Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 86 от 443 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

1.прочети си упътването-там е казано ясно-виж на страница 36
    http://www.sharpbg.com/catart_pictur...ew_OM_2009.pdf
    2. сервизното не пипай нищо друго от написаното в предния ми пост-иначе както се казва може да оцапаш пейзажа и да се наложи да го носиш в сервиза-като правило избягвай да влизаш в него
    3.60Hz 100- те може да се наложи да ги изключиш-нямам голям опит с този модел-пробвай!
    4.Като цяло един добър телевизор от средния клас-може да се желае още/но пък при кой ли модел не е така?/
    5.Виж в инсталационното меню-подробности попитай някой от собствениците на телевизор Шарп във форума-а ако не те мързи отиди в магазина там ще ти покажат

2.  

3. B1
    B1 е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Здравейте искам да питам какво ви е мнението за le-37b650 до колкто знам е сравнитолно най-новия модел на самсунг ... струва ли си парите !!

4. Тук е от
    May 2003

Здравейте Приятели !
    Чел съм много в този форум и специално в последните теми за избор на телевизор. Бил съм в сянка и не съм писал до сега.Много си помагате взаимно - евала !
    В неделя си взех дълго бленувания от мен модел на Самсунг 46А656 , като върнах един стар 20 инчов телевизор по промоцията "сливи за смет" на Техномаркет. Телевизора в случая с 15 процента отстъпка ми струваше с 405 лева надолу.
    Много ми хареса на пръв поглед и за сега гледам само dvb-c телевизия на м-сат и това което виждам като картина е напълно доволно ! Бих бил доволен някой ако има готови настройки на картината от менюто да ги предостави тук.
    Вчера реших да свържа стария си лаптоп Тошиба който има д-суб изход към телевизора и за това си купих такъв кабел VGA-VGA. Направи ми впечатление , че когато го включих към телевизора и се развали картината на телевизията - стана на линиии и само имаше звук със шум. Когато изкарах кабело от компютъра и се оправя.
    Е не мога да го направя да вади рещим дуал вю и не мога. Картата е ати x200 или x300 (ще излъжа) и в контрол панела за дисплеите не ми е активно нарисуваното телевизорче, а имам избор само от дисплея на лаптопа и друг монитор. Както и да ги въртя не излиза картина на телевизора. Когато дам отметка в настройките на 2рия монитор (нещо беше extended desktop) тогава се вижда само wallpapera. Интересното е , че в сейф мод се вижда десктопа и също когато буутвам се вижда как зарежда уиндоуса и като зареди и изгасва. Забелязах, че самия кабел е дебел и хубав(2 метра) и има 14 пина, данеби да трябва да е с 15 пина?

Ще бъда благодарен ако ми дадете някакви насоки !

Поздрави !

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от KillingTime
    Бих бил доволен някой ако има готови настройки на картината от менюто да ги предостави тук.
    Вчера реших да свържа стария си лаптоп Тошиба който има д-суб изход към телевизора и за това си купих такъв кабел VGA-VGA. Направи ми впечатление , че когато го включих към телевизора и се развали картината на телевизията - стана на линиии и само имаше звук със шум. Когато изкарах кабело от компютъра и се оправя.
    Е не мога да го направя да вади рещим дуал вю и не мога. Картата е ати x200 или x300 (ще излъжа) и в контрол панела за дисплеите не ми е активно нарисуваното телевизорче, а имам избор само от дисплея на лаптопа и друг монитор. Както и да ги въртя не излиза картина на телевизора. Когато дам отметка в настройките на 2рия монитор (нещо беше extended desktop) тогава се вижда само wallpapera. Интересното е , че в сейф мод се вижда десктопа и също когато буутвам се вижда как зарежда уиндоуса и като зареди и изгасва. Забелязах, че самия кабел е дебел и хубав(2 метра) и има 14 пина, данеби да трябва да е с 15 пина?

Ще бъда благодарен ако ми дадете някакви насоки !

Поздрави !
    Може да започнеш с тези настройки:
    http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Смущенията ще ти се оправят като сложиш галваничен разделител на кабела на кабелната преди телевизора. Обади се на М-сат, те трябва да предлагат такава екстра.
    Мисля, че при Самсунг 15-пиновия кабел беше задължителен за да познае телевизора. Ти пробва ли да превключваш между дисплеите от самия лаптоп - Fn+F6/F5?

6. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ако направим класация за това как се справят отделните марки със SD /според мен/
    1.Philips и Sharp
    2.LG и Samsung
    3.Toshiba и Panasonic
    4.Sony
    не знам как ще се справят новите модели на Сони
    А може ли да направиш класация как се справят отделните марки с разпъването на стандартната картина 4:3 към формата 16:9. Повечето ми познати гледат с две черни линии отстрани. А при опит за разпъване на цял екран образа става яйцевиден. Единствено в един Philips видях разпъната картината идеално (не знам как го прави но даже се повдига на горе ако не се четат субтитрите). Собствениците на различни марки също нека споделят.

7. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Може да започнеш с тези настройки:
    http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Смущенията ще ти се оправят като сложиш галваничен разделител на кабела на кабелната преди телевизора. Обади се на М-сат, те трябва да предлагат такава екстра.
    Мисля, че при Самсунг 15-пиновия кабел беше задължителен за да познае телевизора. Ти пробва ли да превключваш между дисплеите от самия лаптоп - Fn+F6/F5?
    Благодаря за отговора Лазарус !

Кабела влиза в ресийвъра, и от ресийвъра чрез скарт -скарт към телевизора !
    Трябва ли да разпознае телевизора видеокартата за да стане това което искам? Добре ако е така трябва да купя с 15 пина. ТЕзи клавишни комбинации не вървят при мен защото съм махнал всеки излишен софтуер от Тошиба който управлява тези клавишни комбинации ! Интересното е , че никъде не виждам опция дуал вю, даже и в готовите пресети в настройките !
    Мерси за тези настройки - нали няма значение , че са 40 инчовия модел?

Поздрави !

8.  

9. Тук е от
    Mar 2009

vagabond и аз само при Филипсите съм виждал възможно най-оптималното добро разпъване на 4:3 към 16:9.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ПешоТанка
    vagabond и аз само при Филипсите съм виждал възможно най-оптималното добро разпъване на 4:3 към 16:9.
    Според мен най-доброто е при Сони. Май че Смарт се казваше режима.

11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Според мен най-доброто е при Сони. Май че Смарт се казваше режима.
    Да, Smart се казва функцията и върши работа. Аз мислех, че няма да мога да гледам по този начин, но се свиква. Понеже разпъва и по вертикал, някои надписи( не субтитри) ниско долу понякога не се четат, но има функция за повдигане на картината. Все пак понякога като гледам някоя девойка си пускам 4:3 за да видя точните и пропорции, че иначе изглеждат малко трътлести!

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vagabond
    А може ли да направиш класация как се справят отделните марки с разпъването на стандартната картина 4:3 към формата 16:9. Повечето ми познати гледат с две черни линии отстрани. А при опит за разпъване на цял екран образа става яйцевиден. Единствено в един Philips видях разпъната картината идеално (не знам как го прави но даже се повдига на горе ако не се четат субтитрите). Собствениците на различни марки също нека споделят.
    може и да греша-не ми е било цел за сравняване-но ето
    1.PHILIPS-Auto format
    с 4:3 запълва целия екран като реже ленти от образа горе и долу-може да се видят като картината се мести нагоре или надолу с пръстена на ДУ
    2.SONY-Smart - реже ленти от образа горе и долу
    3.Sharp- Панорама / „Широкоекранен режим (WSS)“
    за останалите нямам подробни наблюдения-нека всеки да пише своите впечатления и забележки

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

На Филипс Auto Format е нещо ужасно. Картината нонстоп се мени. Ту е разпъната, ту реже. Особено като тръгнат реклами и става страшно.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

На Филипса на съдеда е на Wide и е разпънато по най-възможно приятния начин.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

На Филипс Auto Format е нещо ужасно. Картината нонстоп се мени. Ту е разпъната, ту реже. Особено като тръгнат реклами и става страшно.
    мени се като се сменя формата на предаваната картина-но до 6-7 секунди всичко се оправя автоматично
    вземи дистанционното сменяй програмите и наблюдавай
    да не би на твоята плазма PV70 да е по-добре ?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз ползвам режим Just, който разтегля "интелигентно" картината като запазва донякъде пропорциите в центъра за сметка на картината в края.
    Каналите, които наистина са 16:9 се разпознават от самия телевизор и формата се сменява. Ако искаш да зуумна предпочитам да го правя сам ръчно с режим Zoom1. И на Панасоника има Ауто Формат, но не ми харесва резултата с постоянното сменяване. При Филипс това сменяване е много агресивно и понякога в рамките на един видео клип може 5-6 пъти да се смени формата.

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    сравнително добре-като за телевизор от ниският клас-с малки дребни забележки-неща които повечето хора не забелязват
    обърни внимание на моделите 5600 и 5700 те са малко по-добри в това отношение
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043394
    Аха, а тогава няма ли да е по-добре за около 1100 да си взема някой 32 инчов, вместо 37ЛГ5000 ? Ще гледам най-вече спорт (тенис) и не ми се иска заради 5-те инча картината да е доста по-зле

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе