Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 103 от 358 ПърваПърва ... 5393101102103104105113153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Здравейте! Искам да попитам знаещите тук във форума за една по-непозната марка телевизори. Един колега италианец ми я похвали като най - добрата в света, но аз даже не съм я чувал. Марката е немска - LOEWE. Ако някой я е чувал и има информация, ще съм благодарен да я сподели. Питането ми е просто от любопитство, интересно ще мие да разбера нещо повече.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Чували сме я ,ама това няма купуване, виж в техномаркет в раздел CRT телевизори за какви цени става въпрос.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Loewe съм гледал в Германия - много добра изработка, отлично качество, но и там бяха скъпи.
    Някой би ли ми обяснил разликата между LED TV и LCD с LED подсветка, за да видя дали аз правилно я разбирам. Имам чувството, че дори фирми като Sony внасят доза заблуда - визирам това:
    www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
    Какво представляват изцяло LED-телевизорите (не само с LED подсветка) и имат ли те почва у нас?
    И още един въпрос, понеже гледам, че Philips вкарват LED подсветката и в ниския си клас - трябва ли да ме притеснява това, което прочетох за краткия живот на LED-подсветката?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    harvi5 ,твоите канони с разстоянията си важат само за теб !!.....
    Естествено,Loreti,но нямам спомен да съм определял разстоянието от което ти да гледаш,а 21-инчовия си кинескоп гледах от същото разстояние,както всички останали с такива телевизори.

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Аз имам други наблюдения за зависимостта между разтоянието и диагонала! Имам един въпрос към теб а именно обичаш ли да ходиш да гледаш кино?
    Разбира се,но винаги сядам на последните редове.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Ivan19, престижна някога марка за електроника почиваща на стари лаври !!
    И Grundig /черна техника/ и Blomberg / бяла техника / бяха No.1 на времето , а сега са собственост на koмпания ''КОЧ" - Турция !!!
    Loewe даже не знам на кой е собственост в момента !
    И да правят нещо в момента то задължително ще е много скъпо при това с чужди матрици ,процесори и т.н. !!!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    Здравейте! Искам да попитам знаещите тук във форума за една по-непозната марка телевизори. Един колега италианец ми я похвали като най - добрата в света, но аз даже не съм я чувал. Марката е немска - LOEWE. Ако някой я е чувал и има информация, ще съм благодарен да я сподели. Питането ми е просто от любопитство, интересно ще мие да разбера нещо повече.
    Марката се продава и у нас.
    http://www.audio-bg.com/bg/product.html
    Отиди, гледай и се радвай.
    Колкото до това, че била най-добрата марка в света ще си замълча.

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Loewe съм гледал в Германия - много добра изработка, отлично качество, но и там бяха скъпи.
    Някой би ли ми обяснил разликата между LED TV и LCD с LED подсветка, за да видя дали аз правилно я разбирам. Имам чувството, че дори фирми като Sony внасят доза заблуда - визирам това:
    www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
    Какво представляват изцяло LED-телевизорите (не само с LED подсветка) и имат ли те почва у нас?
    И още един въпрос, понеже гледам, че Philips вкарват LED подсветката и в ниския си клас - трябва ли да ме притеснява това, което прочетох за краткия живот на LED-подсветката?
    LED TV е LCD TV с LED подсветка. Няма нищо специално.
    По-важното е какъв тип е LED Подсветката и как функционира.

Цитат Първоначално публикувано от harvi5

Разбира се,но винаги сядам на последните редове.
    Да гледаш в кино-зала от последния ред е като да гледаш 50 инча от 2 м.
    Разбира се, това колко голям ТВ да си купиш си зависи само от теб и никой няма право да ти държи сметка. Ние обаче коментираме общо валидни правила, които вършат работа на 99% от хората тук.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2009

harvi5, не аз слагам твърдо , минимални и максимални разстояния за гледане ,проблемът е ,че заблуждаваш без да искаш хората ,които още не са решили какъв размер ТV да си купят !
    Интересното е ,че след покупката на телевизор размерът започва да не достига ,а не да е в излишък и тогава човек разбира ,че просто се е прецакал и ще трябва да изчака една две години за да си купи голям размер ТV !!!
    Хората с твоето възприятие просто са 10% !!!
    Да не бъдем егоисти , а да работим за болшинството !!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Явно с lazarus18 сме написали подобни мнения едновременно, което ме радва !

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Loreti, прави ми впечатление, че напоследък пускаш по 2-3 мнения едно след друго, като предишното също е твое. Има бутон РЕДАКТИРАЙ. Това като приятелски съвет на стар форумджия.

Хм, значи LED TV = LCD с LED подсветка. Тогава серията 5605H на Philips би следвало също да са LED TV?
    А при новите модели на Panasonic какво ще рече IPS LED LCD Panel - обикновена IPS матрица с LED подсветка?
    А OLED пак ли е вид подсветка или е съвсем различен вид панел?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2009

deian, благодаря за съвета ,това е първият форум в който пиша активно и не съм много в час как точно действат бутоните !
    Дълги години четях руски форуми , и от последните 2 години и setkom.bg от който съм много доволен ,та рекох и аз да се включа !
    Надявам се да помагам с каквото мога, а когато съм в грешка приемам компетентни съвети !

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Ivan19
    Добри телевизори,но много скъпи.Не са за нашият пазар.Не са като останалите марки да правят ширпотреба.
    http://www.loewe-int.de/en/products/...l-compose.html

Представляват нещо като телевизорите Вang & olufsen
    http://www.bang-olufsen.com/

Не-.спокойно животът на LED подсветката е 50,000часа./15 -18 години/ Има да поживееш доста докато здаде багажа...а и до 5-6 години със сигурност ще си купиш нов телевизор...освен ако не смяташ да те погребат със сегашният LED.

Хм, значи LED TV = LCD с LED подсветка. Тогава серията 5605H на Philips би следвало също да са LED TV?
    А при новите модели на Panasonic какво ще рече IPS LED LCD Panel - обикновена IPS матрица с LED подсветка?
    А OLED пак ли е вид подсветка или е съвсем различен вид панел?
    Точно така 5605H се водят LED TV .
    IPS LED LCD Panel -телевизор с IPS матрица и LED подсветка - тоест LED TV .
    Както писах преди няколко месеца до 2 години всички модели ще са LED TV .
    CCFL и HCFL подсветката са на изчезване.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Чудя се не е ли време да се поспрат малко и да се стандартизират нещата! Потребителите станаха луди, то не беше HD Ready, Full HD, 3D, сега пък 4000х2000. Накрая нито едно от тия няма масовост и не е на 100% доизкусурено. Нека първо станат всички телевизии HD, пък после да се върви нагоре ако пазарът го изисква. Иначе това са само рекламни трикове с цел печалба.

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от harvi5
    ....Разбира се,но винаги сядам на последните редове.
    Привет
    По отношение на приемливия за теб зрителен ъгъл съм напълно съгласен - това си е твой личен избор и никой няма право да го дискутира. Както и факта, че си свободен да изразяваш мнението си колкото пъти искаш. Както и всички ние
    Но тук имаме доста широка аудитория... Като обърна поглед малко назад във времето мога да кажа, че повечето потребители, след активно участие във форума (за кратко или за по-дълго), се преориентират към малко по-голям диагонал плоскопанелни телевизори. Борбата за убеждение към избор на по-голям диагонал започна отдавна и някои от нас бяха мохикани в това направление. Тогава беше въпрос най-вече на възможности, отчитайки средностатистическата заплата в нашата бедна Родина, но това не е важно. Важното е, че: 1. Повечето потребители ОСЪЗНАХА или са в процес на ОСЪЗНАВАНЕ на нуждата от по-голям диагонал на панела. И... 2. Големите диагонали поевтиняват безвъзвратно, в услуга на желаещите. И този процес ще продължи, което означава, че ще има все повече щастливи участници. А докъде? Ами, по принцип, (засега) за домашен телевизор, 65 инча са разумна граница за всеки тип панелен или подобен средностатистически хол, имайки пред вид разстоянието, от което ще се гледа (2,5 - 5 метра.). Защо? Ами защото от това разстояние един FullHD сигнал с отношение на страните 2,35:1 би ти доставил почти същото удоволствие, както в кино. Защо "почти"? Ами защото в съвременните кина зрителният ъгъл към екрана, гледано от средата на залата, е дори още по-голям. А защо го правят по-голям? Ами защото на преобладаващата част от публиката това им доставя удоволствие и кината следват тази тенденция. А защо говоря предимно за кино? Ами защото, в крайна сметка, повечето от потребителите, които си купуват или се стремят към плоскопанелни дисплеи, желаят да усетят кинематично усещане, когато гледат Xvid, DivX, DVD филми или Blu-ray рипове, да не говорим за Blu-ray филми от плеър.

Телевизионният сигнал също търпи развитие. Първо го видяхме със съотношение на страните 16:9, сега имаме HDTV. А бъдещето е на високите резолюции.

Е, не смятам да подценявам и потребителите, за които телевизорът винаги ще си остане само "прозд" телевизор. Както и тези, които се дразнят обективно от големия диагонал, по техни си лични (разбира се - уважителни) причини. Но този тип потребители вече не са преобладаващата част.

Няма да крия, че като почитател на големите диагонали, поради гореспоменатите причини, се радвам на тази тенденция.
    Та така.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Чудя се не е ли време да се поспрат малко и да се стандартизират нещата! Потребителите станаха луди, то не беше HD Ready, Full HD, 3D, сега пък 4000х2000. Накрая нито едно от тия няма масовост и не е на 100% доизкусурено. Нека първо станат всички телевизии HD, пък после да се върви нагоре ако пазарът го изисква. Иначе това са само рекламни трикове с цел печалба.
    Вече писах за това
    Следващото поколение телевизори ще бъдат в Quad Full High Definition стандарт
    http://en.wikipedia.org/wiki/Quad_Full_High_Definition -вече се произвеждат от 2 години първите модели от Chi Mei Optoelectronics 56" 3840 x 2160 пиксела
    http://www.gizmag.com/go/5257/
    http://www.techhome.ru/catalog/video/article_30238.html
    Вече се направени и първите инженерни модели в Ultra High Definition Video 7,680 × 4,320 пиксела ето обяснение http://www.ultrahdtv.net/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Hi-Vision_television
    Повечето филми не се снимат във формат 16:9 /1,777:1/, а 2,35:1 или 2,40:1. Затова на щирокоекранните телевизори също филмите са с черни ленти отгоре/отдолу. В кината се прожектират в съотнощението, в което са заснети и затова не са 16:9. повечето добри филми са кино формат 21:9

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Телевизионният сигнал също търпи развитие. Първо го видяхме със съотношение на страните 16:9, сега имаме HDTV. А бъдещето е на високите резолюции.
    Таблицата от линка долу показва какво увеличаване на производството се очаква в завода на Шарп в Сакай.
    Забелязва се наблягане в производството на 21:9 панелите под натиска на Филипс.

http://s7b.directupload.net/file/d/2...yir226_jpg.htm

явно следват примера на AUO

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе