Вижте резултатите от анкетата: Как гледате любимите си филми на своят телевизор ?

Гласували
157. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Blu-ray плейър (HDMI)

13 8.28%
  • Вграденият плейър (USB)

41 26.11%
  • Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))

21 13.38%
  • Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)

99 63.06%
  • Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)

5 3.18%
Отговори на анкетата
Страница 49 от 76 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1139
Like Tree6Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте,
    Дайте съвет кой телвизор е по-добрият избор - за SD сигнал (в момента той за жалост преобладава)

PHILIPS 40PFL5527K
    SAMSUNG UE-40ES6100

или значително по-скъпия
    PHILIPS 42PFL6007K

40PFL5527K би трябвало да е с най-добра картина според ревютата, но ако е с Sharp матрица.
    А 42PFL6007K въпреки че е най-скъп е с най-ниска оценка.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Един приятел иска да си взима телевизор като изискването му е да е FullHD и 100 херца. Бюджет 900лв като може малко отгоре. Решил е, че иска 32 инча, а разстоянието каза, че е към 2-3 метра, но аз ще го убедя за по-голям. Ходил е по техно веригите и си е харесал:
    LG 32LS570S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria , но се е подвел по MCI200, а аз не знам дали е реални 100 херца.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L32ET5E- за този нямам никаква информация, но 3D на такъв размер е безмислено.

Моля за предложения. Аз загледах някои модели, но не съм много наясно кой с какви реални херци е. Ако може мнение за тях.
    PHILIPS 42PFL3507H :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    PHILIPS 32PFL5007K/12 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - това е в краен случай, ако не се откаже от 32 инча.
    TOSHIBA 40RL938 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - за този нямам никаква идея
    SAMSUNG UE-40EH5000 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

4. Тук е от
    Nov 2012

Здравейте, искам да си купя телевизор. Обикалях по магазините и много се обърках какъв да бъде и за това ще помоля за мнение и препоръка. Спрял съм се на следните модели /всички до 800 лева/ :

Sony KDL-40BX440
    Toshiba 40LV933G
    Toshiba 40HL933
    LG 42CS460
    Samsung LE40D503
    Samsung UE-39EH5003

Ще съм много благодарен ако ми препоръчате някой

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pankrati Виж публикацията
    Кой е по-добър PHILIPS 40PFL5507K или LG 42LM640S като картина и подсветка защото ще е в помещение без пряка светлина.За дечурлигата е така,че предполагам и 3D-то леко тежи ,но много леко- мисля ,че ще им мине мерака за седмица .
    Вторият.

Цитат Първоначално публикувано от vagabond Виж публикацията
    Здравейте,
    Дайте съвет кой телвизор е по-добрият избор - за SD сигнал (в момента той за жалост преобладава)

PHILIPS 40PFL5527K
    SAMSUNG UE-40ES6100

или значително по-скъпия
    PHILIPS 42PFL6007K

40PFL5527K би трябвало да е с най-добра картина според ревютата, но ако е с Sharp матрица.
    А 42PFL6007K въпреки че е най-скъп е с най-ниска оценка.
    PHILIPS 40PFL5527K
    Основният софтуер в 5527 и 6007 е един и същ.

Цитат Първоначално публикувано от horus92 Виж публикацията
    Един приятел иска да си взима телевизор като изискването му е да е FullHD и 100 херца. Бюджет 900лв като може малко отгоре. Решил е, че иска 32 инча, а разстоянието каза, че е към 2-3 метра, но аз ще го убедя за по-голям. Ходил е по техно веригите и си е харесал:
    LG 32LS570S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria , но се е подвел по MCI200, а аз не знам дали е реални 100 херца.
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L32ET5E- за този нямам никаква информация, но 3D на такъв размер е безмислено.

Моля за предложения. Аз загледах някои модели, но не съм много наясно кой с какви реални херци е. Ако може мнение за тях.
    PHILIPS 42PFL3507H :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    PHILIPS 32PFL5007K/12 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - това е в краен случай, ако не се откаже от 32 инча.
    TOSHIBA 40RL938 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - за този нямам никаква идея
    SAMSUNG UE-40EH5000 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Всички изброени от теб са с 50 херцови видеопанели. Не обръщай чак толкова внимание на това.

Цитат Първоначално публикувано от zadeo Виж публикацията
    Здравейте, искам да си купя телевизор. Обикалях по магазините и много се обърках какъв да бъде и за това ще помоля за мнение и препоръка. Спрял съм се на следните модели /всички до 800 лева/ :

Sony KDL-40BX440
    Toshiba 40LV933G
    Toshiba 40HL933
    LG 42CS460
    Samsung LE40D503
    Samsung UE-39EH5003
    Ще съм много благодарен ако ми препоръчате някой
    Напъни се за този
    http://www.technomarket.bg/products/...oshiba-40rl938

S&P понижи рейтинга на Panasonic до BBB
    Fitch понижи рейтинга на Sharp до B-

Според обширна публикация на Ройтерс, за икономическите последици в Panasonic, Sharp и Sony, е очевидно, че тримата бивши гиганти мутират в джуджета.

Sony, е единственият, който изглежда да има някаква надежда.
    Новият главен изпълнителен директор на Sony, е рязал с ножа до мозъка на костите в много области с цел преструктуриране на дейността на дружеството.

Показателно е, че Sharp предупреди, че може да не е в състояние да оцелее сама по себе си! Тази година, загубите ще възлязат на 5.6 млрд. долара.
    Шефовете също така заявиха, че през второто тримесечие е имало "масивна" загуба в резултат на тежки отрицателни оперативни парични потоци. Това поражда сериозни съмнения относно способността на Sharp, да продължи да функционира като действащо предприятие.
    Sharp започна да се пълни слабият пазар на телевизори от 70, 80 и 90 инча, докато се забелязва отсъствието му от други ключови сектори.
    Както вече споменах тъжно е, че японската компания е съдружник с тайванската Hon Hai Precision Industry Co Ltd [Foxconn резултатите от което ще бъдат обявени скоро ...

Компанията обяви, че е загубила близо $ 10 млрд. тази година и поради тази причина изготвя ново преструктуриране.
    Акциите им спаднаха в четвъртък с една пета по стойност.

http://www.hdtv.ru/news/industry/12604-kto-proizvodit-4k-paneli-dlya-televizorov.html

:rolleyes: Който спечели, после да почерпи
    Hicomm EPA

http://sonygame.bg/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-11-12 в 00:24.

6. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте , загледах се по тази оферта на техномаркет дали си струва?
    PHILIPS 50PFL3807H :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Ако не моля ви препоръчайте нещо между 46-50 инча в този ценови диапазон !
    Предварително благодаря!

7. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте, имам няколко въпроса. Първоначално се бях ориентирал към PANASONIC TX-P42ST50E, но след като прочетох темата за разработването стигнах до извода, че това надали е най-удачния избор за мен. Имам син който обикновено гледа с часове една и съща телевизия (да не кажа по цял ден), а за сега нямам намерение да го сменям (за сина ми става въпрос). Реших да се ориентирам към Philips, но от това което прочетох, повечето модели които ги хвалят са с панел на Sharp, а сега такива няма. Та въпроса ми е кой телевизор има по-добро качество на картината, Philips 46PFL5007K/12 или SONYKDL-40HX750BAE2. Знам, че размера има значение, но в случая ме интересува качеството на картината. Приемам и други предложения в този ценови клас, ако има предпочитания към някой друг модел, който смята че си заслужава.

п.п. Все още ли е толкова ли е трагично положението при новите плазмите, когато се гледа една и съща програма дълго време.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Посвам тук отговор от запитване на лични поради1 проблеми с изпращането на отговора.

Цитат Първоначално публикувано от martez
    Здравей,
    Вих искал да те помоля да съвет при две неща
    1.Избор на 32" LED TV
    спрял съм се на избор между
    Toshiba 32RL933 и Philips 32" 4007 - кой модел според теб е по подходящ
    ще го използвал само за ТВ - филми и спорт
    не мога да си обясня защо на Тошиба е толкова голямо времето за реакция 16 ms и има ли то някакво значение въбще

2.Мнението ти за Samsung 32" ... EH5000, който е с 50Hz и Direct LED
    какъв е минуса и плюса на Direct LED, както и дали това че модела е 50Hz ще ми се отрази много на гледането на бързи сцени при спорт (Тенис, Ф1 и футбол)

Благодаря!
    Поздрави
    Здравей

1.
    Toshiba 32RL933 - по-добър контраст, но софтуера не е доизпипан
    Philips 32PFL4007 - по-слаб контраст, по-добър софтуер /с по-добра подръжка

16 ms - е времето от черно до бяло и обратно до черно
    8 ms - е времето от черно до бяло
    6 ms - времето от сиво до сиво /от 20% до 80% сиво
    Има значение, но с този бюджет нямаш избор...

2. Минуса и плюса на Direct LED
    + до 40% по-икономични от подсветките с живачни лампи.
    + предоставят по-голяма яркост.
    + излъчват бяла светлина, която е неутрална и спомага за точното пресъздаване на цветовете, по-широк спектър на светлината,
    + докато все още работят, не отслабват- но с течение на времето започват да излъчват светлина в синята област - почват да синеят
    - харчат повече електричество от Edge LED.
    - десетки пъти повече светодиоди, поради което оскъпяват телевизора най-много, включително и при поправка в сервиз.

Samsung 32EH5000 - нямам някакви подробни наблюдения, но според мен това е добър бюджетен модел / сравнително добра картина , без излишни екстри

Разбира се че тези 50Hz ще се отраздят на качеството на картината при бързите сцени - образа ще има замазани контури, а резолюцията на екрана ще пада до 300 хоризонтални линии.

martez - оправи си настройките в профила!
    martez has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove martez from the recipient list and send the message again.

Цитат Първоначално публикувано от TheValidator Виж публикацията
    Здравейте , загледах се по тази оферта на техномаркет дали си струва?
    PHILIPS 50PFL3807H :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Ако не моля ви препоръчайте нещо между 46-50 инча в този ценови диапазон !
    Предварително благодаря!
    Ето ти още няколко предложения
    TOSHIBA 46TL963G :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    PHILIPS 47PFL4307H :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    LG 47LM615S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    PANASONIC TX-L47E5E :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от stupid Виж публикацията
    Здравейте, имам няколко въпроса. Първоначално се бях ориентирал към PANASONIC TX-P42ST50E, но след като прочетох темата за разработването стигнах до извода, че това надали е най-удачния избор за мен. Имам син който обикновено гледа с часове една и съща телевизия (да не кажа по цял ден), а за сега нямам намерение да го сменям (за сина ми става въпрос). Реших да се ориентирам към Philips, но от това което прочетох, повечето модели които ги хвалят са с панел на Sharp, а сега такива няма. Та въпроса ми е кой телевизор има по-добро качество на картината, Philips 46PFL5007K/12 или SONYKDL-40HX750BAE2. Знам, че размера има значение, но в случая ме интересува качеството на картината. Приемам и други предложения в този ценови клас, ако има предпочитания към някой друг модел, който смята че си заслужава.

п.п. Все още ли е толкова ли е трагично положението при новите плазмите, когато се гледа една и съща програма дълго време.
    SONYKDL-40HX750BAE2

Положението с плазмите не е трагично , просто някои хора обичат да реват и да преувеличават дребните неща.

Нужна ми е още малко помощ...както писах преди време събирам части за да си зглобя компютър.
    В момента ми липсват само две неща - Интел процесор за сокет 775 и охлаждане за него.
    RAM 1GB

Ако разполагате с тези неща и могат да ви се откъснат от сърцето - пишете ми на лични.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-11-12 в 14:42.

10. Тук е от
    Jan 2008

"Положението с плазмите не е трагично , просто някои хора обичат реват и да преувеличават."

Това значи ли, че въпреки любимия наследник, с малко предварителна разработка, може да рискувам да взема плазма. С този въпрос не искам някой друг да взима решение вместо мен, просто питам за чуждо мнение.

И в този случай сравнение между
    SONYKDL-40HX750BAE2 и PANASONIC TX-P42ST50E, като картина.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Навика на сина ти е проблем....Гледане всеки ден една и съща програма с часове наред - това е най-сигурният начин да се прогори един плазмен телевизор. Ако се спреш на плазмен телевизор, ще трябва да ограничиш достъпа на сина си /вероятно и на жена си/ в началото докато променят навиците си на гледане.

PANASONIC TX-P42ST50E, е по-добър като картина

MEGA-TEST: LG LED 3D 47LM765S VS Sony 46HX850 VS Samsung ES8000 VS Panasonic ST50 - LCD - HDTV Centrum Polska

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

martez - оправи си настройките в профила!

martez has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove martez from the recipient list and send the message again.

Да си изтрие старите съобщения. Явно кутията му е пълна... затова не може да получава.

13. Тук е от
    Jan 2008

Благодаря за линка, интересен материал.

"Навика на сина ти е проблем." Знам, но в крайна сметка той за сега гледа най-често телевизия (ние с жената само от време на време пускаме по някой филм). Така, че ако му огранича достъпа, ще се обезсмисли покупката. Жалко защото плазмата ми се струваше най-добрия вариант, цена/изображение.

Иначе току що се връщам от техномаркет и разгледах моделите. Образа на Sony много ми хареса, но после като погледнах по внимателно видях, че съм сгрешил модела и гледам HX850. До него беше HX750 и не знам дали беше от настройките, но имаше по-лош образ. Та въпроса ми е толкова ли е голяма разликата между двата модела или настройките в магазина не са били добре направени на HX750.
    Този пост е редактиран от stupid; 10-11-12 в 17:45.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stupid Виж публикацията
    Иначе току що се връщам от техномаркет и разгледах моделите. Образа на Sony много ми хареса, но после като погледнах по внимателно видях, че съм сгрешил модела и гледам HX850. До него беше HX750 и не знам дали беше от настройките, но имаше по-лош образ. Та въпроса ми е толкова ли е голяма разликата между двата модела или настройките в магазина не са били добре направени на HX750.
    Не съм правил такива опити. Предполагам, че разликата в образа може да се оправи с настройки. В Технополис Варна има една изложена бройка и закачено на кабелче дистанционно до него /най-после и у нас такава практика/, за да може всеки потенциален клиент да поразгледа менютата и настройките.
    Sony Bravia 55HX750 LED LCD HDTV First Impression Review - TelevisionInfo.com
    Sony Bravia KDL-55HX750 Review - LCD TVs
    Sony Bravia KDL-40HX750 : Test complet
    Sony KDL55HX750 (KDL-55HX750) Review; 480Hz 3D LED TV X-Reality Pro

http://www.digitalversus.com/tv-television/face-off
    http://www.digitalversus.com/tv-tele...ons-a1375.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-11-12 в 18:12.

16. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Здравейте! Искам първо да изкажа моите благодарности за форума и на хората, който го правят толкова интересен и полезен за нас потребителите. Предстои ми покупка на LED LCD телевизор 40"/42", среден клас и ориентировъчен бюджет 1100 лв за родителите ми. Ще се ползва почти изцяло за телевизия по 3-4 часа през седмицата и 10-12 часа през уикенда, като от време на време ще се гледат филми от компютър/флашка. Държа най-вече на качеството на картината, звука и по-лесна работа с телевизора, излишни са екстрите 3D, Wi-fi, браузъри и т.н. Няма как да не отбележа обаче, че 3D SMART телевизорите са долу горе на същите пари като обикновените LED телевизори, с по-нови технологии и по-добри спецификации. Като цяло от 2 седмици чета и "на теория" най-много ми допадат следните модели, като съм ги подредил в низходящ ред по предпочитания:
    1. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L42E5E
    2. TOSHIBA 40TL933G :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    3. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-42LM615S
    4. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40EH6030
    5. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-42PFL4307H
    Ще се радвам да чуя Вашите коментари и евентуално други предложения в рамките на бюджета.
    Този пост е редактиран от MlaDANCe; 11-11-12 в 22:00.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Всички изброени от теб са с 50 херцови видеопанели. Не обръщай чак толкова внимание на това.

Да разбирам ли, че щом не си препоръчал никой от изброените, няма особено значение кой ще е. Никой ли не излиза малко напред. В такъв случай мисля да му препоръчам Тошибата или по-големия Филипс, но Тошибата има по добър динамичен контраст.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Здравейте!Колебая се между два модела:http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-32eh5000 или http://www.technomarket.bg/products/...ue-32eh4000.В сайта на Техномаркет за първия е написано,че има 100 hz опресняване,а в Технополис-50 hz.Моля за съвет!Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 76 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе