Аз съм вземал TV с Уникредит Кларима, става бързо и лесно, само, че ти слагат една застраховка 5 лв на месец, ако си по-нахален и имаш инфо можеш да я откажеш, и това съм го пробвал!Първоначално публикувано от bimbata
Аз съм вземал TV с Уникредит Кларима, става бързо и лесно, само, че ти слагат една застраховка 5 лв на месец, ако си по-нахален и имаш инфо можеш да я откажеш, и това съм го пробвал!Първоначално публикувано от bimbata
Първоначално публикувано от stamat699
Момчета, зачудих се днес. Всички модели нормално ли се справят с DVB субтитри и EPG на кирилица?
Говоря за цифрова кабелна. На някои канали субтитрите са вградени в картината, но има и канали с DVB-субтитри (и възможност за избор на субтитри). Чете ли ги нормално ТВ-то? И EPG-то също ми е важно. Някой ако е срещал затруднения, да казва.
обзор на 3D технологиите
http://www.thg.ru/display/20040306/stereo-3d-01.html
European Plasma-TV 2009-2010 -> Panasonic TX-P42V10E
European LCD-TV 2009-2010 -> Philips 46PFL9704H/12
European Webmedia-TV 2009-2010 -> Samsung UE46B8000
European Best Value LCD-TV 2009-2010 -> LG 42SL8000
European Blu-ray Player 2009-2010 -> Pioneer BDP-LX91
http://www.eisa.eu/awards/video
Привет на всички
Искам само да споделя с вас своето недоволство от факта, че за пръв път трябва публично да се съглася с мнението на нашия многообичан администратор FearMe (аватар - "Непокорна глава у газова камера с последващо изгаряне на същата") по повод на продажбата на втора ръка техника от вид телевизор LCD или Plasma. След 2 години експлоатация, даже LCD панел с 52 инча диагонал не струва нищо... Или почти. Защото за 2 години технологията напредна толкова много, че потребителите са склонни да дадат малко повече пари за съвременен модел с по-малък диагонал но с повече .... Хм... "екстри" от тип, почти не касаещ качеството на картината на телевизора. Тези екстри, които наистина имат отношение към това качество, си остават скъпи. Независимо в кой момент от време. Съотнесено към желанията на потребителите...![]()
Така е,затова най-важното е картината да е с безкомпромисно качество.Всички други екстри не са от такова значение.Първоначално публикувано от adtomov
Същото е при GSM,много функции ,които не са необходими,а всички забравят основната-надежден телефон.
Не съм напълно съгласен. Вярно, че качеството на картината е на първо място при избора на тиви, но какво лошо има в екстрите, които предлага всяка една марка. USB входа си е голямо удобство за всеки един телевизор, едва ли някой ще го отрече. Мога да кажа същото и за LAN функционалността. По-скоро за компютърен монитор, бих заложил само на качеството на образа, без да желая каквито и да е екстри към него.
USB плеъра - плейва ли всички формати заедно със съответните звуци - НЕ, трабва добълнителен плеър - значи USB плеъра е маркентингов трик.Първоначално публикувано от Momchil
LAN фукнкционалност - за плейване на видео - едвали нали си имаме вече плеър, за браузване на сайтове - пълна глупост, не може да замени копютъра. За мен и двете екстри са си прах в очите.
Маркетингов трик е за тези, които не си четат спецификациите на телевизора и си мислят, че като са дали 2 или 3к лева, телевизора им, ще готви, пере и чисти. Няма такова нещо. Аз си плейвам през USB-то, всички посочени в техническите характеристики на телевизора, формати и съответния аудио формат, Dolby Digital. Отделно от това си плейва Mp3 и най-голямото удобство за мен, гледам си директно, направените от мен снимки на телевизора, че дори и в RAW формат. Не знам, какво искате повече...Първоначално публикувано от koleto
За съжаление за много купувачи качеството на картината не е на първо място. Да не кажа, че по-скоро е на последно. Всички отиват с идеята да купят този с най-добра картина, но в крайна сметка купуват това, което е на промоция, което някой в магазина им е пробутал, което жената е харесала, което има някакви "страхотни екстри".
Не искам да си спомням колко пъти съм препоръчвал на познат телевизор, който е държал да е с много добър образ и спецификации, а той е отишъл в магазина и е взимал първия който е видял на промоция. После ми вика, "ами те бяха един до друг и нямаше никаква разлика в картината".
Производителите го знаят това и точно затова наблягат на подобни "екстри", ефектен дизайн и гръмки цифри по етикетите.
Ами аз искам всичко (почти всичко) и го получих срещу 200 лева за WD + разбира се си трябва аудио система - още една заблуда, че телевизора разбирате ли трябва да замести и аудо системата - е няма как да стане. Ползвателите се оплакват, че не могат да изкарат звук от компютъра през телевизора - може ли да седнеш да гледаш HD филм и да разчиташ на звук от телевизора?Първоначално публикувано от Momchil
![]()
Имаш ТВ на 2-3к и слушаш MP3 ки на него?Квито и входове да има 1 ТВ ,компа винаги ще е свързан към него - нищо не може да го замени.Според мен вс тез ''екстри" са толкова използваеми , доколккото да ги пробваш веднъж дали работят,да си кажеш - супер , работят и да забравиш че съществуват.Ще седна да префвърлям от компа ХД на флашка , па ще се чудя ще тръгне ли звука,субтитрите?Първоначално публикувано от Momchil
Малко офтопик.Преди години имаше едни модерни аудио системи,казвахме им "комбайни"-грамофон,касетен дек ,радио.Много народ си ги купуваше,като смяташе че е хванал мойсей за шлифера-нещо подобно са днешните масови системи за домашно кино.Та идеята ми е,че ако кафето 3 в 1 беше най-доброто,никой нямаше да си хаби труда да произвежда скъпи кафе-машини за заведенията.Така че всеки трябва да бъде честен пред себе си и да си каже-абе много ми се иска да имам и това и това,но парите не стигат,така че като искам на всяка цена кола,ще си купя трабанта който мога да си позволя и няма да плюя по други марки с твърдението ,че вършат същата работа...