ще тръгне на 1080п. И днес си поръчах Самсунг А558.... Дали се набуах?
    Онлайн ли си го поръча и колко инча, да кажеш после дали си доволен..

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Относно заформилия се спор относно D-SUB и DVI връзките на 1080р ще се намеся понеже скоро тествах тези две възможности на FULL HD на А656.
    При качествени кабели - аналогов и цифров няма разлика в качеството! По принцип е възможно геометрията да се измести при аналоговата свързаност, но това не влияе на качеството като цяло. При дълги или некачествени кабели при аналоговия сигнал почва да се разваля, но това не означава че при подобни условия няма да имаш проблем с цифровия пренос.
    Като цяло ще кажа че D-SUB интерфейса НЕ Е ИЗЛИШЕН и липсата му при някой модели не е приемлив компромис, особенно като се има предвид че все още има доста лаптопи и някой конзоли само с такъв изход.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Относно заформилия се спор относно D-SUB и DVI връзките на 1080р ще се намеся понеже скоро тествах тези две възможности на FULL HD на А656.
    При качествени кабели - аналогов и цифров няма разлика в качеството! По принцип е възможно геометрията да се измести при аналоговата свързаност, но това не влияе на качеството като цяло. При дълги или некачествени кабели при аналоговия сигнал почва да се разваля, но това не означава че при подобни условия няма да имаш проблем с цифровия пренос.
    Като цяло ще кажа че D-SUB интерфейса НЕ Е ИЗЛИШЕН и липсата му при някой модели не е приемлив компромис, особенно като се има предвид че все още има доста лаптопи и някой конзоли само с такъв изход.
    При мен през D-SUB и COMPONENT цветовете бяха малко по бледи отколкото през HDMI,кабелите който ползвах са на PROFIGOLD.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Лазарус,

Ей тук вече сгънах...

От прочетеното във форума останах с впечатление, че ако си намеря кабел с 15 пина, а не с 14 ще тръгне на 1080п. И днес си поръчах Самсунг А558.... Дали се набутах?

А, още нещо. Реших да си проверя картата дали ще ми поддържа ХД и си свалих малко филми от торентите. Уж пише блу рей, а са 780п?
    Аз не съм пробвал този модел дали с кабел постига резолюция 1920х1080 с VGA кабел. Тука хора с тази серия пишат, че става.
    За да постигнеш точната резолюция на твоя панел трябва да подадеш от компютъра резолюция 1920х1080 и да изключиш Overscan-a, което при теб май се намира във менюто с апектите на картината и се казва Just Size.

Заглавието на филма съдържа Blu-ray, но това показва източника. Ако искаш да е Full HDгледай да пише 1080р.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз не съм пробвал този модел дали с кабел постига резолюция 1920х1080 с VGA кабел. Тука хора с тази серия пишат, че става.
    За да постигнеш точната резолюция на твоя панел трябва да подадеш от компютъра резолюция 1920х1080 и да изключиш Overscan-a, което при теб май се намира във менюто с апектите на картината и се казва Just Size.

Заглавието на филма съдържа Blu-ray, но това показва източника. Ако искаш да е Full HDгледай да пише 1080р.
    Да потвърдя - на 5 та серия се постига 1920х1080 през D-SUB. При D-SUB режима JUST SCAN не е активен, но телевизорите (както и 6 та серия) се справят перфектно със всички VESA резолюции и 1080р със 0% Overscan.
    Тъй като се поддържат и IBM режимите може без проблем да се рови и във менютата на BIOS.

На всички не закупили все още техника - честито! 10% отстъпка във ТМ на всички не промоционални стоки.
    Мисля че "следколедните" намаления почват да си казват думата!

18. Тук е от
    Jan 2009

Да, поръчах го онлайн, ще го докарат след 3-4 дни.

Живот и здраве ,през уикенда ще кажа как е.

Това за кабелите ми поуспокои, обаче нещо друго излезе - от контрол панела на видео картата не мога да подам по-голяма резолюция от 1280х800. Говоря за самия монитор на лаптопа.
    GeForce 8400m GT.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 443 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе