Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 117 от 358 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

nkd, благодаря за вниманието! Нямам набрани ягоди за сега с Finlux, на SD сигнал от Б*******м се държи съвсем прилично, макар че не съм го пуснал през SCART порт, а през компонентния. Хола ми е 3,60 м. широк, значи от около 3 метра е ефективното разстояние за 40". През VGA на компа възпроизвежда и най-свирепите резолюции на видеокартите, няма видима разлика в качеството със 17" и 22" монитори на Хюндай които ползвам за компютрите. Fullpix процесора почти не го пускам понеже в спесификациите пише, че оказва влияние само при HD сигнал. На SD сигнал Fullpix задълбочава рязкостта и контраста и не е за предпочитане. На рипнати и всякакви кодеци се справя и на H.264 филми също. През HDMI не съм го пробвал още. Вградения плеър през USB обаче, не чете H.264. В инсталационното меню липсва BG като страна, но има BG субтитри. Като озвучаване не блести с нищо, макар да има еквилайзър. Има разни степени на шумоподтискане за картина, автоматично понижаване звука при реклами, филм режим, гейм режим на картина и звук. Външно е издялан нормално, без излишни претруфености. Дистанционното му е най-приятното от всички които съм виждал, ягоди с менюто няма.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Frezist
    nkd, благодаря за вниманието! Нямам набрани ягоди за сега с Finlux, на SD сигнал от Б*******м се държи съвсем прилично, макар че не съм го пуснал през SCART порт, а през компонентния.
    Не ми казвай, че си предпочел Finlux, пред LG LH9000.

P.S. Упс, извинявам се, сбърках те с друг потребител. С firehorse, който се двуомеше за този модел. Аз на ревютата в посочения сайт не вярвам много. LG LH9000 си е добър модел.

4. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,
    Ето ,че и при мене дойде момента за покупка на LCD телевизор!
    Голямо чудене пада между Samsung 40B650 и Sony 40EX500 !
    Моля за Вашата компетентна помощ!!
    Благодаря

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Тези два модела, многократно са обсъждани във форума. И в тази тема и в темата за Сони. И двата модела са добри, но Сони-то е модел 2010 г. Ще е добре да кажеш за какво основно ще го използваш, какъв сигнал ще му подаваш, интересуват ли те допълнителните екстри и т.н.

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Frezist , процесора Fullpix2, (и Fullpix HD ,Fullpix pro) подобрява картината при SD и при HD . http://finlux.com/index.php?page=products&techid=7 http://www.finlux.co.in/html/technology.html Поиграй си малко с настройките , защото аз видях определен ефект от него като го ръчках в Зора.
    Успя ли да разбереш каква точно матрица слагат ? Карай си през компонент не тъжи за СКАРТа, той е даже по скапан.

7. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    P.S. Упс, извинявам се, сбърках те с друг потребител. С firehorse, който се двуомеше за този модел. Аз на ревютата в посочения сайт не вярвам много. LG LH9000 си е добър модел.
    Освен ревюто казах че лееееко ме притеснява ниската цена спрямо тв-тата от Samsung и Sony ... т.е. за техните модили с 200HZ и Led local dimming... Цената на Lg-to е такава както на Samsung с Ege подсветка... Иначе също казах че визуално ми харесва.... Но това ме спира (по-скоро ми е кат камъче в обувката и ме дразни)... Защото хем искам да е с LED подсветка (по-одбре да е LocalDimming) все пак е 2010 хем не ми се дават повече от 2500 лв... T.e. четейки все повече се убеждавам че LCD-тата за да постигнат качеството на плазмите са все още скъпи... От друга страна си мисля че цените се задържат специално за LED тв-та умишлено високи (май открих топлата вода) Освен ако цената на LG-то не е "сбъркана" от някой маркетиниголог... За това ми е интересно какви цени ще праснат на следващите си модели...Всъщност се оказва че „средно” качество LCD ТВ(комбинирайки размер + технология) е в порядъка на 2000-2500 лв. Така си беше и преди 5-6 години, което си означава че тази технология все още си развива потенциала… Всъщност май ТВ-тата със стандартна подсветка „удариха” тавана на цените си и сега разликите са в електрониката и различните медийни благинки (злини по моя преценка)… Застоя на цените на съответните модели от 2010 на Samsung и Sony си е показателен…

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Добре, много хубаво си го описал! За 2500 лв. ще вземеш перфектен плазмен ТВ!

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

firehorse, хвърли едно око и на това Сони: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071507. Вярно, че е 40", но в друг пост беше споменал, че дефакто ти е нужен 40 - 42". Тези в Техномаркет са объркали описанието, би трябвало да е edge led, този модел. Нищо не казваш за моделите на Филипс в този ценови диапазон, те също би трябвало да имат добри предложения. Плазмата, мисля, също е добро решение. Не е, като да нямаш избор.

P.S. Май не са го объркали. Явно FULL HD LED, трябва да е, FULL HD с edge led подсветка.

11. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    firehorse, хвърли едно око и на това Сони: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071507. Вярно, че е 40", но в друг пост беше споменал, че дефакто ти е нужен 40 - 42". Тези в Техномаркет са объркали описанието, би трябвало да е edge led, този модел. Нищо не казваш за моделите на Филипс в този ценови диапазон, те също би трябвало да имат добри предложения. Плазмата, мисля, също е добро решение. Не е, като да нямаш избор.
    Мерси Огледал съм го Но думата беше за "странната" цена на Lg-to ... Което е 42" LED Local Dimming и е 200Hz... Посоченто Sony е Edge, 100HZ и е по-скъпо?! Верно е че е Sony де и има малко по "фешън" дизайн А мен в хем ме интерусва картинката хем да е някакъв вид "средна" (казах че за "топ" LCD явно нямам кинти) За Филипс-а съм гола вода... Мен ми стига че не мога да се оправия между Samsung, Sony и LG Та още инфо ще ми доде в повече Шегувам се Но в крайна сметка ще отида в магазина и каквото ми хареса визулано и после 5 години нема да влизам да чета форуми как сум се "прецакал" (така направих предния път)

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Защо ли ми се струва, че все пак ще си купиш LG-то. Не се вкарвай в някакви филми за цената, ами се радвай че е такава. Мисля, че каквото и да вземеш за тези пари, няма да си се "прецакал". Успех с покупката!

13. Member
    Тук е от
    Nov 2009

firehorse,достигнал си до правилните изводи ,остава само да отидеш да си купиш една плазма Panasonic 42' G20 за 2000 лева !
    След това 5 години ще си влизаш във форумите без да се притесняваш , че си се прецакал !

P.S. При желание може и да почерпиш !!
    Не се притеснявай , много хора са минали от LCD TV на Plazma TV ,но обратното не знам защо ,не се случва !
    Успех !

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

firehorse, прегледах това ревю дето те тормози . Незнам как са мерили ,но разликите при сравненията на контраста и черното идват от типа матрица. S-PVA за Samsung и Sony и S-IPS за LG , точно такива са данните на матриците .Ъгълът на гледане също е много добър. Никъде не съм срещнал черно на бяло да пише ,че използвания Local Dimming e RGB тоест с цветни диоди, ако е само с бели ето от къде идва по ниската цена . Смятам че използват точно такава защото може да се изключва ?!?!? Показателите в ревюто не са лоши и незнам как така на края изведнъж толкова кофти извод. Не че те агитирам да си купиш LG ,но виж из нета и други ревюта , най- вече сравнявай на място ,а най-добре изчакай вече идват новите модели.

Ето доказателството ,че диодите са само бели: http://www.lcd-compare.com/televiseu...G-42LH9000.htm

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Лорети много точен съвет.

17. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте отново. Преди около седмица питах за PANASONIC TX-L42S10E ; PHILIPS 42PFL5604H ; LG 42LH4000, но никой не ми обърна внимание тогава. Разгледах последните два и събрах впечатления - клоня към LG-то въпреки по-високата цена, заради 100HZ (вие кажете заслужава ли си). Събота и Неделя ще проверя и Панасоника.В процеса на следене и разглеждане на форума се загледах също и по Тошиба 42XV635D. За сега даже съм се спрял на нея, но ме притеснява обявеното забавяне при PC възка от 60 милисекунди, което видях някъде из нета. Някой да сподели впечатления, наистина ли е толкова зле работата???

П.П. Иначе ходих до ТМ – Плевен и консултантите бяха изненадващо любезни, дори казаха, че ако няма някой модел в наличност, може да си платя 10% от цената капаро и да го доставят. Филипса беше само мостра и не ми направиха проблем за влизане в сервизното меню, за да видя колко е работил.

Моля помагайте и благодаря.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

mass_effect, ти ако мислиш, че другите модели нямат забавяне...
    Дори и най-добрите по този показател имат забавяне от по 30 мс и то в GAME режим.
    За да прецениш дали те дразни провери на място. Връзваш един лаптоп и мърдаш мишката. Ако на екрана тя реагира осеаемо по-бавно значи не става.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе