Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 88 от 443 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от dwd
    Здравейте,
    Отказах се от 32" вариант и твърдо към 46' съм се насочил. въпроса ми е Panasonic TH-46PY8P дали е добър избор и ако е компромис с нещо то с какво? Бюджета ми е там някъде( до 2000 лв.). Цената на ТВ-то е 1800 лв. и ме устроива идеално. Ще се ползва само за кабелна през цифровизиран приемник на М-Сат и за ХД филми през WD TV box.
    Интересен скок, но в правилна насока.
    PY8 е орзяна версия на моделите PY80/PY85. Основните разлики са липсата на VGA вход, който на теб няма да ти трябва и по-малкия брой градации, които идват от по-слабата обработка на сигнала. Липсва и четеца за карти. Мисля, че цената е убиец в момента. Все пак това е цена за хубава 32-ка ЛСД, а ти взимаш 46-ца Full HD плазма.

2.  

3. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Отказах се от 32', защото прекроихме стаята и конфигурацията ще е друга. Разстоянието е от 2.2-4 метра.

Lazarus18 тия градации как влияят на образа?
    Имай предвид, че имам много строг критерии за ТВ образ. В момента съм с последното отроче на Sony с тръба - 32''около 80 кг, с два тунера, вграден субуфер и е 100 хз, четец за карти(които не работи май) и т.н. Образа е ЖЕСТОК, но не мога да глрдам HD филми...

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От това разстояние със сигурност няма да си доволен от картината при гледане на телевизия. Едно е да гледаш 32 инча кинескоп, а друго 46 инча плазма от едно и също разстояние. При HD сигнал обаче ще е убиец.
    Не съм сигурен дали броя на градации е нещо, което ще забележиш, но на теория повечето градации водят до по-плавни преливки в цветовете и липсват насечени ивици.

5. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Тези насечени ивици май се казват "арки" или нещо подобно. Това не е добре. При плазмата има ли такива арки? Аз мислех, че е само при LCD. Компютърния ми монитор показва такива говна... Това ще се вижда и при 1080p сигнал така ли?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нещо такова имам предвид:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Color_banding

то не е толкова често видимо и обикновено се вижда при затъмняване на някакъв фон. Има го във всички тлевизори, но някъде е повече, а другаде по-малко. Дори и 10 битовите матрици при ЛСД го имат, но доста по-слабо.

7. Тук е от
    Feb 2009

@dwd
    едно лаишко/силно непрофесионално мнение: ако можеш си вземи PY85, много добре обработва стандарт дефинишъна, аз моя 46 инчов също го гледам от 2.5 до 4 метра, ITV е ок след обработката.
    в началото ни се струваше огромен телевизора, сега вече ми се вижда даже малък, особено при FullHD

важно е и да се изключва допълнителната обработка на сигнала при HD, иначе ефекта е доста кофти.

8.  

9. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

N
    Цитат Първоначално публикувано от petzos
    @dwd
    едно лаишко/силно непрофесионално мнение: ако можеш си вземи PY85, много добре обработва стандарт дефинишъна, аз моя 46 инчов също го гледам от 2.5 до 4 метра, ITV е ок след обработката.
    в началото ни се струваше огромен телевизора, сега вече ми се вижда даже малък, особено при FullHD

важно е и да се изключва допълнителната обработка на сигнала при HD, иначе ефекта е доста кофти.
    Трябва да видя цената, но май е с 1000 отгоре. Много ми е несигурно положението на работа и затова съм се спрял на този. Парите ще са до 2000лв. Ако не се реша да го купя в по добри времена пак ще ви досаждам да питам за може би друг модел; за досаждането се извинявам.

10. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от dwd
    NТрябва да видя цената, но май е с 1000 отгоре. Много ми е несигурно положението на работа и затова съм се спрял на този. Парите ще са до 2000лв. Ако не се реша да го купя в по добри времена пак ще ви досаждам да питам за може би друг модел; за досаждането се извинявам.
    Ако е 1000лв. по-скъпа разликата в цените ще е много голяма. Едва ли VGA входа(който никога не ми е бил нужен), малко по-високия контраст , 1 вход HDMI в повече и др. си заслужават 60% по-високата цена. За тези пари си взех ДВД система през която изкарвам звука от HTPC, маса и стойка за плазмата,wireless mouse and keyboard. Когато аз избирах ТВ ги видях и двете плазми една до друга на един и същи ХД сигнал и направих своя избор. Успех и на теб.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Здравейте,днес бях в Техномаркет,и ми направи силно впечатление това-
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051636

Много хубава картинка с обикновена кабеларка беше включен.Само защо е 37"....но пък е на добра цена-1499лв.Как мислите добър модел ли е?

П.П А то имало и 42" ,май е още по-добра за парите си -
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051635
    Това е най-новата серия плазми от Панасоник и въпреки, че е най-ниския модел няма конкуренция за цената си.Отдавна чакам да се заформи дискусия около него ,но явно никой не си е купил още такъв.Ако следващите модели са доста по скъпи, май това ще е удачния избор.За справка http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...p?t=1124476.В Технополис Русе го нямаше, въпреки че в брошурата им е обявен.

12. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте, може да стана досаден, но никой не се изказа по въпроса, който ме тревожи и затова пак питам.
    МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ДА ИЗБЕРА МЕЖДУ :

PHILIPS 32PFL7403D или 32PFL7803D

SAMSUNG LE-32B650 или LE 32A550 (B530)

SHARP LC 32D65E

LG 32 5700

а може и нещо друго до 1300 лв

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от mrPesh
    Здравейте, може да стана досаден, но никой не се изказа по въпроса, който ме тревожи и затова пак питам.
    МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ДА ИЗБЕРА МЕЖДУ :

PHILIPS 32PFL7403D или 32PFL7803D

SAMSUNG LE-32B650 или LE 32A550 (B530)

SHARP LC 32D65E

LG 32 5700

а може и нещо друго до 1300 лв
    Samsung B650

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз ползвам режим Just, който разтегля "интелигентно" картината като запазва донякъде пропорциите в центъра за сметка на картината в края.
    Каналите, които наистина са 16:9 се разпознават от самия телевизор и формата се сменява. Ако искаш да зуумна предпочитам да го правя сам ръчно с режим Zoom1. И на Панасоника има Ауто Формат, но не ми харесва резултата с постоянното сменяване. При Филипс това сменяване е много агресивно и понякога в рамките на един видео клип може 5-6 пъти да се смени формата.
    Здравейте на всички, lazarus18 бих искал да те питам за Панасоник 42PZ85EA как да си настроя картината, така че на канали с формат 4:3 да остава така, а когато има предаване с формат 16:9 да го обърне автоматично без да се налага ръчно да го правя. И когато е 4:3 тези сивкави ленти които остават отстрани, както и логата на каналите пречат ли на дисплея (да не се задържа статична картина). ТВ пристигна тази вечер и нямах много време за да го разуча (сега съм на работа), а го нямаше и ръководството на БГ май е останал в ТМ Пловдив. Благодаря ти предварително!

16. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте от доста време следя форума и реших да се регистрирам В момента съм се спрял на:

SAMSUNG LE-37A550
    LG 37LG5000

Като смятам да ги ползвам най-вече да гледам спорт (търся ТВ, което няма да оставя опашка след топката или да се замазва картината) и малко телевизия от кабеларката . Бихте ли си казали мнението и предложения за други модели до 1300лв ще ми бъдат полезни .
    Предварително благодаря !

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Здравейте на всички, lazarus18 бих искал да те питам за Панасоник 42PZ85EA как да си настроя картината, така че на канали с формат 4:3 да остава така, а когато има предаване с формат 16:9 да го обърне автоматично без да се налага ръчно да го правя. И когато е 4:3 тези сивкави ленти които остават отстрани, както и логата на каналите пречат ли на дисплея (да не се задържа статична картина). ТВ пристигна тази вечер и нямах много време за да го разуча (сега съм на работа), а го нямаше и ръководството на БГ май е останал в ТМ Пловдив. Благодаря ти предварително!
    Няма как да стане това. Проблема е, че 16:9 каналите са направени некадърно и повечето не носят нужната информация за да накарат телевизора сам да смени режима. Автоматично се превключва канал The Voice например.
    Логата не трябва да те притесняват, но сивите ленти да. Особено в началото. През първите 200 часа панела е много по-податлив на отпечатване затова моя съвет е да избягваш този режим.
    Разгледай темата за плазмите за повече инфо.

18. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Моля кажете как се влиза в сервизното меню на Панасонок.
    Чел съм го много пъти тук някъде, но сега ми убягва къде. Днес почти съм се навил на плазмата 46PY8. Трябва ми да видя дали е работил.
    Ако някой има да каже нещо да казва...или да замълчи (става въпрос за избора ми)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе