Първоначално публикувано от
deian Благодаря за разяснението. Това ми е най-омразния ефект, а вече му знам и името.
Нима обаче 9-та серия на Philips не е най-върховата, не би ли трябвало там този ефект да липсва? Нарочно накарах консултанта да пусне немските канали. Вкъщи на същите отчитам средно над 600 kB/s (грубо 5 Mbit/s) битрейт. Щом този ефект се наблюдава при върхов модел при максимално добър SD сигнал, какво остава за по-лоши канали (БГ) на същия модел, а да не говорим за по-лоши канали на телевизор с по-слабо скалиране

.
Не искам да ме разбирате погрешно като някакъв човек, отричащ новите технологии при телевизорите, просто съм взискателен и искам да получа нещо по-добро или с поне същото качество насреща от това, което имам, струва в пъти по-малко и предава отлично.
@lazarus18, това за Sharpness-а не ми допада. Намалянето му води до ЗАМАЗВАНЕ на картината. Дефектите не изчезват, просто се размиват... а като цяло според мен влошава общото възприятие на картината.
@hristoslav2, би ли написал 26'' модели с IPS-матрици - предполагам не са много и не те затруднявам. Много благодаря.