...благодаря !Първоначално публикувано от hristoslav2
от София съм. По големият проблем според мен е че ВЪОБЩЕ НЕ МИ ИЗЛИЗА МЕНЮ ЗА ТЪРСЕНЕ НА DVB-T !!!!
...благодаря !Първоначално публикувано от hristoslav2
от София съм. По големият проблем според мен е че ВЪОБЩЕ НЕ МИ ИЗЛИЗА МЕНЮ ЗА ТЪРСЕНЕ НА DVB-T !!!!
Здравейте, прочетох доста тук и вече е престраших да се регна с конкретен въпрос. Сега виждам, че в последните дни има същите като моя въпроси.
Тръгнахме да вземем PHILIPS 32PFL7403D днес и видяхме че в ТМ имат мостра и очакват бройки на SAMSUNG LE-32B530, за който не намерих нищо в нета. Както беше споменато Самсунга е с DVT-T/C и е MPEG-4.
Някака Филипса ме влече, необяснимо, въпреки че малко не ми харесва дизайна с това стъкленото отстрани, та:
PHILIPS 32PFL7403D - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038006
или
SAMSUNG LE-32B530 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051445
или може би
SAMSUNG LE-32A455 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038990
Очакванията от ТВ-то са средни - ще се гледат сапунки, рядко спорт и от време на време филми от компа.
Честито и от мен! Като се нарадваш на новата придобивка би ли писал пред какво си предпочел Самсунг-а. Писах малко по-горе, че също обмислям да купя такъв, само че 37 инча.Първоначално публикувано от Konstantin
Аз днес загледах LE-37B650, като база за сравнение ми бяха 40А615 и 46А956, понеже бяха до него. Определено ме впечатли, особено ъгъла на виждане в сравнение с 615.
От събота (14.03.2009) съм с Sharp LC-32RD8E-BK (HDReady,4ms,100Hz) и засега съм изключително доволен.Първоначално публикувано от hristoslav2
В ИнтерМаркет попаднах на обслужване - на човека му се занимаваше и пробвах HD сигнал през HDMI , цифрова през скарт (точно по време съботните мачове, за късмет) сравнявах, правих, струвах.В крайна сметка все към 100Hz клонях и не можах да се примиря.LC-32X20E не ми направи особено впечатление.Точно даваха по ДИЕМА мач, докато сравнявах и определено без 100Hz беше доста мудно и дразнещо.Изключително доволен съм от SD картината през скарт на това моделче.Ползвам една местна кабеларка - ENTRY в Пловдив - кв. "Кършияка".В ИнтерМаркет ползваха DCC, като определено от тях сигнала беше доста зле.В нас просто заспа като искам да кажа, че ползвам устройство предоставено от ENTRY и после през скарт ми отива в ТВ-то.Чудя се дали не е по-добре директно в ТВ-то без това устройство.В къщи пуснах едно HD филмче, взирах се,вторачвах се, и абсолютно нищо не ме подразни в резолюцията.Разстоянието ми на гледане е 2.5-3м, като според мен за такава дистанция няма разлика между FULLHD и HDReady.Затова се спрях на HDReady.Иначе с тези 100Hz, все едно, филма се играеше вкъщи.Засега са ми такива впечатленията от този телевизор.Ако има още ще споделя.
Бях до ТМ да видя и Samsung 32А656.
1) Отвратително обслужване в ТМ;
2) Там хванах 2рото полувреме на мача, който даваха и определено ми се стори мудно и дразнещо гледането на тоя модел.
3) Забелязах един нов модел на самсунг 32B65 - може и да греша буквите, но беше 100Hz + FullHD за 1659лв, която не влизаше в бюджета ми.На него дори ми отказаха да ми пуснат цифрова, като обслужващия даже почна да ми се кара.Представям си сервизът как ще е там не, че е сигурно ,че в ИнтерМаркет ще е перфектен.
Все пак, обаче, ако може малко помощ как да си настроя Sharp-а.Със сигурност в момента не е с оптимални настройки, но картината много ме радва.
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37709.20.html
Гледах тук, но примерно така и не разбрах как да стигна до сервизното меню, да махна това саморестартиране на настройките.Въобще интересно ми е да видя какво представлява това меню като цяло.
@hristoslav2
1.Може ли твойто мнение за това ти с какви настройки би го държал (ако може като пишеш ползвай английските термини).
2.Интересува ме понеже не успях да го тествам PC->TV (през какъв интерфейс?) в ИнтерМаркет, дали държи 1366x768 и на колко Hz трябва да се пусне от компютъра.На quote-а си писал,че си го подкарал, та на каква резолюция и на колко Hz?
Мерси предварително.
Поздрави.
Досега се колебаех между Сони и Филипс 40 инчови, но за <3 м. 40 инча е много според мен. Преди седмица твърдо се насочих към 37 и тогава се загледах и за други марки. Сумсука засега ми се вижда най-добре. Иначе Сони ако не е Х серията не си струва.
Не знам до колко ще съм ви от полза тъй като съм лаик на тази тема, но все пак ... Ами първо за размера, 32 си мислих че ще ми е малък и доста се чудех дали да не взема 5 серия 37 инча, цената беше същата, но се оказа че дори 32 ми изглежда голям поне за сега, като се има в предвид, че до сега гледах на 15 инчово СРТ, дори ми е малко трудно да свикна с разпънатия екран. На булсатком съм и не съм пипал фабричните настройките, ще изчакам да се появят оптималните по форумите, но съм напълно доволен от това което получавам и от тях. Като се разтърсих по програмите единствения гаден канал беше Канал 1 - даваха баскетбола - много размазано, дори 100 хц не помогнаха. Но се оказа че проблема е от самото предаване на мача, защото след това гледах един филм по Канал 1 и си беше мн добре картината. Евроспорт също е кофти. Иначе 100 хц имат опции Изкл, Стандартно, Изчистване, Гладко, и По избор където си избираш от 1-10 две функции - намали размазване и намали трептене. Честон казано има разлика между изкл и вкл 100 хц, но като гледам мач дори и с вкл 100 хц на макс пак ми се иска да е подобър образа, но не става може би съм си представял че ще е подборе ... Матрицата явно е на Самсунг, защото след модела нямаше буква, сглобен в Словакия. Има много настройки на картината и на черното и бялото и т.н., но за сега не ги пипам. Със скарта съм от булсатком въпреки че самите хора дето ми слагаха булсата ми казаха да си го сменя ако си взема нов тв, и това и щях да направя, но в ТМ са ... нямам думи и така и не си взех някой по скъп. Обслужване под всякаква критика, все едно си отишъл да им се молиш да ти подарят телевизор за който всъщност си плащащ, иначе това с промо;ията с връщането на телевизора е няква пародия и става без никакви проблеми, правят ти някакъв протокол че си предал нещо и после като плащащ ти приспадат 15 процента, но имаше хора дето връщаха примерно само кинескопи или пък имаше един електрон от онези дето тежат 70 кг и бяха върнали само дървената рамка. Имах възможност да сравня 32b650 и 40а615, защото бяха един до друг черното направо контрастираше в полза на 32-ката. Връзката с пс-то стана без никакви проблеми, пс-то е сони вайо, но със слаба карта интел с макс 1280/800 и няма хдми изход за това пробвах през д съб с 15 пина, кабела е от един приятел и не е от скъпите и въпреки това всичко си стана перфектно мкв-то на 720р си тръгна естествено с перфектно качество. През usb-то също никакви проблеми тръгна и дивх-а и мкв-то само че субтитрите бяха на маймунки, сигурно трябва да се пипне нещо в някоя настройка, но аз не знам къде. Има един диск Share manager който още не съм го пробвал и дори не знам за какво е, но това ще стане утре. Има слот за карта такава като на булсат-а но не съм на ясно как ще я ползвам и дали е приложима тук, Internet@tv същото не знам за какво служи, и другото с което не съм на ясно са Мрежовите настроики -шлюз, DNS сървър и тн - казах ви че не съм много на вътре в нещата та това еПървоначално публикувано от hristoslav2
crouli, избери в настройкиете страна различна от Бългерия например Германия и ще получиш достъп до цифровия тунер.
MAMKA MУ !!!! ЗАЩО НИКАДЕ НЕ Е ОПИСАНО !!!!!!!!Първоначално публикувано от mmk
....ОГРООООМНО БЛАГОДАРЯ !!!!! всичко е ОК !!!
Здавейте на всички форумци. Не съм много наясно с цифровите технологии,но преди Нова година бях Италия и зареждахме стаите с ЛСД Самсунг 656 серия.При настройване на телевизорите за първоначално пускане електрончика ме накара да поставям за страна ДАНИЯ вместо ИТАЛИЯ, което естествено ме учуди.Наистина качеството на картината се подобри,което ме изненада,а той не даде обяснение защо. Някой има ли представа защо се получава така.
Сервизно меню на SHARPПървоначално публикувано от rocksolid
1.Докато LCD е включен, изключете захранващият кабел от контакта
2.Натиснете и задръжте " INPUT " и " VOLUME (-) бутони на TV (не на ДУ) докато, включите кабела в контакта.
3.Когато TV светне ще видите едно малко "k" на екрана.
4.След това, натиснете и задръжте " VOL (-) " и " CH (-) (бутони на ДУ не на TV) down and release
5.Сервизното меню се включва.
6.Изключете телевизора за да излезете от Service Menu.
1. Изключете ТВ с бутона "ON/OFF" на телевизора.
2. Натиснете и задръжте бутоните "VOLUME - " и "MENU" на телевизора. Включете с бутона "ON/OFF". Бутоните "VOLUME - " и "MENU" не отпускайте докато не засвети екрана на телевизора. В В горният ляв ъгъл трябва да светне някакъв надпис. примерно буква "k" и под нея 111.
3. Натиснете едновременно бутоните "PR-" и "MENU".
По нататък навигацията е с дистанционното. НЕ СЪВЕТВАМ ДА ПРОМЕНЯТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО.
ИЗХОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
1. Изключете ТВ с бутона "ON/OFF" на телевизора.
2. Натиснете и задръжте бутона "VOLUME - " и "MENU" на телевизора включете бутона "ON/OFF". Бутоните "VOLUME - " и "MENU" не пускайте докато не светне екрана на телевизора
виждам че си го пуснал у дома си едно HD филмче
използвахме HDMI-HDMI кабел
В упътването пишеше че при свързване към компютър типът на входния сигнал си го разпозна автоматично, но за сигналите 1024 х 768 и 1360 Х 768 - се наложи извършване на ръчна настройка, за да се изведат правилно на екрана. В меню „Настройки“ -„Входен сигнал“. Пуснахме 1360 x 768 на 60Hz
Проблем-връщане на настройките по подразбиране на всеки половин час.
РЕШЕНИЕ (благодарение на oduh)влизате в сервизното меню и отивате на Industry Init и го пускате
HotelMode (on/off) -> не сработи - и в двата случая на 30 мин се връщаt настройките.
Другите свързани:
Industry Init
Industry Init (- hotel)
Пуснах първото /Industry Init /и нещата се оправиха. Второто не съм го пробвал
свържи се с http://forum.setcom.bg/index.php?action=profile;u=23537
той ще ти обясни как го е направил
Здравейте имам плазма PS50A656.Нямам идея с какъв тунер е предполагам че е ДВБ-Т, отстрани има място за някаква CI карта .Какво трябва да направя че да може да намери цифрови ефирни канали,от София съм.Имам и меню на DTV ДУ,предполагам че това е менюто за цифрова телевизия.Абе бос съм в общи линии,някой малко да ми намали от простотията.Абе изобщо как да търся цифрови ефирни телевизии.Благодаря.
Един въпрос към lazarus18 или hristoslav2 става въпрос за LG 32LG5000 като се настроят цвят контрас осветеност или други неща и телевизора след известно време пак се връща към стандартни настройки да кажем един път след минута друг път след три може и след десет абе когато му скимне.Това дели е софтуерно
След XX минути се връщат заводските настройки. Какъв е проблемът ?Първоначално публикувано от nda
Телевизорът ти се намира в магазинен режим (Shop Mode) излез от него и избери HOME
виж в меню-инсталация
Привет отново,
hristoslav2, мерси за полезните съвети.
Пак ми се ще да питам за Sharp LC-32RD8E, дано не стане банално.
1) Странно е ,че в книжката, която ми дадоха пише, че може само през VGA изхода да се свързва с ПК, та въобще възможно ли е на този конкретно модел да се направи връзка през HDMI?Писал си, че може, но да не е станала някаква грешка?
2) Необходимо ли е въобще да пипам сервизното меню или само, това което е достъпно от дистанционното?
3) Този модел поддържа 100Hz, но през VGA пише, че трябва от ПК да се слага максимум на 1360x768@60Hz, та 100те Hz трябва ли да се забраняват като се връзва към ПК?
4) И какви са ти впечатленията/възраженията от този ТВ като цяло?
5) В магазина, човека, който ме обслужваше го сложи на Western Europe в началото, но до това меню не ми е ясно как стигна.Необходимо ли е да се пипа?
Поздрави